Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Robert Kirkman: Zombilerden çok hoşlanıyorum

        Gizem Sevinç SELVİ / HT CUMARTESİ

        The Walking Dead efsanesinin yaratıcılarından Robert Kirkman yine bir çizgi roman uyarlamasıyla, Outcast’la karşımızda. Bu defa zombilerle değil şeytani ve kötü ruhlarla uğraşıyor ve klişe şeytan çıkarma hikâyelerini bambaşka bir noktaya taşıyor. Çocukluğundan itibaren şeytani bir güç tarafından rahatsız edilen Kyle Barnes’ın (Patrick Fugit) hikâyesini anlatan Outcast, tıpkı The Walking Dead gibi korku, gerilim elementlerini arkasına alıp insan psikolojisine odaklanmış. Dünyada bir ilk gerçekleştirilerek Facebook üzerinden canlı yayınlanan ilk bölümün senaristliğini de üstlenen son dönemin en yaratıcı isimlerinden Robert Kirkman’la telefonda konuştuk.

        ■ Walking Dead’den alıp Outcast’a uyarladığınız bazı dersler olmalı, ne dersiniz?

        Çizgi romandan uyarlanan sahnelerin sayısını artırma fikri The Walking Dead’den öğrendiğim en muazzam şey olabilir. Bir televizyon uyarlaması yaptığınızda nefes alacağınız alan çok geniş. Neticede çizgi roman yazmak ve televizyona yazmak üzerine çok şey öğrendim.

        ■ Farkı nasıl tarif ediyorsunuz siz?

        Çizgi romanda insanlar konuşmuyorsa yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Belli bir görünüm, belli hareketler ya da jestler çizgi romanda işe yaramaz çünkü hareket yoktur. The Walking Dead’de olmaktan onur duydum, iyiye gittiğimi hissettim ve Outcast’la daha da iyi olduğumu hissediyorum.

        ‘ŞEYTAN ÇIKARMA HİKAYELERİ ABARTILI’

        ■ Bu hikâyeyi sizin için çekici kılan bir şeytan çıkarma hikâyesi oluşu mu yoksa çizgi roman fikri mi?

        Bu gerçekten yapmaktan hoşlandığım bir şey, zombilerden çok hoşlanıyorum. Zombi kurgusundan da, zombi filmlerinden de öyle ve fark ettim ki bu tür işler uzun soluklu olmuyor. Yıllar boyu sürmüyor. Zombiler her zaman gelip dünyayı yıkıyor ve gidiyorlar. “Hadi bakalım birkaç haftaya ne olacak” durumu yok yani. Kafamda bir sürü soruyla şeytan çıkarma hikâyelerinin temellerini öğrenmek istedim, daha önce keşfetmediğim ve bence müthiş bir janra. Ve bence zombi hikâyelerindeki tüm o fırsatlar şeytan çıkarma hikâyelerinde de mevcut.

        ■ Mesela?

        Şeytan çıkarma hikâyelerinin çoğunda tek bir meseleye yoğunlaşırsınız. Biri gelir, meseleyi çözer ve evine gider. Bu biraz da “Bizi kazandık, siz kazanamadınız” hikâyesidir ve şeytanlar hâlâ oradadır, ele geçirilecek daha fazla insan vardır, bu böyle sürer gider.

        ■ Şeytan çıkarma meselesine siz nasıl bakıyorsunuz?

        Bana biraz abartılı ve zoraki geliyor ama ortada birçok kanıt ve bunun gerçek bir fenomen olduğuna inanan birçok insan var. İlginç olan hem dinine bağlı insanların hem de dinle alakası olmayan insanların bu hikâyelerden keyif alması. Hayatta her şey hakkında açık fikirli olmaya çalışıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ