Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hafta sonu hava nasıl olacak?

        Türkiye'nin birçok kenti bu yılın şimdiye kadarki en sıcak gününü yaşayacak. İstanbul'da sıcaklık gölgede 25 dereceyi bulacak. Sıcaklık İzmir, Bursa ve Ankara'da 30 dereceyi bulacak. Pazar günü ise yaz yağmurları bekleniyor.

        Türkiye'de sıcaklıklar en yüksek dereceyi görecek.

        İl il hava durumu için tıklayın

        İstanbul'da günlerdir üşüten poyraz yön değiştiriyor. Rüzgar lodostan ılık esecek ve dışarıda üşütmeyecek, sıcaklık gölgede 23-24 derece hissedilecek. Gökyüzü ise biraz bulutlu.

        Cumartesi günü ise hava 4 derece daha serin olacak. Gökyüzü az bulutlu, sıcaklık 19-20 derece, hafif poyraz esecek.

        Pazar günü yine poyraz esecek, sabahtan itibaren hava bulutlu olacak. Gün içinde çisenti, akşamüstü ise kısa süre yağmur bekleniyor. Hava öğleden önce daha sıcak, akşamüstü ise serin olacak. Sıcaklık öğle saatlerinde 24, akşam 17 derece.

        Türkiye genelinde Aydın, Denizli, Bursa, Sakarya, Bolu, Ankara, Nevşehir, Kayseri, Çorum, Samsun boyunca sıcaklıklar 27-31 derece arasına çıkacak. Ancak gökyüzü çok açık değil, lodosla gelen bulutlar ve çöl tozları havayı biraz kapatacak. Marmara, Ege, iç kesimler ve Karadeniz parçalı bulutlu. En doğuda ise yağış sürüyor.

        Cumartesi günü batı ve iç kesimlerde yine parçalı bulutlu bir hava olacak. İstanbul 23, Ankara 26, İzmir 28, Antalya 28 derece. En doğuda ise Erzurum, Van ve Hakrari boyunca yağmur sürecek.

        Pazar günü yaz yağmurları var. Erken saatlerde Manisa ve Afyon boyunca İç Ege yağış alacak. Öğleden önce Trakya-Çanakkale arası da yağmurlu.

        Akşamüstü İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Isparta-Mersin arasında kısa süreli yaz yağmurları görülebilir. Sıcaklıklar ise fazla düşmüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ