Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul Emniyet'e 'Cerrah'i müdahale

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan çok sayıda müdür ve amir başka illere atandı. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın 15 gün önce atandığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 57 polis müdürünün il dışına atandı. İstanbul dışına tayini çıkan polis müdürleri arasında ikinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Güvenlik ve Bilişim Şube Müdürleri ile 6 İl Emniyet Müdür Yardımcısı bulunurken, aralarında çevik kuvvet ve personelden sorumlu 4 İl Emniyet Müdür Yardımcısı ise Polis Okulu'nda okutman olarak görevlendirildi. Çapkın'ın, terör, asayiş, kaçakçılık ve organize suçlarda uzman 8 kurmayı ise İzmir'den İstanbul' a atandı.

        GÜVENLİK VE BİLİŞİM MÜDÜRLERİ DİYARBAKIR'A, PERSONEL VE ÇEVİK KUVVET MÜDÜRLERİ POLİS OKULUNA

        Haziran 2009 terfilerinde ikinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Güvenlik Şube Müdürü İlyas Burunak ile Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürü İlhan Kara'nın kendi istekleri doğrultusunda Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nün emrine tayin edildikleri öğrenilirken, Haziran 2008 döneminde ikinci sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi ederek Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevinden Personelden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Selami Kutkan ile Çevik Kuvvet'ten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Gökhan Özsavaş, Etiler Polis Okulu'na okutman olarak atandı.

        8 AYDA İKİNCİ TAYİN

        Tayinler arasında en dikkat çekeni ise 8 ay gibi bir süre içerisinde ikinci defa görev yerleri değiştirilen eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Selami Yıldız ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Hüner'in görev yerlerinin tekrar değiştirilmesi oldu.

        İSTANBUL EMNİYETİ KADROSUNDAN ÇIKARTILDILAR

        2008 Ağustos ayında yapılan, yüksek bürokratlara kadın pazarlayan bir çeteye yönelik VIP isimli operasyon sonrasında görev yerleri değiştirilen ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevinden Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine kaydırılan Selami Yıldız ile Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden sorumlu İl Emniyet Müdür yardımcılığı görevinden Emniyet Komuta Koordinasyon Merkezi'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine kaydırılan Selami Hüner İstanbul Emniyeti kadrosundan çıkartıldı.

        BİRİ KAHRAMANMARAŞ'A DİĞERİ POLİS OKULU'NA

        Operasyon yapılan çeteden 100 bin dolar rüşvet aldığı iddia edilen ve yapılan soruşturma sonrasında 2008 Ekim ayında görev yeri değiştirilen Selami Hüner Polis Okulu okutmanlığına kaydırılırken, aynı soruşturma kapsamında Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine kaydırılan Selami Çalışkan ise Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'nün hizmetine tayin edildi.

        İKİ İL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI İL DIŞINA TAYİN EDİLDİ

        Bilişim Suçları ve Sistemleri Şubesi'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kızılgüneş'in Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü emrine, Yabancılar Şubesi'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Salih Kara'nın Sivas İl Emniyet Müdürlüğü emrine, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Köksal Akın'ın Polis Okulu okutmanlığına atandığı yeni tayinlerin ardından bir üst rütbeye terfi eden Terör, İstihbarat ve Mali Şube Müdürleri ile Narkotik ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda kaldı.

        BEŞ KRİTİK ŞUBENİN MÜDÜRÜ DEĞİŞECEK Mİ?

        Terfi ve il dışı tayinlerle birlikte aralarında boşalan Terör, İstihbarat, Mali, Bilişim ve Güvenlik gibi önemli şubeler ile bazı ilçe emniyet müdürleri ve sorumlu il emniyet müdür yardımcılıklarına kimlerin atanacağının bugün (cuma) açıklanması bekleniyor. Yeni görevlendirme listesinde İstanbul kadrosuna eklenen ve yeni İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın talebi doğrultusunda tayinleri İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çıkan 8 polis müdürü de var.

        ÇAPKIN'IN SEKİZ KURMAYI YENİ KADRO İÇİN İZMİR'DEN GELDİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ