Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadıköy'de liselilere özel bostan

        GAZETE HABERTÜRK

        Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Parkı’nda bulunan 900 metrekarelik alanı Saint Joseph Lisesi öğrencilerine Permakültür bahçesi olarak tahsis etti. Liseliler, Kadıköy Belediyesi’nin, Fenerbahçe Parkı’nda kendilerine verdiği bahçeyi bitkilerle donattı.

        Fenerbahçe Parkı’nda doğal yöntemlerle sürdürülebilir tarım bahçesi yapan öğrenciler, doğaya zarar vermeden ve hiçbir kimyasal madde kullanmadan toprağı tarıma hazırlayıp ekti. Çalışma kapsamında öğrenciler kompost gübre denilen doğal gübreyi de kendileri yaptı. Öğrencilerin ilk çapayı mart ayında vurduğu bahçe şimdiki haliyle yeşillikler içinde. Ahududu, elma, böğürtlen, kabak, mısır, biber, armut, erguvana kadar pek çok bitkinin yanı sıra ahşaptan kameriyesi, kulübesiyle oldukça şirin bir görüntüye sahip olan bahçeye bir bakan bir daha bakıyor. Pek çoğu ilk defa bahçe işleriyle uğraştığını söyleyen öğrencilere Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları, öğretmenleri ve sürdürülebilir tarım (permakültür) eğitmeni Taner Aksel yardımcı oldu.

        ÖĞRENCİLERLE BAHÇEYİ GEZDİ

        Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi’nin açılışı 8 Haziran Çarşamba günü Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Nuhoğlu, öğrencilerle bahçeyi gezip çalışmalar hakkında bilgi alırken, öğrencilerin doğal tarımı başarıyla uygulamasından duyduğu memnuniyeti belirtti. Liselilerin çalışmasını desteklediklerini söyleyen Nuhoğlu, “Umarım bu çaba ve bu çalışma diğer okullarımıza da örnek olur” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ