Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çiller'in torunu ikinci adına kavuştu

        CANAN İSPİR / AHT - ÖZEL

        Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in torunu Cansu Çiller, henüz 2 haftalıkken açtığı isim davasını kazandı. Mahkeme, babası ve annesinin izni ile bir aile geleneği olduğu belirtilen 'uçuran' isminin Cansu Çiller'e ikinci isim olarak kaydedilmesine karar verdi.

        Çiller çiftinin büyük oğlu Mert Çiller, üç yıl evli kaldığı Burcu Altıntaş'tan boşandıktan yaklaşık 2 yıl sonra aile içinde düzenlenen törenle Zeynep Çiller ile yeniden nikah masasına oturdu. Siyaseti bıraktıktan sonra eşiyle birlikte Yeniköy'deki yalısında yaşamını sürdüren eski Başbakanlardan Tansu Çiller, geçtiğimiz günlerde torun sevinci yaşadı. Evliliklerinin ardından Amerika'ya yerleşen ancak geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye'ye kesin dönüş yapan çiftin 20 Mart günü Maslak Acıbadem Hastanesi'nde bir kız çocukları dünyaya geldi.

        İsmini babaannesi verdi

        Babaannesi Tansu Çiller tarafından 'Cansu' adı verilen bebeğin adı ise 2 haftalıkken mahkemelik oldu. Mert Çiller, geçtiğimiz günlerde avukatı Ayşegül Yalçın aracılığıyla Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak kızına ikinci isim olarak 'Uçuran' adını verdiklerini ancak nüfus işlemlerini gerçekleştirmesi için vekalet verdikleri Adem Yelken'in bunu unutarak nüfusa yalnızca 'Cansu' adını kaydettirdiğini belirtti.

        'Uçuran' isminin adlarında ikinci isim olarak yer almasının aile geleneği olduğunu, nüfusta kendisinin, babasının ve kardeşi Berk'in de aynı şekilde ikinci isimlerinin Uçuran olduğunu ifade eden Mert Çiller, bu yanlışlığın kendilerini rahatsız ettiğini kaydetti. Çiller Ailesinin iradesi dışında yapılan bu yanlışın düzeltilerek kızının nüfus kaydının Cansu Uçuran Çiller olarak düzeltilmesini talep etti.

        'Yanlış yazılması benim hatam'

        Sarıyer 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde önceki gün yapılan duruşmada davacı tanığı olarak şoförleri Ahmet Uyan ve Adem Yelken dinlendi. Yelken, Çiller Ailesi'nin torununun dünyaya geldikten sonra işlerinin yoğunluğu nedeniyle işlemleri yapması için kendisine yetki verildiğini ancak bebeğe 'Cansu Uçuran Çiller' ismi verilecekken ikinci adı unutarak nüfusa yalnızca 'Cansu Çiller' olarak kayıt yaptırdığını bu durumun kendi hatası olduğunu belirtti.

        "Doğamadan önce de 'Cansu Uçuran' deniliyordu"

        Diğer tanık Ahmet Uyan ise Çiller Ailesi'nin torunlarına doğumundan önce de 'Cansu

        Çiller' olarak hitap ettiklerini hatta tebrik amacıyla yollanan çiçeklerde bile

        isminin bu şekilde yazılı olduğunu belirtti. Mahkeme, tanık anlatımları ve Cansu

        Çiller'in annesinin de verdiği icazet belgesi ile adının 'Cansu Uçuran Çiller'

        olarak düzeltilmesine karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ