Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Far Cry Primal’ incelemesi

        İlker KARAŞ/GAZETE HABERTÜRK

        Her sene olmasa bile periyodik aralıklarla seriye yeni oyunlarını ekleyen Ubisoft’un başarılı olduğu bir seri Far Cry.

        Hatırlarsanız en iyi çıkışı “Far Cry 3” ile yapmışlardı ve ardından gelen Blood Dragon ile de bizlere müthiş bir deneyim sunmuşlardı. Sonrasında çıkan Far Cry 4, bir önceki oyunla hemen hemen aynı bulunmuş, oyuncular tarafından beğenilmemişti.

        Bu yorumlarla yola çıkan Ubisoft’un bizi tarihin ilk çağlarına götürdüğü Far Cry Primal’ı duyurduğu günden beri müthiş heyecanlıyım. Mamut peşinde bir hayatı ve vahşi yaşamı nasıl kurgulayacaklarını inanın çok merak ediyordum. Merakımın karşılığını da fazlasıyla aldım.

        Tek kelimeyle efsane bir iş olmuş. Oyuna başlar başlamaz, biri size bilmediğiniz bir dilde bir şeyler anlatıyor. Bu hissi çok az oyunda yaşarsınız. Star Wars’un ikonik karakteri R2-D2’nin konuşmasını anlayamamaya benzer bir durum. Bir süre alt yazıya mahkûm, olup biteni anlamaya çalışıyorsunuz.

        Sonra bu dostumuz bize yavaş yavaş kabileler arasındaki mücadeleyi, hayatta kalma savaşlarını ve vahşi yaşam şartlarını anlatıyor. Sonrasında başlıyorsunuz maceraya.

        Önce her şey yolunda giderken bir anda istenmeyen durumlarla karşılaşıp sonrasında yalnız başınıza, içgüdülerinizle baş başa kalıyorsunuz. Primal bize avcılığı, toplayıcılığı, hayatta kalmayı öğretiyor. Önce ok yapmak için ağaç dalı ve yaprak topluyor, sonrasında taş bulup ateş yakıyorsunuz.

        Genel olarak oyun sizi müthiş bir aksiyonun ortasında bırakıyor. Sürekli etrafınızı kollamak, vahşi hayvanlara dikkat etmek, iki kabile arasındaki sorunu çözmek için Takkar isimli kahramanımızı yönetmek durumundayız.

        Grafikler, ses ve atmosfer konusunda da Ubisoft bizleri oldukça mutlu ediyor. Yani ‘Far Cry’ serisini seven oyuncular için ‘Far Cry Primal’ farklı ve eğlenceli bir deneyim vaatediyor.

        PEWDİEPİE'A ÇILGIN HEDİYE

        Ünlü Youtube yayıncısı Felix “PewDiePie” Kjellberg ‘a Sony Xperia’dan arka kapağında adının yazdığı bir telefon hediye edildi. Genelde sosyetenin ünlü isimlerine ve yıldızlara yapılmasına alışık olduğumuz bu tarz bir jestin oyun dünyasının süperstarına yapılmış olması, yakın gelecekte oyun dünyasının yıldızlarının daha da göz önünde olacağının bir işareti.

        WG LABS’TAN TÜRK GELİŞTİRİCİLERE FIRSAT

        Ülkemizde de geniş bir oyuncu kitlesine ulaşan Wargaming, üçüncü parti geliştiricilere destek verdiği inkübasyon merkezi Wargaming Labs (WG Labs) tarafından düzenlenen ‘Oyun Geliştiricileri Yarışması’nı duyurdu. Şayet amatör ya da yarı profesyonel bir oyun geliştiricisiyseniz, bu yarışma aradığınız fırsat olabilir. WG Labs daha önce yayınlanmamış, en az alfa seviyesinde, çok oyunculu (multiplayer), PC ya da mobil platformlara yönelik oyunlarınızı bekliyor. Üstelik işin ucunda 10 bin Amerikan Doları ödül var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ