Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Değişim rüzgârı

        Gizem Sevinç SELVİ / HT CUMARTESİ

        Bazı mağazalar insana güven verir, aradığınız şeyi nerede bulacağınızı bilemediğinizde son durağınız olur, aradığınız her ne ise orada mutlaka vardır. Çok katlı mağazacılığın öncülerinden Çarşı mağazalarının 10 yıl önce radikal bir değişimle nasıl Boyner mağazalarına dönüştüğünü hatırlıyor olmalısınız. Yıllar boyunca kozmetikten giyime ve diğer günlük ihtiyaçlara binlerce ürünü bir arada sunan Boyner mağazaları şimdi yeni bir değişimin arifesinde... Ekim ayıyla birlikte yeni bir döneme girecekler. Peki “Neler oluyor, ne değişiyor” diyerek Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Deran Taşkıran ve Chief Merchandising Officer (CMO) pozisyonuna getirilen Danimarkalı Charlotte Gram Andersen ile buluştuk.

        Charlotte’in özgeçmişi müthiş parlak! En son Dubai merkezli Retail Arabia’da tüm Ortadoğu ülkelerindeki House of Fraser mağazalarının Satın Alma ve Pazarlama Direktörlüğü görevini yürütüyorken yolu Boyner’le kesişmiş. Charlotte, bu değişimin en önemli parçası zira ürünler ve ürün kısmında yapılacak değişiklikler Charlotte’tan sorulacak. Daren Taşkıran da zaten “Bu kadar çok kategoriyle ilgilenecek birini bulmak çok zordu, uzun süre araştırdık ve sonunda yolumuz Charlotte ile kesiştiği için çok şanslıydık” diyerek Charlotte’ı övdü.

        “Bütün bu değişime ne gerek vardı” sorularını onlar “Yeni bir büyük değişikliğin vakti gelmişti” diye yanıtlıyor. 3 yıllık yeni projelerinin amacı da müşterilerin “yeni ne var?” merakıyla Boyner’i ikinci adresi olarak görmesini sağlamak. Zaten Daren Taşkıran’a göre her perakende mağazasının 10 yılda bir muhakkak yüzünü değiştirmesi gerekiyor. Çünkü sıkıcı olmamak gerek. “Hayatımız değişiyor, ihtiyaçlarımız değişiyor” diyor Taşkıran çalışan ya da hamile bir kadının da, okula giden bir çocuğun da, beyaz yakalı bir erkeğin de aradığı her şeyi bulabileceği bir konsept oluşturulmak istediklerini anlatıyor. “Öte yandan her geçen gün yeni bir Türk markasının ortaya çıktığını, yabancı bir markanın daha Türkiye’ye geldiğini göz önünde bulundurursak yenilenmek kaçınılmaz olabilir. Üstelik bizim için müşterileriyle sıcaklık ve güvene dayalı bir ilişki kurabilmek de son derece önemli.”

        11+2 YENİ MARKA

        Öncelikleri ise hep kadınlar, “Çünkü kadınlar sürekli yenilik peşinde” diye anlatıyor Andersen. Peki bizleri ne gibi yenilikler bekliyor? “Öncelikle korkmayın” diyorlar, “Tüm bu değişim bizi asla soğuk bir modaevine dönüştürmeyecek”. Tek istedikleri sıcak ve son derece trendy bir ortamda müşterilerini kucaklamak. Öncelikle Ayşe Boyner tarafından tek tek seçilmiş tasarım ürünlerden oluşan “Boyner Fresh”le buluşmaya hazır olun. Tasarım deyince aman aklınıza ütopik fiyatlar gelmesin, zaten onların derdi “tasarımı ulaşılabilir kılmak”. Zira artık moda eski, snob moda değil. “Herkesin muhteşem hissetme hakkı ve şansı var” diyor Charlotte Andersen. Beymen Fresh dışında önümüzdeki sonbahar-kış sezonunda 11 yeni marka Boyner reyonlarında bizleri bekliyor olacak. Ve bir sürpriz daha; bu 11 markanın yanı sıra, 2 yeni Boyner alt-markası da geliyor: Erkek casual ürünlerin bulunduğu North of Navy ve çalışan kadınlara hitap eden geniş ürün skalasıyla House of Camellia. Hedef en basit ihtiyaçtan en kuvvetli ve moda vaat eden ürüne kadar heyecan verici ve sadakati perçinleyecek koleksiyonlarla müşteriyle buluşmak. Koleksiyonlara bakılırsa bu hedeflerine ulaşmaları pek de zor değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ