Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Asil Özbay motosikletle dünya turunda
        1

        Motosiklet tutkunu 32 yaşındaki Asil Özbay, kadın özgürlüklerine ve bir kadının tek başına neler başarabileceğine dikkat çekmek için 2015 yılından beri motosiklet üzerinde dünyayı dolaşıyor.

        2

        Gazete Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberine göre son 3 yılda Avrupa, Afrika ve Asya olmak üzere 3 kıta, 16 ülke gezen ve toplam 80 bin kilometre kateden İstanbul Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi Özbay, son seyahatini İstanbul’dan Moğolistan’a yaptı.

        3

        Kendini, sınırlarını aşan bir kadın olarak tanımlayan Özbay, gençlere ve kadınlara ilham olmak ve cesaret vermek için teker üstünde günlerini geçiriyor.

        4

        Dünyanın en zorlu 10 yolu arasında gösterilen Fas’taki T zi n’Tichka dağ geçidini de aşan Asil Özbay, 38 gün süren 13 bin kilometrelik son İstanbul-Moğolistan seyahatini HABERTÜRK’e anlattı.

        5

        “Kadınlar için bir rol model olmak istiyorum” diyen Asil Özbay, “İnsanlarla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım. Zaten Moğolistan dünyanın en saf en vicdanlı insanlarının olduğu yer bence” diyor.

        6

        Seyahatten sonra çok fazla geri dönüş aldığını söyleyen Özbay, “Bana ulaşan bazı kadınların, hayatlarında erteledikleri, atmak istedikleri bir adımı benim turumu takip ettikten sonra yaptıklarını öğrendim" dedi.

        7

        Özbay, "Birilerine ilham olmak ve cesaret vermek beni çok mutlu ediyor. Kadınlara ne yaparsa yapsın özgürlük yakışıyor. Amacım kadın özgürlükleri, sınırlarını aşan bir kadın ve bunun görünürlüğü” diye konuştu.

        8

        "CEZAEVİNDE YOLDA OLMA HAYALİ KURUYORLAR"

        Özbay, bir kadın olarak motosikletle tek başına dünya yolculuğuna çıkma fikrinin nasıl doğduğunu anlattı.

        9

        “5 ay boyunca cezaevinde çalıştım. Sosyal sorumluluk projesi olarak, Aliağa’da Kadın Cezaevi’nde 5 ay boyunca kadın mahkûmlara satranç dersleri vermiştim. Kadınlara, ‘Özgür kaldığı- nızda ne yapmak istersiniz?’ diye sormuştum."

        22
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ