Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul Valisi Şahin'den bayram mesajı

        Vali Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının içtenlikle idrak edilip yaşandığı müstesna günlerden olan bayramlarda ellerin uzatılıp kucaklaşıldığını ve gönül kapılarının açıldığını kaydetti.

        Vefa, şefkat, merhamet gibi duyguların ve değerlerin en fazla farkına varıldığı özellikle Kurban Bayramı'nda darda olanlara, sıkıntıda kalanlara sayısız dost ve kardeş eli uzanarak, onların dertleri ve yoksulluklarının giderilmeye çalışıldığını ifade eden Şahin, küslerin barışıp kucaklaştığını aktardı.

        Şahin, çocukların bayram sevincinin bir başka, bayramların da çocukluğun en mutlu zamanları olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Bu bakımdan bayramlar, sosyal dayanışmamızın ve birliğimizin de temel taşlarıdır. ​Milli birlik ve bütünlüğümüzü yıkmayı hedef alan hain terör saldırılarının bugünlerde yeniden artarak asker ve polislerimizi şehit etmeye başlaması içimizi kanatmakta ve bayramda yüreğimizi yakmaktadır. Şehitlerimizin hatırasını milli onurumuza yaraşır biçimde göğsümüzde bir şeref madalyası gibi taşıyacağız. Bu millet hiçbir zorbalık ve şiddete ne geçmişte teslim olmuştur, ne de bugün teslim olacak değildir. Mübarek Kurban Bayramı'nı, şehitlerimizin ailelerine sarılıp onların maddi ve manevi sıkıntılarını gidereceğimiz büyük bir milli ve dini gün haline getirelim. Bayramın birleştirici ve kaynaştırıcı gücünü, şehitlerimizin ailelerinin acılarını ve yaralarını daha fazla sarmak için kullanalım. Gazilerimizin bayramlarını kutlayarak onların yanında yer almaya, gazilerimizin ve ailelerinin sorun ve kederlerini paylaşıp yok etmeye özellikle önem verelim ve bildiğimiz, tanıdığımız bütün gazilerimize tek tek ulaşmayı görev bilelim. Bu vatan, bu millet, bu bayrak var oldukça şehitlerimizin ve gazilerimizin eşsiz fedakarlıkları şükranla anılacaktır."

        Şahin, Valiliğin, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmesini sağlamak amacıyla gerekli hazırlığı yaptığını, her türlü tedbiri aldığını belirterek, vatandaşların kurumların kararlarına ve görevlilerin ikazlarına uymalarını istedi.

        Vali Şahin, "Kurban Bayramı nedeniyle seyahate çıkan vatandaşların trafikte azami dikkat içinde olmalarını, yorgun ve uykusuz araç kullanmamalarını, trafik kurallarına uyarak, sevinç içinde yaşanması gereken bayramlarda ailelerine ve milletimize büyük acılar yaşatacak kazalara mahal vermemelerini rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Vatandaşların bayramını kutlayan Şahin, bayramın ülke, millet, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ