Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sahte peygambere 25 ay hapis

        Kütahya'da kendisini peygamber ilan eden Hatice Benlioğlu ile öğretim üyeliğinden ihraç edilen eşi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu'na, tutuksuz yargılandıkları Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada 25'er ay hapis cezası verildi. Diğer 4 sanık ise beraat etti.

        Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma içeriğiyle ilgili yayın yasağı koyduğu dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Halkın dini duygularını istirmar etmek" ve "677 Sayılı Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından tutuksuz yargılanan zanlılardan Hatice Benlioğlu ile YÖK tarafından öğretim üyeliğinden ihraç edilen eşi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Diğer sanıklar Sema Kardaş, Ayşe Öz, Rabia Arıcan ve Nuray Korkmaz ise beraat etti.

        Olay sonrası Kütahya'dan ayrılan ve Denizli'de yaşadıkları ifade edilen Benlioğlu çiftinin avukatları aracılığıyla kararı temyiz edecekleri belirtildi.

        OLAY:

        Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu ile kendini peygamber ilan ettiği öne sürülen ev hanımı eşi Hatice Benlioğlu'nun kiraladıkları evi dergah olarak kullandıkları öne sürülmüştü. Çiftin evlerinde zikir toplantıları düzenledikleri, Hatice Benlioğlu'nun bazı müritlerine ayaklarını öptürdüğü iddia edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ