Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Otobüs şoförü fenalaşan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

        Sivas'ta halk otobüsü şoförü, araçtan indikten sonra fenalaşan yolcuyu bir yandan hastaneye yetiştirmeye çalıştı bir yandan da hastanın durumunun kötüleşmemesi için büyük çaba harcadı.

        Kentte Tuzlugöl-Şirinevler hattında çalışan 35 yaşındaki Ömer Taşdemir (35), Adliye durağında yolcu indirip bildirirken otobüsten inen kadının fenalık geçirdiğini gördü.

        Kadını tekrar vatandaşların yardımıyla otobüse bindiren Taşdemir, yolculardan müsaade istedikten sonra hastayı Sivas Devlet Hastanesi'ne götürdü.

        Yaşananlar, otobüsteki güvenlik kameralarına da yansıdı.

        Kaydedilen görüntülere göre otobüsteki yolcular, baygınlık geçiren kadının bileklerini ovalayıp yüzüne su dökerken Taşdemir, yolcuları, "Kadına dikkat edin dilini yutmasın" diye uyardı.

        Tedavi altına alınan kadının baygınlık geçirdiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

        Taşdemir, yaptığı açıklamada, 4 yıldır halk otobüsü şoförlüğü yaptığını, öğle saatlerinde durakta yolcu aldığı sırada bir kadının otobüsten indikten sonra düştüğünü anlattı.

        Durumun farkına varır varmaz kadını hastaneye götürme kararı aldığını ifade eden Taşdemir, "Arkadaşlara ne olduğunu sordum, bayıldığını söylediler. Ambulansı aramak istediler, 'gerek yok, ben götürürüm' dedim. Kadını öyle görünce dayanamadım. Hattın tabelasını söktüm, yolcuları indirmedim, hattan çıktım, otobüsü direkt hastaneye sürdüm. Kadını otobüsten indirdim, sedyeye yatırdım ve doktor arkadaşlara teslim ettim. Vatandaşlık görevimi yerine getirdim" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ