Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Kardashian mücevher soygunu
        1

        Mustafa Alkan / HTGAZETE PAZAR

        Kim Kardashian Paris’te silahlı soyguna uğradı, 10 milyon dolarlık mücevherini çaldırdı. Ama sosyal medya, soygunun düzmece olduğuna inanıyor. Kim’in televizyon programının reytingini artırma peşinde olduğu ileri sürülüyor. Düzmece veya gerçek, Kardashian’lar soygunu da reyting ve paraya çevirmenin yolunu bulacaktır.

        2

        Amerikalı komedyen Bette Midler’ın (70) geçen martta tepesi attı. Teşhircilikte ipin ucunu kaçıran Kim Kardashian için (35) “Bugün bir çıplak selfie daha yayınlamış. Kim, görmediğimiz bir tarafını göstermek istiyorsa kamerayı yutmak zorunda kalacak” deyiverdi.

        3

        Kardashian, Midler’ın dediğini 7 ay sonra yapmış olabilir. Zira geçen pazar günü Fransa’nın başkenti Paris’te yaşadığı soygundan sonra sosyal medyadan elini eteğini çeken Kardashian’ın vücudunu bir kenara bıraktık, “kafasından geçenleri” merak eder hale geldik. Çünkü bu soygunda çok sayıda karanlık nokta var.

        4

        Kardashian, Midler’ın dediğini 7 ay sonra yapmış olabilir. Zira geçen pazar günü Fransa’nın başkenti Paris’te yaşadığı soygundan sonra sosyal medyadan elini eteğini çeken Kardashian’ın vücudunu bir kenara bıraktık, “kafasından geçenleri” merak eder hale geldik. Çünkü bu soygunda çok sayıda karanlık nokta var.

        5

        SOYULMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPTI

        Konu Kardashian’lar olunca ortaya komplo teorisi saçılması doğal... Ancak bu kez olan bitenin bir tiyatro olduğunu düşünmeye yol açacak çok neden var. Bunların başında Kardashian’ın yanında annesi Kris Jenner, kız kardeşleri Kourtney Kardashian ve Kendall Jenner, çocukları North ve Saint varken sadece bir korumayla bol kaslı Fransız Pascal Duvier ile Paris’e gitmesi geliyor.

        6

        Dahası Kardashian, eşinin hediye ettiği 4 milyon dolarlık nişan yüzüğünün fotoğrafını Instagram’da paylaşmış, soygun günü paylaştığı başka bir fotoğrafta yüzüğün Paris’te yanında olduğunu açığa vurmuştu. Kardashian/Jenner ailesinin konaklama için seçtikleri, jet sosyetenin ‘Paparazziler kapısında beklemiyor’ diye tercih ettiği Hotel de Pourtalès de güvenlik açısından rezaletti.

        7

        Üzerinde burasının bir konaklama tesisi olduğuna dair tek bir işaret bulunmayan, sadece 10 rezidans dairesinden oluşan, Kardashian’ların bir haftalık konaklama için en az 20 bin dolar ödediği otelde geceleri sadece 1 (yazıyla bir) görevli bulunuyordu.

        8

        O görevli de gece 02.30 civarı kapısına polis üniformalarıyla dikilen 5 soyguncuya kapıya açmış, başına silah dayanınca da Kardashian’ın dairesini tıpış tıpış göstermişti. Kardashian’ın tek koruması Duvalier de o gece Paris Moda Haftası kapsamında düzenlenen bir defile sonrası partiye giden Kourtney ve Kendall’a eşlik ediyordu.

        9

        ALELADE KUTUDAKİ 10 MİLYON DOLAR

        Soyguna ilişkin basına sızan ifadeler de karanlık noktalarla dolu. İfadeye göre Kim dairede yalnızdı. Çocukları, annesi ve bakıcı başka bir dairedeydi.

        10

        Haberlere göre soyguncular, görevli geldi diye kapıyı açan Kim Kardashian’ın başına silah dayamış, elini kelepçeleyip banyoya kilitlemiş, özel güvenlik olmayan bir mücevher kutusundaki 4 milyon dolarlık meşhur nişan yüzüğü ve 6 milyon dolar değerinde mücevheri, Kardashian’ın 2 cep telefonuyla birlikte alıp Paris’in kiralık bisikletleri Velib’lere binip kayıplara karışmıştı.

        11

        3 SAATTE 330 BİN TWEET

        Soygun haberinin duyurulmasından sonra sosyal medyada komplo kazanları kurulmakta gecikmedi. Le Figaro’ya göre ilk 3 saatte sadece konuyla ilgili 330 binden fazla tweet atılmıştı ve bunların büyük bölümü soyguna ilişkin soru işaretlerini dillendiriyordu. Bunların başında Kim’in tek başına dairede kalması geliyordu.

        12

        Bir Twitter kullanıcısı “Kim’in çocuklarının yanında olmaması ne büyük mucize!” diyerek şüphesini dile getiriyordu. Elbette 10 milyon dolarlık mücevherin bir kasada değil basit bir kutuda saklanmasına da akıl sır erdirilemiyordu. Arada “Hiçbir banyo dışarıdan kilitlenemez” diyerek Scherlock Holmes’luğa soyunanlar, “5 erkek soyguncu nasıl olur da Kardashian’a dokunmaz” gibi ahlaksız sorular soranlar da olmadı değil.

        13

        Paris polisinin Kim Kardashian’ın soygundan sadece 3 saat sonra özel uçağına atlayıp ülkesine gitmesine izin vermesi de kuşkuları körükledi. 10 milyon dolarlık mücevher soygunu nereden bakılırsa bakılsın büyük bir soygundur. Polisin hiç değilse birkaç gün Kardashian’dan ülkede kalmasını istemesinden doğal bir talep olamazdı.

        14

        SİGORTA PARASI MI? ÇOK KLASİK...

        Sosyal medya kullanıcıları arasında soygunun bir düzmece olduğuna inanmakla kalmayıp neden bunca oyun sahnelendiğine dair teoriler atanlar da vardı. İlk olağan şüpheli olarak Kim’in eşi rapçi Kanye West (39) gösterildi. İddiaya göre West, 145 milyon dolarlık bir servete sahipti ama moda alanındaki başarısız yatırımlarından ötürü borç batağındaydı ve acil nakde ihtiyacı vardı.

        15

        Nitekim West, şubat ayında Twitter’da “Son 3 yıldır borçlarımdan haberdar olanlar, bunu pazarlıklarda silah olarak kullanmaya çalışıyor” diye yakınmıştı. West’in geçen ay New York Moda Haftası kapsamında açık havada düzenlenen “Yeezey Season 4” adını verdiği defilede çok stresli olduğu, modellere esip gürlediği, model ajansıyla kontratı iptal ettiği ve telefonlara çıkmadığı ileri sürülmüştü.

        16

        Yine de kısaca ‘Kimye’ olarak anılan Kim ve Kanye’nin, artık en banal dizilerde bile başvurulmayan “sigorta parası için düzmece soygun planı” ürettiği pek inandırıcı gelmiyor.

        17

        DEVAMI EKRANDA

        Kardashian soygununun bir oyun olduğunu ileri sürenler, bu olayın reytingleri dibe vuran Keeping Up With the Kardashians (KUWTK) adındaki reality şova ilgiyi artırmaya yönelik olduğunu savunuyor.

        18

        Soygun vakası, gerçek veya düzmece, her ne olursa olsun KUWTK’un işine yarayacağına kuşku yok.3 Eylül’de sona eren reality şovun 12 sezonu, gelmiş geçmiş en düşük reytinglere sahipti.

        19

        Henüz tarihi açıklanmayan, olaydan sonra prodüksiyonu askıya alınan 13’üncü sezonun en az birkaç bölümü Kim’in soygunda ve sonrasında yaşadığı travmaları anlatarak geçebilir.

        20

        Peki, zaten atadan zengin olan, ünlü avukat Robert Kardashian’ın 100 milyon dolar miras bıraktığı, televizyon dışında kozmetik, moda stil danışmanlığı, video oyunları dâhil onlarca işe bulaşan Kardashian/Jenner kadınları, reyting uğruna bunca zahmete kalkışmış olabilir mi? Amerikalı sosyal medya uzmanı Christine Kirk “mümkün” diyor.

        21

        Kirk “Çünkü Kardashian/Jenner ailesinin serveti televizyon programı ekseninde şekilleniyor” diyor. KUWTK, 10 yıl önce kim Kardashian’ın Paris Hilton ile arkadaşlığıyla elde ettiği medyatik ününün üzerine kurulu olarak başlamıştı. Ancak eski bir televizyon sunucusu olan Kris Jenner’in, kızlarını birer marka haline getiren ‘imaj yönetimi’ sayesinde ‘KUWTK reality şovu’ ülkenin en çok izlenen programlarından biri haline geldi.

        22

        Öyle ki ailenin ‘Mumager’ (Anamenajer) dediği Kris Jenner’in dikkatli planlaması ve pazarlık beceresi sayesinde, programdan aldığı para 25 milyon dolara kadar çıktı. Anne Jenner kızlarının her adımını takip ediyor, anlaşmalarına imza atıyor ve para getirecek hiçbir fırsatı kaçırmıyor.

        23

        Annesinin sağladığı anlaşmalarla Kim bir tweet atmak için 10 bin dolar, adını taşıyan güzellik ve makyaj oyunundan ise yıllık yaklaşık 30 milyon dolar alıyor. Khloe ve Kylie de Snapchat ve Instagram’dan paylaştığı fotoğraflardan binlerce dolar kazanıyor. Kızların her göründüğü davet ve partiden para kazandığı da iddia ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ