Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Diyanet'ten SMS ile Kuran hediyesi kampanyası! "Hediyem Kuran Olsun"

        Diyanet İşleri Başkanlığı, devreye soktuğu yeni uygulamadahilindeSMS yoluyla Kur'an-ı Kerim hediye etme kampanyasını başlattı. İşte kampanyanın tüm detayları...

        "HEDİYEM KUR'AN OLSUN"

        Diyanet İşleri Başkanlığı, başlattığı "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası ile, Kuran hediye etmek, hususen kuran alabilme imkanı olmayan coğrafyalar için işlenebilecek en kıymetli amellerden olduğundan hareketle, ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç duyulan yerlerde çeşitli dillerde mealli Kur’an-ı Kerim’in bağışçılar yoluyla hediye edilmesini amaçlamaktadır.

        PROJENİN HEDEF KİTLESİ

        Diyanet'in kampanyayı tanıttığı açıklama metninde, projenin hedef kitlesi ile ilgili olarak "Herkesin rahatlıkla okuyabileceği Resmi Osmani Hattı üzerine basılan mealli Kur’an-ı Kerim nüshası, yurt dışında öncelikle Balkanlar ve Orta Asya Ülkeleri başta olmak üzere Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya ve Ortadoğu‘daki ülkelerde bulunan yerel STK’lar ve Dini İdarelerden gelen talep üzerine bu coğrafyalara ulaştırılacaktır. Yurt içinde ise imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri, yükseköğrenim öğrenci yurtları, hastaneler, ceza evleri, il ve ilçe kütüphanelerinin talepleri, müracaat önceliğine göre değerlendirilerek proje imkânları çerçevesinde talepler karşılanmaya ve mealli Kur’an-ı Kerimler kendilerine ulaştırılmaya çalışılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

        REKLAM

        PROJEDE UYGULAMA ADIMLARI

        Proje başlangıçta Balkanlar ve Orta Asya’daki ülkelerde uygulanmaya başlayacaktır. Taleplerin alınmasıyla birlikte ilerleyen dönemlerde Kafkasya, Güney Asya, Latin Amerika, Afrika ve diğer bölgelerdeki ülkeler de proje kapsamına dâhil edileceklerdir.

        Talepler alındıkça yurt dışı için basımı tamamlanan nüshalar Vakfımız Yayın Matbaa İşletmesi tarafından Müşavirlikler, Ataşelikler ve Koordinatörlükler koordinesinde peyderpey dağıtılacaktır.

        Web sayfası üzerinde bağışlanan Kur’an sayısı bir sayaçla belirtilecek, yurt içinde ve yurt dışında talepleri karşılanan kurumların isimleri web sayfamızda yayınlanacaktır.

        Proje uzun bir zaman dilimine yayılmış bir proje olduğundan bağışların seyriyle bağlantılı olarak Vakfımızın en önemli faaliyetleri arasında yerini alacaktır.

        1- Kişisel Talepler

        Kişisel olarak talepte bulunmak isteyenler bulundukları il ve ilçe müftülüklerine müracaat edebileceklerdir. Bu talepler müftülüklerimiz vasıtasıyla karşılanmaya çalışılacaktır. Proje daha çok kurumsal talepleri karşılama gayretinde olacaktır..

        REKLAM

        2- Yurt İçi Talepler

        Yurt içinde kendileriyle iletişime geçilen kurumlar taleplerini Vakfımıza resmi yazı ile ileteceklerdir. Bu talepler vakfımıza intikal ettiğinde gerekli değerlendirmeler yapılarak Türkçe mealli Kuran-ı Kerimler talep sahiplerine iletilmeye çalışılacaktır.

        3- Yurt Dışı Müracaatlar

        Proje öncelikle Balkanlar ve Orta Asya ülkelerini kapsadığından adı geçen bölgelerde mealli Kur’an talebinde bulunmak isteyen kurum ve yerel STK’lar bulundukları bölgedeki Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Müşavirlik, Ataşelik ve Koordinatörlükler taleplerini bildireceklerdir. Talepler Vakfımıza Müşavirlikler üzerinden intikal ettiğinde değerlendirilerek, mealli Kur’an-ı Kerimler talep sahiplerine ulaştırılacaktır.

        ÖZEL İNTERNET SİTESİ VE BİLGİLENDİRME SMS'İ

        Diyanet İşleri Başkanlığı, kampanyanın tanıtımı ve vatandaşların katılım sağlamaları için "http://www.hediyemkuranolsun.com/" adresini aktifleştirdi ve aynı zamanda SMS yoluyla vatandaşlara bilgilendirme yaptı.

        Gönderilen bilgilendirme SMS'inde "Sozlerin en hayirlisi olan Kur'an-i Kerim'i yeryuzunun her kosesine ulastirmak icin KURAN yazip 4333'e yollayin, Hediyeniz Kuran Olsun" bilgisi verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ