Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kurban Bayramında İETT otobüsleri bedava mı?

        Bayram dolayısıyla her sene ücretsiz olarak hizmet veren toplu taşıma, bu yıl da bazı illerde ücretsiz hizmet vermeye devam edecek. Peki Kurban Bayramında iett bedava mı olacak? İşte ücretsiz toplu taşıma ile ilgili detaylı bilgiler...

        KURBAN BAYRAMINDA İETT BEDAVA MI?

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kurban Bayramı boyunca İETT otobüslerinin yüzde 50 indirimli, ana arterler ve yol üzerinde bulunan İSPARK'ların ise ücretsiz olacağını açıkladı. Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da toplu taşıma araçlarının bayram süresince yüzde 50 indirimli olacağını açıkladı. İBB çalışanları ve yakınlarıyla Saraçhane'deki İBB Yönetim binasında bayramlaşan Topbaş müjdeyi burada verdi. " Bayram süresi boyunca toplu taşım araçlarını yüzde 50 tenzilatlı yaptık" diyen Topbaş, " Ayrıca bayramın iki günü ana arterler ve caddeler üzerindeki İSPARK parklama alanları ücretsiz olarak hizmet verecek. Başta zabıta olmak üzere bütün birimlerimiz teyakkuz halinde, daha fazla mesai yapacak, daha fazla çalışacak"şeklinde konuştu.

        BURSA'DA DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLACAK

        Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların huzur içinde bir bayram geçirmeleri için seferber olduklarını ifade eden Başkan Recep Altepe, "Belediyemiz bütün birimleriyle bayram boyunca halkımıza hizmet vermeye devam edecek.

        Vatandaşlarımızın güzel bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri aldık. BURULAŞ Genel Müdürlüğü, BursaRay seferlerini sürdürecek. Otobüs seferlerine de aynı şekilde devam edilecek. Arife günü ile kurban bayramının 1. ve 2. günleri 10.00 ile 18.30 saatleri arasında 2 otobüs, Kent Meydanı ile Hamitler Mezarlığı arasında vatandaşları ücretsiz taşıyacak. BUDO'nun da normal seferlerine devam edeceği kurban bayramında vatandaşlar ulaşımla ilgili her türlü talep ve şikayetlerini 444 99 16 numarasıyla ulaşım hattına bildirebilecekler" dedi.

        ADANA'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ, MEZARLIKLARA RİNG SEFERLER

        Adana Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nın huzur ve güven içinde geçmesi için tüm birimlerinde gerekli önlemlerini aldı. Adanalılar, 4 günlük bayram süresince belediye otobüsleri ve metrodan yine ücretsiz yararlanacak. Arife ve bayramın birinci günü belediye otobüsleri mezarlıklara ücretsiz seferler yapacak. Vatandaşlar, talep ve şikayetlerini Alo 153 hattına iletirken, zabıta ve itfaiye ekipleri, 9 günlük tatil süresince görev başında olacak.

        Adana Büyükşehir Belediyesi, 4 günlük Kurban Bayramı boyunca belediye otobüsleri ve motroda ücretsiz toplu taşıma hizmetini sürdürecek. Her dini bayramda olduğu önümüzdeki Kurban Bayramı'nda da vatandaşların kabristan ziyaretleri için arife gününden itibaren belediye otobüsleri mezarlıklara ücretsiz ring seferleri yapacak. Kurban Bayramı süresince ALO 153 operatörleri, Adanalıların dilek, talep ve şikayetlerini görev başında olan ilgili birimlere iletecek.

        ASKİ Genel Müdürlüğü kanalizasyon ve içme suyu ekipleri, bayram boyunca Adanalıların acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Zabıta Daire Başkanlığı da kent içi ulaşımda düzeni sağlamak ve vatandaşların ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için Ulaşım Trafik ekipleriyle durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak. Adanalılar, bayram süresince karşılaştıkları olumsuzlukları Zabıta Daire Başkanlığı'nın (0322) 454 38 81 numaralı telefonuna iletebilecek.

        MALATYA'DA ÜCRETSİZ ULAŞIM BELEDİYE MECLİSİNDEN GEÇTİ

        Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Şahin Özer başkanlığında yapıldı. Toplantıda şehir içi otobüslerinin Kurban Bayramının ilk günü ücretsiz olması kararlaştırıldı.

        Büyükşehir Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından gündem dışı verilen tekliflerin oylanarak gündeme alınmasının ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

        Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı gündem maddeleri bir sonraki toplantıya ertelendi. Diğer bazı gündem maddeleri ise ilgili komisyonlara havale edildi.

        SİİRT'TE BAYRAM BOYUNCA ULAŞIM ÜCRETSİZ

        Siirt'te Kurban Bayramı boyunca belediye bünyesinde bulunan toplu taşıma araçları ücretsiz olacak.

        Siirt Belediyesinden yapılan açıklamada, 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 15 Eylül Perşembe günü sona erecek 4 günlük Kurban bayramı süresince vatandaşların Siirt belediyesi bünyesinde bulunan toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabileceğini belirtti.

        SAKARYA'DA KURBAN BAYRAMI İÇİN TOPLU TAŞIMA DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLANDI

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde toplu taşımada yapılacak değişiklikleri açıkladı.

        Vatandaşların bayram süresince Büyükşehir Belediyesi otobüslerini ücretsiz olarak kullanabileceklerini açıklayan Pistil, ulaşımda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına bayram boyunca çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti. Fatih Pistil, "Kurban Bayramı süresince Büyükşehir Belediyesi otobüslerimiz ücretsiz olarak hizmet sunacak. Tüm personelimizle bayramda da hemşerilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. İnşallah huzur içinde bir bayramı daha geçireceğiz.

        Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını şimdiden tebrik ediyoruz. Mezarlıklara düzenlenecek seferlerden de vatandaşlarımız ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ayrıca mezarlık ziyaretlerinde bulunacak hemşerilerimiz için belirli noktalardan Emirdağ, Erenler ve Serdivan mezarlıklarına seferlerimiz olacak. Arife günü ve bayram süresince de Emirdağ ve Emir Sultan Mezarlıkları'na ulaşım için otobüsler Büyükşehir Belediyesi önünden saat 08.00 ile 17.00 arasında her saat başında hareket edecek" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ