Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mehmet Yapar'ın Tek aşkı kırmızı bisikleti / İZLE

        35 yaşındaki evli ve bir çocuk babası olan Yapar, şehrin kötü enerjisinden ve hayatın bitmek bilmeyen sorunlarından biraz olsun kurtulabilmek için, kendisine bir yol ararken 11 ay önce kırmızı bisikletiyle tanıştı. Yeni bir bisikleti olmasına rağmen 1960 model ikinci bisikletine aşık olan Mehmet Yapar, ara sıra yoğun iş hayatının arasında, kendisine küçük zamanlar ayırıp kırmızı bisikletiyle küçük turlara çıktı. Rüzgarı keşfetti.

        Her gün baktığı yerlerde farklı şeyler gördü. Kırmızı bisikletin cazibesine kapılıp ona laf atanlarla iletişim kurdu sık sık. 60'lı, 70'li yıllarda yaşayanlardan onunla ilgili hatırası olmayan yok gibi. Sormasa da anlatıveriyorlardı hemen hikayelerini. İnsanlara yakın duran Yapar, içindeki samimi dünyanın kapısını açmaya başladı onlar için. Mehmet Yapar, açtığı sosyal medya hesabıyla yeni hayatını çektiği fotoğraflarla arkadaşlarıyla da paylaştı ve her fotoğrafın altına onlara umut veren yazılar ve büyük düşünürlerden alıntılar yazdı.

        İSTANBUL'DAN ANADOLU'YA

        Kısa sürede binlerce takipçisi olan kırmızı bisikletin sahibi Yapar, 11 ay önce yaşadığı sıkıntıları kırmızı bisikletiyle atlattığını, eşinin de aşkı olduğunu zaman zaman şikayetçi olduğunu ama bisikletine daha fazla vakit ayırdığını söyledi. Yapar, "Hayatın ve İstanbul'un her anını ölümsüzleştirdik, fotoğraflar çektik insanlarla sohbet ettik. Yeri geldi ben onu, yeri geldi o beni taşıdı. Birazda olsa kendinize vakit ayırın. Bir bisiklete bindiğiniz zaman gittiğiniz iş ve ev yolu bisikletle gittiğiniz zaman çok farklı oluyor. Farklı insanlar, ortamları görmüş oluyorsunuz" diye konuştu.

        İstiklal Caddesi'nde tramvayı durduranlar, gel kardeşim değişelim diyenlerle karşılaşan Yapar, "Sadece bisiklet olarak düşünmeyin bir metal parçası ama gerçek bir dost ve arkadaş. Sevin samimi olun samimi olduğunuz zaman insanlar sizin samimiyetini ve güzelliğinizi anlıyor" dedi.

        İstanbul'da her yeri gezdiğini belirten Yapar, ilerideki projesinin Anadolu'ya açılmak olduğunu, Anadolu'nun en ücra köşelerine samimi ve yürekli insanların olduğu yerleri görmeye devam edeceğini ifade etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ