Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Karateci kızlar İzmir'de 3'ncü oldular

        Mehmet KAYAHAN/GAZETE HABERTÜRK

        Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü üyesi karateciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Türkiye Anadolu Yıldızlar Karate Şampiyonası’na damga vurdu. Mardin’deki Bölge Şampiyonası’nda 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak takım halinde şampiyon olan sporcular, Elazığ’daki yarı finalde de aynı başarıyı gösterdi. İzmir’de yapılan final müsabakalarında 1 altın ve 1 gümüş madalya alan Diyarbakırlı karateciler, İstanbul, Ankara, İzmir’in aralarında bulunduğu 12 il arasında takım halinde üçüncü oldu. Yoğun bir tempoyla çalışan takım, 7-8-9 Mayıs tarihlerinde Karaman’da yapılacak Okullararası Türkiye Şampiyonası ve 14-15 Mayıs tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenecek Zeugma İller Arası Karate turnuvasına katılacak.

        Aynı zamanda Diyarbekirspor Kulübü’nde faaliyet gösteren karateciler Amine Akçakmak (14), İremnur Yazar (15) ve Sevda Artık (17) ise mayıs ayında İsviçre’nin Basel kentinde yapılacak olan Basel Open Karate Şampiyonası’na katılacak.

        Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü’nün antrenörü Ahmet Yazar zor şartlarda spora devam ettiklerini belirterek “Yılmadan eksikliklere rağmen başarı elde ediyoruz. Bunun için bütün yetkililerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

        ‘MEMLEKETİM ADINA ALDIĞIM HER BAŞARI BÜYÜK MUTLULUK’

        Sporunyanı sıra derslerinde de başarılı olan karateci kızlardan 7 yıldır bu sporla ilgilenen Amine Akçakmak, Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü elde etti. 45 madalya kazanan Akçakmak, şunları söyledi: “Eksiklere rağmen ve memleketim adına aldığım her başarı büyük bir mutluluk yaşatıyor. Ben karateyi çok seviyorum. Özellikle bütün kızlara tavsiye ediyorum. Karate savunma sporu ve genç kızların kendilerini tehlikelerden koruması için vazgeçilmez. Ayrıca insana yeni bir hayat da kazandırıyor. İsviçre’de kürsüye çıkıp, İstiklal Marşı’nı okutmak ve Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak istiyorum.”

        ‘BÜTÜN KIZLARA TAVSİYE EDİYORUM’

        Hiperaktif bir çocuk olduğundan enerjisini atması için karate kursuna gönderilen Sena Kızılaslan “Babamın desteğiyle ve önerisiyle başladığım karateyi çok sevdim. Bir savunma sporu olan karatede başarı elde ettikçe daha çok seviyorum ve bütün kızlara tavsiye ediyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ