Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Arifiye'de gergin anlar

        Dün akşam saatlerinde İstanbul'dan kalkan Anadolu Ekspresi, gece yarısı Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki istasyona geldiğinde Kamu Sen'a bağlı sendika üyelerinin eylemiyle karşılandı. Sendika üyeleri yurt genelinde aldıkları eylem kararı çerçevesinde trenin kalkışına engel oldu. Bu olay sonrasında istasyonda gergin anlar başlarken, Anadolu Ekspresi'nin ardından İstasyona gelen Ankara Ekspresi, Güney Ekspresi ve Fatih Ekspresi de yollarına devam edemedi. Trenlerde bulunan yaklaşık 2 bin yolcu eylem nedeniyle sendikacılara sert tepki gösterdi. Yaşanan tartışmaların kavgaya dönüşmesini Çevik Kuvvet ekipleri engelledi. Çevik Kuvvet, yolcularla eylemciler arasına barikat kurarken, gerginlik halen sürüyor.

        TCCD Bölge Müdür Yardımcısı Haydar Kocaman da eylem nedeniyle İstanbul'dan Sakarya'ya geldi. Kocaman, sendika temsilcileriyle sert tartışmalar yaşadı. Ulaşım Sen Sakarya Şube Başkanı Cihat Koray, eylemle ilgili yaptığı açıklamada, ''Bu eylem 24 saat sürecek. Başka çaremiz kalmadı. Yıllardır varolan haklarımızı arıyoruz' dedi.

        İstasyonda gergin bekleyiş sürüyor.

        ESKİŞEHİR'DE GREVCİLERE MAKİNİST ŞOKU

        Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in ortaklaşa başlattığı bir günlük iş bırakma eylemi sebebiyle Eskişehir Garı'nda grev başladı. Eyleme destek vermeyen 9 Eylül Ekspresi'nin makinisti yoluna devam edince, sendika üyeleri tarafından "Hareket memursuz tren gitmez" sloganıyla protesto edildi.

        Eskişehir Garı'nda grev başlatan Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticileri, perona "25 Kasım'da uyarı grevindeyiz" pankartı astı. Grevin başladığı ilk saatlerde gara Ankara'dan gelen 9 Eylül Ekspresi'nin makinisti ise, eyleme destek vermedi. Polisin lokomotifi önünde güvenlik tedbiri aldığı trenin makinisti, hareket memuru olmaksızın yoluna devam etti. Bu duruma tepki gösteren bir grup Türk Ulaşım-Sen üyesi, alkışlar eşliğinde "Hareket memursuz tren gitmez" sloganı attı.

        Öte yandan Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Şükrü Erkoca, yaptığı açıklamada, "Bu an, tarihi bir andır. Kamu çalışanlarının erken bayramıdır. Eylemimiz vatandaşlarımıza karşı değildir. Onların mağdur olmasını bizde istemiyoruz. Mağdur olmamaları için çalışıyoruz" dedi.

        Diğer sendika yöneticileri de, bütün meşru zeminleri kullandıklarını, her türlü uyarıyı yaptıklarını, grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkını alana kadar eylemlere devam edeceklerini ifade etti.

        Greve katılan sendika üyeleri, "Yaşasın grev, yaşasın toplu sözleşme" şeklinde slogan attı.

        FATİH EKSPRESİ SAATLER SÜREN BEKLEMENİN ARDINDAN YOLUNA DEVAM ETTİ

        Kamu Sen'in başlattığı eylem nedeniyle Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki tren istasyonunda bekleyen trenlerden Fatih Ekspresi yaşanan gergin dakikaların ardından yoluna devam etti. Diğer 4 tren eylem nedeniyle halen istasyonda bekliyor. Kamu Sen'e bağlı Ulaşım Sen üyesi makinistlerin iş bırakma eylemi nedeniyle Arifiye Tren İstasyonu'nda yaşanan bekleyişin sonunda gerginlik artınca trenlerden Fatih Ekspresi yoluna devam etmek zorunda kaldı.

        SAKARYA VALİSİ ATAK TCDD TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

        Sakarya Valisi Hüseyin Atak da eylem nedeniyle tren istasyonuna geldi. Burada TCDD yetkilileriyle görüşen Vali Atak eylemin sonlanması için ikna çalışması yaptı. Saatler geçtikçe istasyonda beklemek zorunda kalan yolcuların tepkisi de arttı. Yolcular ile sendikacılarla arbedeye varan tartışmalar

        yaşandı. Güvenlik önlemi alan polis ekipleri tartışmanın büyümemesi için çaba sarf etti. Yolculardan bir kısmı trenlere yürümek isteyince gerginlik daha da arttı. Güvenlik güçleri yolcuları güçlükle durdurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ