Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Balık mezatında zıplamayana para yok, Zıplayan balıkları yol ortasında açık artırmayla satıyorlar
        1

        Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı köyünde yapılan balık mezadında renkli görüntüler yaşanıyor.

        2

        Uluabat gölünde yakalanan ve leğenlerde zıplayıp duran balıklar, mezatta en çok parayı verenin oluyor.

        3

        Uluabat gölünden balıkçıların tuttuğu taze balıklar, Gölyazı meydanında yere dökülerek açık artırmada satılıyor. Köydeki bütün balıkçılar yakaladıkları balıkları meydana getiriyor. Saat 11.00'de balık borsası kuruluyor.

        4

        Yakalanan balıklar köy meydanında sırasıyla yere dökülerek mezatta satışa sunuluyor. İsteyen herkesin katılabildiği açık artırmada en yüksek fiyatı veren balıkların sahibi oluyor.

        5

        Henüz yeni yakalandıkları için zıplayan balıkları almak için tüccarlar bir biriyle yarışıyor. Keyifli anların yaşandığı açık artırma her gün tekrarlanıyor.

        6

        Gölyazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Çınarlı, "Balıkçılar sabah ezanıyla birlikte 05:30 gibi göle balık tutmak için çıkıyorlar.

        7

        Tuttukları balıkları köy meydanında kurulan mezada getiriyorlar. Saat 11.00'de başlayan mezat yaklaşık yarım saat sürüyor.

        8

        Burada açık arttırmada satılan balıkların fiyatı her gün değişiyor. Bugün 5 liraya satılan balığın fiyatı ömür gün 25 liraya çıkabiliyor. Bu mezada herkes katılabilir. Hava güzel olursa günlük 2-3 bin liralık balık satışı oluyor" dedi. İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ