Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava durumu 11.10.2016 havalar ne zaman soğuyacak

        Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, bu gece Edirne'nin güneyi, Çanakkale kıyıları ile Edremit körfezinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Açıklamada, "Edirne'nin güneyi, Çanakkale kıyıları ile Edremit körfezinde bu akşam saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çarşamba günü (12.10.2016) sabah saatlerine kadar aralıklarla yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. Yağışların saat22.30'da başlayıp sabah 09.00'a kadar etkili olması bekleniyor.

        İstanbul'da akşam saatlerinde il genelinde aralıklı sağanak yağış etkili oldu.

        İstanbul'da akşam saatlerinde sağanak yağış başladı...
        İstanbul'da akşam saatlerinde sağanak yağış başladı... İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        FIRTINA UYARISI

        Marmara'nın güneyi, İç Ege ve İç Anadolu'nun batısında da kuvvetli rüzgar bekleniyor. "Yapılan son değerlendirmelere göre ; bu akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi, İç Ege İle İç Anadolu'nun batısında rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir."Kuvvetli rüzgarın 18.00 ile 08.30 arasında etkili olması bekleniyor.

        Yurdun batı kesimlerinde yağışlı havanın etkisi görülüyor. Kuzey, iç ve batı kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Bursa, Yalova, Denizli, Burdur, Adana ve Hatay'ın kıyı ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da önümüzdeki üç günde yer yer sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

        SICAKLIKLAR ARTIYOR

        Güneyli rüzgarların etkisiyle hafta ortasına doğru kuzey kesimlerde sıcaklıklar yükselecek. Sıcaklıkların kuzeybatı kesimlerde 1 ila 4 derece artması bekleniyor.

        BU İLLER İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

        Çarşamba günü Ege'nin kuzeybatı sahillerinde yağışlar görülecek. Çanakkale, Balıkesir ve İzmir'de yağışlar etkili olacak. Isparta, Burdur ve Konya çevrelerinde yağışlar bekleniyor. Eskişehir'de kuvvetli rüzgar da etkili olacak. Edirne, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde de sağanak yağış geçişleri görülecek. Diğer bölgelerde bulutluluğun bir daha arttığını görüyoruz.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ