Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Marmara Depremi’nde enkazdan çıkan şampiyon

        GAZETE HABERTÜRK

        Marmara Depremi’nde yıkılan evinin enkazından 3 gün sonra kurtarılan ancak ayaklarını kaybeden Ufuk Koçak, yaşadıkları acıların ardından kazandığı başarılarını konferanslarda anlatarak, insanların yaşama daha iyi tutunmalarını hedefliyor.Koçak, Gölcük’teki 5 katlı apartmanın 4. katında yaşadığını, depremin 15. saniyesinde evin üzerine yıkılmaya başladığını ifade ederek o gün yaşadıklarını şöyle anlattı: “O an ne olduğunu hâlâ anlayamamıştım. Çevreden insan seslerinin geldiğini duydum. Yaklaşık 3 gün enkaz altında kaldım. Sadece bizim evin salonunda aralık vardı. Babam ve arkadaşlarım İstanbul’dan geldiler ve o aralıktan sürünerek beni çıkardılar. Hayatım bu süreden sonra başladı.”

        Enkazdan çıkarıldıktan sonra hastanede kendine geldiğini anlatan Koçak, ayaklarının kesilmesi gerektiğini doktorlardan öğrendiğini söyledi. Koçak, helikopterle GATA’ya sevk edildiğini, burada yapılan operasyonla iki ayağının kesildiğini dile getirerek “Kendime, ‘Her şeye rağmen hayat devam ediyorsa yaşayacaksın’ dedim ve yaşadım” diye konuştu.

        ENGELLİLERİN EĞİTİMİNE DESTEK OLUYOR

        2003 yılında spor yapmaya başladığını kaydeden Koçak, tekerlekli sandalyeyle basketbol ve tenis oynadığını belirterek “Geçen yıl 509 kilometrelik Likya Yolu yolculuğunu sanayide yaptırdığım protez ayaklarımla tamamladım. 25 Temmuz 2014’te dünyada ilk defa yapılan ve denenen dünya değişken ağırlıklı serbest dalış rekorunu kırdım. Orada dünya rekoru 22 metreyle bizim oldu” dedi. Gelen talepler üzerine üniversite ve fabrikalarda kişisel gelişim ve liderlik eğitimleri vermeye başladığını belirten Koçak, oradan kazandığı parayı engellilerin sosyal hayata kazandırılması için kurs ve eğitimlere harcadığını da açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ