Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Boşanmaları araştıran komisyondan öneri

        Esra YAZDIÇ DEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        TBMM’de kurulan “Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemleri Araştırma Komisyonu”nun ismi milletvekillerini rahatsız etti. Komisyon, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir başkanlığında toplandı. Keşir, bazı boşanmış ailelerde babaların çocuklarını haciz yolu ile görebildiklerini belirterek, “Çocuklar adeta bir malmış gibi ancak hacizle babası tarafından görülebiliyor. Bu sorunu çözmeliyiz” dedi.

        BOŞANMA KELİMESİNE İTİRAZ VAR

        AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, komisyonun ana işinin “Aile kurumunu güçlendirmek için neler yapmalıyız?” olduğunu, ondan sonra boşanma olayları üzerine eğilmek gerektiğini söyledi. Özkaya, “Olayın pozitif tarafını görüp, ona göre açıklamalar yapmamız ve bunu gündemde tutmamız gerekiyor. Mümkünse ‘boşanma’ kelimesini hiç kullanmayalım” ifadesini kullandı.

        ‘NİŞANLILIK SÜRESİ 2.5 YIL SÜRDÜ’

        CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise “İlk avukat olduğumda, stajyerken girdiğim boşanma davaları beni olumsuz etkiledi, ben de bu yüzden evliliği ağırdan aldım. Nişanlılık süresi 2.5 yıl sürdü” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ