Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dünyada çocuklar okulda ne yiyor?

        ABD

        Kızarmış tavuk parçaları, yanında mutlaka ketçap-mayonez, patates püresi, sotelenmiş sebzeler, meyve salataları ve çikolatalı bisküviler bulunuyor. Okulların yüzde 30’unda fast food yiyeceklerin alınabileceği otomatlar yer alıyor.

        Japonya

        Balık veya kızarmış tavuk, yanında pirinç; tahıllı, bol sebzeli, yoğun bir çorba ile soslu salatalar. Öğünlerde süt verilmesine dikkat ediliyor.

        Fransa

        Taze hazırlanmış sebzelerden oluşan bir mönü sunuyorlar. Tavuk ya da et biftek zorunlu. Karbonhidrat ağırlıklı beslenme desteklenmiyor. Süt veya peynirin mönüde bulunmasına önem veriliyor. Somon lazanya ve pizza günleri düzenleniyor. Kanada 8 çeşitten oluşan zengin bir mönü: Sebze yemeği, et veya tavuk, krep veya dilimli ekmek, salata, pilav veya soslu makarna, tahıllı çorba, meyve ve tatlı.

        İtalya

        Genelde sebzeli ve peynirli makarna, yanında balık, taze yeşilliklerle hazırlanmış salata, tahıllı ekmek, tatlı ve taze meyveler.

        Finlandiya

        Bezelye ve tahıllı çorbalar, genellikle somon veya büyük balıklar, yeşillik ağırlıklı, pancar ve havuç salatası, tahıllı ekmek, taze meyveler ve pancake ile öğün sonlandırılıyor.

        Brezilya

        Bol çeşitli sebze yemeği, mutlaka baklagil, genellikle siyah fasulye, pilav, yeşillik ve domates ağırlıklı salata, tahıllı ekmek ve domuz eti.

        Güney Kore

        Balık çorbası ve pirinç pilavı, farklı turşu çeşitleri, sotelenmiş lahana, karnabahar ve biberden oluşan sebze yemekleri, tatlı ekşi soslu tavuk, tatlı yoğurt ve yeşilliklerle buluşan tofulu salata.

        Yunanistan

        Restoran kalitesinde yaprak dolması, fırında tavuk, sebzeli şehriye pilavı, yeşillik ve domates salatası, taze portakal ve mandalinalar, Yunan yoğurdu üzerinde nar veya üzüm.

        Ukrayna

        Borscht adını verdikleri pancarlı, ekşi kremalı ve bol dereotlu çorba, patates püresi, kızarmış sosis, beyaz lahana ile hazırlanmış salata, yanında gözleme ve mutlaka süt bulunuyor.

        İspanya

        Gazpacho adlı, çiğ sebzelerle yapılan içerisinde sirke ve bayat ekmek bulunan soğuk çorba, kahverengi pirinç pilavı, sotelenmiş sebzeler, karides parçaları, tahıllı ekmek ve C vitamini ağırlıklı meyveler.

        İngiltere

        Panelenmiş ve kızartılmış balık, bezelyeli pirinç pilavı, brüksel lahanası ve diğer sebze soteleri, beyaz lahana salatası, koçan mısır, kutu içecek, dilimli meyveler, yoğurt.

        Hindistan

        Pirinç pilavı, mercimek, bezelye ya da fasulye gibi bakliyat çorbaları, sebze kızartmaları, lor peynir, ayran ve kesari adı verilen kendi mutfaklarına özgü safranlı ve irmikli bir tatlı.

        Singapur

        Sebze köklerinden yapılan çorbalar, makarna, tavuk güveç, balık dilimleri servis ediliyor. Küba Bezelye ağırlıklı tahıllı ve bakliyatlı çorbalar, pirinç pilavı, tavuk köftesi ve portakal suyu.

        Tayland

        Aynı tabakta altta pirinç pilavı, üzerinde kızarmış balık parçaları; onların üzerineyse sotelenmiş karışık sebze yemeği... Yanında yağda yumurta...

        Çek Cumhuriyeti

        Boll tahıllı, bakliyatlı ve bol kalorili terbiyeli çorbalar. Yanında kızarmış tavuk. Pirinç pilavı ve şerbetli tatlılar. Yemeklerin yanında meyve suyu; sonunda sıcak demli çay. Türkiye Genellikle çorba, kuru fasulye, pilav ve meyve. Kantinler: Yemek saatlerinde soslu ve genelde salçalı makarna. Yanında kızarmış hazır tavuk.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ