Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        KONSER/PARTİ

        11.07.2016

        ■ 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında; Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran’ın ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ alacağı ödül töreninin ardından Başaran’ın swing grubu Swing Unltd ve ardından da son dönemde New York swing gecelerinin aranan grubu The Hot Sardines sahnede olacak. Saat 21.00’de başlayacak gece Avusturya Kültür Ofisi bahçesinde gerçekleşecek.

        ■ Usta sanatçı Fazıl Say ile klasik müziğin genç yeteneklerini buluşturacak konser, saat 21.00’de ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu sahnesinde gerçekleşecek.

        BODRUM

        ■ 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali tüm hızıyla devam ediyor... Festival kapsamında ‘Suda Caz’ konserleriyle, önceki yıllarda da festival kapsamında gerçekleşen caz konserleri güçlü bir programla festival sahnesine dönüyor. Caza emek vermiş, ismini cazla özdeşleştirmiş müzisyenler, caz severlerle Gümüşlük’te buluşuyor. ENKAFestival kapsamında, 11 Temmuz akşamı saat 20.30’da Nils Petter Molvær ‘Suda’ konseri izlenebilecek.

        12.07.2016

        ■ Güçlü sesi ve beğenilen sahne performansıyla Sertab Erener, yeni albümü ‘Kırık Kalpler’den şarkılarla saat 21.00 itibarıyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi-Stüdyo sahnesinde olacak.

        ■ 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında; festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi Özdemir Erdoğan, ‘Türkiye Jazz Tarihinde Işıksız Kalanlar’ albümünden şarkılar ve unutulmayan besteleriyle nostalji dolu bir akşam yaşatacak. Konser saat 21.00’de UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde...

        ■ Dünyaca ünlü Norveçli caz trompetçisi Nils Petter Molvær, saat 21.00 itibarıyla ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu sahnesinde olacak.

        BODRUM

        ■ 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında gerçekleşecek Simin Tander Quartet ‘Suda’ konseri, saat 20.30’da Gümüşlük sahilinde izlenebilecek.

        ■ DJ Onur Suygun, saat 22.30 itibarıyla Club Pasha kabininde olacak.

        13.07.2016

        ■ Sakıp Sabancı Müzesi saat 21.00 itibarıyla, 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında trompet virtüözü Nicholas Payton konserine ev sahipliği yapacak. Sanatçı ve triosuna, Amerikalı vokalist Jane Monheit eşlik edecek.

        ■ 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleşecek diğer bir konser ise saat 21.30’da Salon İKSV’nin ev sahipliği yapacağı, caz kontrbasçısı, bas gitarist ve besteci Volkan Topakoğlu ile trombon sanatçısı Matthias Konrad performansı olacak.

        ■ Her çarşamba Zanzibar’da sahne alacak olan Kürşat Başar Orkestrası ve solist Seran Bilgi caz ve latin müziğin klasiklerinden Türk hafif müziğinin unutulmaz eserlerine, kendi bestelerinden Türk halk müziğinin farklı yorumlarına kadar çok geniş bir yelpaze ile müzikseverlere geçmişten bu güne uzanan unutulmaz saatler yaşatacak.

        ■ 60 Metrekare tarafından düzenlenen ‘Müzik Boğaz’dan Gelir’ tekne konserleri devam ediyor... Etkinlik kapsamında saat 19.00’da Birsen Tezer konseri gerçekleşecek.

        ■ Bodrum Antik Tiyatro, saat 21.00 itibarıyla Sertab Erener konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Rock müziğin sevilen ismi Duman, saat 22.30 itibarıyla Club Pasha Bodrum sahnesinde bir konser verecek.

        14.07.2016

        ■ 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında Salon İKSV sahnesi, Ercüment Orkut ‘Low Profile’ Feat. Marius Neset konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Gecenin bir diğer Caz Festivali etkinliği ise saat 20.30 itibarıyla Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleşecek: Amerikan cazının yeni ustası, saksofoncu Kamasi Washington bir konser verecek. Öncesinde soul, downtempo projesi Ibeyi huzurlarda olacak.

        ■ ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu, saat 21.00 itibarıyla Gaye Su Akyol konserine ev sahipliği yapacak.

        İZMİR

        ■ Alternatif rock müziğin sevilen ismi Yüzyüzeyken Konuşuruz, saat 22.00’de Bios Bar sahnesinde olacak.

        ANTALYA

        ■ Popüler müziğin ünlü ismi Ziynet Sali, 22.00 itibarıyla Kaya Palazzo Belek Convention Center’da izleyiciyle buluşacak.

        KUŞADASI

        ■ Kuşadası sahili ilk kez kamplı bir müzik festivaline ev sahipliği yapacak; 14-17 Temmuz tarihleri arasında Davutlar Bölgesi Sevgi Plajı’nda gerçekleşecek Kuşadası Gençlik Festivali’nin ilk gün konserleri ücretsiz olacak. Festival kapsamında MFÖ, Duman, Hayko Cepkin, Emre Aydın, Pilli Bebek, Gripin, Umut Kuzey, Seksendört, Pinhani, Aylin Aslım, Flört, İskender Paydaş feat. Turgut & Ferman Akgül, Ogün Sanlısoy, Hüsnü Arkan, Jehan Barbur, Niyazi Koyuncu, Metin Türkcan & Murat İlkan, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Sattas, Can Gox, Başıbozuk, Keti, You May Kiss the Bride, Supernova Reggae Band sahnede olacak.

        15.07.2016

        ■ Salon İKSV sahnesi, 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında saat 21.30 itibarıyla; Berke Can Özcan’ın dünyanın farklı yerlerinden davulcuları buluşturarak sürdürdüğü doğaçlama konserler serisi Big Beats Big Times’a ev sahipliği yapacak. ‘Full Moon Theory’ isminde bir stüdyo albümü de yayınlayan grup, bu albümün şarkılarını ilk kez seslendirmek için bir araya gelecek...

        ■ 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında gecenin bir diğer konseriyse saat 20.30’da Uniq Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Trompette Airelle Besson, saksofonda Emile Parisien, akordeonda Vincent Peirani, piyanoda Thomas Encho, basta Thomas Brameris ve davulda Anne Paceo’dan oluşan French Quarter sahnede olacak. Bu yıldız müzisyenlerin ardından Hugh Coltman, Jeff Buckley ile Nick Drake’in kesişim kümesinde yer alan vokali ve Nat King Cole’un iç dünyasına döndüğü projesiyle geceyi sonlandıracak.

        ■ ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda devam eden konser serisinin konuğu, 21.00 itibarıyla Yeni Türkü olacak.

        ■ Cahit Berkay’la Hayat konserleri; usta ismin 50. sanat yılı kutlamaları kapsamında sinema ve dizi müziklerinin yanı sıra söz ve besteleri ile kalplerde ayrı bir yeri olan Cahit Berkay’ı sevenleriyle buluşturmaya devam ediyor. Etkinlik bu akşam saat 22.30’da KadıköySahne’de...

        ■ Müzik Boğaz’dan Gelir konserlerinin saat 19.00 itibarıyla konuğu Hüsnü Arkan olacak.

        ■ Baba Zula, sevilen şarkılarıyla saat 20.30 itibarıyla Akasya Kültür Sanat sahnesinde olacak.

        ■ Dorock XL sahnesi saat 22.00’de Sattas konserine ev sahipliği yapacak.

        ÇEŞME

        ■ Romantik şarkıların sevilen sesi Yaşar, 22.00’de Hayal Kahvesi Çeşme Marina’da bir konser verecek.

        ■ Dünyanın en ünlü House DJ’yi Satoshi Tomiie, Alaçatı Sound Pool’da sahnede olacak.

        ANTALYA

        ■ Ünlü DJ’ler Dimitri Vegas & Like Mike, saat 22.00 itibarıyla Expo 2016 Antalya Kır Aktivite Alanı sahnesinde olacak.

        ■ Mehmet Erdem, saat 20.30 itibarıyla Tudors’ta...

        BODRUM

        ■ 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında saat 21.00 itibarıyla Ilya Kondratiev & Emre Yavuz ‘Taşta’ konseri gerçekleşecek.

        ■ Pannonica Jazz Sunset at The Marmara Bodrum konserleri kapsamında gecenin konuğu Emin Fındıkoğlu Trio olacak.

        ■ Murat Boz, saat 21.00 itibarıyla Bodrum Antik Tiyatro sahnesinde bir konser verecek.

        09.07.2016

        ■ Rock müziğin sevilen ismi Ogün Sanlısoy, saat 22.00 itibarıyla Kadıköy’ün popüler konser mekânı Dorock XL sahnesinde olacak.

        ■ İstanbul’dan uzaklaşmadan eğlenmek için bu hafta sonu yolu Babylon Kilyos’a düşecek olanlar; saat 17.00’de Romare, Sami Baha, Levni & Sloth, Kaan Düzarat ve Dalt Witney, Red Bull Music Academy Sunset’te müzik ve dans dolu bir gün batımı için kabinde olacak. Etkinlik ücretsiz.

        İZMİR

        ■ Sevilen şarkılarıyla Linet, saat 20.30’dan sonra Efes Royal Palace Resort & SPA sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nun saat 21.00 itibarıyla konuğu, Murat Boz olacak.

        BODRUM

        ■ 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında gerçekleşecek Emre Yavuz ‘Toprak Evde’ konseri saat 20.30’da başlayacak.

        ANTALYA

        ■ Tarkan, saat 22.00’de Expo 2016 Antalya Kır Aktivite Alanı’nda hayranlarının karşısında olacak.

        10.07.2016

        ■ Parkorman, saat 13.00 itibarıyla rock müzik dinleyicisi için kaçırılmayacak bir aktivitenin buluşma mekanı olacak. Monster Energy Presents: Rock Off; Lemmy Kilmister sahnesinde Megadeth, Children of Bodom, Sabaton, Dragonforce ve Stratovarius’un vokalisti Timo Kotipelto’nun akustik konserlerine ev sahipliği yapacak.

        BODRUM

        ■ 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında saat 21.00’de Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek olan Jean Müller konseri; ‘Taşta Klasik’ konsepti kapsamında dinleyici karşısında olacak.

        ■ Yıllara meydan okuyan şarkılarıyla Yeni Türkü, saat 22.30 itibarıyla Mandalin Bodrum’da bir konser verecek.

        ■ Pop müziğin ünlü ismi Serdar Ortaç, saat 22.30’da Club Pasha sahnesinde olacak.

        ANTALYA

        ■ Halk müziği sanatçısı Zara, EXPO 2016 sahnesinde dinleyici karşısında olacak.

        12.07.2016

        ■ KüçükÇiftlik Park sahnesi rock müzik tarihinin özel gruplarından birinin, Scorpions’ın 50. yıl kutlamasına tanıklık edecek: Scorpions ellinci yılını İstanbul’da kutlayarak bu yazın rock ateşini yükseltecek. Etkinlik saat 17.00 itibarıyla başlayacak. Bu etkinlikte ayrıca Türkiye’nin en büyük rock müzisyenlerinden Şebnem Ferah ve rock & metal dünyasından pek çok dev isim sahne alacak.

        BAŞKA NE VAR?

        Tufan, Çocuk Atölyesi’nde gerçekleşecek; Yaratıcı Drama Atölyesi’nde geleceğin sanatçılarını drama ile buluşturuyor. Atölye kapsamındaki oyunlar, çocukların çevresiyle ilişki kurrmasını, duygularını dışa vurmasını deneyim kazanmasını, eğlenmesini, dinlenmesini, rahatlamasını, kısaca hayatı eğlenceli bir biçimde prova etmesini sağlıyor. Drama çalışmalarıyla çocuklar bir olayı, oyunu, yaşantıyı eğitmen yönlendirmesi ile tiyatro tekniklerinden yararlanarak canlandırıyor. Etkinlik yarın saat 14.30’da başlayacak.

        ■ Gaggenau ile Boğaz’da Sinema Keyfi etkinliği, bu yıl da boğazın görkemli manzarasında sinemaseverlerle buluşuyor. 13 Temmuz’da Burnt ile başlayıp eylül sonuna kadar sürecek olan ve bu yıl ikincisi gerçekleşen etkinlikte, Yeniköy’de bulunan tarihi Sait Halim Paşa Yalısı’nın rıhtımına kurulan nostaljik açık hava sinemasında vizyon filmleri seyirciyle buluşacak. Gösterimlerden önce, sinemaseverleri zengin bir açık büfe ve müzik eşliğinde lezzetli bir akşam yemeği bekliyor.

        ■ Komedi, animasyon, aksiyon dalında birbirinden keyifli filmler, temmuz ayı boyunca her salı ve perşembe akşamı saat 21.00’de Zorlu Center Meydan Katı Park alanında izlenebilecek. 12 Temmuz akşamı Kocan Kadar Konuş 2 Diriliş, 14 Temmuz akşamı ise KungFu Panda 3 perdede olacak...

        ■ 16-23 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek 53. Uluslararası Antalya Film Festivali için başvurular başladı. Festivalde yer alacak filmler için yönetmelikler, başvuru tarihleri ve başvuru formları festivalin resmi internet sitesinde yayınlandı. Festivalde bu yıl da ana kategoriler “Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması”, “Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması”, “Ulusal Kısa Metrajlı Film Seçkisi” ve “Antalya Film Destek Fonu” olarak belirlendi.

        ■ Kundalini yoga öğretmeni Mutsumi Adachi, dünyanın farklı ülkelerinde terapiler yapıyor. 13-21 Temmuz tarihleri arasında da İnsana Güven’de olacak. ‘Anı terapisi’ adı altında gerçekleştirdiği seminerinde insanların çocukluk travmalarını ve kötü yaşam tecrübelerini beş duyu aracılığıyla çözümlüyor.

        YEME-İÇME

        ■ Yaz sıcağında hafif ve düşük kalorili atıştırmalık seçenekleri arıyorsanız; sabah kahvaltısı, akşam yemeği ya da ara öğün fark etmeden Caffé Nero’nun düşük kalorili yeni ürünlerini deneyebilirsiniz. Elmalı & Portakallı Birchler Muesli ve Çikolatalı Chia Pudding lezzetleri keşfedilmeyi bekliyor.

        ■ Gastronomi market ve restoran konseptini bir arada sunan Delimonti, Anadolu’nun hem tanıdık hem yepyeni tatları ile mönüsüne tazelik katıyor. Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen mahsulleri kendine özgü yorumlarla sunan Delimonti’nin yaz ayları için zenginleştirilen mönüsünde öne çıkan lezzetler, soğuk ayran aşı çorbası, kuzu etli enginar, siyez bulgur pilavı ve körpe gelin salatası.

        VİZYON

        Göçmen sorunu ve ‘Denizdeki Ateş’

        İtalya’nın Afrika sınırına en yakın toprağı olan Lampedusa Adası’nda yaşayan bir balıkçı ailesi, mültecileri tedavi eden bir doktor ve Avrupa’nın göçmen sorununa yaklaşımıyla ilgili sarsıcı dram çarpıcı bir şekilde beyaz perdeye yansıyor.

        ‘Tarzan Efsanesi’ bitmiyor!

        Ormanların kralı Tarzan olarak bilinen Lord Greystoke, yıllar önce Afrika ormanlarını, karısı Jane ile birlikte arkasında bırakmıştır. Şimdi ise parlamentonun ticari hükümet temsilciliğini yapması için Congo’ya tekrar davet edilir. Onu bekleyen komplolarla nasıl savaşacağına dair bir fikri var mı göreceğiz...

        Tüm dünyayı etkileyen ‘Frekans’

        John Cusack, Samuel L. Jackson, Isabelle Fuhrman ile Stacey Keach’ten oluşan oyuncu kadrosuyla öne çıkan Frekans’ta dünyadaki telefon hatlarını ele geçiren gizemli bir sinyal, maruz kalan bütün insanları öfke krizine tutulmuş canavarlara çevirmektedir...

        ‘Mike ve Dave: Ah Bir Sevgili Yapsak’ komedisi

        Hayatları partiyle geçen iki kardeş Mike ve Dave, kız kardeşlerinin Hawaii’deki düğünlerine katılacakları eşlerini bulmak için internete ilan verirler. Ancak karşıslarına çıkan genç ve güzel kadınlar, Stangle kardeşlerin tüm hesaplarını altüst edecek kadar akıllı, çılgın ve umursamazdır!

        TATİL

        Bodrum’da Yalıkavak dillere destan koyu Tilkicik’teki X Beach Yalıkavak, Maldiv konseptli yepyeni yüzüyle bu yaz misafirlerini tropik bir yolculuğa çıkarıyor. Bembeyaz ince kumla kaplı mavi bayraklı plajı, akvaryum denizi ve 2000 metrekarelik çim ve botanik bitkilerin oluşturduğu doğal atmosferi, ahşap dokulu özel tasarım locaları ve denizin içine yerleştirilen bungalovlarıyla Maldiv konseptini yaşatan mekân, tatilcilerin gözde adreslerinden biri olmaya devam ediyor.

        SAHNE/ PERFORMANS

        ■ 16 Temmuz’a kadar devam edecek olan 7. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında; Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası sahnesinde

        ■ Bugün saat 20.00’de Vladimir Malakhov’un jüri başkanı olduğu Bale Yarışması’nın ‘küçükler’ yarı finali; 10 Temmuz Pazar saat 20.00’de Vladimir Malakhov’un jüri başkanı olduğu Bale Yarışması’nın ‘büyükler’ yarı finali; 11 Temmuz Pazartesi saat 20.00’de Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Danzon’, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Birimi (MDTist) ‘Mantra’ ve İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Dansın Rengi’ baleleri; 12 Temmuz Salı saat 20.00’de Bale Yarışması’nın finali; 13 Temmuz saat 20.00’de Bale Yarışması’nın final töreni ve gala gecesi gerçekleşecek. Festivalin kapanışı, Mehmet Balkan’ın sahneye koyduğu, Mozart’ın Zaide operasıyla yapılacak. İki perdelik opera eseri, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 16 Temmuz Cumartesi saat 20.00’de sahnelenecek.

        ■ Bir Hayal Bir Oyun Yarışması ile çocukların hayalleri tiyatro sahnesinde hayat bulacak. Zorlu Holding’in hazırladığı projeye Türkiye’nin dört bir yanından, 2016-2017 yılında üçüncü veya dördüncü sınıfta okuyacak öğrenciler, hayal güçleri ile yazacakları ‘yolculuk’ temalı özgün hikâyelerle katılabilecekler. Tiyatro oyuncuları, tiyatro yazarları, akademisyenler, kitap yazarları gibi sanat dünyasında duayen olarak bilinen önemli isimlerden oluşan jüri tarafından yapılacak değerlendirme ile seçilen eser, uzman tiyatro yazarları tarafından senaryolaştırılarak bir tiyatro oyununa dönüştürülecek ve ardından sahneye taşınacak. Yarışmada dereceye giren hikayeler birbirinden değerli ödüllere sahip olacak. Yarışmada birinci seçilen eserden yola çıkılarak hazırlanacak tiyatro oyunu, Aydın Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinden oluşan amatör bir tiyatro ekibi tarafından 27 Mart 2017 tarihinde, Dünya Tiyatro Günü’nde sahnelenecek. Böylece, çocukların hayallerindeki kahramanlar tiyatro ile hayat bulmuş olacak. Son başvuru tarihi 31 Temmuz olarak belirlenmiş.

        ■ Trump AVM Çocuk Katı’nda çocuklar, yarın saat 13.00’te sahnelenecek Yaşasın Masal Kahramanı oyununu izleyebilecekler.

        SERGİ

        ■ Bomontiada’nın içindeki Alt programına yaz sergileriyle devam ediyor. İlk sezonunda sanatta üreticilik meselelerini inceleyen Alt, 9 Ekim’e kadar; Marwa Arsanios’un Hiç Bir Ayı Öldürdün mü ya da Jamila Olmak ve Olga’nın Notları, Kütüphane isimli işlerine; Allora & Calzadilla’nın Büyük Sessizlik ve Apotomē adlı iki video enstalasyonuna ve Ahmet Öğüt’ün Tam Gün Devam adlı sergisine yer veriyor.

        ■ Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ve kızı Kumru Say’ın HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) için düzenlediği bir sosyal sorumluluk projesi Renkli Hayat sergisi gördüğü yoğun ilgi üzerine 30 Temmuz Cumartesi gününe kadar uzatıldı. Ortak noktaları hayvanseverlik olan baba-kız, amatör oldukları sanat dallarındaki eserlerini ilk kez Karbon Gallery’de beğeniye sunuyor: Sergide binicilik sporuyla uğraşan Kumru Say’ın orijinal at çizimleri ile Fazıl Say’ın konser seyahatleri sırasında çektiği sokak fotoğrafları yer alıyor. Serginin geliri sahipsiz sokak hayvanları için kullanılacak.

        ■ Hava Oral’ın iç dünyasındaki renkli yansımalarından oluşan Gölgedeki Yüzler isimli sergisi, Galeri Eksen Balat’ta açıldı. Sergide sanatçı için önem taşıyan Charlie Chaplin ve Edith Piaf gibi önemli sanatçıların karakter analizlerinden oluşan heykeller de yer alıyor. Sergi, 26 Temmuz’a kadar görülebilir.

        ■ Sanatçı Fulya Okbay’ın, İstanbul’dan Bozcaada’ya İki Kent Hikayesi isimli ilk kişisel sergisi, 21 Temmuz tarihine kadar Bozcaada Armagrandi Sanat Galerisi’nde görülebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ