Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Dişi atımızla çiftleştirmek için çaldık"

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'da bir at, iki kişi tarafından çalındı. Hayvanı at arabasına bağlayarak kaçırmak isteyen iki zanlı, polisin takibiyle yakalandı. Zanlılar, erkek atı, dişi atlarıyla çiftleştirmek için çaldıklarını öne sürerken, atın sahibi "Ya ırzına geçeceklerdi, ya da sucuk yapacaklardı" dedi. Zanlılardan biri polis otosuyla, diğeri ise polisin de bindiği at arabasıyla karakola götürüldü.

        Olay Uludağ eteklerindeki Alacahırka Mahallesi Çağlayan Caddesi üzerinde meydana geldi. Araçların çıkamadığı yokuş yerlere 30 senedir beygiri ile odun, kömür gibi yükler taşıyan 60 yaşındaki Şerif Ali Aldemir, "Poyraz" isimli atını odun depolarının yanına bağlayıp çay içmek için kahvehaneye girdi. Bu fırsat bilen iki kişi, kendilerine ait dişi atın bağlı olduğu at arabasının arkasına Poyraz'ı da bağlayıp kaçtı. Odun deposu sahibi, hırsızlık olayını görünce yanında çalışan bir kişiyi kamyonet ile hırsızların peşinden gönderdi. Kahvehaneden çıkan Şerif Ali Aldemir de olayı duyunca odun deposu çalışanları ile birlikte atı Poyraz'ın peşinden koştu.

        İhbar üzerine harekete geçen polis, hırsızların mevkileri hakkında takipte bulunan depo çalışanlarından bilgi aldı. Hırsızların Heykel Caddesi'ne doğru gittiğini belirleyen polis, "hırsızlık" suçundan sabıkalı Orun Balyoz (19) ile Oktal Ç.'yi (15) kıskıvrak yakaladı. Zanlılardan biri polis aracıyla karakola götürülürken, diğer zanlı, iki polis memurunun da bindiği at arabasıyla karakola götürüldü.

        "YA IRZINA GEÇECEKLERDİ, YA SUCUK YAPACAKLARDI"

        İfadeleri alınan zanlılar, "Atı, dişi atımızla çiftleştirmek için çaldık" derken, 30 yıldır atıyla birlikte hamallık yaptığını belirten 4 çocuk babası Şerif Ali Aldemir, "Ben çay içmeye girdim bir çay içene kadar at kalk gidelim oldu. Atımın ya ırzına geçeceklerdi ya da sucuk yapacaklardı. Allah'tan kötü emellerine ulaşamadan yakalandılar" dedi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ