Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Karabük'te keçileri kurtarma operasyonu
        1

        Afet ve Acil Durum (AFAD) Karabük İl Müdürü Gazanfer Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam havanın kararması nedeniyle ara verdikleri keçi kurtarma çalışmalara sabah erken saatlerde yeniden başladıklarını söyledi.

        2

        Kayalıkların olduğu bölgeye araç ulaşımının olmadığını, uzun ve dik bir yolu yürümek zorunda kaldıklarını belirten Gazanfer Erbay, "Bu yüzden çalışmalarımızı sınırlı yürütebiliyoruz. Taşımayla olay yerine gerekli aletlerimizi ulaştırdık.

        3

        Dün akşam köprü yapmıştık, ancak bunda başarılı olunamadı. Keçileri köprüye yönlendiremedik. Düşme tehlikeleri olduğu için de çok titiz davranıyoruz.

        4

        Bu sabah halatlardan bir asansör sistemi yaptık. Arkadaşlarımız çok büyük uğraşlarla keçileri tek tek indirmeye başladı. Şimdiye kadar 4 keçiyi kurtardık. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz." diye konuştu.

        5

        Salmanlar köyü yakınlarında 2 gün önce keçilerini otlatan Sezai Yorulmaz, 16 keçinin kayalıklarda mahsur kaldığını fark etmiş, kendi imkanları ile indiremeyince de dün AFAD ekiplerine haber vermişti.

        6

        Bölgeye giden ekipler, keçileri kurtarmak için çalışma başlatmıştı. Keçilerin 3'ü de düşerek telef olmuştu.