Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gay hakemden sonra gay güvenlikçi skandalı

        Bir süre önce İstanbul'a gelerek çeşitli güvenlik şirketlerinde çalışan Cevat S., son olarak bir güvenlik şirketinde işe girdi. Şirket tarafından bir kültür merkezinde görevlendirilen Cevat S., aynı zamanda turkgayclub.com, turkgayclup.net ve turkgayclup.org isimli eşcinsellere yönelik internet sitelerini kurdu. İşinden arta kalan zamanlarında sitelerin yöneticiliği yapan Cevat S., geçtiğimiz gün aldığı haberle sarsıldı.

        Çalıştığı kültür merkezinden, bağlı bulunduğu şirkete gönderilen mailde, Cevat S.'nin uygunsuz davranışlarda bulunduğu ve bankaya bağlı herhangi bir projede çalıştırılamayacağı bildirildi. Bunun üzerine şirkete giden Cevat S.'ye görev bölgesinin değiştirildiği söylendi.

        Cinsel tercihleri nedeniyle işten çıkarıldığını iddia eden Cevat S., başından geçenleri İHA muhabirine anlattı.

        2.5 yıldır çalıştığı şirketinden uygunsuz davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle çıkarıldığını söyleyen Cevat S, "Bir yöneticinin, beni güvenlik görevlisine yakışmayan davranışlar içerisinde gördüğü söylendi. İddia edilen saate güvenlik kamerasından yaptığımız incelemede sadece sigara içiyordum. Şirket beni başka bir yerde görevlendirmek istedi ancak ben kabul etmedim. Beni zorunlu izine çıkardılar. Yeni görev yerime gitmeyince de izinsiz işe gelmediğim gerekçesiyle işime son verdiler" dedi.

        13 bin üyeli sosyal içerikli eşcinsellik sitesi Turgayclub'un yöneticisi olduğunu söyleyen Cevat S., "Türkiye'de eşcinsellere yönelik işten çıkarmalar var. Geçtiğimiz dönemde de bir hakem işten çıkarıldı. Sesimizi çıkarmadığımız sürece de bu çıkarmalar devam edecek. Ancak ben her türlü hakkımı arayacağım. Şirket hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne de şikayette bulundum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ