Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Avrupa Bilim ve Eğlence Günü kutlandı

        Akıncan ABADAN / GAZETE HABERTÜRK

        Aydın Üniversitesi Florya Kampusu, Bilim ve Eğlence Şenliğine ev sahipliği yaptı. Sadece gençlere hitap eden şenlikle ilgili bilgi veren İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, ülkemizde ikinci kez düzenlenen şenliğin bir AB projesi olduğunu belirtti. Şenliğin aslında eylül ayının son cuması yapılması gerektiğini ancak Kurban Bayramı dolayısıyla ekimin ilk cumasına sarktığını belirten Aydın, projenin en önemli özelliklerinden birinin de 300 Avrupa kentinde aynı anda başlayıp bitmesi olduğunu söyledi. Cumu günü gece 02.00’ye kadar süren 1 günlük programa geçen yıl 7 bin kişi geldiğini ve bu yıl da 10 bine yakın kişinin katıldığını belirten Aydın, okul gezisi şeklinde düzenlenen etkinliğe bu yıl 85 okuldan katılımın gerçekleştiğini kaydetti.

        7-14 YAŞ ARASI MİNİKLER KATILDI

        Etkinliğe genelde 7-14 yaş arası çocuklar katıldı. Gelen çocuklarla kampus içinde kurulan alanda, çeşitli deneyler yapıldı, ayrıca okulun araştırma görevlisi ve öğretmenleri de küçük deneysel bilgileri öğrencilerle paylaşıp, uygulamada bulundu. Bilimsel deneylerden konserlere, sergilerden gösterilere, açık oturumlardan oyunlara kadar çok çeşitli farklı aktivitelerle her yaşa hitap eden bu özel gün ücretsiz ve herkese açık şekilde gerçekleşti. Etkinliğin amacının, toplumun bilime olan ilgisini arttırmak, bilim insanlarını halkla kaynaştırmak, bilimin ve eğlencenin bir arada olabileceğini göstermek, çocukları ve gençleri bilimsel kariyerlere özendirmek, toplumda bilim kültürü yaratma şeklinde açıklandı.

        DENEY YAPIP BİLGİ EDİNDİLER

        Etkinliğe katılan ilköğretim çağındaki çocuklar, kampus içinde kurulan alanda çeşitli deneyler yaparak eğlence dolu anlar yaşadı. Ayrıca okulun araştırma görevlisi ve öğretmenleri de küçük deneysel bilgileri etkinliğe katılan öğrencilerle paylaşıp, uygulamalar da yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ