Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Karakol camlarını kırana beraat polise mahkumiyet

        Sarhoş sürücüye müdahale eden polis memurları ise 5 ay hapis cezasına mahkum edildi.

        1,5 yıl önce yaşanan olayın karar duruşması Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Hakim Hakkı Kavas başkanlığında toplanan mahkeme, karakolun camlarını ve masalarını kıran Hulisi Özmekik'e beraat, sarhoş sürücüyü sakinleştirmeye çalışan polis memurlarına ise hapis cezası verdi. Polis memurları Birol Kantürk, Atilla Topaloğlu ve Muhterem Cengiz'in 'Kasten adam yaralama ve görevi kötüye kullanma fillerini işlediği' tespitinde bulunan mahkeme, her birini 5 ay hapis cezasına mahkum etti.

        Kararın ardından polis memurları Birol Kantürk, Atilla Topaloğlu ve Muhterem Cengiz, avukatları aracılığı ile bir üst mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.

        28 Kasım 2008 tarihinde alkollü olarak araç kullanan Hulisi Özmekik, Akdeniz Caddesi Bahriye Üçok Parkı önünde maddi hasarlı trafik kazasına karışmıştı. Kaza sonrası önce vatandaşlar daha sonra da polis ekipleriyle tartışan Özmekik, güçlükle bindirildiği polis otosu ile karakola götürülmüştü. Burada da sakinleşmeyen Özmekik, karakolun camlarını ve masayı kırarak olay çıkarmıştı. Dönemin Emniyet Müdürü Olcay Özbarlas?ın da araya girmesiyle yatıştırılan sarhoş sürücü, ifadesi alındıktan sonra dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek tarafından nöbetçi savcının gözaltı talebine rağmen serbest bırakılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ