Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte dostluk bu

        Kaymakamlık önünde, askere giden gençlere hitaben konuşma yapan İdil Kaymakamı Fatih Sevinç, İdilli gençlerin bugün askerlik görevlerini yapacakları yerlere gideceklerini söyledi. Gençlerin kutsal görevlerini en iyi şekilde yapacaklarından hiçbir şüpheleri olmadığını ifade eden Sevinç, şöyle dedi:

        “Asker adaylarının, arkalarında bıraktıkları nişanlıları, eşleri ve aileleri konusunda bir endişeleri olmamasını istiyoruz. Çünkü devletimiz, onlara en iyi şekilde bakacaktır. İlçe müftümüz ve değerli papaz efendi, askerlerimiz için dua edecekler. Çünkü asker adaylarının arasında Süryani vatandaşlarımız da var. Gençlerimize hayırlı yolculuklar ve hayırlı tezkereler diliyorum.”

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Öğündük Köyü Papazı Melki Tok, Süryanice yaptığı duadan sonra “Mukaddes görevi yapmaya giden bu kardeşlerimizi şimdi nasıl görüyorsak inşallah askerden döndüklerinde de böyle göreceğiz. Askerlik, mukaddes bir görevdir. Üstlerinize, amirlerinize itaat etmenizi rica ederiz. İnşallah sevinçle gidip, sevinçle döneceksiniz” dedi.

        İlçe Müftüsü Ali Fuat Bayram ise “Yarabbi sana el açan, vatanına kurban olsun diye ellerine kına yakılan yiğitlerin, Mehmetçiklerin, annelerin, babaların, kardeşlerin ve eşlerin dualarını kabul eyle yarabbi” diye dua etti.

        Öte yandan, vatani göreve giden gençler, heyecanlı olduklarını; aynı zamanda büyük mutluluk duyduklarını söylediler.

        Bazı asker adaylarının çocukları ile vedalaşması sırasında da duygulu anlar yaşanırken, daha sonra gençler uğurlandı.

        MANİSA'DA TÖREN...

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesi ve köylerinden bu yıl askere alınacak gençler için Kent Meydanı'nda tören düzenlendi.

        Törene, Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, Belediye Başkanı Ömer Karcı, İlçe Müftüsü Oğuz Metin, Sarıgöl Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Mehmet Severoğlu, asker aileleri ve yakınları katıldı.

        Şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.

        Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, burada yaptığı konuşmada, askerliğin yüce bir görev olduğunu ifade eti ve asker adaylarına kutsal görevlerinde başarı diledi.

        Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı ise “Bu kutsal görevi başarıyla yerine getirip, sağ salim geri dönmenizi dilerim. Hepinize uğurlar olsun” dedi.

        Sarıgöl Müftüsü Oğuz Metin'in askerler için dualar okuduğu törende, Sarıgöl Muharip Gaziler Derneği tarafından asker adayları ve ailelerine ikramda bulunuldu. Belediye Başkanı Karcı, askere giden gençlere, Türk Bayrağı verdi.

        Haber: A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ