Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Birahaneye bomba atıldı

        Son dönemlerde asayiş olaylarının yok denebilecek kadar azaldığı Trabzon'daki huzurlu sessizliği dün gece Beşikdüzü'nde patlayan bomba bozdu. Bir birahaneye atılan el bombasının patlaması sonucu biri ağır 9 kişi yaralandı. Vali Nuri Okutan ve Emniyet Müdürü Feridun Boz olay yerinde incelemelerde bulundu. Saldırının, Vakfıkebir'de üç gün önce meydana gelen ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili olabileceği değerlendiriliyor. Kimliği belirsiz saldırganın tespiti için çalışmalar sürüyor.

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        Tekin ATAY-Bahadır ÖKTEM / TRABZON (AHT)

        TRABZON'un Beşikdüzü İlçesi'nde faaliyet gösteren bir birahaneye dün gece atılan el bombasının patlaması sonucu biri ağır 9 kişi yaralandı. Polis, olay yerinden kaçan saldırganın kimliğini tespit etmek için teyakkuza geçti.

        BOMBAYI ATIP KAÇTI

        Olay dün gece saat 23.40 sıralarında meydana geldi. Beşikdüzü'nün Cumhuriyet Mahallesi'nde faaliyet gösteren Magosa Fıçı Bira adlı birahaneye, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından el bombası atıldı. Bombanın patlaması sonucu birahanenin işletmecisi Hüseyin Tosun (46) ve garson İsmail Limandal'ın yanı sıra, müşteriler Hamza Çilingir (46), Ahmet Yavuz (53), Necmi Çalık (42), Mehmet Temel Tosun (63), Mehmet Gümüş, Ahmet Karadeniz ve Serkan Alemdar yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Mehmet Gümüş Trabzon'daki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, hayati tehlikeleri bulunmayan diğer yaralılar Vakfıkebir Devlet Hastanesi ve Fatih Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındılar. Birahanenin işletmecisi Hüseyin Tosun'un bacağından hafif yaralandığı ve ayakta tedavi gördüğü kaydedildi.

        VALİ OLAY YERİNDE

        Olayın ardından Trabzon Valisi Nuri Okutan kendi kullandığı otomobille birlikte ilçeye gitti. Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Okutan, Olay Yeri İnceleme ekipleri ile bomba uzmanlarının yaptıkları çalışmaları yerinde izledi. Okutan, "İlk tespitlere göre birahaneye el bombası atıldı. Olayın terör boyutu olmadığını, kişisel bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. Kapsamlı incelemeler sürüyor" dedi.

        POLİS TEYAKKUZDA

        Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de gece Beşikdüzü'ne giderek, kimliği belirsiz saldırganın tespiti için ilçe polisiyle birlikte çalışmalara başladı. Bir apartmanın zemin katında faaliyet gösteren birahanenin camlarında perde olduğu için içeridekilerin bombayı atan kişiyi görmedikleri öğrenilirken, polis civardaki tüm işyerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bombalı saldırının, üç gün önce Vakfıkebir'de meydana gelen ve iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavga olayıyla bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Vakfıkebir'in Çarşı Mahallesi'nde üç gün önce meydana gelen olayda Ahmet A. kolundan ve göğsünden, Köksal B. ise ayağından yaralanmıştı.

        TRABZON'DA 10 YILDA ÜÇÜNCÜ BOMBALI SALDIRI

        Birahaneye atılan el bombası, Trabzon polisinin kayıtlarına 10 yıl içinde geçen üçüncü olay oldu. İlk olayda 26 Mayıs 1999'da Of İlçesi'nde bir pasajın ikinci katındaki büroya Romanya uyruklu Nicu Portase tarafından el bombası atılmış, saldırıda Turgut Sarıalioğlu ile Taner Yıldız yaşamını yitirmiş, saldırganın da aralarında bulunduğu 3 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından yakalanarak Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Nicu Portase'ye ömür boyu hapis cezası verilmişti, ancak Portase hükümlü bulunduğu Trabzon Bahçecik Cezaevi'nde kendisini asarak intihar etmişti. Aynı davada Nicu Portase'yi azmettirdiği gerekçesiyle S.S.S.'ye müebbet hapis, O.S.'ye ise cinayete iştirak suçundan 18 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti.

        YASİN HAYAL DE BOMBA ATMIŞTI

        İkinci olay ise Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi Yasin Hayal'in 24 Ekim 2004 tarihinde Trabzon'daki Mc Donald's Şubesi'ne bomba atması olmuştu, ancak Hayal'in bombası gübre ve çivilerle el yapımı bir bombaydı. Olayda 6 kişi yaralanmış ve tutuklanan Hayal, 11 ay hapis yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olmuştu. Hayal'e patlayıcı madde imal etmekten verilen 3 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanmış, yaralama suçundan verilen 3 yıl 4 aylık hapis cezası ise yeniden görüşülmek üzere bozulmuştu. Öte yandan Trabzon'da 12 Aralık 2008'de polisin düzenlediği operasyonda 9 adet el bombası ele geçirilmiş ve biri polis 8 kişi tutuklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ