Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hangi burç hangi çiçeği seviyor?
        1

        Koç burcunun en sevdiği çiçek...

        2

        SÜMBÜL

        Koçun zamanı ilkbahardır. Bu dönemde sümbülün çiçekleri ile mutlu olur. Yumuşak pembe, mavi, mor ve beyaz renkler onu büyüler. İlkbahar çiçeklerini genelde kışın evde ve camın önünde yetiştirir. Böylece onlarla haftalarca mutlu olabilir.

        3

        Boğa burcunun en sevdiği çiçek...

        4

        LALE

        Yaşama sevinci ile dolu olan boğa, canlı renklere sahip çiçekleri sever. Laleler içinde en geniş seçeneğe sahiptir. farklı tonlarda bulunduğu gibi değişik şekillerde de elde edilebilir. Eğer bir bahçesi yoksa laleler ile dolu bir vazo da yeterli olacaktır.

        5

        İkizler burcunun en sevdiği çiçek...

        6

        GÜL

        Gül, ikizlerin sembolüdür. Çiçeklerin kraliçesi olan gül özellikle ikizleri çok fazla etkiler. İkizler sadece onun çekiciliğini değil onun nasıl yetiştirileceğini de iyi bilir. Gülün bakımı ve diğer işlerine de hakimdir.

        7

        Yengeç burcunun en sevdiği çiçek...

        8

        AKDENİZ LALESİ

        Akdeniz'den gelen anemon güçlü renkleri ile yengeci büyüler. Yengecin yaşam tarzında olduğu gibi anemonlar da kendilerine özgüdür. Küçük veya taşlı bahçelerde rahatsız edilmeden küçük gruplar halinde yetişirler.

        9

        Aslan burcunun en sevdiği çiçek...

        10

        ORKİDE

        Yükseği seven aslan çiçeklerde de gösterişli olanlarını sever. Orkide bu yüzden favorileri arasındadır. Büyüleyici ve alışılmadık renkler onu fazlasıyla etkiler. Egzotik güzelliği ile bitkiler ailesinin en büyük üyelerinden olup 25.000 den fazla vahşi büyüyen çeşidi vardır.

        11

        Başak burcunun en sevdiği çiçek...

        12

        MARGİT

        Bakımının kolay ve her yere uyması sebebiyle margit başak için uygun çiçek dostudur. Renkli ve parlak beyazı ile dikkat çeker. Başağın balkonda veya bahçedeki tercihi renkli türleridir.

        16

        EŞEK DİKENİ

        Akrepler hareketi sever ve her boş zamanlarında gezi ve yürüyüşler yapar. Bu sırada dağlarda bulunan dikenlerin güzelliği ilgisini çeker. Centiyane gibi diğer dağ çiçekleri de onu büyüler.

        17

        Yay burcunun en sevdiği çiçek...

        18

        ZAMBAK

        Güzel şekli ve hoş kokusu ile yayı büyüler. İlk tercihi beyaz kral zambağı olsa da kırmızı ateş zambağı alaca renkli Türk zambağı ona mutluluk verir.

        22

        KARDELEN

        Kardelen kıştan sonra ilk olarak açan çiçeklerden biridir ve ilkbaharın gelişini haber verir. Mutlu kova, çimenleri parlak renkleri ile dolduran ve daha şubat ayında etrafa güzel kokular yayan bu çiçeği çok sever.

        23

        Balık burcunun en sevdiği çiçek...

        24

        NERGİS

        İlkbaharda balığın doğumu ile sarı renkli nergislerin de çiçekleri açar. İlkbahar çiçeği ünvanı ona aittir. Özellikle trompet nergisi parlak sarı rengi ile büyüleyicidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ