Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gemlik'te dev ay balığı yakalandı

        Bursa'nınGemlik İlçesi'ne bağlı Büyükkumla Mahallesi'nde balıkçıların ağına 'ay balığı' veya 'güneş balığı' olarak adlandırılan dev balık takıldı. Değirmen taşına benzeyen, Latince adı 'Mola Mola' olan balığın lezzetsiz ve kötü kokan etinden dolayı ticari değeri bulunmuyor.

        Büyükkumla Mahallesi kıyılarında avlanan Mustafa Emiroğlu, Hüseyin Özen ve Cevdet Samsun adlı balıkçıların ağına ay veya güneş balığı olarak adlandırılan dev balık takıldı. Güçlükle sahile tekneye çıkarılan balık daha sonra deniz kıyısına getirildi. Çevredekiler ilk kez gördükleri balığı meraklı gözlerle izlerken, bir bölümü de selfie çekti.

        Sıcak denizlerde ve derinde yaşayan balık türü olan ay balıklarının özellikle Asya'nın, Afrika'nın ve Avustralya'nın ılık denizlerini tercih ettikleri ve 1000 metre derinliğe kadar dalabildikleri öğrenildi. Yaz aylarında yoğunlukla Akdeniz'de de görülebilen ay balıklarının Ege ve Marmara denizinde yaz suların ısındığı dönemlerde nadiren de olsa görüldüğü kaydedildi.

        Eski değirmenlerin taşına benzeyen balığa bu görüntüsü dolayısıyla Latince değirmen taşı anlamına gelen Mola Mola denildiği de ifade edildi. Molidae familyasına ait balık türünün lezzetsiz ve kötü kokan etinden dolayı ticari değeri olmadığı belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ