Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul ‘Albatros’a rezidans da otel de istemiyoruz’

        Esra BOĞAZLIYAN / GAZETE HABERTÜRK

        Yaklaşık bir haftadır Büyükçekmece Albatros gergin... Nedeni de Büyükçekmece Belediyesi’nin sahip olduğu alana dozerlerin ve iş makinelerinin girmesi... Yıllardır düşünülen otel projesinin bu kez hayata geçirilmesi planlanıyor. Çevre sakinleri ve aktivistler de bu projeye karşı çıkıyor. Hatırlarsanız çevreciler kendilerini iş makinelerinin önüne atmış, kepçelerin üstüne atlayarak çalışmaları daha başlamadan durdurmuştu. Albatros projesine karşı direniş başlatan grup, alanı terk etmedi çadırlar kurup nöbet tutmaya başladı. Tam 5 gecedir de iş makinelerinin yeniden alana girmesini engellemek için Albatros’ta yatıyorlar. Bu arada Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de önceki gün şaşırtan bir çıkış yapmıştı. Başkana ‘Vatandaşın tepkisine rağmen otel yapacak mısınız?’ diye sorduğumda, “Yol ile Gürpınar arasında kalan 29 bin metrekarelik alan 70’li yıllardan beri turizm alanı. Otelle birlikte rezidans da istiyoruz çünkü Araplar rezidans istiyor” yanıtını almıştım. Başkan’ın alana otel, rezidans ve kongre merkezi yapmayı düşündüğünü açıkça söylemesi, tartışmayı daha da büyüttü. Albatros direnişini başlatan aktivistler, yeşil alanı korumak için yasal yollara başvurma kararı aldı. Günlerdir Albatros’ta nöbet tutan çevrecilerden İlker Kolukısa, Şikâyet Hattı’na şu açıklamaları yaptı: “Biz yaşam alanımızı savunuyoruz. Belediye yanlışta ve bu yanlıştan dönmesi gerekiyor. Yasal yollara başvurduk. Nöbete devam edeceğiz, Albatros’tan vazgeçmeyeceğiz, yeşil alanı koruyacağız. Rezidans da otel de istemiyoruz.”

        YEŞİL ALANA ÇADIR KURDULAR

        Aktivistler, onlarca ağacın bulunduğu yeşil alana çadır kurdu. Günlerdir Albatros’ta yatan çevreciler, dozerlerin alana girmesine engel oluyor. Bu arada Albatros’u korumak için yasal yollara da başvurma kararı aldı.

        KOMYONLAR YASAK SAATTE TEM'DE CİRİT ATIYOR

        İstanbul trafiğinin kangrene dönmüş sorunlarından biri de hafriyat kamyonları... Aşırı hız, sol şeridi kimselere bırakmamak, branda takmamak kamyon şoförlerinin alışkanlığı... Hele bir de yasak saatlerde trafiğe çıkmaları var ki zaten pamuk ipliğine bağlı olan İstanbul trafiğini iyiden iyiye allak bullak ediyor. Sabah 07.00- 10.00 ile akşam 16.00-20.00 arasında trafiğe çıkmaları yasak. Gelin görün ki bu saat diliminde hepsi sokakta. Özellikle sabah trafiğini içinden çıkılmaz bir noktaya sürüklüyorlar. Trafik ekipleri bir sabah TEM bağlantı yolu Nurtepe mevkiinde denetim yapsa, onlarcasıyla karşılaşabilir mesela...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ