Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Yelken, tabiata boyun eğmektir’

        Gizem Sevinç SELVİ / HT CUMARTESİ

        Babanız ünlü bir denizci. Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

        Harika bir çocukluk geçirdim. Ailece yaptığımız tekne seyahatleri paha biçilmezdi. Teknemizde hiçbir lüks ya da konfor olmamasına rağmen doğayla başbaşa olmak en büyük lükstü. Bu hayatı babam çok severdi, annem ona ayak uydurdu. O zamanlar burada elektrik ve su yoktu, bu ağaçlar daha yeni ekilmişti.

        Kariyeriniz bambaşka bir yönde ilerlerken şu anda hayatınızın büyük bir bölümünü yelken oluşturuyor.

        Hobim yaşam biçimim oldu. Verdiğim en doğru kararlardan biridir. Güneye taşınmak bana çok iyi geldi. Şehrin curcunasından çıkınca gerçek ihtiyaçlarımı anladım. Team Turx gibi bir proje hiç aklımda yoktu, her şey kendiliğinden gerçekleşti. Hayat bizler için planlar yapıyor zaten. Biz de aynen yelkende olduğu gibi bu esen rüzgâra göre en doğru açıyı yakalayabilirsek hızla yol alabiliyoruz.

        Bir de trimaran hikâyesi var.

        Team TURX’ü kurduktan sonra ülkemizde yüksek performans yelkenciliği geliştirmek amacıyla birçok proje gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi de Türkiye’ye ilk defa bir yarış trimaranını getirmek oldu.

        Ya Extreme Sailing Series yarışları?

        Bu sene yarışın sonlarına doğru geldiniz. Geçen sene Singapur’dan itibaren bütün sene yarışabildik. Şimdi edindiğimiz tecrübeyi evimizde en iyi şekilde değerlendirip güzel sonuçlar almayı umuyoruz.

        Nasıl bir hazırlık süreciniz var?

        Team Turx’ü kurduğumuzdan beri çok hızlı ilerledik. Hiç durmadan çalışmak gerekiyor zira rakiplerimiz çok ilerdeler. Mitch Booth hocamız bizi bir anda dünyanın en iyi yelkencileriyle mücadele edebilir hale getirdi. Düzenli kamplarla takımı geliştirdik.

        1-4 Ekim’de İstanbul’da bu atmosferi yaşamak isteyenler nereden izleyebilir?

        Yarışlar Kadıköy Sahil ile Moda Burnu arasında gerçekleşecek. Oraya kurulacak yarış köyünden hiçbir ücret ödemeden gelip yarışı izlemek mümkün.

        Özellikle kullandığınız ve size iyi geldiğini düşündüğünüz ürünler var mı?

        Öncelikle uzun kollu ve güneş ışınlarından koruyan tişörtlerle birlikte mutlaka şapka ve gözlük takıyorum. Tabii bir de mutlaka koruyucu güneş kremi kullanıyorum. Bunların dışında; Biotherm Homme erkek cilt bakım markasıyla uzun soluklu bir projeye başladık. Bu yıl Biotherm Homme markasının 30. yıl dönümü ve erkek cilt bakımında bir ilk olarak lokal marka elçisi projesini başlattık. Onlarla hem ürün özelinde hem de proje bazlı çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz.

        ‘Tanem’e âşığım’

        Anne-babanızın müthiş bir hikâyesi var. Siz aşka nasıl bakıyorsunuz bunun üzerine merak ediyorum.

        Bu konuda çok şanslıyım. Birbirini çok seven ve sayan iki insanın çocuğu olarak yetiştim. Birbirlerine hep âşıktılar, annem babama hâlâ âşık. Ben de sevgilim Tanem’e âşığım. Onunla buluşabildiğimiz için kendimi çok şanslı hissediyorum. Birçok insan yaşadığı aşkı fark edemiyor ya da dolu dolu yaşamaktan korkuyor. Halbuki aşk olmadan hayat bomboş. Her şey, en büyük yaratıcılık aşkla geliyor. Hayata ve etrafımızdaki değerli insanlara âşık olmayı unutmamamız lazım.

        Yelkenciler “Yelken başlı başına bir hayat felsefesi, hayatı öğretiyor” derler genelde. Bana da doğru gibi geliyor. Ne dersiniz?

        Kesinlikle katılıyorum. Denizde karşınıza hayatta olduğu gibi çeşitli engeller ya da fırsatlar çıkar. Yelken yapmak da bu engelleri önceden görüp doğru manevra ile etrafından dolaşmayı veya fırsatları görüp değerlendirmeyi öğretir. Tabiata karşı bir başkaldırı ya da tabiatı dizginleyebilmek değildir. Önemli olan bütünleşmek, boyun eğmek, kabullenmektir bir anlamda. Diğer yandan da özgürlüğe ve aklın doğru kullanımına açılan, gene yelkendir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ