Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İki yıl önceki cinayet aydınlandı

        İzmir'de iki yıl önce kaybolan ve önceki gün Balıkesir'de pirinç tarlasına gömülmüş bir şekilde bulunan iş adamı Tuncay Güngör'ün öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, gözaltındaki 13 zanlının ifadelerine başvurdu. Zanlılardan bazılarının cinayeti itiraf ettiği, kimilerinin ise olayla ilgili bilgilerinin olmadığını söylediği öğrenildi.

        Sorgularının ardından, 13 zanlı ''adam öldürmek, suçu gizlemek'' suçlamalarıyla İzmir Adliyesine gönderildi.

        -HESAPLARINDAKİ HAREKETSİZLİK CİNAYETİ ORTAYA ÇIKARDI-

        Ailesinin 10 Haziran 2008 tarihinde hakkında ''kayıp'' başvurusunda bulunduğu ayakkabı imalatçısı Tuncay Güngör'le ilgili araştırma yapan Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Güngör'ün hesap hareketlerini inceledi.

        İş adamının kaybolmasının öncesi ve sonrasında banka veya iş yeri hesaplarından hiç para çekmemesi, kartlarıyla hiç harcama yapmaması poliste ''kaçırıldığı ya da öldürüldüğü'' şüphesini kuvvetlendirdi. Bunun üzerine soruşturma 9 ay önce Cinayet Büro Amirliği'ne devredildi.

        Özel hayatı, aile ve iş yaşamını mercek altına alan ekipler, iş adamının kaybolmadan önce bazı kişilerle para alışverişinden doğan bir husumetin oluştuğunu belirledi.

        Güngör'ün yatırım yapma amacıyla 13 kişiden para aldığı ve bu paraları iade etmediği belirlenerek, söz konusu 13 kişi takibe alındı.

        Kaybolan iş adamının son telefon görüşmeleri ile 13 şüphelinin aralarındaki telefon görüşmelerinin kayıtlarını inceleyen polis, elde ettiği bilgi, belgeler doğrultusunda önceki gün operasyon başlatarak T.Ö, F.F, D.K, A.K, H.T, R.K, U.I, M.A, H.B, U.G, N.K.F, K.F. ve C.Ö.'yü yakaladı.

        -3 KİŞİ İTİRAF ETTİ-

        Gözaltına alınan zanlılardan 3'ü, deliller ortaya konularak tek tek sorgulandıklarında ''cinayeti'' itiraf etti. Olay günü, 13 alacaklının bir araya gelerek Güngör'ü Basmane semtindeki bir iş yerine çağırarak paralarını istedikleri kaydedildi.

        Güngör'ün yumrukla ve sopayla dövüldüğü, daha sonra alacaklılardan bir kısmının iş yerinden ayrıldığı, boğularak öldürülen iş adamının T.Ö. ile F.F. tarafından Balıkesir'e götürülerek kendisine ait pirinç tarlasına gömüldüğü öğrenildi.

        Alınan bilgi doğrultusunda Balıkesir'e giden ekip, ceset arama köpeğiyle yaptığı çalışma sonrası söz konusu tarlada, toprağın altında Güngör'e ait olduğu tahmin edilen iskelet parçalarına ulaştı.

        Bursa Adli Tıp Kurumu'nda, DNA incelemesi için iskeletten parça ve Güngör'ün ailesinden kan örneği alındığı öğrenildi.

        İzmir Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2 yıldır kayıp olan evli ve iki çocuk babası Tuncay Güngör'ün (49) öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine başlattığı soruşturmada, 13 kişiyi gözaltına almıştı. Göngör'e ait olduğu sanılan iskelet parçaları da Balıkesir'in Susurluk ilçesi yakınlarında sahibi olduğu pirinç tarlasında bulunmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ