Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar ‘Aynı yerleri görmeye meyilliyseniz evde kalın daha iyi!’

        Sema EREREN/ GAZEET HABERTÜRK-PAZAR

        Travelocity.com ve kayak.com’un kurucusu, seyahat gurusu Terry Jones, inovasyonla seyahat sektörünü kökten değiştiren 3 şirketten oluşan WayBlazer’ın başkanlığı için kolları sıvadı. Ayrıca Jones, Amerikan Havayolları başta olmak üzere pek çok şirkette yöneticilik yaptı ve önemli pozisyonlarda çalışıp danışmanlık yaptı. “Hızla değişen dünyada ayakta kalabilmek ve daha ileri gidebilmek için riski kabul edin” dediği ve tamamı yıldızlardan oluşan bir ekibin nasıl kurulacağının sırlarını verdiği Brand Week Istanbul konuşması sonrası bir araya geldik.

        ■ Size göre en popüler tatil destinasyonları nereler?

        Öncelikle Fransa hâlâ olağanüstü popüler, başı çekiyor. Çin ve Türkiye de öyle... Bunlar dışında Avustralya, Amerika ve Yeni Zelanda’yı da listeye ekleyebiliriz.

        ■ Tatil anlayışımız geçmişten bugüne nasıl değişti dersiniz?

        İnsanlar genelde artık son dakika seyahatleri talep ediyor, böyle değildi. Online olarak daha sıra dışı fırsatlar yakalamaya artık daha meraklıyız. Böylece seyahat acentasına gidip istediğiniz paketi seçmek yerine tam olarak nasıl bir tatil istiyorsanız onu bulmak daha zahmetsiz. Uçak yolculuklarının ucuzlamış olması da önemli bir fırsat.

        ■ O halde artık tatilden beklentimiz nedir?

        İnsanlar genellikle tecrübe etmediklerini keşfetmeyi seviyor. Zaten aynı yerleri görmeye meyilliyseniz evde kalın daha iyi. Kültürünüzde olmayanı keşfe çıkın.

        ■ Lüks bir tatil kaça mal olabilir?

        Özel jetle yapılan kısa bir tatil mesela, kişi başı yaklaşık 120 bin doları bulabilir. 21 yaşındayken sırt çantamla 1 senelik dünya turuna çıktım. Yani isteyene tatilin ucuzu da mümkün. Çocuklarım da böyle bir tura çıktı. Özellikle gençseniz harika bir deneyim. Zaten yaşlandığınızda bu otel gibi yerlerde kalacaksınız malum...

        ‘200’E YAKIN KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN YER VAR’

        ■ Sizce dünyada mutlaka gidilmesi gereken 5 yer neresi?

        Türkiye, Fransa, Yeni Zelanda, ABD ve Arjantin.

        ■ Ya kış tatili için önerileriniz?

        İsviçre Alpleri’nde ya da Norveç’te kayak yapmak da sizin ülkenizde kışken yazı yaşayan ülkeye gitmek de güzel bir seçenek olabilir. Beklentinize bağlı.

        ■ Sizin keşfetmeyi arzu ettiğiniz yer var mı?

        Çocuklarımla bir Küba yolculuğu olabilir. Yaklaşık 110 ülkeye gitme fırsatım oldu. 200’e yakın keşfedilmeyi bekleyen yer var.

        ■ Türkiye’de tatil yaptınız mı?

        Türkiye’ye 3 kez geldim. İnsanları muhteşem, yemekleri ve tarihi de. İlk kez Antalya’ya tatile gideceğim ve mutlaka ülkenize yeniden geleceğim.

        ■ Biraz önce Fransa’dan bahsettiniz. Terör saldırıları ülke turizmlerini ve tatil tercihlerimizi ne denli etkiliyor?

        Terör maalesef turizmi kuvvetli biçimde vuruyor. Elbette seyahatçilerin kararlarını çok etkiliyor. İnsanları bu gibi zamanlarda konforlu hissettirmek önemli. Dünyanın her yerinde potansiyel tehlike var...

        BARIŞ İÇİN TURİZM!

        Terry Jones, tatil ve kültür ilişkisi için “Dünyada kültürlerin yayılımı için tatil harika bir fırsat... Farklı kültürden daha çok insan tanımak, barış ve ülkeler arası ilişkilerin gelişmesi için de mühim” diyor. Ayrıca sosyal medyada tatil fotoğrafı paylaşanların da destekçisi; “İnsanların Facebook gibi sosyal mecralardan tatillerine dair paylaşım yapmaları bence önemli. Deneyimler paylaşılıyor artık. Böylece herkesin her yerle ilgili bir fikri oluyor” ifadesini kullanıyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ