Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Azat Ertaş artık duyacak

        Mardin’de yürüyüş sporunda Milli Takım’a seçilen yüzde 50 işitme engelli sporcu Azat Ertaş (17), işitme cihazına kavuştu. Gazete Habertürk'ten Hasan Atmaca'nın haberine göre Kızıltepe İlçesi’nde yaşayan ve yürüyüş sporunda 4 kez Türkiye rekoru kırıp Milli Takım’a seçilen Azat Ertaş, 20 Mayıs 2017’de Habertürk’te yayımlanan haberle tek isteğinin işitme cihazı oldu- ğunu duyurmuştu.

        Şanlıurfa’da bir firma tarafından işitme cihazı takılan Azat Ertaş büyük mutluluk yaşadı. Hakemin başlangıç düdüğünü duymadığını belirten Ertaş “Yanımda hareket edenler olduğu zaman ben de başlıyordum. Hocalarımın ve arkadaşlarımın destekleriyle antrenmanlarımı sürdürüyorum. Artık her şeyi işitiyorum. Çevre sesi, kuş sesini rahatlıkla işitmeye başladım. Samsun’daki bölge müsabakalarında hakemin çalacağı düdüğü duyacağım için mutlu olacağım ve başarımı daha da yukarıya taşıyacağım” dedi.

        Atletizm Milli Takımlar Antrenörü İbrahim Halil Erkan da “Saha kenarında taktik veriyordum. Ancak duymuyordu. Şimdi artık en ufak sesi bile duyuyor. Azat kendisini mutlu hissediyor” diye konuştu. İşitme cihazını hediye eden firmanın Bölge Müdürü Mustafa Albayrak ise spor ve sporculara firma olarak her zaman önem ve destek verdiklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ