Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul'da kar yağışı başladı. İstanbul hava durumu (03.01.2015)
        1

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kar yağışı ile ilgili açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'u etkisi allına alan kar yağışı akşam saatlerinde şehri terk ediyor. Akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor.

        2

        Anca Pazar sabahına kadar gece vc sabah erken saatlerde don ve buzlanma hadisesi bekleniyor. Kar yağışında 5 ila 5O cm aralığında kar kalınlıkları ölçüldü.

        3

        Kar ve beklenen yağmur yağışlarından sonra baraj doluluk oranlan %15 civarında artırması bekleniyor.
        Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı gece boyunca kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaptı. Ekipler eriyen kar sularının göllenmelere neden olmaması için gece vc gündüz yağmur suyu kanalları ve mazgallarda temizlik yaptı.

        4

        Ana arterlerde çalışmalarını tamamlayan ekipler ara sokaklara da girerek İlçe Belediye ekiplerine yardımeı oluyor. Riskli noktalara vatandaşlar için bırakılan 25 kg lık tuz torbalarından faydalandıklar görüldü.
        ARAÇ: 1.114
        PERSONEL 5 bin 450 ile kış çalışmalarını sürdürüyor.
        YOL UZUNLUĞU :4000 km KÖY TRAKTÖR: 142
        METROBÜS YOLU: 32 araç ile kış çalışması yapıldı.

        5

        ANA ARTER VE KAVŞAKLARA 25 kilogramlık 40 hin torba tuz, 250 yere de I tonluk tuz bırakıldı. Bazı bölgelerde vatandaşlar ara sokaklarda tuzları kullanarak yollara döktü.
        SON 24 SAATTE 6.25 TON TUZ, 76 TON SOLÜSYON KULLANILDI.

        6

        İstanbul'da son 3 gündür etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle hava yolu ulaşımında yaşanan aksaklıklar bugün de sürüyor. THY, Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarından iç ve dış hatta planlanan 34, Pegasus Havayolları iç ve dış hatta 28, Onur Air de iç hatlarda 1 tarifeli seferini olumsuz hava koşullarını gerekçe göstererek iptal ettiğini duyurdu.

        7

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Denizlere ait meteorolojik uyarıya göre pazar günü Ege Denizi'nde kuvvetli olması beklenen fırtınanın pazartesi günü etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtildi. Ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere dikkat çekilen açıklama şöyle:

        8

        "Kuzey Ege'nin güneyi ve Orta Ege'de güney ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın pazartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege'de güney ve güneybatı, kıyılarda güneydoğu yönlerden esen rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın pazartesi günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ