Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Pompalı dehşeti: 1 ölü, 6 yaralı

        Mersin'in Tarsus ilçesinde aralarında husumet olduğu öne sürülen iki taraf arasında çıkan kavgada pompalı tabir edilen av tüfeğiyle ateş açılması sonucu 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

        Hakan BULUT/ TARSUS (AHT)

        Olay, Tarsus'un Kavaklı Mahallesi Mavi Bulvar üzerinde meydana geldi. Yaz döneminde Antalya'ya giderek inşaatlarda çalışan işçiler Tarsus'taki evlerine döndüler. Tarsus'un Kavaklı Mahallesi Mavi Bulvar üzerinde bulunan kahvehanede buluşan işçilerden Cengiz Karadaş (24), babası Ekrem Karadaş (40) ve Serhat Karabay (23) ile Ekrem Y. ve Mehmet Y. arasında, iddiaya göre alacak-verecek yüzünden tartışma çıktı.

        Kahvehanedekilerin araya girmesiyle Ekrem Y. ve Mehmet Y. olay yerinden uzaklaştı. Ekrem Y. ve Mehmet Y. evlerine giderek otomatik av tüfeği olarak bilenen pompalı silahları yanlarına alarak araçlarının içinde kahvehanenin bulunduğu caddenin her iki yanında beklemeye başladı. Kahvehaneden çıkan grubu çapraz ateşe alan Ekrem Y. ve Mehmet Y., baba Ekrem Karadaş (40), oğlu Cengiz Karadaş (24) ve Serhat Karabay'ı çeşitli yerlerinden yaraladılar. Pompalı tüfeğin saçmaları yoldan geçen Hakim Özbay (22), Bedir Polat (33), Kazım Aslan (41) ve Hatice Uzun'un da (64) yaralanmasına neden oldu. Olay sonrası cadde de 'can telaşı' yaşanırken, yerler kan gölüne döndü.

        Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Cengiz Karadaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tedavisi devam eden diğer Ekrem Karadaş'ın durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Diğer yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

        Olay yerinden kaçan Ekrem Y. ve Mehmet Y. emniyet güçlerince kısa süre içerisinde yakalandılar. Olaya karıştığı tespit edilen Orhan E. ise gözaltına alındı. Soruşturma devam ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ