Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zigana davasına devam edildi

        Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ''taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak'' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Figen Bilge, Ercan Bostan, Serdar Yılmaz, Şehnaz Uzuner ve Ural Ayar katılmadı.

        Sanıkların avukatı Burak Temren, bu celsede söyleyecek bir şeylerinin olmadığını belirtti.

        Mahkeme heyeti, Gümüşhane Meteoroloji Genel Müdürlüğünden olay tarihi ve ocak ayında, Zigana'daki hava sıcaklığı, rüzgar, nem ve sis gibi konularda gelecek olan detaylı bilginin beklenmesine, gelen bilgi sonucunda konusunda uzman 5 kişilik heyet oluşturularak, yeniden bilirkişi raporu hazırlanması için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına, olayda yaralanan Hasan Çiftçi'nin ise şikayetçi olmadığını dilekçe ile beyan etmesinden dolayı dinlenmesinden vazgeçilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi çığ altında kalmıştı. Çığ altında kalanlardan Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsoğlu ve Dursun İnan olay yerinde, Hüsniye Sarıbıyık ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı.

        Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sonunda, yürüyüşü düzenleyen TEDAK Yönetimi Kurulu Başkanı Ercan Bostan ile üyeler Figen Bilge, Serdar Yılmaz, Şehnaz Uzuner ve Ural Ayar hakkında, ''taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak'' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ