Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üniversitede yolsuzluk iddiası

        Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, üniversitedeki alımlar ve ihalelerle ilgili olarak 3'ü üniversitede görevli daire başkanı, 5'i yüklenici firma temsilcisi olmak üzere 8 kişinin tutuklanmasıyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini, bu sürecin üniversitedeki çalışmaları olumsuz etkilemediğini bildirdi.

        Prof. Dr. Varinli, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneğinin verilerine göre gelişmişlik sıralamasında 81 il arasında 73. sırada olan Yozgat'ın hak etmediği sıralamadaki yerinin değişmesi, kültürel, toplumsal ve ekonomik açıdan kalkınması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

        Varinli, Bozok Üniversitesinin yeni kurulduğunu, büyümeye devam ettiğini kaydederek, açılan ve açılacak yeni bölümleri, fakülteleri, deneyimli, enerjik, akademik ve idari personelinin yanı sıra değişen çehresiyle Yozgat'ın medarıiftiharı olmaya devam edeceğini söyledi.

        ''Son zamanlarda basına ve kamuoyuna yansıyan ihale dosyalarıyla alakalı adli süreç devam etmekte, yüce yargının en doğru kararı vereceğinden şüphemiz yoktur'' diyen Varinli, ''Yargı süreciyle ilgili olarak üniversitedeki alımların durduğu söyleniyor'' denilmesi üzerine, ''Yargı süreci üniversitemizdeki çalışmaları olumsuz etkilememiştir. Üniversite bir kurumdur, kişilere bağlı olarak çalışmalarını sürdürmez. Yatırımlarla ilgili sorun yok, yeni alımlar önümüzdeki günlerde yapılacaktır'' diye konuştu.

        Varinli, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Yozgat'ta bulunmayan bölüm ve tedavi üniteleriyle halkın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düşünüldüğünü, yakında hizmete sunulmasıyla Kayseri ve Ankara'ya gitmek zorunda kalan hastaların tedavisinin kendi bünyesinde yapılmasını planlandığını ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ