Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 4 canın katili 'töre baskısı' mı?

        KAHRAMANMARAŞ’ta Aksu Çayı’nda cesetleri bulunan 4 kız kardeşin ölümüyle ilgili olarak, abla Hamide Karaağaç’ın (23) zorla evlendirilmek istenmesi üzerine bunalıma girip intihar ettiği, diğer kardeşlerinin de ablalarını kurtarmak isterken boğularak öldükleri öne sürüldü.

        Kız kardeşlerin olay günü siyah ağırlıklı giyinmesi ise dikkat çekti. Kahramanmaraş’ın Selçuklu Mahallesi’nde yaşayan Diyarbakır Bismil nüfusuna kayıtlı Hamide Karaağaç (23) ve kardeşleri Asiye Karaağaç (16), Ayşe Karaağaç (17) ile Emine Karaağaç’ın (17) cumartesi günü Aksu Çayı’nda ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Ön otopside vücutlarında darp ya da kesici alet izine rastlanmayan kız kardeşlerin cesetleri, Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ölen kızlarıyla birlikte 4 erkek çocuğu da bulunan baba Abdüllatif Karaağaç, kızlarının cenazelerini Adli Tıp Kurumu’ndan alarak Kahramanmaraş’a götürürken, gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

        Adana’dan Kahramanmaraş’a getirilen genç kızların cenazeleri, Şeyh Adil Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze aracına yaslanarak ağlayan aile üyeleri, basın mensuplarının görüntü almasını istemedi. Cenaze törenine, Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da katıldı.

        Polisin soruşturmasında, kızların yakınları ve komşularla yapılan ilk görüşmelerde, abla Hamide’nin istemediği bir kişiyle zorla evlendirilmeye çalışıldığı, bunun üzerine bir süre önce bunalıma girdiği ve psikolojik tedavi gördüğü belirtildi.

        TOPLU İNTİHAR DA OLABİLİR

        Hamide’nin evlendirilmekten korktuğu için Hasancık Köprüsü’nden atlayarak intihar etmiş olabileceği, kız kardeşlerinin de nehir kıyısından suya girerek ablalarını kurtarmak isterken boğularak ölmüş olabilecekleri iddia edildi. Hamide Karaağaç’ın çantasından çıkan şizofreni ilaçlarına ve Asiye’nin etek cebindeki cep telefonuna savcı incelemek üzere el koydu.

        Polis, toplu intihar ihtimalini de değerlendiriyor. Abla Hamide’nin zorla evlendirilmek istenmesi üzerine, diğer kardeşlerin de ileride kendi başlarına da böyle bir olay gelebileceği endişesiyle, intihar etme kararı almış olabilecekleri de öne sürülüyor. Polis cinayet ihtimalini de göz ardı etmiyor.

        ‘Asiye çok başarılı bir öğrenciydi’

        ÖLEN kız kardeşlerden 16 yaşındaki Asiye Karaağaç’ın eğitim gördüğü Kahramanmaraş Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’nin en başarılı öğrencilerinden biri olduğunu belirten okul müdürü Fazlı Zabun, 10 Fen-C sınıfı öğrencisi Asiye için yarın etkinlik düzenlemeyi düşündüklerini ifade ederek, “Asiye başarısıyla dikkati çeken bir öğrenciydi. Çalışkan olmasına karşın ailesini fakir biliyorduk ve bu kızımızın yemek, servis harcamalarına elimizden geldiğince katkıda bulunuyorduk. Çok efendi, neşeli bir öğrencimizdi. Bizim bildiğimiz kadarıyla psikolojik ya da başka bir sorunu yoktu’’ dedi.

        Dördü de 'siyah' giymiş

        CUMHURİYET Savcısı Fatih Hatipoğlu ve bilirkişi doktor Yavuz Yarpuzlu’nun Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Morgu’nda yaptıkları ‘ölü muayene ve otopsi tutanağı’nda ölen kız kardeşlerin üzerindeki kıyafetlere de yer verilirken, bu incelemede kız kardeşlerin siyah ağırlıklı kıyafetler giymeleri dikkat çekti. Hamide ve Emine Karaağaç’ın siyah gömlek ve siyah etek, Ayşe’nin ise gri beyaz çizgili gömleğin altına siyah tişört, siyah pantolon giydiği, Asiye’nin ise siyah gömlek, siyah tişört, haki etek giydiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ