Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İki belediye başkanından şok iddia!

        Atlasjet Havayolları'na ait bir yolcu uçağının 10 gün önce Isparta'ya inerken pisti pas geçmek zorunda kaldığı bildirildi. O gün uçakta bulunan yolculardan Isparta ve Eğirdir Belediye Başkanları olayı doğruladı. Her iki Başkan, Isparta'ya normal süreden yarım saat daha geç indiklerini ve ölmedikleri için dua ettiklerini söyledi. Atlasjet Havayolları'na ait bir yolcu uçağının 10 gün önce Isparta'ya inerken pisti pas geçmek zorunda kaldığı bildirildi. O gün uçakta bulunan yolculardan Isparta ve Eğirdir Belediye Başkanları olayı doğruladı. Her iki Başkan, Isparta'ya normal süreden yarım saat daha geç indiklerini ve ölmedikleri için dua ettiklerini söyledi. İŞTE ÇOK TARTIŞILAN O PİST... TIKLAYIN

        Atlasjet'in 10 gün önce İstanbul-Isparta seferini yapan bir başka uçağın ilk inişinde pisti pas geçtiği ortaya çıktı. Uçak yeniden havalanarak yarım saate yakın havada kaldıktan sonra ikinci denemesinde Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inebilmiş. O gün uçakta bulunan yolculardan Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ile Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl yaşananları anlattı. Hasan Balaman uçağın Isparta Havaalanı'na ancak ikinci denemesinde indiğini söylerken, kendisine hava muhalefeti nedeniyle pistin pas geçildiğinin aktarıldığını söyledi. Balaman, ilk denemesinde inemeyen uçağın yarım saate yakın süre havada kaldıktan sonra ikinci denemesinde inebildiğini anlattı.

        Olayın diğer şahidi Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengül ise, olayı şöyle anlattı: "Afyon üzerinden geçerken bir anons yapıldı. Kısa süre sonra uçağın inişe geçeceği söylendi. Daha sonra kemer ikaz ışıkları yandı. Uçak piste doğru alçaldığı sırada sandal gibi sallandı. Tarlaya girmiş gibi titredi. O arada uçak yeniden yükselerek, irtifa almaya başladı. Bu arada yolcular bağrıştılar." Uçağın 18 dakika havada kaldıktan sonra ikinci kez inişe geçtiğini bildiren Şengöl "Bu kez normal bir şekilde indik. Bilgi veren kimse olmayınca kurtulduğumuza dua edip sevinerek memleketimize gittik." dedi.

        Şengül, tehlike atlattıkları uçağın bugün Isparta'da düşen ile aynı olduğunu zannetmediğini de kaydetti.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ