Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kontrol altına alındı

        Öğle saatlerinde dar bir alanda çıkan yangının kısa sürede geniş bir alana yayılmasıyla meydana gelen yangın, gece geç saatlerde kontrol altına alındı. Yangına Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yalova Belediyesi, Armutlu Belediyesi ve çevre ilçe belediyelerden takviye ekip sevk edildi. Gece görüş mesafesi olmadığı helikopterler havadan müdahale edemezken, olay yerinde arama kurtarma ekipleri hazır bulundu. Her ihtimale karşı ambulansların da bulunduğu yangın yerinde jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı.

        Yangın sebebiyle 130 villa sakini köyden tahliye edilirken Parıltı Sitesi ile Özturunç Sitesi'nin bekçi kulübeleri yandı. Yaklaşık 150 hektarlık alan kül olurken, rüzgarın şiddetini artırması sebebiyle itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte zorlandı. Olay yerinde inceleme yapan Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini söyledi. Rüzgarın etkisinin azalmasıyla söndürme çalışmalarının kolaylaştığını belirten Girgin,

        "Son durum hakkında sevindirici bilgiler var elimizde. Çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Yangının çıktığı esnada rüzgar çok şiddetliydi, ancak şu anda rüzgar şiddetini azalttı ve bizim yangına müdahale etmemiz kolaylaştı. Amacımız civar köylerde bulunan evlere hasar vermeden yangını kontrol altına almak. Bursa Valisi Şehabettin Harput'u aradım ve kendisine yangınla ilgili bilgi verdim. 40 köyün yanması ile ilgili haberler asılsızdır. Sadece 40 evin bulunduğu bir baraka yandı. Şu anda boyu yüksek olan çam ağaçları var ve bunlara müdahale ediyoruz. Bir saattir arazözlere su takviyesi yaparak yangını söndürmeye çalışıyoruz. Zararı tam olarak bilemiyoruz ancak yoğunluğumuzu sitelere ve evlere verdik" diye konuştu.

        Parıltı Sitesi sakini Bülent Sartoğlu ise öğlen saatlerinde yangının çıktığını belirterek, "Yangın ilk önce köyün arka kısımlarında başladı ve bizim oturduğumuz alana doğru ilerlemeye başladı. Yangının büyümesi üzerine köyden tahliye edildik. Fıstıklı köyüne gittik ancak burada da köyü boşaltmamız istendi. Şu anda bütün köy halkı sahile yerleştirildi. Biz de yangının söndürülmesini bekliyoruz. Yangın söndükten sonra evlerimize döneceğiz" dedi.

        Site sakinlerinin korkulu gözlerle izlediği yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarının tamamlanmasından sonra yetkililerin olay yerinde inceleme yaparak, durum tespit raporu hazırlamaları bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ