Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yurdum insanından şaşırtan ilanlar
        1

        Yurdum insanı verdiği ilanlar, yaptığı afişler ile şaşırtmaya devam ediyor. İşte onlardan bazıları...

        2
        3
        112

        Zekana da zeka kat...

        113

        Apalio 1.3

        114

        Edirne’de bir araç sahibi, arabasını çizerek zarar veren şahsa karşı arabasının ön sağ camına yazdığı yazı ile önlem almaya çalıştı. Aracının kaportasının çizilmesine tahammül edemeyen mağdur sürücü çözümü, yazdığı yazıyı cama yapıştırmakta buldu. Sürücü, kartona yazdığı, “Bu araçtan rahatsız kimse delikanlı gibi söylesin arabayı çizmekle olmaz” cümlesiyle tepkisini dile getirdi.

        232

        Kilis'te Murtaza Caddesi üzerinde telefon işiyle uğraşan Murat Mülhim, uzun zamandan beri müşterilerinden alacağı paralarını alamayınca vitrine bu yazısı astı

        233

        Yılmaz, "Ben de bütün elemanları işten çıkartıp bu duyuruyu hazırladım. İstediğim gibi eleman bulmayı umut ediyorum" dedi. DHA

        234
        241
        242
        243

        Konya’da yazılım uzmanı olarak çalışan Emre Şen, yaklaşık bir buçuk yıl önce bir Otomobil satın aldı. Otomobili aldığı günden itibaren aşçı başı olarak çalışan babası Kubilay Şen, oğlunun aracına aşırı ilgi göstermeye başladı. Babasının aracı olmasına rağmen sürekli kendi otomobiliyle dolaştığını söyleyen Şen, kendi aracını kullanamadığı için aracını satılığa koyduğunu söyledi.

        244

        2. Babamın ikinci hanım almasından korktuğum için satıyorum. Geçen gün 'Aracı temizle de bir yere varıp geleceğim' dediğinde araçtan bayan saç kılı çıktı. Galiba eve gelecek olan sarışın.

        3. Telefona olan bağımlılığı yerine bu seferde arabanın sunroofu, fenomen radyosuna, yaz sıcağından dolayı da çift yönlü klimasına merak saldı. Akşamları neredeyse arabanın içinde yatacak.

        245

        7 yıldan bu yana köfte solunu işlettiğini anlatan Fatih Yerkazan, son dönemde hızla gelişen teknoloji nedeniyle istihdam sağladığı elemanlarının sürekli telefonlarıyla oyalanarak, müşteriyle ilgilenmediği gerekçesiyle çalışanlarına kızdı. Elemanlarına kızgınlığını farklı yolla dile getiren Fatih Yerkazan, hazırladığı iş ilanını dükkanının kapısına astı.

        246

        İlandaki kriterlere uygun eleman bulana kadar ilanın asılı kalacağını vurgulayan Yerkazan, şöyle dedi:

        “İnsanlar artık akıllı telefonlarla birlikte Facebook, Twitter ve Instagram’ı kullanarak hayatlarından uzaklaşıyorlar. İnsanların işlerine saygılarını kaybettiklerini gösterebilmek ve herkesin çalışma hayatlarında bu gibi nedenlerle iş bulamadıklarını ortaya çıkarmak için verdiğim bir mesaj. Bu tür elemanlar ile kesinlikle çalışmayacağım. Kesinlikle iş yerinde cep telefonu kullanmayan elemanları tercih edeceğim. Çok nadir de olsa bu kriterlere uyan eleman arkadaşlarımız çıkıyor ama insanlarımızın yüzde 99’u sosyal medyanın esiri olmuş durumda. Hayatlarını bunlarla devam ettiriyorlar. Bütün yaşamlarını bunların üzerinden çeviriyorlar.”

        250
        251

        Akçakoca Balıkçı barınağında 5 metre boyundaki bir teknede yazılan satılık ilanında ''herhangi bir şeyle''takas olur ilanı herkesi şaşırttı.

        252

        İlanın altında yazılan "kredi kartı geçerlidir" notunun da bulunması vatandaşların dikkatini çekti. Balıkçı barınağında motorlu 4.70 cm boyundaki teknenin satılık ilanı vatandaşları hem şaşırtıyor, hemde gülmekten kendilerini alıkoyamıyorlar.

        253

        Talu, güllerin yanında bulunan ağaca üzerinde, 'Bu gülleri koparanın elleri kırılsın. Sevdiği de ölsün' yazılı not astı. Caddeden geçenlerin dikkatini çeken bu not sonrası güller koparılmadı.

        254

        Patron, eski çalışanından gazete ilanıyla intikam aldı
        Şirket yetkilisi Mehmet Kazancıoğlu, yaptıkları suç duyurusu üzerine M.Ö.'nün tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığını ve şirketinin 200 bin dolar zarara uğradığını belirtti. DHA

        255

        Samsun'da market işleten Züleyha Uçan'ın veresiye defterindeki alacaklarını tahsil etmek için iş yerine astığı "Borcu olup 6 aydır ödeme yapmayanlar, geleneksel olarak yayınladığımız yüzsüzler listesine dahil olacaklardır" yazılı afiş, dikkat çekiyor

        256
        257

        Adana'da tekstil ürünleri satan mağaza işletmecisi Yılmaz Dolaşan'ın işyerine astığı, 'Telefonla oynamayan bayan eleman alınacak' duyurusu görenleri şaşırttı

        258

        Merkez Seyhan İlçesi Kuruköprü Mahallesi'nde bir tekstil ürünleri satan mağazanın işletmecisi Yılmaz Dolaşan, işyerinde sürekli çalıştırdığı 3 kadın elemandan telefonla uzun süre vakit geçirmeleri nedeniyle istediği verimi alamadığını

        265

        Şen, babasının aracıyla çok fazla ilgilendiğini söyleyerek, “Başımızda böyle bir baba olduğu sürece aracınızı kullanmıyorsunuz. Hani ben de gezmek istiyorum dolaşmak istiyorum. Şahsen aracı ben kendime aldım ilanda belirttiğim gibi ama gezemiyorum pek fazla. Artık gezmek istiyorum. En azından motorla bu isteğimi gerçekleştireceğim.

        266

        "Keşke babanı ilana verseydin"

        Emre Şen 23 bin TL'ye satılık olarak ilan verdiği otomobilin ilan başlığına "Ya 21.000 TL borç verin ya da 23.000 Türk Lirasına satılık" yazdı. İlan verdikten sonra ablasına otomobili satılığa çıkardığını söylediğini belirten Şen, "Ablama ilan verdiğimi söyledim. Ablam gelip baktı ilana ve ilanı görünce 'Ya neden arabayı ilana verdin keşke babanı ilana verseydin' dedi. Bu şekilde de bir anımız oldu” diyerek konuştu.

        267

        Emre Şen'in verdiği satılık ilanında, "Öncelikle herkese hayırlı alışverişler dilerim. Aracı satma nedenlerim:

        "1. Araçtan sadece babam memnun. Arabayı kendime aldım ama babamdan fırsat bulup ben kullanamıyorum. İçine binenler baya bir konforlu olduğunu söylüyorlar.

        268

        4. Geçen gün babamın Facebook adresine baktığımda herkes geçmiş olsun yazıyor merak edip postuna baktığımda "Şu yaz gününde grip mi olunur? Nasıl bir şansım var." yazıp arabanın içinde dinleniyor yazmış.

        5. Ablam evdeki sabun, deterjanlar, süngerler tükenmek üzere dediğinde babamı gizlice takip ettim meğerse arabaya götürüyormuş."

        269

        Henüz 13 yaşındayken inşaatlarda çalışmaya başlayan evli ve 4 çocuk babası Abdullah Demir, zamanla kendini geliştirerek usta oldu. 34 yıldır inşaatta çalışan Demir ailesinin geçimini de bu mesleği ile sağlıyor. İstiklal Mahallesi'nde oturan inşaat ustası Demir zamanla yaptığı binaların tuğlalarına motifler yapmaya başladı ve bunu alışkanlık haline getirdi. Demir, son olarak 1.5 ay önce Alibaba Mahallesi'nde 11 katlı bir apartmanın duvar örme işini aldı.

        270

        İnşaatın duvarlarını ören usta Abdullah Demir, tuğla ile ördüğü apartmanın 7'nci katının dış cephesine bir erkek, 8'inci katın dış cephesine bir kadın ve 9'uncu katın dış cephesine de kalp motifi işledi. Görenlerin dikkatini çeken bu çalışma ise yoğun ilgi gördü. İnşaat ustası Demir, ayrıca aldığı her inşaat işinde tuğlalarla çeşitli objeler işlediğini belirterek, büyük bir duvar işi alması halinde Türkiye haritası ve Türk bayrağını işleyeceğini söyledi.

        271

        Demir, "13 yaşımdan bu zamana kadar inşaatlarda çalışıyorum. Bu motifleri de sürekli canım sıkıldıkça yapıyorum. Aldığım her inşaat işinde bunlardan yapıyorum. Bu inşaatta da bir genç kız bir genç erkek ve kalplerini yaptım. Duvarlara başka motifler de yapıyorum. Örneğin boğa resmi, Türkiye haritası, Türk bayrağı gibi bazı motifler yapıyorum. Bunların herhangi bir ölçüsü yoktur. Uygun duvar olduğu sürece çeşitli motifler yapıyorum. Hayalimde kendim canlandırıp yapıyorum. Bu motifleri gören vatandaşlar gelip fotoğraf çektiriyorlar. Nasıl yapıldığını merak edip soruyorlar. Eğer uygun bir duvar bulursam Türkiye haritası ve Türk bayrağını yapacağım" dedi. Demir motiflerin sadece tuğla örme sırasında yaptığını, binalara sıva yapıldıktan sonra üzerlerinin kapandığını dile getirdi.

        272

        Amasya’da yaşayan Mustafa Göç, İstanbul’dan 12 bin liraya satın alıp yaklaşık 10 katı harcama yaptığı otobüsü ciğerciye dönüştürdü.

        273

        4 ay önce 2004 model belediye otobüsünü ailesinin de desteğiyle dekore ettirip plan ve proje tasarımıyla gerekli izinlerini aldıktan sonra Amasya Akbilek Mahallesi'ndeki evinin önüne getirten evli ve 2 çocuk babası Mustafa Göç, ‘Ciğerimin Köşesi’ adını verdiği ekmek teknesi için yaklaşık 120 bin TL harcadı.

        274

        Duruma şaşıranların otobüsü servislerle karıştırdıklarına değinen Göç, “'Nereden nereye gidiyoruz?’ dediklerinde ‘açlıktan tokluğa gidiyoruz’ şeklinde cevap veriyorum” dedi.

        275

        Müşteriler Hayati Dursun Akşen ile Nevzat Şahin de ciğerciye dönüşen otobüsü görünce şaşırdıklarını söylediler. (İHA)

        276
        277

        HAMSİ TAVADA LAZ HAVADA!GÖRENLER "UÇAN ARABA" SANIYOR

        Karadenizli bir kaportacının iş yerinin çatısını koyduğu eski otomobil, uzaktan bakınca "uçan araba" sanılıyor.

        278

        Sinop'ta bir kaportacı tarafından geliştirilen ilginç reklam yöntemi müşterinin ilgisini çekmeyi başardı. Sinop sanayisinde Lazoğlu Oto Kaporta ve Boya Servisinin sahibi Hakkı Günaydın isimli bir kaporta ustası farklı bir reklam yöntemi seçti.

        279

        Dükkanının çatısına direklerin üzerine 1987 model otomobili monte etti. Sanayinin birçok yerinden görülen otomobille müşterilerin ilgisini çekmeyi amaçlayan "uçan araba" reklamı hedefine ulaştı. Yerden yaklaşık 10 metre yükseklikte olan otomobili görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bazı vatandaşlar ise otomobille hatıra fotoğrafı çektiriyor.

        280

        Gürsoy: "Laz'ın da aklına her türlü ilginç fikir gelir"

        Reklam amaçlı böyle bir şey yaptıklarını söyleyen boya ustası Atış Gürsoy, "Patronum Trabzonlu. Reklam için ne yapalım diye düşünürken patronumuzun aklına böyle bir fikir geldi. Demir direkleri diktik sonra arabayı üzerine vinç yardımıyla monte ettik. Yaptığımız reklam işe yaradı. İşlerimizde artış oldu. İnsanların ilgisini çekiyor. Otomobile de Lazoğlu adını koyduk. Laz'ın da aklına her türlü ilginç fikir gelir" dedi.

        281

        Gümüş: "Hamsi tavada Laz havada"

        Otomobilin çok ilgi çektiğini belirten sanayi esnaflarından Hasan Gümüş, "Hamsi tavada Laz havada diye manşet oldu. Gelen geçenin ilgisini çekiyor. Hatıra fotoğrafı çektirenler oluyor. Biz de bazen müşteriye tarif ederken 'havada olan arabanın oradayız' diyoruz. Karadenizlilerin aklına böyle şeyler geliyor" diye konuştu.

        282

        EŞİNDEN BOŞANDI, KUTLAMAYI BÖYLE YAPTI!

        Merkez Nilüfer ilçesinde market işleten Tuğba Doğan Gürsoy 09.09.2009 tarihinde 2 yıl nişanlığı kaldığı Uğur Gürsoy ile evlendi.

        283

        Evliliklerinden çocukları olmayan Tuğba Doğan Gürsoy, 1.5 yıl önce kendisini aldattığı iddiasıyla eşi hakkında Bursa 7'nci Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açıp, annesinin evine yerleşti.

        284

        Gürsoy çiftinin tartışmalı geçen duruşmaları hakimin dün verdiği boşanma kararı ile sonuçlandı.

        285

        Boşandığını öğrenen Tuğba Doğan, mutluluğunu balon ile süslediği otomobilinin önüne 'Boşandım mutluyum' arkasına ise 'Herkesin kullandığı şeyler bana cazip gelmiyor. Buna sen de dahilsin. Boşandım mutluyum' yazısı yazdırıp şehir turu yaparak kutladı.

        286

        Tuğba Doğan, aydıca arkadaşlarıyla da boşanmayı kutlapı, mangal partisi yaptı.

        287

        Şu anda boşandığı için dünyanın en mutlu insanlarından biri olduğunu belirten Tuğba Doğan, "1.5 yıldır bugünü bekliyordum. Boşandığım gün arabamı süsleyeceğimi söylemiştim. Sözümü tuttum. Aynı günün akşamı ise arkadaşlarıma mangal ziyafeti verdim" dedi. (DHA)

        288
        289

        MİLLİ PİYANGOCUDAN SIRA DIŞI TAKTİK!

        Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası’nda seyyar milli piyango satıcısı Resul Halis, üzerine giydiği Milli Piyango yeleğinin arkasına, ‘Akrabalarınızı bulamıyor musunuz Müge Anlı’yı meşgul etmeyiniz. Resul’den bir bilet alın, akrabalarınız sizi bulsun’ şeklindeki esprili yazıyı yapıştırıp, satışlarını arttırdı.

        290

        Aslen Manisa Akhisarlı olan 47 yaşındaki seyyar milli piyango bileti satıcısı Resul Halis’in şansı, aklına gelen bir yöntemle açıldı.

        291

        17 yıldır Ayvalık’ın Cunda Adası’nda dolaşarak piyango bileti satan Resul Halis, ‘Akrabalarınızı bulamıyor musunuz Müge Anlı’yı meşgul etmeyiniz. Resul’den bir bilet alın, akrabalarınız sizi bulsun’ yazılı bir kağıdı üzerine giydiği Milli Piyango yeleğinin arkasına yapıştırdı.

        292

        27 yıldır Milli Piyango bileti sattışı yaptığını belirten Resul Halis, “Müşterilerime Ada şansı veriyorum. Müge Anlı’nın programını izlerken aklıma geldi, bir yazı yazıp yeleğin arkasına yapıştırdım. İnsanların hoşuna gitti. Devir böyle bir devir, para çıkarsa akrabalar ortaya çıkar.

        293

        Böyle bir reklam yaptım güzel oldu. Satışlarım artı. Müge Anlı’nın programından ulaşıp davet ettiler. Ben de onları Cunda’ya davet ettim. Cundamız zaten Türkiye’de meşhur. Bir de büyük ikramiyeyi verirsem çok daha meşhur olacak, güzel olacak” dedi.

        294
        298

        Beylikdüzü ve Esenyurt mevkilerinde E-5 yanında usta bir şoförle araç kullanan 68 yaşındaki kadın sürücü Şakire Asaroğlu, aracının arkasına “Acemi bayan şoför, lütfen korna basmayınız” yazılı pankart astı. Yolda giden diğer sürücüler durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, Asaroğlu’nun bu yaptığının ise işe yaradığı gözlendi.

        299

        Kendinin 1995 yılından bu yana ehliyet sahibi olduğunu ifade eden Şakire Asaroğlu, “ Bana dikkat etsinler yaşım var çocuğum yaşıma hürmet etsinler. Şu anda 1 ay oldu. 1 aydır böyle araba kullanıyorum. Ehliyetim 1995 yılından bu yana var ihtiyaç oldu yürüyemiyorum. Yaşlanınca daha çok ihtiyacım oldu araca. Şimdi hastaneden geliyorum” dedi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ