Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam FBI-Türkiye işbirliğiyle 60 bilişim suçu yakalandı

        Yargıtay 11. Ceza Dairesi Üyesi Sedat Bakıcı, bilişim suçlarına ilişkin, ''Yeterli yasal düzenlemesi olmayan ülkelerde işlenen suçlar sadece o ülkeye değil, diğer ülkelere de zarar vermektedir''dedi.

        İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı kapsamındaki ''Bilişim Suçları ile Mücadele'' konulu ikinci oturumda konuşan Bakıcı, her faydalı buluş gibi bilişim sistemlerinin de insanların aleyhine kullanılabildiğini anlattı.

        Bilişim sisteminin sınır tanımadığını ifade eden Bakıcı, bu suçların birçok ülke ile bağlantılı olarak işlendiğini, suçlarla mücadelede ülkelerin işbirliği yaparak, olanaklarını ve bilgilerini paylaşmaları gerektiğini belirtti.

        Bakıcı şöyle devam etti:

        ''Teknolojinin insanlığın, doğanın yok edilmesi, kişisel çıkar sağlanması için kullanıldığını üzülerek görmekteyiz. İnsanlığa ve doğaya zarar verilmesini önlemek için dünya ülkeleri el ele vermeli, suçun ortaya çıkarılması, suçluların yakalanması için ortak çalışmalıdır. Benzer yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Yeterli yasal düzenlemesi olmayan ülkelerde işlenen suçlar sadece o ülkeye değil, diğer ülkelere de zarar vermektedir. Karanlığa kızmak yerine, bir kibrit yakılmalıdır. Ne kadar çok kibrit yakılırsa, etraf o kadar çok aydınlanacaktır.''

        -FBI GÖREVLİSİ PIRTLE-

        Panele konuşmacı olarak katılan FBI görevlisi Michelle Pirtle ise ABD'deki internet suçlarına yaklaşımla ilgili bilgi verdi.

        Öncelikle suçluları anlamak ve tanımak gerektiğini dile getiren Pirtle, Türkiye ile FBI arasında işbirliği yapıldığını ve 60 kişinin yakalandığını söyledi. Bilişimde çok çeşitli suçların olduğuna değinen Pirtle, yeni ortaya çıkan internet suç eğilimleri hakkında da bilgi verdi.

        Pirtle, ''Bilişim suçluları teknolojiyi çok iyi biliyor ve bizden bir adım öndeler. Tehditleri azaltmak için yeni stratejiler oluşturuyoruz. Uluslararası işbirliğini de artırdık''dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ