Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehitlerimizi uğurladık

        İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olanlar son yolculuklarına uğurlanıyor.

        Bakanlar ve muhalefet temsilcileri de cenazeler törenlerinde hazır bulundu.

        KAYSERİ'DEKİ TÖRENE BAKAN TANER YILDIZ DA KATILDI

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırı sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan jandarma astsubay çavuş Duran Bayram'ın cenaze törenine katılmak üzere Kayseri'ye geldi.

        Bakan Yıldız, Kayseri Valiliğinin önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bir gazetecinin Kayseri'de şehit cenazesinde uğradığı yumruklu saldırının ardından yine bir şehit cenazesine gelmesiyle ilgili ''tereddüt yaşayıp yaşamadığını'' sorması üzerine, şöyle konuştu:

        ''Hiçbir tereddüt yaşamadım. Daha önce Kayseri'ye geldiğimde de gidemediğim şehit yakınlarının hepsine gittim, taziyelerimi ilettim. 7 şehit ailesini ve yakınlarını ziyaret ettim. Şimdi de hiçbir tereddüt yaşamıyorum. Bundan sonra inşallah böyle günler görmeyeceğiz ama böyle bir acı yaşamamız halinde sürekli şehit ailelerinin yanında olacağım. İnşallah Cenabıhak böyle acılar göstermez.''

        Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Bakan Yıldız, ''Cenabıhak, yakınlarına ve bizlere sabır versin. Tabii terörün hem devletimizi hem hükümetimizi yıkmakla alakalı çabalarının sonuçsuz kalacağını söylemek lazım. İnşallah önümüzdeki süreçte daha da azalan ve biten terörü Türk halkı mutlaka görecek. Birçok sıkıntının üstesinden gelen hükümetimiz inşallah bunun da üstesinden gelecek. Tabii ki hepimizin yüreği yanıyor, sıkıntılıyız ama üstesinden geleceğiz'' dedi.

        ''NE MUTLU BANA ŞEHİT BABASI OLDUM''

        İstanbul Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Duran Bayram'ın cenazesi Kayseri'de toprağa verildi. Şehit babası Hüseyin Bayram, ''Ne mutlu bana şehit babası oldum'' dedi.

        Hunat Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehit Jandarma Astsubay Çavuş Duran Bayram'ın yakınları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Jandarma Genel Komutanlığında görevli Korgeneral Fikret Demirtaş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeral Murat Kırkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, KTO Başkanı Hasan Ali Kilci ile vatandaşlar katıldı.

        Şehit babası Hüseyin Bayram, gazetecilerin sorusu üzerine, ''Ne mutlu bana şehit babası oldum. Oğlum benim cenazeme gelecekti, ben onun cenaze namazına geldim. Takdir böyleymiş. Vatan sağ olsun. Geride 3 oğlum daha var. Hepimiz askeriz. Bu vatan bizim, vatanı kimseye böldürmeyiz'' dedi.

        Kayseri Müftüsü Şaban İşlek de cenaze namazından önce yaptığı konuşmada, bir şehit cenazesini kıldırmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, ''Şehidimize hepiniz hakkını helal etsin. Devletimiz dimdik ayakta duracak. Vatan bölünmeyecek. Düşmanı sevindirmeyelim. Düşman 'biz bir şey yapamadık' demeli. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu herkese göstermeliyiz'' diye konuştu.

        Şehit Astsubay Çavuş Duran Bayram'ın 7 yıl önce Bingöl'de görev yaptığı askeri birlikte vatani görevini yapan ve daha sonra terhis olan 5 askeri de Kayseri'ye gelerek cenaze törenine katıldı. Terhis olan askerlerden Nuri Kırbaş, ''Duran Astsubayımız çok iyi bir komutandı. Bize devamlı vatan sevgisini anlattı. Kendisi çatışmada yaralanıp gazi olmuştu. Kendisini asla unutmayacağız'' dedi.

        Müftü Şaban İşlek'in kıldırdığı cenaze namazından sonra Şehit Astsubay Çavuş Duran Bayram'ın naaşı top arabasına konulup Kartal Şehitliği'ne getirildi.

        Defin işleminden sonra Şehit Astsubay Çavuş Duran Bayram'ın tabutuna sarılı olan Türk bayrağı babası Hüseyin Duran'a verildi.

        Ceneze namazına katılan vatandaşlar, ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' diye slogan attı.

        "BANA 'ŞEHİT EŞİSİN AĞLAMA' DEDİLER, AĞLAMAYACAĞIM"

        Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik için memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde tören düzenlendi.

        Çelik'in, cenazesi Deniz Askeri Hastanesi morgundan alındıktan sonra Modernevler Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

        Şehidin eşi Emine Çelik, ''Tabutunu görene kadar inanmıyordum Bekir, gitti eşim. Bana 'şehit eşisin, ağlama' dediler. Ağlamayacağım. Sen benim her şeyimdin. Ben seni evden böyle mi uğurlamıştım'' diye ağıt yaktı.

        Bu sırada fenalaşan şehidin yakınlarına sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

        Şehidin cenazesi, daha sonra Kaptan Paşa Camisi'ne getirildi. Avlunun dar olması nedeniyle cenaze namazı Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu tarafından Şehit Pamir Caddesi üzerinde kıldırıldı. Namaz süresince yol trafiğe kapatıldı. Namazının ardından cenaze, İskenderun Asri Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi.

        Tören sırasında, vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attılar.

        Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Mustafa Öztürk ve Fevzi Şanverdi, CHP Hatay milletvekilleri Gökhan Durgun, Fuat Çay ve Abdulaziz Yazar, MHP Hatay milletvekilleri İzzettin Yılmaz ve Turan Çirkin, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        "17 YAŞINDA ÇOCUK ŞEHİT Mİ OLUR?"

        Buse Sarıyağ'ın cenazesi, Elmadağ Devlet Hastanesi morgundan ambulansla alınarak ailesinin Vatan Sokak'taki evine getirildi. Burada dua okunarak Buse için helallik istendi.

        Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ ile anneannesi Sırma Elber ve akrabalarının cenazeyi son kez görmek istemesi üzerine ambulansın kapısı açıldı, Buse'nin akrabaları Türk bayrağına sarılı tabuta sarıldı. Burada Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ ''Nasıl oldu da gittin, beni yalnız bıraktın'' diye ağladı.

        Buse Sarıyağ'ın küçük kardeşi Sude ise ''Ablacığım'' diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

        Buse'nin halası Ulviye Sarıyağ, ''17 yaşında çocuk şehit mi olur? Bu acılar neden yaşanıyor?'' diye tepki gösterdi. Buse'nin anneannesi Sırma Elber ise ''Onu okullara yollayacaktım'' dedi.

        Bu sırada, Buse'nin annesi, babası ve bazı akrabaları, sağlık personeli ile askeri görevliler tarafından teskin edildi.

        Daha sonra, Buse'nin cenazesi ambulansla ilçe merkezindeki İstasyon Camisi'ne getirildi.

        Buse Sarıyağ'ın ailesi kendileri için ayrılan bölüme geçerken ailenin sağlık görevlileri tarafından sürekli kontrol edildiği gözlendi.

        Cenaze törenine gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Emniyet Müdür Orhan Özdemir, YARSAV Başkanı Emine Tarhan Ülker, aileye başsağlığı diledi.

        Buse'nin cenazesi tören alanına getirilirken annesi Belgin ile babası Ünal Sarıyağ, cenazeyi asker selamıyla karşıladı. Daha sonra, baba Sarıyağ, küçük kızı Sude'yle tabutun önüne geldi ve asker selamını tekrarladılar. Sude'nin ''Ablam benim'' diyerek ağlaması üzerine baba Ünal Sarıyağ, kızını uyararak, ''Biz askeriz, ağlama'' dedi.

        Namaz için saf tutulduğu sırada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, Orgeneral Başbuğ'a başsağlığı diledi.

        Öğle namazının ardından Elmadağ Müftüsü İzzettin Kara cenaze namazını kıldırıldı. Kara, namazdan önce yaptığı konuşmada, Buse'nin daima gönüllerde yaşayacağını söyledi.

        Namazın ardından Buse Sarıyağ cenazesinin üzerine annesi ve anneannesi tarafından gelin duvağı serildi.

        Bir süre askerlerin omuzlarında taşınan Türk bayrağına sarılı cenaze, ambulansla Elmadağ Yenimahalle Mezarlığı'na götürüldü. Mezarlıkta bir süre askerlerin omuzlarında taşınan cenaze, dua okunarak, gözyaşları arasında toprağa verildi. Devlet Bahçeli de Buse'nin mezarına toprak attı. Bahçeli, aile fertlerine başsağlığı diledikten sonra mezarlıktan ayrıldı.

        Bu arada, törene katılan vatandaşların Türk bayrakları taşıdığı gözlendi. Tören alanında bazı gençler tarafından büyük boy Atatürk posteri ile Türk bayrağı açıldı. İlçedeki evlerin balkonlarına da Türk bayrağı asıldı. Bir evin penceresinden Buse Sarıyağ'ın bir sosyal paylaşım sitesine Atatürk için yazdığı ''O masmavi gözlere bir kez olsun bakabilmek için neler vermezdim ki'' yazısının altında ''Seni unutmayacağız Buse'' yazılı pankart asıldığı görüldü. Tören alanında yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

        Öte yandan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin tören alanına gelişi sırasında bazı vatandaşların da alana protokol için ayrılan yoldan girmek istemesi üzerine, polisle vatandaşlar arasında kısa süre tartışma yaşandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ