Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Sizden boşanacağını gösteren 8 işaret!
        1

        1- Bakarken gözlerini deviriyorsa...

        2

        Eğer eşlerden biri diğerine bakarken aşağılayıcı mimikler ya da davranışlarda bulunuyorsa o zaman evliliğin biteceği sinyalleri veriliyor demektir. Psikoterapist Marcia Naomi Berger, bu şekilde davranmaya başlayan çiftlerin birbirlerinin fikirlerini umursamadan saygısızlık ettiğini ifade etti. Üstelik bu davranışın ardından sadakat sorunları ve yalan da gelebilir.

        3

        2- Eşlerden biri içine kapanık hale geldiyse...

        4

        Evlilik ve Aile Terapisti Virginia Gilbert, çiftlerden birinin içine kapanık hale gelmesinin boşanmanın sinyallerinden biri olduğunu ifade ediyor. Bir sorunu çözmek ya da kavgayı sonuçlandırmak için çiftlerden biri çaba göstermiyor aksine içe kapanıyorsa o zaman bu evlilik kötü sona doğru yol alıyor.

        5

        3- Çok bağlılarsa...

        6

        Psikolog Kristin Monroe, birbirine çok bağlı çiftlerin evliliklerinin boşanmayla sonuçlanacağını ifade ediyor. İlişkinin başında her saatini birlikte harcamak isteyen çiftlerin evlilik içinde kendi hayatlarının da olması gerekiyor. Özellikle çiftlerden biri çok bağlı diğeri ise daha özgürse o zaman bağlı olan kişi sürekli birlikte olma fikrinin eşi tarafından reddedilmesini boşanma konusunda tehdit olarak algıladığından boşanmaya gidebilecek davranışlar sergileyebiliyor. Daha özgür olan ise bu kadar bağlılıktan sıkılabiliyor.

        7

        4- Telefon bağımlılığı varsa!

        8

        Çiftlerden birinin telefona aşırı bağımlılığı varsa o zaman evlilik son bulabiliyor. Akıllı telefonun cazibesine kapılan eşlerden biri diğerinde gittikçe şüphe uyandırabiliyor. Ayrıca sürekli telefonla uğraşan eş, fiziksel aldatılmışlık hissi de yaratıyor. Bu hisle başedemeyen çiftlerin evliliği ise mahkeme kapısında son buluyor.

        9

        5- Geleceğe yönelik planlarında 'tek' kişi varsa...

        10

        Ailenizin geleceği hiç umurunda değilse ve ev bütçesi, çocukların eğitimi gibi konularla asla ilgilenmiyorsa o zaman boşanmak kaçınılmaz olacaktır. Elbette ilişkinin kurtulması için yapılan hamleler vardır ancak o hamleler bir türlü çözüme ulaşmıyor ve gelecek planlarına sizi dahil etmiyorsa boşanmak istiyor demektir.

        11

        6- Mağduru oynuyorsa...

        12

        Sorunları çözmek yerine söylediğiniz kelimelere takılıyor ve bunun maduriyetinden bahsediyorlarsa boşanmak kaçınılmaz hale geliyor.

        13

        7- Parasal sorunlar konu olmaya başladıysa...

        14

        Yapılan çalışmalar çiftler arasında yaşanan maddi sorunların boşanma ile sonuçlandığını ortaya koydu.

        Parasal sorunların arasında çiftlerden birinin daha çok para harcaması, borçlar, aşırı giderler gibi konular da yer alıyor.

        15

        8- Sorunları çözmek yerine savunmaya geçiyorlarsa...