Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte aylık astroloji analiziniz

        Koç Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeninin etkisinden hatırlarsanız Haziran aylık yorumunuzda ve günlük yorumunuzda söz etmiştim. Aşk evinizde transitini sürdürecek Venüs sayesinde, aşkla alakalı her konuda kendinize gelmeye, sevgi dolu davranmaya, karşı cins üzerinde etkili olmaya ve ciddi ilişkimizle alakalı konularda güçlenmeye başlarsınız demiştim. Temmuz ayının ilk haftasında bu enerji yine bizimle. Bu dönem sosyal yönden canlanmanın, sadece özel değil her anlamda diğer kişilerle irtibata geçerek ilişkide bulunmanın işaretidir. Hayatı lezzetli yanlarıyla hissetmeye başladığımız bu tarihlerde Venüs gezegeni, ilişkisi düzgün seyirde gidenler için birlikte tatil planı yapma, dostlarınızla bir araya gelme, varsa çocuklarınızla yakından ilgilenme, eğlenceli aktivitelerde bulunma anlamında destekleyicidir. İlişkisinde sorun olanlar bu süreçte Venüsün güçlü ışığı altında hangi konularda problem yaşıyorlarsa bunu dile getirerek çözüm bulmaya çalışabilirler. Partneriniz bu tarihler arasında sizi dinlemeye hazırdır. İlişkisi olmayanlar açısından bu süreç yeni bir aşkın yüreğinizde filizlenmesi anlamına gelir ki oldukça rahatlatıcıdır. Bir Koç her zaman aktif ve spontan hareket edebilen maskesiz bir insandır. O doğallığı ile dikkat çeker. Ruhundaki bencil isteklerini bile, karşısındaki kişiye içtenlikle ifade eder ve aşk konusunda içinden geldiği hareket etmekten hoşlandığı için bu özgüvenli hali onu çekici kılar. Kızarız ederiz ama ondan vazgeçmemiz de oldukça zordur . Bu süreç ise onun bu özelliklerinin daha fazla yoğunlaştığı ve daha fazla ön planda olduğu bir zamandır. O nedenle Koç sevgilisi olanların bu hususu göz önünde bulundurmalarını istiyorum.

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş, eviniz ve ailevi ilişkileriniz, duygusal güvenceniz ve huzur duygunuzun odak noktanız haline gelmesidir. Diyebiliriz ki, sizin için bir ay boyunca bu konular merkez noktanız olacaktır. Siz bu mevzularla ilgili parlamak, egonuzu doyurmak ve güvence elde etmek niyetinde olabilirsiniz. Bir koç her zaman kendi bildiği yolda ilerlemekten yanadır. O bir önderdir ve hiç kimsenin yaşamı üzerinde söz hakkı olmasını istemediğinden dolayı bu süreçte evinin güvenliği veya ev içindeki konumunun tam olarak belirlenmesi için, gerektiğinde her türlü savaşı verecektir. Bu yolda ilerlerken ateşli enerjinizi belirli bir amaç bütünlüğü içinde yönlendirirseniz bu dönem gerek maddi ve gerekse manevi açıdan yaşamınızdaki güven olgusunu oturtmanız kolaylaşır. Bu süreci olumlu manada değerlendirmek için dikkat etmeniz gereken en önemli husus, kontrol dışı durumlarla karşılaştığınızda öfkenize yenilmemektir. Bugüne dek yaşadığınız ailevi sorunlar, maddi yetersizlikler, yetişme ortamınızdaki zorluklar veya erken çağlarda güvence peşinde koşmanın sizde yarattığı etkiler ne olursa olsun, bunları olumsuz manada değil, bilakis size kattığı güç olarak görürseniz, bu dönem yuvanızdaki dirlik ve düzeni sağlamanız hatta yarınlarınızı garanti altına alacak girişimlerde bulunmanız da kolaylaşır. Kendinizi eksiksiz ve tam olarak ifade etmenin yolu, alışkanlıklarınızı düzene koymak, ev içindeki ilişkileri güçlü tutmak, sizden farklı görüşlere sahip olsalar da, birlikte yaşadığınız insanları koruyup, kollamaya çalışmaktır.

        25 Haziran- 9 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Merkür gezegeninin Yengeç burcundaki seyri, ailenizi yakından ilgilendiren her konuda duyarlı hale gelmeniz anlamı taşımaktadır. Bu durumda ev alanı içindeki iletişimde sakin ve sabırlı davranışlar içinde olmak, yuvanızı dışarıdaki kötülüklerden korumak adına dikkatli olmak gerekliliğiniz vardır. Sorunlarınız ne olursa olsun aile birliğinizi muhafaza etmeye çalışınız. Duyarlılık içinde tepkisel davranmamaya, eğer haksızsanız bunu kabul edebilecek kadar dürüst davranmaya devam ediniz. Yengeç burcunda ilerleyen Merkürün en zorlu yanı tarafsız kalmanın zorlaşmasıdır. Bu durumda olaylara kendi bakış açınızla yanaşabilir ve haklılığınız konusunda ısrarcı davranabilirsiniz. Kısaca mantıktan ziyade duyguların hakim olduğu bir dönemdir. Objektif şekilde ayarlamalar yapılırsa herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Psikolojik bu yansımasının yanında yine evinizle alakalı güvenlik konusu bu süreçte önemli olabilir. Ev alanı içinde aile üyeleriyle sık sık bir araya gelme, bütünlüğünüzü korumak için dışarıya ser verip sır vermeme, kendi yağınızla kavrulmaya çalışma gibi etkiler de bu dönemin yansımasıdır. İçerde ne olursa olsun bunu kimse bilmemeli, kendi içinizde halledilmeli diye düşünebilirsiniz. Geçmişte yaşanan ve ailenizi yakından ilgilendiren konular bu dönemde ev sınırları içinde görüşülebilir. Aslında bunların tümü sizi duygusallaştıracak cinstendir fakat biraz önce bahsettiğim gibi dışarıdan bir insanın olaylara müdahale etmesine izin vermeyeceğiniz için pek renk vermeyebilirsiniz. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmanın yolu, aileniz veya kendiniz adına önem taşıyan tüm ihtiyaçlarınızı ve sorunlarınızı ortaya koyarak çözüm bulmaya çalışmak, ılımlı davranışlar içinde uyumlu davranmaktır.

        8 Temmuz ve onun akabindeki birkaç gün boyunca etkisini hissedebileceğiniz Venüs-Neptün karşıtlığı, ciddi ilişkiniz, aşk hayatınız başta olmak üzere, parasal konularda da etkilidir. Bu geçişi, tek bir cümlede özetlemek gayet zor. Romantik bir aşk, hayallere dalma sevgisi, gizli ilişkiler, ancak masallarda yaşanabilecek bir aşk macerası. İşte bütün bu tanımlamalar bu enerjinin yansımaları arasında yer almakta. Peki madalyonun ters yüzünde ne var derseniz? İlişkinizle alakalı konularda veya genel olarak aşkta, eğer dikkatli olmaz ve önünüzdeki resmi iyi görmezseniz, beraberliğinizi analiz etmekte gerçekçi davranmazsanız veya sadece ben önemliyim derseniz yaşanabilecek çatışmalar, hayal kırıklıkları rahatsız edici olabilir. Bir yandan yaşadığı ilişkiyi gururlu bir şekilde sahiplenme çoğu zaman özgürlük uğruna aşktan vazgeçiş. Gülü seveninin dikenine katlanamaması hali desek iyi bir özet olabilir.

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE TAM GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay öncesi 13 Haziran-23 Temmuz arası

        11 Temmuz günü, saat 22:40 itibariyle Yengeç burcunda meydana gelecek Yeniay ve akabindeki Tam Güneş Tutulması, aile hayatı ve eviniz arasındaki denge, yerleşim ve kariyer hayatınızla ilgili yeni gelişmeler, geleceğinizi hedefleyen son derece önemli kararlar, yaşamsal iniş ve çıkışlarınız üzerinde etkili olacaktır. Tutulmalar hangi alan ve hangi konularda olursa olsun hızlı ve çarpıcı değişimlerin işaretidir. Yengeç burcunda oluşması güvenliğinizle birebir alakalıdır. Evinizi değiştirmek, ev içinde meydana gelecek değişimler veya ev satın almak. Her zaman şunu söylemişimdir. Gezegensel oluşumlar büyük bir kuvvetin açığa çıkmasını sağlarlar. Ancak açığa çıkan bu gücü değerlendirecek kişi sizsiniz. Eğer uzun zamandır evinizle alakalı bir yenilikte bulunmak istiyorsanız, bu tarih itibariyle girişimde bulunmanız uygundur. Ancak şunu da belirtmeliyim ki, eğer plansız, hiç hesapta olmadan, üstünde düşünüp artısıyla eksisiyle tartılmayan, gücünüzü aşan bir değişimin sizin açınızdan fazlasıyla sarsıcı olacağını belirtmeliyim. Yani yüzmeyi biliyorsanız denize girmelisiniz. Yoksa boğulabilirsiniz. Eğer bu tutulma kişisel doğum haritanızda köşe noktalara ve önemli gezegenlere açı oluşturuyorsa yukarıdaki değişimlerin çok daha etkili olacağını söyleyebilirim.

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2012

        21 Temmuz tarihinde Terazi burcunda düz olarak seyrine devam edecek Satürn gezegeninin yansımalarını tekrar ele alacağız. İş ortaklığı başta olmak üzere, özel ilişkilerinizde tarafsız ve gerçekçi bir şekilde düşünmenizi ve hareket etmenizi sağlayıcıdır. İlişkisinde henüz bazı nedenlerle mutsuz olanlar bu süreçte ilişkilerini dengeye oturtmayı, sırt sırta vermeyi başardıkları anda, problemleri çözmüşler demektir. Tabii ki bunun için her iki tarafın gönüllü olması lazım demiştik. Tam tersine sadece kendini düşünenler, dengeli ve uyumlu davranmayı kabul etmeyenler veya ilişkisi çoktandır bittiği halde bunu görmezden gelenler, düzgün bir ilişki yaşamakta zorlanır ve gerçeklerle karşı karşıya gelerek, nihai bir karar vermek durumunda kalırlar.

        İlişkisi olmayanlar, bu süreçte karşılarına çıkacak ciddi ve kendinden emin bir kişiyle dünya evine girebilirler. Kısaca Satürn bizlere, kararsızlıktan uzak durmayı, partnerimizle ortak uyum ve işbirliği içinde olmayı, hayatımızı düzgün bir şekilde geçirmek için ciddi ve gerçekçi düşünmeyi öğretecektir. Bunu kabul edenler sağlam bir temel atarken, reddedenler tüm yıl boyunca zorlu bir dönem geçirebilirler. Satürn gezegeninin etkisi altında hayallere, kendini kandırmaya, olanı yok saymaya, sorumsuz davranmaya imkan yoktur. Ortaklık ilişkileri başta olmak üzere kariyeriniz, mesleki konumunuz, toplumsal itibarınızla ilgili konularda da etkili olacak bu seyir esnasında herşey ciddi manada gözden geçirilmelidir. Sorunların çözüme bağlanması için herkesin payına düşeni yapması lazımdır. Sanat, hukuk, halkla ilişkiler meslek alanlarında ortaklıklar gündeme gelebilir. Geçerliliğini çoktan yitirmiş herşey teste tabi tutulur veya yeniden ele alınarak düzene kavuşturabilir. Ay sonunda Satürn-Uranüs gezegenleri arasında meydana gelecek karşıtlık etkisi, beraberliğinizle alakalı konularda içinde bulunduğunuz durum, ilişkiniz, aranızdaki paylaşımın kalitesi, niteliği gibi sorulara cevap aranması anlamında son derece önemlidir.

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında aşk hayatınız, yaratıcı ifadeniz, varsa çocuklarınız, romantik ilişkileriniz, hobileriniz, eğlence hayatınız kısaca yaşamdan zevk aldığınız her konuda etkili olacak Güneşin Aslan burcu seyri başlamış bulunmakta. Astrolojide Güneş parlamak, canlılık kazanmak ve kendini güçlü bir şekilde ifade etmekle ilişkilidir ve iki burçta bu özellikler rahatlıkla sergilenir. Biri Aslan diğeri Koç burcu. Aslanda yönetici olan Güneş, Koç burcunda yücelmektedir. Bunun anlamı Koçların sıcaklık, cömertlik ve kendini ifade etme konusunda güce sahip oluşlarıdır. O nedenle bir koç girdiği her ortamda ilgi uyandırmayı bilir ve istediği bir şeyi gözüne kestirdi mi elde edene kadar bırakmaz. Yükselen ve ana burcu Koç olanlar için Güneş-Aslan burcu enerjisi daima etkili zamanları işaret etmiştir. Güneş, doğum haritanızda zorlu bir görünümde olsa dahi, her yıl bu tarih aralığında, daha coşkulu olduğunuzu, güven duygunuzun yükseldiğini hissedebilirsiniz. Çocuk sahibi olanların bu zaman diliminde yavrularına karşı koruyucu, cömert ve sıcak yaklaşımları devam eder, sevgi daha da fazla yoğunlaşır aranızdaki iletişim güçlenir. Çocuklar ise bu süreçte ailelerinin güçlü kanatları altında güvende olacaklardır. Çocuk sahibi olmayı düşünenler için de vücudun verimli çalıştığı bir zaman olduğu için umut vericidir.

        Aşk hayatınız açısından ise son derece olumlu olan bu enerji, karşı cinsle etkili beraberlikler kurabilmenizde size destektir. Bu enerji yenilikler konusunda da size yardımcı olduğundan, aşk hayatınızda değişim ve tazelenme anlamı taşıyabilir. İsteklerinizi elde etmenizde ve kafanızın içindekileri hayata uygulamanızda ateşli tavırlarınızla göz doldurabilir, bulunduğunuz alanda herkesten daha çabuk öne geçebilir, duygularınızı, düşüncelerinizi aktif bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Kimliğinizi hem aşk anlamında hem de dilediğiniz yaşamsal konularda güçlü bir şekilde ifade etmeniz doğal olarak yaşayacağınız deneyimin, yüreğiniz ve kafanızın içindeki kimlik duygunuzu güçlendirmenizde etkili olacaktır. Her ne kadar bu tarih dilimi, hayatın eğlenceli ve çocuksu olan taraflarını ortaya çıkarıcı olsa da, aslında gelişiminiz adına olan önemini de göz ardı etmemelisiniz. Yalnız bir konuyu da belirtmeden geçemeyeceğim. Siz de bilirsiniz Koç burçları istekleri konusunda bencil tavırlar göstermeye yatkındırlar. Bu nedenle bu güçlü enerjiyi dengeli bir şekilde kullanmanız yerinde olacaktır.

        30-31 Temmuz tarihlerinde etkisi hissedilecek Mars-Satürn Kavuşumu, Terazi burcunda ilerleyen bu iki gezegeninin ilk kez bir araya gelişleridir ve ay ortasına kadar açı derecelerinin birbirine yakın oluşuyla etkileri de devam edecektir. Bu kavuşum, özellikle iş ortaklığı, sözleşmeler, yasal davalar, evlilik, konusunda etkili olup yapılması gereken düzenlemelerin işaretidir. Bu düzenlemeler gayet adil, tarafsız bir bakış açısı içinde ele alınmalıdır. Sorunlu bir ilişkiniz varsa, bu ilişki artık miladını doldurmuş ise, taraflar bir araya gelerek ya düzenlemelerde bulunmalı veyahut hoşçakal demeyi bilmelidirler. Eğer yüreğinizde sevgi hala sürüyorsa, dış kaynaklı nedenler yüzünden ayrılık aşamasına geldiyseniz o zaman oturup konuşmalı, her iki taraf olarak neler yapılması gerektiğini tespit etmelidir. Böylece bir dahaki kavuşumda bir sorun yaşanmamış olur. Bu etki altında başlayan bir aşk, mantıklı kaideler üzerine oturtulmalı, ilişkideki eşit haklar gözetilmeli ve kişiler birbirlerine karşı dürüst davranmayı bilmelidirler. Unutmayalım ki Uranüs Koç burcunda ilerlemeye başladığında sizler için yeni değişimler söz konusu olacak. Bu değişimlerin beraberliğinizde sorun yaşatmaması için, şimdiden biz olmanın sorumluluklarını öğrenmelisiniz.

        İş ve Kariyer

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Sevgili Koçlar kısa bir süreliğine burcunuzda ilerlemeye başlayacak Uranüs gezegeninin seyri son derece önemli. Kişisel farkındalık gücünüzü, değişim arzunuzu, hayattaki hedeflerinizi ortaya koyarak bunları gerçekleştirme isteğinizin altını çizecek olan Uranüs, sizin gibi bireysel hareket etmekten hoşlanan, özgür yapıda kişiler için hızlı bir dönem olarak dikkat çekmekte. Uranüs gezegeni, yaşam biçimi ve bilincimizde ani değişiklik, ani iç görüler, yeni fikir ve orijinal buluşlarda bulunmamızı temsil eden bir kuvvettir. Son derece hızlı gelişmelerin simgesi olduğu gibi, bağımsız ve sıra dışı özelliklerimizi, başkaldıran yanlarımızın ortaya koyulmasında da etkilidir. Uranüs gezegeninin burç değişimleri tüm insanlık alemi için yeni bir dönemin işareti olarak önem taşımaktadır. 2010 yılında kısa bir süreliğine burcunuzda ilerleyecek olan Uranüs, hayatınızda açılacak yeni bir sayfanın ilk işaretleri olarak değer taşıyor. Kişinin varlığını, eskiye ait olanları ortadan kaldırıp yeniye yer açan Uranüsün etkisini tam olarak anlayabilmek için, öncelikle kişisel doğum haritanızdaki etkinliğini anlamak gerekir. Doğal olarak ben burada burcunuz üzerindeki olabilecek genel yansımalarından kısaca söz edeceğim.

        Bu yüksek enerji öncelikle kişiliğiniz üzerinde hızlı bir değişimin simgesi olarak dikkat çekicidir. Girişimcilik konusunda kendinize olan güven duygunuzu yükseltici olan bu enerji, kimi zaman düşüncesizce ortaya çıkmanıza bile sebep olabilir. Hayatta kalma içgüdünüz ve liderlik arzunuz çabucak harekete geçmenizde sizi itekleyicidir. Yeni buluşlar, yeni adımlar atabilme anlamında sizi durdurmak kimi zaman oldukça zordur. Hareketsizlikten hoşlanmadığınız gibi, aynı durum ve şartlar çerçevesi içinde kalmak istemeyebilirsiniz. Benim tavsiyem kendinizi tümüyle gözden geçirip ne yapmak veya nasıl yaşamak istediğinizi bilinçli bir şekilde düşünmenizdir. Çünkü Uranüs etkisi hayatınıza dahil olduğunda eğer ne istediğinizi bilmeden hareket ederseniz, kendinize ve çevrenize oldukça zarar verebilirsiniz. Bilinçli olmakta fayda var. Yaşamınızda açılacak yeni sayfanın düzgün bir şekilde yazılması için değişime açık olmanız, fırsatları zamanında ve yerinde değerlendirmeniz lazım. Uranüs Koç burcunda ilerlediği zaman gücünün en üst limitlerinde kendine özgü çalışır. Size karşı çıkan ne varsa yıkmaya hazırsınızdır. Gelenekselden ziyade değişimden yana olursunuz. Bireysellik öylesine ön plandadır ki, bir başkasının varlığından ziyade sizin isteklerinizin kabulü önemlidir. Ben şimdiden dikkatli adımlar atmanızı istiyorum. Bu kısa dönem içinde kendinizdeki değişimleri gözlemleyin, farkındalıklarınızı keşfedin, varoloşunuzun önemini anlayın, yaratıcı özelliklerinizi keşfedin ve bu üstün yanlarınızı hangi alanlarda ifade etmek istediğinizi kafanızın içinde belirleyin. Özellikle ilişkiler, evlilik hayatı, partnerinizle olan paylaşımlarda sadece kendiniz adına düşünmeyin. Çünkü böyle bir düşünce sistemi, bundan sonrasında bir başkasıyla bütünlük oluşturmanızı, ilişki kurabilmenizi veya ilişkiyi sürdürebilmenizi imkansız kılar. Ayrıca ele avuca sığmayan, herhangi bir kişiyle ortak hareket etmeyen, baskılara isyan eden bir asi haline gelebilirsiniz.

        Geri hareket süresince görülmesi muhtemel Etkiler ve Dikkat edilecek hususlar:

        1-Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur.

        2-Uranüs gezegeninin Koç burcunda ilerlemeye başladığı 28 Mayıs sonrası yaşanan gelişmeler üzerinde tekrar düşünülmesi, geri hareket süresince acil kararlar verilmemesi yararlıdır.

        3- Uranüs gezegeninin tekrar Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı Mart 2011 tarihinde yukarıdaki konuların hayatınızdaki etkileri belirgin hale gelir. O nedenle, 5 Temmuz-13 Ağustos dönemini iyi değerlendirmek lazımdır.

        4-Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir.

        5- Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

        6- Uranüs geri hareketini diğer geri hareketler gibi, bir filmin fragmanına benzetiyorum. Tek tek kareler gözlerimizin önünden geçiyor. İleri-geri sarıyor bütünü anlamaya çalışıyoruz. Ancak bu kareleri(yaşanacak gelişmeleri) iyi anlamak, akılda tutmak lazım. Çünkü ileride bütün bu parçalar birleşerek kendi senaryomuzun baş kahramanı olmamızı sağlayacaklar.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYI ve BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili Koçlar 26 Temmuz saat 04:36 itibariyle Kova-Aslan burç düzleminde meydana gelecek Dolunayın etki süresi geleceğe dönük her türlü plan ve projeleriniz, hedefleriniz, sosyal hayattaki aktiviteleriniz, belli gruplar içinde yer almanız gibi konular başta olmak üzere, yeni arkadaşlıklar kurabilme, güçlü pozisyonda olan kişilerle temasa geçme konusunda dikkatli ve sistemli bir şekilde hareket etmeniz gerektiğinin göstergesidir. Dolunay etkisi genel olarak duyguların aşırı vurgulanması anlamına geldiğinden kendi istekleriniz konusunda aşır diretmek yerine, bağlı bulunduğunuz ortam veya görüştüğünüz insanların da onayını almanız gayet faydalıdır. Bu enerji sizin için ileriye yönelik hedeflerinizle ilgili konularda bencil hareket etmemeniz gerektiğinin göstergesidir. Aşk hayatınız ve yaratıcı ifade gerektiren konularda, varsa çocuklarınızla ilgili mevzularda nasıl bireysel hareket etmek istiyor ve sizi onaylamalarını bekliyorsanız, şimdi siz de, bulunduğunuz ortamlarda başkalarının görüşlerine yer vermeyi, işbirliği içinde olmayı, herkesin sizin gibi düşünmesini beklememeyi öğreneceksiniz. Bu Dolunay sizin başka insanlarla eşit hak ve özgürlükler içinde ilişkide bulunmanız gerektiğinin göstergesidir. Eğer siz herşeyi kendi bakış açınızla yorumlamaya devam ederseniz, hayır ben önemliyim, grubun yararı veya diğer insanların ne düşündüğü benim için önemli değil derseniz, dolunay enerjisi dostluklar konusunda kayıplar yaşamanıza, hedeflerinizi gerçekleştirirken kimseden yardım görmemenize, bulunduğunuz alan içinde yalnız kalmanıza neden olabilir. Yapmanız gereken kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeye devam etmek fakat toplum içinde yaşadığınız gerçeğinden uzaklaşmadan diğer insanlarla da paylaşımda bulunmaya çalışmak olmalıdır.

        29 Temmuz tarihine kadar devam edecek Mars-Başak burcu seyri hakkında geçtiğimiz Haziran aylık yorumunuzda sizleri bilgilendirmiştim. Temmuz ayı boyunca etkisi devam edecek bu seyri tekrar hatırlamakta fayda var. İş hayatınızın gündelik temposu içindeki tüm görevleri yerine getirirken sizden konum olarak usta olan kişilerle iyi geçinmeye çalışmalı, yeri geldiğinde onlara danışmalı, fikirlerini sormalı ve geçirdikleri tecrübelerden yararlanmalısınız. Bir koç bildiğiniz gibi bunu yapmaktan hoşlanmayacaktır. Oysaki bu enerjiler altında buna muhakkak gönüllü olması gerekmektedir. İkincisi, özverili, disiplinli ve sorumluluklarınıza sahip çıkan tarzda çalışmanız gerekecektir. Bir Koç doğaldır ki, böylesi bir durumda isyana yatkın olabilir. O herşeyi kendi bildiği şekilde yapmak isteyecektir. Fakat bu enerji altında bu problemlere yol açabilir. Birlikte çalıştığınız insanlarla ılımlı, hoşgörülü bir şekilde anlaşmaya çalışmalısınız. Çünkü iş şartlarında yaşanabilecek huzursuzluk böyle bir enerjiyle birleşti mi, kişinin sağlığını bozucu bir etki yaratabilir. Sağlık ve hijyeninize dikkat etmeniz lazımdır. Çalıştığınız ortamlardaki düzen, intizam veya gündelik aktiviteniz esnasında kullandığınız her türlü alet ve ekipmanın yeteri kadar temiz olup olmadığı bu süreçte önemlidir. Ayrıca sağlık kontrollerinizi ihmal etmemeli, beslenme düzeninize dikkat etmeli. Temiz olmayan, sağlık kurallarına dikkat edilmeyen ortamlardaki yiyecekleri tüketmemelisiniz.

        İş ortamınızdaki düzen kendi isteğinize göre olmadığında agresif tepkiler göstermemeli, en azından bu süreçte olabildiğince doğal akışa ayak uydurmaya çalışmalısınız. Kurallara uymanız gayet önemli olacağından, sizin fikirlerinize veya isteklerinize göre insanları veya düzeni sorgulamanız, değiştirmeye kalkmanız mümkün olmayabilir. Bir haksızlıkla karşılaştığınızda veya size uymayan bir durum oluştuğunda olabildiğince olgun bir şekilde davranmaya çalışmalı gerekirse ılımlı bir anlaşma ortamı yaratarak konuşmaya çalışmalısınız. Arzu ettiğiniz gelişmeler oluşmadığında, belirsizlikler ve kaos gibi durumlarla karşılaştığınızda siz görevinizi ne olursa olsun yapmaya çalışmalı, çatışmalardan uzak durmak için gayret göstermelisiniz. Bu süreçte detaylar ön planda olabilir ve bu düzenli çalışmanızı gerektirebilir. Konudan konuya, işten işe atlamamalı, belirli bir plan çerçevesi içinde hareket etmeye özen göstermelisiniz.

        Parasal Durum

        9 Temmuz tarihine kadar Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni, başta sanatsal aktiviteler olmak üzere, spor, borsa, spekülasyon, eğlence hayatı, yaratıcı ifadeniz, çocuklarınız, güçlü ilişkileriniz yoluyla maddi kazançlar elde edebileceğinizi göstermekte. Bu dönemde para kazanabilmek için dikkat edeceğiniz en önemli husus kendinizi en olumlu şekilde ifade etmek ve yetenekli olduğunuz konularda öne çıkmaktır. Siz kendinizi ne denli güçlü bir şekilde ortaya koyarsanız bunun karşılığını almanız da o denli kolay olur. Bu tarihler arasında öyle çok fazla yorulmadan işlerinizi yoluna koyabilirsiniz. Paranızı dikkatlice harcamalı, giderleriniz konusunda bütçenize uygun hareket etmelisiniz. İnsanlarla olan ilişkiniz, diyalogunuz size artı kazanç getirici olarak görülmekte. Bazı düzenlemeler sonucunda bir artış gündeme gelebilir veya sizin yetenekleriniz ilerlemenizi sağlayıcı olduğundan konumunuz gereği kazancınız yükselebilir. Fakat burada püf nokta, ilişkilerinize dikkat etmek.

        10 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek kazanç evinizin yöneticisi Venüs doğrular, yanlışlar, olması gerekenler konusunda fazla didikleyici ve eleştirel düşünmek mümkündür. Oysaki parasal kazanımlarınız, çıkarlarınız açısından akıllı olmak zorundasınız. İş hayatınızla ilgili tamamlanması gerekenleri, düşündüğünüz ve planladığınız girişimleri düzene koyabilmek için öncelikle etrafınızdaki insanlarla olan bağlantınızdan başlamak üzere, ılımlı bir alışverişte bulunmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken konu, yaşamınızı daha huzurlu ve verimli geçirebilmek adına neler yapılabilir, neler olabilir ve siz patron konumunda olan kişilerle veya birlikte çalıştığınız kişilerle nasıl bir ortak nokta üzerinde anlaşabilirsiniz ve bu anlaşma maddi açıdan sizi nasıl rahatlatabilir, bunların düşünülmesi gerekmektedir. Sürekli olarak birlikte çalıştığınız insanları eleştirmek, kusur bulmaya çalışmak veya gereksiz alınganlıklar yapmak yersiz olabilir.

        Ayrıca bu dönem iş arayan bir kişi iseniz, sevimliliğiniz, insanlarla olan diyalogunuz son derece önemli. Karşınıza çıkan fırsatlar maddi açıdan doyumlu gibi gözükse de yine de dikkatli düşünmek, araştırmak gerekiyor. İş ilişkilerinde aşırı gururlu davranmak yanlış olabileceği gibi, bencillik yapmak, işe uymamak, plansız ve düzensiz çalışmak, çatışmak, iş koşullarınızda yapılabilecek düzenlemelerde fikirlerinizi isyankar bir tarzda dile getirmek de bir o kadar olumsuzdur. Venüs Başak burcunda düşük bir enerjidir. Bu yüzden de maddi konularda sorunlarınız varsa özellikle kendinizi denetlemeniz sabırsız davranmanız mümkündür. Oysaki yapılması gereken, doğal yapınıza uygun olmasa da temkinli hareket etmektir.

        29 Temmuz tarihine kadar etkisi hissedilecek Mars- Başak burcu seyri geçtiğimiz ay başından bu yana etkisini sürdürmekte. Hizmet, detaylı işler, sistemli ve pratik tarzda yürütülen işler, koordine halindeki çalışmaların göstergesi. Gelir-gider dengenizi sağlam tutmanız lazım. Düzenlilik son derece önemli. Gücünüze göre hareket etmenin önemi ortaya çıkıyor. Özellikle sistem dışı harcamalarda bulunmamak ve gücünüzü aşan borçlar altına girmemek gerekiyor. Yapılacak düzenlemelerde öncelikle ihtiyaçlarınızın altını iyi çizmek gerekiyor. Ayrıca işinizde ilerlemenizi sağlayan bazı çalışmalara katılmanız, kurs görmeniz maddi gelirinizi arttırıcı bir faktör olarak ön plana çıkıyor. Görülüyor ki parasal konularda hızlı, aktif ve sistemli olmak gerekliliği ortada. Yani yaz bile olsa harıl harıl çalışılması ve kışa hazırlanılması lazım.

        Koç Burcu Temmuz Astrolojik Takvimi

        Pozitif Enerjili Günler : 4-5-8-9-13-14-21-22-26-27-31

        Zayıf Enerjili Günler : 10-11-12-17-18-23-24-25

        Aşkta şanslı günler : 13-14

        Parasal açıdan kısmetli günler: 6-7

        Yeniay : 4-5-31

        (Ay gezegeninin Koç burcunda ilerlediği günler sizin için Yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

        Dolunay :17-18

        (Ay gezegeninin Terazi burcunda ilerlediği günler, siz Koçlar için Dolunay anlamı taşır. Duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişme meydana gelir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

        Not:

        Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

        Temmuz ayının bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,

        Boğa Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        7 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek ciddi ilişki evinizin yöneticisi Mars gezegeni, aşk hayatınızla ilgili konularda kararlar vermeden önce içinde bulunduğunuz koşulların iyice gözden geçirilmesi, böylece devam eden ilişkinizde veya yeni başlayacak beraberlikte bilinçli hareket etmenizi sağlayıcıdır. Ciddiyet içinde ele alınan ve son derece önemsenen bir beraberlik, detayların üstünde durulması ve ince eleyip sık dokunması, mantıklı düşünülmesi sayesinde hem temeli güçlendirir hem de ilişkinin sağlam olmasını sağlar. Dikkat etmeniz gereken tek nokta birlikte olduğunuz kişiyi, kendinizi ve ilişkinizi mercek altına almaktır. Eğer bunu başarabilirseniz biliniz ki bu dönemi olumlu şekilde değerlendirebilirsiniz. Bazen insan kendini herşeyde haklı görür ve ilişkideki yanlış tutumunun, eksiklerinin farkında olmaz. Kimi zaman da insan karşısındaki kişiyi gerçekçi bir şekilde incelemez, dünyanın merkezi haline getirir. Bu dönemi gayet olumlu şekilde değerlendirmenin yolu tarafsız ve objektif hareket etmekte yatar. Ancak şu var ki, hepimiz aynı durumları yaşamıyoruz. Bazı Boğaların ilişkilerinde sorunlar bulunabilir. Sözgelimi uzun zamandır birbirinize uygun olmadığınızı düşünüyor ve bitirmeye kararlı bir şekilde sürdürüyorsanız, biliniz ki bu enerjinin etkisi altında ayrılık kaçınılmaz demektir. Demek oluyor ki, bu süreç ciddi sürdürülen veya yeni başlayacak ilişkiler için iyi bir sınav, sorunlu beraberlikler için son noktanın koyulduğu bir dönem anlamı taşımakta. Çünkü bu enerji ince eleyip sık dokumanın işareti. Kaldı ki bir Boğa için güvence olgusu son derece değerli. Mars Başak burcunda astrolojik olarak düşük etkili bir seyirdir. Mars hedefçidir. İstediğini gider ve alır. Yani cesaretin ve gerektiğinde güçlü savunmanın işaretidir. Ancak Başak burcunda öylesine kılıkırk yarmaya başlarsınız ki, hani olmayan bir şeyi bile olmuş gibi kabul edersiniz. Bu noktaya dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Yani pire için yorgan yakmanın manası yok. Önünüzdeki gerçeğe bakın, gerekirse konuşun, mantık yürütün. Baktınız ki elinizdeki veriler hakikaten olumsuz o zaman ne yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz. Peşin hükümlü olmamakta fayda var.

        14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs, aşkın gücünü yüreğinizin içinde hissetmenizi sağladığı gibi, ev sınırlarınız dahilinde kral ve kraliçeliğinizi ilan etmeniz anlamındadır. Bu dönemde, dışarıdaki o sakin ve sessiz halinizin tam tersine kendi ortamınızda deyim yerindeyse Aslan kesilirsiniz. Yükselen güven duygusunun size tanıdığı ayrıcalıklar, kimilerince abartılı bulunsa da, yaşadıklarınızdan edindiğiniz tecrübeler doğrultusunda kimseye taviz vermeye niyetiniz yoktur. Kimileriniz bu süreçte ilişkilerde, zor kadın veya zor adamı oynarken, bazılarınız karşınızdaki kişinin gücü ve önemine göre tavır almayı tercih edebilir. Genelde benim kişisel haritalarda gözlemlendiğim bu enerji altında, genel olarak Boğaların hakimiyeti ellerinden tutmaktan yana davrandıklarıdır. Bilinçaltınızdaki tüm isteklerin, gereksinimlerin ve aşk anlamındaki kökleşmenin tam olarak gerçekleşmesi için bu süreçte yanınızda olan kişinin veya karşınıza çıkacak insanın öncelikle ruhunuzu ele geçirmek için uğraşması gerekecektir.

        Bu ise öyle kolay bir şey değildir. Bir Boğa güzellikleri yaşamak için sabırla bekleyebilir. Bu kadar bekledikten sonra kendini kolayca ele vermemesi normaldir. Ancak o güçlü inadınızın da farkındayım. Kaldı ki yönetici gezegeniz Venüsün Aslan gibi kendine güveni temsil eden bir burçta ilerlemesi sakin ve ılımlı davranmak istemediğinizi göstermektedir. Yani artık, yaşamınız için gerekli olan değerleri korumanız veya sahip olmak adına daha coşkulu davranacağınız açıktır. Sizinle olmak isteyen veya sizinle huzur bulmak isteyen insanın da bu değerlere saygı duyması, kabullenmesi ve sizi desteklemesi gerekecektir.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Merkür gezegeni, yakın çevrenizle olan ilişkiniz konularında son derece önemlidir. Yolculuklarla da birebir alakası olan bu enerji, eski dostlarınızla bir araya gelme, kardeşlerinizle haberleşme, eskiye ait bazı mevzuları gözden geçirme anlamı taşıyabilir. Siz bu etki altında gerek parasal konularda gerekse güvenliğiniz adına hassas davranabilir, değerlerinize sahip çıkarak korumaya özen gösterebilirsiniz. Konuşmalarınızın çoğunluğunda geçmişin izlerine rastlamak mümkündür. Şimdi güçlü olma, tutumlu davranmaya çalışmanın şart olduğunun bilincindesiniz. Amacınız sevdiklerinizle örülü bir çevre yaratmak, onların durumlarına katkıda bulunacak şekilde öncü davranmaktır. Tarafsız davranmak ne kadar zor olsa da siz burcunuzla uyumlu görünüm yapacak Merkür sayesinde bilinçaltınızda bugüne dek birikmiş ve sizi duygusallaştıran konuları masaya yatırarak çözüm bulmaya çalışabilirsiniz. Bu etki altında, kimi zaman subjektif düşünme hakim olacaktır. Ne kadar istemeseniz de size yapılan haksızlıkları anımsayabilir, bütün bunlarla başa çıkmak için kendi değerlerinizi korumanız gerektiğine bir kez daha karar verebilirsiniz. Bu yönde kullanmanız halinde faydalı olan bu enerji, inatçılık yaptığınız konularda da daha esnek düşünmenizi sağlayacaktır. Ailesinden uzakta yaşayanlar bu süreçte onları görmek için yolculuklara çıkabilirler veya onların sizi ziyaret etmesi, tüm ailenin bir araya gelmesi, anılardan söz edilmesi mümkündür.

        8 Temmuz tarihinde Venüs-Neptün gezegenleri arasında oluşacak karşıtlık görünümü, yaşadığınız ilişkiyi, geleceğinizi ve kendinizi gözden geçirmeniz açısından gayet faydalıdır. Yanlış hayallerin kurbanı olmamak, geleceğinizi düzgün bir biçimde çizebilmek için önce kendinizi, sonra beraberliğinizi gözden geçiriniz. Ne kendi bildikleriniz konusunda ısrarcı olun ne de denetlenemez tutkularınızın esiri olun. Şunu unutmayın ki, sağlıklı bir yaşam sürebilmek için doğru hedefler üzerinde yürümek kadar kendinizi de bir süzgeçten geçirmek şarttır. Bu olmadığı takdirde hayal kırıklığı yaşamanız mümkündür.

        10 Temmuz-7 Ağustos tarihleri Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Venüs astrolojik olarak bu burçta zayıf bir enerjidir. Bunun nedeni Başak burcunun kendine has doğasıdır. Olumlu yönden ele alırsak bu süreç aşk konusunda herşeyin doğru, kusursuz ve olumlu olması adına yapılacak düzenlemeleri göstermektedir. Tabii ki insan yaşadığı aşkın düzgün ve seviyeli olmasını bekleyebilir, fakat bu durum mükemmellik sınırlarınızı çok yüksekte tutmanız anlamına geliyorsa, zor beğeneceksiniz ve tatmin olmama durumları yaşayacaksınız demektir. Oysaki Venüs doğası gereği çok ince eleyip sık dokumaya gelemez. Venüs keyiflenmek ve haz duygusudur. Bu kadar detaylarla uğraşmaya kalktığınızda aşkı aşk gibi hissetmeniz zorlaşır. O nedenle yönetici gezegeninizin bu enerjisini olumlu yönde kullanmak için lütfen kriterlerinizi biraz daha makul sınırlarda tutunuz. Çünkü mükemmel bir insan bulmak denizin derinliklerinde inci aramaya benzer. Genel anlamda ben bu dönemi, ilişkinizde oturmayan bazı noktaları aydınlığa kavuşturacağınız ayrıca birlikte olduğunuz kişiye ihtiyacı olduğunda yardımcı olacağınız, değerlerinize sahip çıkacağınız ve bu doğrultuda kararlar alabileceğiniz bir süreç olarak görmekteyim. İlişkisi olmayanlar ise bu dönemde, aşk konusunda titiz ve seçici davranabilirler. Karşılarına çıkacak kişiyi inceleyebilir, tepkilerini gözlemlemeye çalışabilir ve kendilerine olan uygunluğuna özel önem verebilirler.

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Aslan burcu seyri sizler için her yıl, ev hayatınız, ailevi ilişkileriniz ve duygusal yaşamınızda etkili bir süreçtir. Kendinizi güçlü bir şekilde ifade ettiğiniz bu dönemde, aile olma güdünüz yüksektir, değerlerinize sahip çıkma isteğiniz daha da fazla büyür ve güvenliğiniz konusunda da oldukça duyarlısınızdır. Bütün bunların yanısıra evinizin kralı ve kraliçesi olarak kendinizi gösterme ve etrafınızdaki insanlara kabul ettirebilme isteğiniz yoğundur. Düşüncelerinizde sabit görüşlülüğünüzün yansımaları iki misli artabilir ve bu konuda kimseye karşı taviz vermek niyetinde değilsinizdir. Duygusal ve fiziksel anlamda gururunuzu okşayabilen her insan ve her olay değerlidir. Size ne kadar çok sevgi, ilgi, saygı gösterilirse kendinizi o denli mutlu, huzurlu ve güven dolu hissedersiniz. Onurlu bir yaşam sürmek, güçlüklerle mücadele etmek, engellerin üstesinden gelmek isteğiniz yüksek olduğundan değerlerinize en ufak bir zarar verilmesi, umursanmaması halinde tepkisel davranmanız mümkündür. Ailenizle alakalı her konuda öne atılmak, cesur bir şekilde kendinizi ifade etmek arzusu, size etkili bir ifade gücü, canlılık kazandırabilir.

        Bu dönemin sadece ev ve aile yaşamınız üzerinde duygularınız bakımından da önemi büyüktür. Kendinizi huzurlu, mutlu ve güvende hissetmek için bunca zaman verdiğiniz mücadele, sabır ve emeğin karşılığını alma ihtiyacınız yükselmeye başlar. Karşınıza çıkacak kişinin veya hayatınızda bulunan insanın size karşı sıcak, ilgili, sadık ve güvenilir davranmasını bekleyebilirsiniz. Bu enerji, iç dünyanızda da etkisini gösterebilir. Sakin ve sessiz bir insan olarak bu tarihler arasında daha cesur düşündüğünüzü, çabuk harekete geçebildiğinizi hissedebilirsiniz. Gücünüzü göstermek ve kabul ettirmekten hoşlandığınız için, planlarınızı yaparken başarınızın diğer insanlar tarafından da onaylanması, ilgi çekmesi, takdir edilmesi ve imrenilmesi için olanca çaba sarfedebilirsiniz. Ayrıca bu dönem, son bir yıl içinde yaşadıklarınızın özümsenmesi, geldiğiniz noktanın tam olarak tespit edilmesi ve iç dünyanızda yeni kararlar alınması açısın da etkili olabilir. Bu dönemde dikkat edeceğiniz en önemli husus, aşırı gururdan uzak durmanız ve inatçı davranmamanızdır. Güvencenizi sağlamak adına yapmayı düşündüklerinizi iyi bir şekilde planlarsanız bu enerji harekete geçebilmenizde sizi destekleyici olabilir.

        İş ve Kariyer

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Sevgili Boğalar kariyer evinizin yöneticilerinden Uranüs Gezegeninin Koç burcu seyrini son derece önemli buluyorum. Beklenmeyen değişimler yaratan, yenilik ve aydınlanma getirici Uranüs gezegeninin etkisinin 7 yıl süreceğini düşünürsek neden önemli bulduğumu daha iyi anlayabilirsiniz. Yukarıdaki tarihler arasında kısa bir süreliğine misafir edeceğimiz Uranüs asıl etkisini 2011 Mart ayı itibariyle hissettirmeye başlayacaktır. Ancak bu enerjinin birazdan izah edeceğim yansımalarını şimdiden iyi anlayabilirsek, ilerisi adına hazırlıklı olabiliriz. Uranüs astrolojik manası gereği hızlı değişimlerin işareti demiştim. Bu nedenle etkilerini öyle kolayca kavramak pek mümkün değil. Çünkü bu gezegen genel doğası gereği beklenilmeyeni, beklenmedik bir zamanda önünüze getirebiliyor. Ani gelişen olaylar oldukça şaşırtıcı. Kimi zaman insanı zorlayıcı ve kimi zaman güçlükler yaratarak manevi dünyanızı karıştırıcı. Özellikle gizlilik evinizde ilerleyecek Uranüs bu gizlilikleri birdenbire aşikar kılarak yüzleşmeniz için sizi zorluyor. Ancak bunun şöyle bir faydası var. Dostunuzu düşmanınızı anlayabiliyorsunuz. Yıllardır sizden gizlenenler önünüze geliyor ve siz bunca zaman farkında olmadığınız bir çok şeyi öğrenebiliyorsunuz. Bunu kim istemez ki? Ancak işin asıl önemli kısmı, bütün bunlara ne kadar hazırlıklı olduğunuzdur. Yine bu enerjinin etkisi altında sorunlarınızın ardındaki gerçeklere ulaşmanız mümkün. Böylece kafanızın içinde soruların bir kısmı cevap bulabiliyor. Yaşanan bazı gelişmeler direkt olarak bilinçaltınızı etkiliyor. Etkilenen bilinçaltı doğal olarak kişiliğiniz üzerinde gelişmelere neden oluyor. İster istemez kendinizi geliştirmek ve yeni oluşan durumlara hazırlamak durumundasınız. Ne olursa olsun esnek düşünmeniz gerekiyor. Bu Boğa gibi sabit bir burç mensubu için oldukça zor. Ancak madem ki böyle düşünmenin faydası var. O zaman denemekte fayda var. Bu bakış açısı sayesinde uzun yıllar sonra cesur ve yenilikçi yanlarınızı keşfedebileceksiniz.

        Geri hareket süresince görülmesi muhtemel Etkiler ve Dikkat edilecek hususlar:

        1-Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur.

        2-Uranüs gezegeninin Koç burcunda ilerlemeye başladığı 28 Mayıs sonrası yaşanan gelişmeler üzerinde tekrar düşünülmesi, geri hareket süresince acil kararlar verilmemesi yararlıdır.

        3- Uranüs gezegeninin tekrar Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı Mart 2011 tarihinde yukarıdaki konuların hayatınızdaki etkileri belirgin hale gelir. O nedenle, 5 Temmuz-13 Ağustos dönemini iyi değerlendirmek lazımdır.

        4-Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir.

        5- Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

        6- Uranüs geri hareketini diğer geri hareketler gibi, bir filmin fragmanına benzetiyorum. Tek tek kareler gözlerimizin önünden geçiyor. İleri-geri sarıyor bütünü anlamaya çalışıyoruz. Ancak bu kareleri(yaşanacak gelişmeleri) iyi anlamak, akılda tutmak lazım. Çünkü ileride bütün bu parçalar birleşerek kendi senaryomuzun baş kahramanı olmamızı sağlayacaklar.

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE TAM GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay önce yani 13 Haziran-23 Temmuz arası

        11 Temmuz tarihinde Yengeç burcunda oluşacak Yeniay ve saat 22:40 itibariyle meydana gelecek Tam Güneş Tutulması Temmuz ayının en önemli enerjilerinden biri olarak öne çıkmakta. Eğitim, öğrenme, zihinsel faaliyetlerinizden tutun da, yakın çevrenizdeki insanlar, yolculuklar, fikirleriniz, yazma ve konuşma yoluyla kendinizi ifade edişinize kadar her alanda sahiplenme, koruma ve kollama güdünüzün artışı anlamına geliyor. Benim tavsiyem tüm ilişkilerinizde öncelikle duygularınızı, ihtiyaçlarınızı, geçmişinizi gözden geçirerek ruhsal güvenliğinizi yeniden keşfetmek. Yeniay size, sahip olduklarınızın ne kadar değerli olduğunu gösterecek deneyimler yaşatabilir. Çevrenizdekilerden destek görebilir, yeni şeyler öğrenmek için harekete geçebilirsiniz. Ailenizle olan iletişiminiz düzelmeye başlar, sorunları ılımlı bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz. Eğitim hayatınızda yeni gelişmeler meydana gelir. Yüksek okul sınavında başarılı olabilir, okul hayatınız için yeni kararlar alabilirsiniz. Yeni bir çevrede soluklanmaya başlar, kardeşlerinizle ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz.

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2012

        Satürn gezegeninin Terazi burcu geçişi, zorunluluklarınızla yakından ilgilenme, başta çalışma hayatınız olmak üzere, iş ortamınızdaki kişilerle olan ilişkinizi belli bir ayarda tutabilme, eş veya başka kişilerle ortak işler yapma gibi konularda yapılacak ayarlamaların göstergesidir. Düzenli ve disiplinli çalışmanız gerekebilir. Ayrıca sabit fikirli düşünmek yerine, yeri geldiğinde başkalarının da fikirlerine açık olmanız lazımdır. Öncelikle hayatınızda neyin önemli olduğunu ve ne yapmak istediğiniz belirlemeniz gerekir. İş hayatınızda artık küçük hedefler değil, yükselme ve büyük adımlar atmaya çalışmanız son derece önemlidir. Hatırlarsanız Satürn geçtiğimiz 29 Ekim 2009 tarihinde Terazi burcunda ilerlemeye başlamış daha sonra ileri-geri seyri nedeniyle Başak burcuna geri dönmüştü. Şimdi ise düz olarak yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sonbaharı itibariyle başlayan güçlü Satürn etkisi, kendi içinizdeki düzen duygusunu, yetenekli olduğunuz alanları keşfetmenizi sağlayıcıdır. Kendi kimliğinizi kaybetmeden diğer insanlarla ortak olmayı öğrenecek, paylaşma duygusu içinde yaşayacak, işbirliğinde bulunarak çalışmayı öğreneceksiniz.

        Yani artık tek söz bana ait, bir tek ben bilirim zamanınız sona ermiştir. Çalışma ve iş sorumluluklarınızı abartmadan, insanları illaki kendi bildiğiniz şekilde düzene sokmaya çalışmadan, çevrenizdekilerle ortak iş birliği içinde olmaya gayret etmeniz faydalıdır. Sağlığınıza dikkate etmeli, kontrollerinizi ihmal etmemeli, çalışma ve gündelik yaşamınızın yoğunluğu içinde beslenmenize, uyku düzeninize özel önem vermelisiniz. Satürn gezegeninin yansımaları altında, staj görerek ustalaşmayı, ter dökerek sonuca ulaşmayı, işbirliğinde bulunarak başarılı olmayı, her zamanki gibi disiplinli çalışmayı deneyimleyecek fakat bu sürenin sonunda zihinsel ve bedensel olarak doyuma ulaşacaksınız. Size anlamlı gelmeyen tek düze işlerde çalışsanız dahi, azimli olunuz, sabrediniz. Çünkü bütün bu deneyimler ileride size lazım olacaktır. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hangi yolda ilerlemek istediğinize karar vermektir. Bunu belirleyip, azimle yol aldığınızda altından kalkamayacağınız güçlü yoktur.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYI ve BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili Boğalar, 26 Temmuz saat 04:36 itibariyle Kova-Aslan burç düzleminde meydana gelecek Dolunay, otorite konumundaki kişilerle olan iletişiminizi güçlü tutmanız gerektiğinin göstergesidir. Bu size kariyer yaşamanız açısından önemli faydalar sağlayabilir. Ayrıca iş çevrenizde diğer kişilerle grubun yararına olacak şekilde bilginizi ve deneyimlerinizi paylaşmanız gerekiyor. Nasıl ev hayatınız ve yuvanız sınırları içinde benlik duygunuzu önemsiyorsanız, iş hayatınızda da diğer kişilerin fikir ve önerilerine açık olmanız lazım. Bir boğa genel olarak kendi bildiği yolda ilerlemekten hoşlanır. Fakat bazen öyle bir noktaya gelinir ki, çevremizdeki insanlarla sıkı bağlar kurmamız ve sıradışı yeniliklere açık olmamız lazımdır. İşte bu dolunay enerjisi sizin, bulunduğunuz alan içinde yenileşmeniz, eski düşünceler ve kalıplardan uzaklaşarak modernleşmeniz adına son derece önemli. Yani artık bildiğiniz yöntemlerden ziyade denenmemiş ve farklı olanı keşfetmeniz gerekiyor. Mesleğinizle ilgili veya ihtisaslaşma alanınızla alakalı her türlü yeniliğe açık olmanız, tekil düşünmekten ziyade çoğunluğa ayak uydurmanız gerekebilir. Yani işin mutfağında pratiğini öğrenmeli, daha sonra da öğrendiklerinizi herkesin yararına olacak şekilde öğretmeye başlamalısınız. Bütün bunları gerçekleştirirken, çevrenizdeki insanlara kendi doğrularınızı dayatmaya çalışmamalı, otoritenizi kullanarak egemenlik sağlamaya uğraşmamalı, inatçı ve dik başlı bir şekilde hareket etmemeli, illa onaylanmayı beklememeli, farklı dünyaların kapılarını çalmaya istekli olmalısınız. Siz hala eski kurallar ve kalıplar içinde ilerlemeye çalışırsanız, yukarıdaki şekilde ayarlamalarda bulunmaz, benim dediğim doğru, ben haklıyım şekilde diretirseniz mesleki açıdan zor bir durumda kalabilirsiniz.

        Parasal Durum

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında Güneş gezegeni Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek. Sizler için güvence duygusu gerek maddi ve gerekse manevi açıdan daima önemlidir. Bu nedenle bir Boğa daima bastığı yere dikkat eder ve yarınlarını garanti altına almak ister. Bu enerji öncelikle yakın çevrenizde bulunan kişilerin güvenliğini sağlamak ve huzurlu bir yaşam sürmeleri adına çaba sarfetmeniz anlamına gelmektedir. Her ne kadar yapmaya çalıştıklarınız, ciddi tutumunuz ve ağırbaşlı hareketleriniz nedeniyle tam olarak anlaşılmasa da, sonunda görülecektir ki, siz bu dönemi gayet faydalı bir şekilde değerlendirmişsiniz. Her şeyden önce bu süreçte sevdikleriniz sizin yanınızda huzur bulacak ve onlara verdiğiniz değeri çok daha iyi anlayacaklardır. Çünkü siz hem maddi hem de manevi anlamda onları korumayı ve kollamayı bir görev gibi benimseyebilir ve sorumlulukla yerine getirebilirsiniz. Çünkü amacınız güvendir ve bunun için herşey yapılmalı ve huzur bulunmalıdır.

        Ayrıca bu süreçte şefkat hissiniz gayet yüksek bir şekilde uyumlu hareket edeceğiniz için aranızda gerginlik olan insanlarla da her konuda ortak bir nokta oluşturabilirsiniz. Tartışmalar tatlıya bağlanabilir ve tatsızlıklar sona erdirilebilir. Kimileriniz bu dönemde yuva anlamında kök salabilmek için yakınlarıyla temas halinde olabilirler. Yeni bir çevrede yeni bir ev yaşamı veya eviniz alanı içinde yeni bir güvenlik oluşturma dürtünüz de yüksektir. Kimileriniz bu etki altında tüm ailenizi tek bir çatı altında bile toplamayı düşünebilirsiniz. Duygu dünyanız açısından da mutluluk ve huzur olgusu ön plandadır. Genelde sağlam ve sadık duygularınız konuşmalarınıza yansır ve davranışlarınızda doğal bir nezaket ve duyarlılık göze çarpabilir.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek para evinizin yöneticisi Merkür, finansal duyarlılığın yükselmesi, olayları kendi bakış açınıza göre değerlendirerek ele alma, güvencenizle ilgili mevzularda hassaslaşma anlamında etkilidir. Bu dönemde kazanımlar yuvanız, aileniz, yakın çevrenizle bağlantılar şeklinde gerçekleşebilir. Amacınız güven olduğundan iletişimde bulunduğunuz her konuda da bu olguyu ön plana alarak kazancınızı çoğaltmayı düşünebilirsiniz. Maddi güvende olmak için para herşeyden önemlidir. Çünkü sizin amacınız herşeyden önce sahip olduğunuz değerleri korumak ve kollamaktır. Bunu yapabilmenin yolu ise, öncelikle yarınlarınızı garanti altına almaktır. Birikimleriniz önemli hale gelebilir. Kimileriniz bu dönemde bildik tanıdık bir ortamda küçük bir iş kurarak gelir elde edebileceği gibi, ailesiyle beraber yürütebileceği bir iş için de girişimlerde bulunabilir. Maaşlı çalışan bir kişi iseniz bu süreçte risk altına girmeden hareket etmekten yana olabilirsiniz. Bu durum kimi zaman gelişiminiz önünde engel oluşturabilir. Yani içinde bulunduğunuz durumu korumak, aşina olana sarılmak ve her adımınızda bunları göz önüne alarak hareket etmek gibi. Benim önerim ise para hesabınızı iyi yapmak, gerektiğinde gelişiminiz adına çıkarlarınızı korumayı da bilmektir.

        9 Temmuz-28 Temmuz tarihleri arasında yuvanızla ilgili yaşam alanında ve Aslan burcunda seyrini sürdürecek para evinizin yöneticisi Merkür, ev alanı içinde veya ailenizle ilişkinizde dikkatli bir şekilde iletişimde bulunmak gerekiyor. Sabit fikirlilikten uzak durmak lazım. Özellikle ailenizle alakalı giderlerde hakimiyeti sağlamak adına sert tavırlar içinde olmamak gerekiyor. Boğa için güvence çok önemlidir fakat bazen gelir düzeyi iyi olduğu halde harcamalar konusunda söylenmeye başlayabilir. Aslında esirgediğinden değil sadece hakimiyeti sağlamak için böyle davranmaktadır. Bu tarihler arasında özellikle evli boğaların çocukları, eşi, ailesi, yakınları bu serzenişten nasiplerini alabilirler. Kazanç konusunda ben merkezci bir düşünce içinde olmanız mümkündür.

        Bekarsanız evinizle alakalı masraflar veya harcamalar nedeniyle parasal konularda dikkatli olmak gerekebilir. Kimileriniz bu etki altında yetenekli olduğunuz konularda ev içinde aktivitelerde bulunarak kazanç sağlayabilirsiniz veya işinizle alakalı konularda sabırlı olmanız gereken bir süreçtir. Çünkü para evinizin yöneticisi olan Merkür Aslan burcunda oldukça düşük etkili bir enerjidir. Bu durumda kazanımlarınızı ilgilendiren her konuda ne durumda olursanız olun, planlamalarda bulunarak ve kazanımlarınızın devamlılığı adına yapılması gerekenleri tespit etmeniz faydalı olabilir. Hatta düşüncelerinizi bu alanda yoğunlaştırmanız faydalı olabilir. Kısa sürecek bir etkidir. Fırsat bulduğunuz sürelerde eviniz alanı içinde maddi konularda yapılmasını gerekenleri ailenizle yaşıyorsunuz onlarla, evli iseniz eşinizle, tek başınaysanız bütçenizi düzenlemeniz faydalı olabilir. Bu süre içinde ifade tarzınız, yaratıcı düşünmeniz ve yarınlarınızı düşünerek hareket etmeniz faydalıdır.

        Boğa Burcu Temmuz Astrolojik Takvimi

        Pozitif Enerjili Günler : 1-2-3-6-7-10-11-12-15-16-23-24-25-28-29-30

        Zayıf Enerjili Günler : 13-14-19-20-26-27

        Aşkta şanslı günler : 15-16

        Parasal açıdan kısmetli günler : 8-9

        Yeniay : 19-20

        (Ay gezegeninin Boğa burcunda ilerlediği günler sizin için Yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

        Dolunay : 19-20-21

        (Ay gezegeninin Akrep burcunda ilerlediği günler, siz Boğalar için Dolunay anlamı taşır. Duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişme meydana gelir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

        Not:

        Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

        Temmuz ayının bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,

        İkizler Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Aslan burcu etkisi, bir yandan karşı cinsle ilişki kurabilmenizi kolaylaştırıcı, diğer taraftan yakın çevrenizle ilgili meselelerde kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizi sağlayıcıdır. Hayatın keyifli yanlarını kısa süreli olsa da, gayet sıradışı bir şekilde yaşayabileceğiniz bu dönemin tadı damağınızda uzun bir zaman kalabilir. Güven duygunuzu yükselten bu enerji gerek fiziksel gerekse çevre ilişkilerinizde sizi dikkat çekici hale getirebilir. Yeni insanlarla tanışmanız açısından destekleyici olan bu enerji aşkta egonuzu yükselticidir. Böylece ipleri kendi elinizde tutmaktan hoşlanacağınız kesindir. Malum önümüz yaz. Kısa süreli aşklar yaşanabilir, yeni kişilerle tanışılabilir, fazla emek harcamadan popülerliğinizin yükseldiğini hissedebilirsiniz. Fakat unutmayınız ki, Venüs etkisi altında başlayan aşklar ne kadar zevkli, etkileyici görünse de, kadersel bir durum olmadıkça çabucak bitmeye mahkumdur. Venüs Aslan burcu süreci sadece ilişkilerle alakalı değildir. İleriye dönük hedeflerinizi dış dünyada medya, yayın faaliyetleri, haberleşme ve sanat aracılığıyla çeşitli kişilerle bağlantılar kurarak ifade edebilmenizde de size yardımcıdır. Yakın akrabalarınızla olan pürüzlerin giderilmesinde de teşvik edici bir özelliği olduğunu belirtmek isterim. Gördüğünüz gibi bu enerji fazlasıyla olumlu duruyor. Ancak 8 Temmuz tarihinde Venüs-Neptün gezegenleri arasında oluşacak karşıt görünümün etkisi altında, aşkı ifade ediş tarzınız abartılı hale gelebilir. İçinde yaşadığınız hayatın gerçekleriyle alakası olmayan ilişki kurma biçiminiz sorunlara neden olabilir. Yaratıcılık gücünüz oldukça yüksektir. Sanat, yayın, edebiyat, müzik gibi alanlarda başarılı eserler ortaya çıkabilir. İdeallerinizi gerçeğe dönüştürme konusunda istekli olacağınız bu tarihte, heyecanınızın, yanlış kararlar almanıza neden olmaması için dikkatli olunuz.

        9 Temmuz-28 Temmuz tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek yönetici gezegeniniz Merkür, seyahatlerin göstergesi olduğu gibi, kendinizi ve fikirlerinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizi sağlayıcı bir enerji olarak öne çıkmakta. Böyle dönemlerde insan ister istemez kendini ifade etmek, takdir görmek, başkaları tarafından beğenilmek, konuştuğunda dinlenmek ister. İnsanların dikkatini çekmekten hoşlanırız. Bulunduğumuz ortamda merkez olmak isteriz. Olayları coşkulu ancak bir o kadar da kendimize dönük açıdan ele alırız. Kimlik duygumuz, ikna yeteneğimiz fazlasıyla yüksektir. Bütün bunlar iletişimle alakalı konularda dönemin Dikkat edeceğiniz önemli husus, Aslan burcunun egonuzu coşturucu etkisini göz ardı etmeden, belirli bir ayarda gitmek. Yani hep kendinizi haklı görmemek, duyguların seline kapılmamak, iyi gözlemlemek, tanımak ve anlamaya çalışmak gerekir. Astrolojik olarak Merkür Aslan burcu enerjisi zayıf etkilidir. Buradaki zayıf, kişinin düşüncelerinin ben merkezci olması, kendi isteklerine yönelik düşünmesi, tarafsızlığını kaybetmesidir. Onay bekleme ihtiyacınız yoğundur. Yani ne söylerseniz söyleyin size göre kabul edilmesi gerekir. Bildiğinizden şaşmadığınız için, bu durum ilişkinizde veya çevrenizle olan temasınızda sorunlara yol açabilir. Bu durumu

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2012

        21 Temmuz-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Satürn gezegeni aşkın sevgiye dönüşmesi, sevginin sorumluluk duygusu çerçevesinde büyütülüp beslenmesi anlamındaki münasebetlerin göstergesidir. Bu ister bir annenin yavrusu, ister bir insanın birlikte olduğu kişi, isterse emek verdiğiniz bir uğraşınız olsun farketmez. Burada önemli olan sevgiyi adım adım sabırla büyütmektir. Sevdiğiniz insanların sorumluluklarını üzerinize almayı, onlarla ortak yaklaşımlar içinde hareket etmeyi öğreneceğiniz bu süreçte, yeni bir çocuk sahibi olabilir ve ilk kez anne ve baba olmanın tatlı heyecanını yaşayabilirsiniz. Gayet akıllıca hareket edeceğiniz bu dönemde, aşkta gerçekçi, partner seçiminde oldukça başarılı, uzun bir ilişkide sabırlı davranabilirsiniz. Artık sen ve ben demek yerine biz olmayı öğreneceğiniz bir aşk ilişkisi yaşayabilirsiniz. Devam etmekte olan ilişkinizi evlilikle noktalayabilir veya yaşadığınız aşka sahip çıkabilirsiniz. Hatta bugüne dek özgür şekilde yaşayanlarınız, aşk konusunda daha seçici ve özenli düşünmeye başlarlar. Kısaca sevgide başarısızlığa düşmeniz böyle bir etki altında ancak ve ancak sizin bencil ve havai düşünmeniz nedeniyle oluşur ki, böyle durumda kendinize çeki düzen vermeniz gerekir.

        Satürn karmik bir gezegen olduğu için, yıllar önce bitmiş bir ilişki yeniden canlanabilir. Zaman sizi oldukça değiştirmiştir fakat o aşk hala yüreğinizin bir yanında durmaktadır. İşte şimdi tekrar elele bir hayat kurabilmek için mücadele verebilirsiniz. Bu süreçte yaşanan ve başlayan aşklar uzun ömürlüdür ancak sabırlı olmanız halinde. Çocukları olanlar bu dönemde geçmişte yaşananları tekrar gözden geçirebilirler. Yaratıcı yeteneklerinizi hayata geçirebileceğiniz bu süreçte sanatsal ortaklıklar kurulabilir. Başarılı sanat eserleri üretebilirsiniz. Güzel Sanatlar alanında kariyer sahibi olabilirsiniz. Kısaca akılcı, gerçekçi, disiplinli ve sorumlu davranacağınız bu dönemde sorumluluklarınızın farkında olmanız, birleşmeci ve uyumlu bir bakış açısı altında hareket etmeniz halinde Satürn size en çok istediğiniz güzelliği sunacaktır.

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında dünyamızın ısı ve ışık kaynağı astrolojinin en güçlü fenomeni Güneş gezegeni yöneticisi olduğu Aslan burcundaki seyrine başlamış bulunuyor. Güneş bu dönemde güçlü ışığını siz İkizler burcu mensupları için de cömertçe sunacaktır. Şimdi bu tarih diliminin sizler açısından ne gibi etkiler yaratabileceğini birlikte inceleyelim. Özellikle yakın çevrenizle olan ilişkinizde güçlü bir ifade tarzına sahip olmanızı sağlayıcı olduğundan parlamanız, canlı bir şekilde iletişimde bulunmanız mümkündür. Yaz tatilini bu dönemde geçirmek isteyen kişiler açısından son derece etkilidir. Birçok yeni insanla tanışabilir, kendinizi her zaman olduğu gibi net bir şekilde ifade edebilir, çevrenizdeki insanları etkiniz altına alabilirsiniz. Girişimleriniz açısından olumludur. İş veya özel konularda kafanızın içinde planladıklarınızı hayata geçirmenizi sağlayabilir. Bilgi ve tecrübelerinizi kolayca dile getirebilir, yapmak istediklerinizi yaşamınız adına uygulayabilirsiniz. Eğitim hayatınız, gündelik deneyimleriniz, yetenekleriniz konusunda tecrübe sahibi olmanızda, daha olumlu adımlar atmanızda, moral duygusu içinde hareket etmenizde destekleyicidir.

        Çevrenizde bir kral veya kraliçe gibi yönetici olmanızı, becerikliliğinizle her işin üstesinden gelmenizi sağlayabilir. İfade gücünüz son derece etkili olacağından gündelik temaslarınızda sorunları kolayca çözebilir, öne çıkarak liderliğinizi gösterebilir, kuracağınız bağlantılar sayesinde ileriye yönelik planlar yapabilirsiniz. Etrafınızda olan biteni daha kolay algılayacağınız bu dönemde zekanızla, konuşma yeteneğinizle ve canlılığınızla takdir toplamanız kolaydır. İnandırıcılığınızı yükseltici bu enerji, fikirlerinizi, projelerinizi kabul ettirmenizde de faydalıdır. Daha fazla bilgi sahibi olabilmeniz, boş zamanlarınızı olumlu bir şekilde değerlendirmeniz size birçok yeni fırsat kapıları açabilir. Yolunda gitmeyen işleriniz düzelmeye, mesleki faaliyetleriniz yoluna girmeye başlayabilir. Paylaşımcılığınız, cömertliğiniz, sıcaklığınız, yüzeysel olmaktan ziyade daha derinlikli düşünmeye çalışacağınız bu sürecin siz İkizler mensupları için hakikaten gayet faydalı geçeceğini ve kısa süreli de olsa bu tarihler arasında yapacağınız girişimlerin temelinin güçlü olabileceğini söyleyebiliriz.

        İş ve Kariyer

        7 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeni kendinize güvenmek, potansiyel gücünüzün farkına varmak, dönüşümde bulunmaya çalışmak, mükemmel ile gerçek olan arasındaki gerilimi yok etmek için çaba sarfetmektir.Ne dar kalıplar içinde düşünmeye çalışın ne de kendinizden şüphe duyarak gelişiminizin önünü kapayın. Madem bir amacınız var, madem yarınlarınızı garanti altına almak istiyorsanız o zaman yılgınlık göstermeden, iç dünyanızda kendinizle çelişmeden ilerlemeye hazır olun. İkinci adam pozisyonuna düşmemek, hep aynı dar kalıplar içinde kalmamak, başkalarının sizi etkilemesine izin vermemek durumundasınız. İşinizden memnunsanız, yeteneklerinizden eminseniz ilerlemeye devam edin. Mutlaka amacınız olsun. İnsan hedefi oldu mu azimle çalışır. Her yönüyle hesabı yaptığınız ve sizin açınızdan gerçekten hayırlı olacak bir fırsat veya proje karşınıza çıktığında cesaretle ilerleyin.

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Uranüs Koç burcu seyrinin bir İkizler için anlamı, umut, hedef ve amaçlarınızla ilgili konulardaki yüksek potansiyel gücü demektir. Yeni ve farklı bir hayat şekli bu tarihler arasında görülmeye ve hissedilmeye başlar. Kişi kendine yeni bir stil kazandırmak ve toplum içinde kendini güçlü bir şekilde ifade etmek ister. Hani bir deyim vardır, on ikiden vurmak diye. Aynen öyle. Gruplar içinde kendini göstermek ve liderlik gücünü dış dünyada kabul ettirmek yoluyla hız kazanmak amacındadır. Kişisel yönden gerek fiziksel gerekse davranış olarak görülmemeniz pek mümkün değildir. Yani başkaları üzerindeki etkiniz fazlasıyla yoğunlaşır. Yeni dostluklar kurmak, yeni çevrelere girmek, sizinle aynı amaçta olan kişilerle irtibata geçmek bu enerjinin gücü sayesinde daha kolaydır. Uranüs Koç burcunda orijinal olan herşeye karşı sempati beslemenizi sağlar. Bugüne dek uğraştığınız konuların dışında farklı aktivitelerde bulunabilme şansı tanır. Özgürlük kelime olmaktan çıkar, hayatınızın baş köşesine oturur. İdeallerinizi gerçekleştirmek için daha hırsla çalışmanızda yanınızdaki güçtür.

        Eğer bulunduğunuz ortam ve kişilerle olan irtibatınız gelişiminizin önünde set oluşturuyorsa artık yeni bir alanda farklı kişilerle bağlantıya geçme arzunuz yüksektir. Bu arzu ister istemez sizi yeni hedefler belirlemeye iter. Ancak şunu unutmayalım ki, Uranüs baş kaldırmanın, isyanın da gezegenidir. Yani eskilerin deyimiyle kontrolsüz güç, güç değildir ilkesini aklınızdan çıkarmamanız lazımdır. Öyle bir amacınız olsun ki, bu amaç peşinden koşulmaya ve değişimlerde bulunmaya değsin. Onun için ne zaman kendinizi yoldan çıkmış gibi hissetseniz hemen dengenizi sağlıklı bir şekilde kurmak için çaba sarfedin. Yeniliklerden uzak kalmayın. Ancak unutmayalım ki, karşıt burcunuzda Temmuz sonrası ilerleyecek Satürn gezegeni ne olursa olsun başkalarıyla işbirliğinde bulunmanız gerektiğini söylemektedir. O zaman yapılacak iş, sosyal alanda diğer kişilerle bağlantınızı kesmeyen değişimlerin içinde yer almaktır. Uranüs bu yıl kısa süreliğine Koç burcunda etkili olacak. Asıl etkisi 2011 Mart ayı itibariyle olacak. Ancak bu kısa seyir bile sizin gibi aktif kişiler için oldukça hareketlendiricidir. Seçimlerinizi yaparken hükmedici tarzda eğilimlerden kaçınınız. Uranüsün bir başka özelliği, beklenmeyen sürprizler yaratmasıdır.

        Hayatınıza giren yeni insanlar veya karşınıza çıkan yeni projelere hazırlıklı olunuz. Bu projeleri uygulama safhasında etrafınızdaki insanlarla bağlantınızı kesmeyiniz. Hayallerimizi gerçekleştirmek ve onlara ulaşmak ne güzel bir şeydir. Ancak hayallerimizin de gerçeklik sınırı olmalı. Büyüklerimiz olmayacak duaya amin demeyin derler. Doğrudur. O zaman yapılması gereken arkasından koştuğunuz hedefin olasılık hesabını iyi yapmanızdır. Yani Uranüsün akılcı yönünü kullanmanızdır. Uranüs Merkür gezegeninin bir oktav üstüdür. Merkür zihinsel gücümüzdür. Durum böyle olunca Uranüs gezegeninin Koç burcu seyri aklın hızlı çalışması anlamına gelir. Fakat Koç burcunda ilerlemesi, bir konuyu, bir durumu incelemeden hemen atlamak demektir. Bundan lütfen sakınınız. Önünüzdeki duruma odaklanınız, hesabınızı yapınız. İlerisini düşününüz. Baktınız ki sizin için son derece olumlu. O zaman Uranüsün destek gücünü arkanıza alarak ilerlemekten korkmayınız. Bir de unutmadan şunu eklemek isterim ki, Uranüs kollektif ilerlemenin gezegenidir. Yani ekip çalışmalarını mutlaka önemseyiniz. Birlikten kuvvet doğar atasözünü kulağınıza küpe yapınız.

        Geri hareket süresince görülmesi muhtemel Etkiler ve Dikkat edilecek hususlar:

        1-Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur.

        2-Uranüs gezegeninin Koç burcunda ilerlemeye başladığı 28 Mayıs sonrası yaşanan gelişmeler üzerinde tekrar düşünülmesi, geri hareket süresince acil kararlar verilmemesi yararlıdır.

        3- Uranüs gezegeninin tekrar Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı Mart 2011 tarihinde yukarıdaki konuların hayatınızdaki etkileri belirgin hale gelir. O nedenle, 5 Temmuz-13 Ağustos dönemini iyi değerlendirmek lazımdır.

        4-Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir.

        5- Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

        6- Uranüs geri hareketini diğer geri hareketler gibi, bir filmin fragmanına benzetiyorum. Tek tek kareler gözlerimizin önünden geçiyor. İleri-geri sarıyor bütünü anlamaya çalışıyoruz. Ancak bu kareleri(yaşanacak gelişmeleri) iyi anlamak, akılda tutmak lazım. Çünkü ileride bütün bu parçalar birleşerek kendi senaryomuzun baş kahramanı olmamızı sağlayacaklar.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYI ve BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili İkizler, 26 Temmuz saat 04:36 itibariyle Kova-Aslan burç düzlemi üzerinde meydana gelecek Dolunay tüm burçlar üzerinde olduğu gibi sizin için de bazı ayarlamalar yapabilmeniz açısından önem taşıyor. Olabilecek yansımaları birlikte gözden geçirelim. Öncelikle yolculuklar başta olmak üzere, mesleki ihtisaslaşma, dini inancınız ve farklı bir dünyanın kapılarını aralamanız, yeni bir konumda hayatınızı tekrar düzenleyebilmeniz için öncelikle dikkat etmeniz gereken en önemli nokta geçmişte yaşanılanların etkisi altında kalmadan, hayata bakış açınızı yeniden düzenlemenizdir. Bugüne dek kendi yakın çevreniz üzerinde fikirlerinizi nasıl kabul ettirmeye çalıştıysanız, başarılı girişimlerde bulunarak kendinizi ifade etmeye çalıştıysanız, bundan böyle farklı bir ortamda ve farklı bir yaşam çizgisi içinde, diğer insanlarla bütünlük içinde hareket etmeye çalışmanız gerekiyor. Kendinize anlamlı bir yaşam kurabilmeniz ve yeni bir pencereden hayata bakabilmeniz için öncelikle bencil düşünmeden başkalarıyla bölüşüm içinde hareket etmeniz lazımdır. İnancınız bu yolda size rehber olacağından, kendinize olan güven duygunuzu ayakta tutarak değişime kollarınızı açabilmelisiniz. Yani artık yeni bir çevrede, yeni insanlarla bir araya gelerek kendinizi geliştirmeniz, başka görüşlere de açık olmanız son derece faydalı. Kimileriniz evlilik, kimileriniz eğitim, seyahat v.b yollar kanalıyla büyümeğe başlıyorsunuz. Yeni davranış biçimleri geliştirebilecek, hayata farklı bir perspektiften bakabilecek, kendi kimlik duygunuzu yeniden oluşturmanızı sağlayacak deneyimlerle karşı karşıyasınız. Şimdi size düşen bu yeni ortam ve yeni şartlara adapte olmak, başkalarıyla paylaşım içinde hareket etmektir. Bu durumda herşeyi kendi bildiğiniz usullerle yapmaya devam eder, başkalarının düşüncelerine yer vermez, hayata dar bir açıdan bakmaya devam eder, kısaca kendi bildiğinizi okumaya devam ederseniz gelişimez, büyüyemez, toplum dışı kalabilir hatta kayıplarla karşılaşabilirsiniz. Şimdi önemli olan ortak olmayı başarmak, yeniliklere açık olmaktır. Herkesin iyiliğine olacak şekilde hareket etmeniz size faydalar sağlayabilir.

        Parasal Durum

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş, parasal konularda güvenlik dürtüsü içinde hareket etmeye özen göstermeniz anlamı taşıyabilir. Siz maddi kazanımlarınızı her türlü yoldan elde edebilecek gücü bu tarihler arasında bulabilirsiniz. Bununla beraber, gayet çalışkan, sabırlı ve gerektiğinde azla idare edebilen fakat bütün bunlara rağmen azimli bir şekilde ilerlemeye öylesine istekli olursunuz ki, sizi kimsenin durdurması mümkün olmayabilir. Amacınız güven olduğundan bunu iki alanda daha fazla gösterebilirsiniz. Birincisi işinizde güçlenmek ve gelirinizi yükseltmek ikincisi ise, kazanımlarınızı doğru yer ve doğru alanlardan değerlendirmektir. Böylece kimseye muhtaç olmadan ilerlemeniz de kolaylaşabilir. Sizin için bu süreçte para son derece önemli olabilir. Mutluluk ve huzur bulabilmenin finansal açıdan güçlü olmakla eş değer olduğunu düşünmeniz doğaldır ve hatta gerçektir. İşte bu dürtü sizi girişimde bulunmak adına yönlendirebilir. Kafanızın içindeki planların yerine gelmesi halinde arzuladığınız yaşam şartlarına kavuşmak ve yarınları garanti altına almak kolaylaşacaktır.Yengeç burcu süreçleri her ne kadar duyarlılığın yüksek olduğu dönemler olsa da kişiyi öncü bir enerjiyle donattığını da söylemek mümkündür. İşte bu enerji bir İkizleri sırf güvence elde etmek adına hızla öne itekleyebilir. Sizin gibi atak, zeki ve girişimcilik kabiliyeti olan bir kişinin bir de bu enerjiyi arkasına alarak hareket ettiğini bir düşünsenize kimbilir neler başaracaksınız. O zaman şimdiden kollarınızı sıvayın ve güvence sağlamak adına girişimleriniz için start vermeye hazırlanın. Göreceksiniz ki hem maddi güvencenizi hem de aradığınız huzuru bulmak ancak ve ancak sizin içinizdeki inanç ve yüreğinizdeki sabır sayesinde gerçekleşiyor.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda seyrini sürdürecek olan Merkür gezegeni parasal kazanımlarınızla ilgili konularda güvenliğinizi sağlamak üzere daha fazla yoğunlaşmanız anlamı taşıyabilir. Zihinsel olarak bu mevzularda konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak hoşunuza gidebilir. Bu paylaşımlarda eskiye dair konular daha fazla yoğunluk taşıyabilir. Size göre bütün bunlar halledilmeden kafanızın içinde yeni bir adım atmak mümkün değil gibidir. Bir İkizler için bu enerji doğal olarak durdurucu bir etki yaratabilir, duygusallaşmanız anlamına gelebilir, hatta oldukça değişken hale geldiğiniz de açıktır. Çevrenizdeki kişiler ne düşündüğünüzü bu süre içinde pek anlamasalar da sizin hassasiyetiniz yükselmiştir. Tek isteğiniz bir an evvel gerekli koordinatları sağlamak ve yola devam etmektir. Fakat bu enerji olayların sadece sizin kontrolünüzde olmadığını söylüyor gibidir. Bağlantı kuracağınız diğer insanların da, ne düşündüğünü ne gibi kararlar vermeye çalıştıklarını öğrenmeniz gerekmektedir. Yengeç burcunda ilerleyen Merkürün yarattığı bir diğer yansıma ise, parayla alakalı konularda ihtiyaçlarınız hakkında fazlasıyla hassaslaşmanız, güvencenizi kaybetmekten korkmanız, işlerin istediğiniz gibi gitmeyeceğine dair panik duygusu yaşamanızdır. Oysaki burada yapmanız gereken, öncelikle kendinizden emin olmak, dalgalanan düşüncelerinizi belirli bir netlik içinde kilitlemek ve öncü bir şekilde harekete geçmektir. Çünkü sizin durmanız veya kendinizden emin olmamanız demek, başkalarının gözünde kararsız bir insan haline gelmeniz anlamı taşıyabilir. Bu dönem içinde ev, aile, yakınlarınızla alakalı maddi ve manevi değerlerinize fazlasıyla sahip çıkabilir, iç dünyanızdaki güvenlik arzunuzun çıtasını yükseğe çıkarabilirsiniz.

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE TAM GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay önce yani 13 Haziran-23 Temmuz arası

        11 Temmuz tarihinde meydana gelecek Yeniay ve Güneş Tutulması sizlerin, parasal kazanımlarınızla alakalı her konuda rahat bir nefes almanız ve yeni gelişmeler karşısında bir rota belirlemeniz anlamındadır. Özellikle ticaretle uğraşanlar, ev, emlak ve yatırımlarla ilgilenenler, ailesi kanalıyla gelir sahibi olanlar bu tutulma sayesinde kendilerini güvende hissedebilirler. Geçmişle alakalı borçlarınız, tüm parasal konular, paylaşımlarınız, kazanç ve kayıplarınızla ilgili yeni gelişmeler meydana gelebilir. Eski başvurularınız değerlendirilir, yeni bir umut kazanabilirsiniz. Alacaklarınızı tahsil edebilirsiniz. Karşınıza çıkacak ani fırsatlar sayesinde hiç hesapta olmayan gelirler elde edebilirsiniz. Örneğin iş görüşmelerinde arzuladığınız parayı alabilirsiniz. Ailenizden gelir elde edebilirsiniz. Kazancınızın bir kısmını kredi ödemesi için ayırabilir, yatırımda bulunabilirsiniz.

        İkizler Burcu Temmuz Astrolojik Takvimi

        Pozitif Enerjili Günler : 4-5-8-9-13-14-17-18-26-27-31

        Zayıf Enerjili Günler : 1-2-3-15-16-21-21-28-29-30

        Aşkta şanslı günler : 17-18

        Parasal açıdan kısmetli günler : 10-11-12

        Yeniay : 8-9

        (Ay gezegeninin İkizler burcunda ilerlediği günler sizin için Yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

        Dolunay : 21-22

        (Ay gezegeninin Yay burcunda ilerlediği günler, siz İkizler için Dolunay anlamı taşır. Duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişme meydana gelir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

        Not:

        Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

        Temmuz ayının bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,

        Yengeç Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        7 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında iletişim ve haberleşme, çevrenizdeki insanlarla bağlantı kurabilmenizi sağlayan yaşam evinizde ilerlemeye başlayacak aşk evinizin yöneticisi olan Mars gezegeni, ince eleyip sık dokuma zamanınızın geldiğini gösteriyor. Güvenlik duygusu fazlasıyla ön planda olduğundan aşk hayatınızla ilgili konularda mantığınızı ön plana almaya başlayabilirsiniz. Sizin gibi hassas bir kişinin mücadele etmek adına duygularını geriye çekerek düşünmesi tabii ki kolay değildir. Fakat Mars Başak burcunda ilerlerken bu kesinlikle şarttır. Burcunuzla uyumlu görünüm yapacak olan Mars gezegeni bunu yapabileceğinizi göstermektedir. Öncelikle karşınızdaki insanla aranızdaki ilişkiyi veya ilişkiniz yoksa bundan sonrasında kuracağınız ilişiklerdeki tutumunuzu iyice bir gözden geçirmelisiniz. Belki şu anki koşullar temelinizi sağlamlaştırmak ve yarınlarınızı kurabilmeniz anlamında sizi zorluyor. Ancak bu zorlayışın ardındaki gerçeği bulmak işte asıl mesele bu. Neden zorlanıyorsunuz bunu hiç düşündünüz mü? belki de artık hayata farklı bir pencereden bakmanız gerekiyor. Ve siz bunu kabullenmediğiniz veya ürktüğünüz için acı çekiyorsunuz. Mars Başak sürecinde bir amaca ulaşmak için enerjinizi gayet iyi kullanmanız gerekir. Ayrıntılar üzerinde titizlikle durduğunuz zaman göreceksiniz ki, siz ne kölesiniz ne de kurban. Siz kendi yaşamınızın efendisisiniz. Bunu başardığınızda kendiniz için ne kadar önemli olduğunuzu daha iyi anlayabilirsiniz.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda seyrini sürdürecek olan Merkür, aynı tarihlerde etkili olacak Güneşle birlikte etrafınızdaki dünya ile temasınızı güçlendirici bir yansımadır. Şimdi yapılması gereken hiçbir etki altında kalmadan kendiniz adına yeni kararlar alarak bunları uygulamaya çalışmak, eskiye yeni bir yüz geçirerek veya tümüyle değiştirerek hayatınızın kontrolünü ele geçirmektir. Her ne kadar bu enerji, hassasiyetin artışı anlamına da gelse size yabancı bir olgu olmadığından iyi bir planlama yaparak bundan yararlanabilirsiniz. Duygusal konularda yaşamınızı gözden geçirebilir, eskinin sizin üzerinizde yarattığı tüm izleri silmeye çalışabilirsiniz. Kimi zaman birileri veya bazı olaylar sizi bağımlı olduğunuz alanlara doğru sürükleyebilir. Fakat bunların tümünde aldığınız dersler ön plandadır. Yani nerden nereye geldim tarzı bir düşünce halidir. Aileniz, vatanınız, değerleriniz, sizi bugüne getiren olaylar, insanlar ne varsa hepsine sahip çıkabilir, hatalarınızın bile sizi olgunlaştırdığını düşünebilirsiniz. Yeni bir dünya için eskiyle alakalı yüzleşmelerin ön planda olacağı bu dönemde öncelikle herşeyi subjektif bir şekilde değil, gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirmeye çalışınız. Ne olursa olsun bundan sonrasında doğru ve net kararlar vermeye çalışınız. Eski hatalarınızı yinelememek için şimdi güçlü zamanınız olduğunu ve şansın sizden yana olduğunu biliniz.

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay önce yani 13 Haziran-23 Temmuz arası

        11 Temmuz tarihinde burcunuzda oluşacak Yeniay ve Güneş Tutulması, öncelikle yeni girişimleriniz için enerjinizin son derece yüksek olduğu bir tarihtir. Aileniz ve yakınlarınız tarafından desteklenebilirsiniz. Önemli atılımlar için bu tarih biçilmiş kaftandır. Kendinizi ortaya koyma gücünüz yükselir. Hayata daha bir güvenle bakabilirsiniz. Fiziksel görünümünüzde bir değişime gidebilirsiniz. İsteklerinizi başkalarına kabul ettirebilir, haksızlıklarla mücadele edebilirsiniz. Kabuğunuzdan sıyrılarak hayata karışabilirsiniz. Fiziksel gücünüz yükseldiği için mucizeler gerçekleştirebilirsiniz. Fırsatları iyi değerlendirmeniz gereken bu oluşumda elinizi attığınız işlerde başarı kazanabilirsiniz. Evlilik kararı alabilirsiniz. İlişkinizle ilgili yanlış anlaşılmaları giderebilirsiniz. Bu tutulma, güvenlik, ailevi konular, sahiplendiğimiz, koruduğumuz değerler, yuvamızla ilgili meseleler üzerinde etkili olması muhtemeldir. Bu nedenle bu mevzulara daha hassasiyetle odaklanabilirsiniz. Bugüne dek sorunlarınızın üstünü sıvazladıysanız veya görmezden geldiyseniz doğaldır ki, bu tutulma ve etkili olduğu günlerde bu problemler kendilerini hatırlatabilirler. Yuvanız sınırları içinde eşinizle veya anne ve babanızla olan ilişkinizde ılımlı hareket etmekte fayda vardır. Tutulmaların olaylar üzerinde nedensel bir değeri yoktur. Nasıl trafikte kırmızı, sarı, yeşil ışık beklemek, durmak, geçmek işareti ise, bunlara uymak insan için hayati önem taşıyorsa, Tutulmalar da içinde bulunduğunuz duruma göre önlem almamız, beklememiz veya yerine getirebileceğimiz eylemlerin işareti olarak önemli görmeliyiz diye düşünüyorum. Bunun dışında, eş zamanlı olarak tesadüfen gerçekleşen olayları kehanet gibi

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2012

        Sevgili Yengeçler, 21 Temmuz-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda seyrini sürdürecek Satürn gezegeninin etkisini daha önce ele aldığımız için bir çoğunuzun bilgisi dahilinde. Bu transitin sizler açısından etkisi neydi bir daha hatırlayalım. Başta yuvanız, aile bağlarınız, geçmişiniz olmak üzere, yerleşim ve aile kurmak gibi konularda da son derece etkilidir. Huzurlu ve sağlam bir düzen kurabilmeniz için öncelikle sorumluluklarınızın farkında olmanız lazımdır. Bugüne dek edindiğiniz tecrübe ve dersleri şimdi geleceğiniz adına sağlamlaştırmak durumundasınız. Yerleşim konularında da etkili olacak bu enerji, alıştığınız düzenden koparak kendinize yeni bir düzen kurabilmeniz adına baskıda bulunacaktır. Tabi ki, bağlarına bu denli düşkün bir burcun mensubu olmanız çoğu zaman kendinizi baskı altında hissetmenize yol açsa da, son yedi yıldır öğrendiklerinizi uygulama vaktiniz gelmiştir. Aile büyüklerinizle alakalı konularda zorlu tecrübeler yaşanabilir. Fakat kendi ayaklarınızın üzerinde dimdik durmayı başarmanız lazımdır. Ev içinde yaşanan krizler bu zamanda ortaklaşa hareket edildiği takdirde çözüme kavuşabilir.

        Küs olduğunuz büyüklerinizle tekrar bir araya gelebilirsiniz. Yuvanızla alakalı maddi ve manevi sorunlarınız bu dönemde güçlü işbirlikleri sayesinde son bulabilir. İş hayatınızdaki gelişmeler yeni bir düzen kurabilmeniz adına etkili olabilir. Bu süreçte benim size tavsiyem ne olursa olsun sabırlı olunuz ve asla yılmayınız. Unutmayalım ki, büyük başarılar ve hayattaki güçlü dönüşümler çalışarak, çaba sarfederek ve azimle yol alarak gerçekleşir. Bu enerjinin etkinliği altında yaşınız küçükse büyüklerinizin tecrübelerinden yararlanmayı ve sorumluluk almayı, evliyseniz yuvanıza sahip çıkmayı, bekarsanız bir yuva kurarak hayatınıza yeni bir yön vermeyi öğreneceksiniz. İlerlemiş yaşta olanlar evlatlarıyla bir arada yaşayabilir veya farklı bir düzen kurarak hayatlarını sürdürebilirler. Bu süreç kariyerinizle ilgili mevzularda ciddi çıkışlarda bulunabilir, azimle yol alabilirsiniz. Ailevi veya ev yaşamınızla ilgili konularda bir bitiş, yeni bir başlangıç yapabilmenizi sağlayabilir. Artık eskinin yenilenmesi zamanıdır. Yalnız bunun için bencil düşünmemeli, başkalarıyla paylaşımda bulunmalı ve yeniliklere açık olmalısınız.

        İş ve Kariyer

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında burcunuzda seyrini sürdürecek Güneş, diğer burçlara göre sizler açısından bir yıl sonra kendinizi dış dünyada güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz anlamında tabii ki son derece önemli ve yararlı. Şimdi önünüzde, güven duygunuzu sağlamak adına girişimlerde bulunacağınız bir aylık süreciniz var. Bu süre içinde Güneş size hem aradığınız huzur ve mutluluğu hem de arzuladığınız adımları atmanızda sıcaklık, ışık ve destek olacaktır. Yapmanız gereken sadece kendinize ve içinizdeki inanca güvenerek yol almaktır. Dışarıdaki imajınız ve kendi çevrenizdeki saygınlığınızın arttığı bu dönemde öncelikle yaşamınız adına en önemli ihtiyacın ne olduğunu saptamaya ve onun peşinden gitmeye hazır olunuz. Kabuğunuzdan çıkarak etrafınızdaki dünyaya ben buradayım ve tüm amaçlarımı gerçekleştirmek üzere harekete geçiyorum, önümdeki engeller, hüzünler ve ayrılıkları geçmişte bırakarak kendime yeni bir sayfa açıyorum diyebilmelisiniz.

        Hatta bunu ajandanıza, masanızın üstüne bir yere, arasıra hatırlatmak için cep telefonunuza not olarak ekleyin, ekleyin ki, artık sizi hiçbir şey etkilemesin. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken en önemli konu ne olursa olsun hiç kimsenin tesiri altında kalmamak ve yaşamınızı elleriniz arasında bir hamur gibi şekillendirmektir. Tabi ki yaşamak kolay mesele değil. Kimileri için bir ömür boyu şans kimileri için bir ömür mücadele anlamı taşıyabilir. Bu yol üzerinde, karşınıza çıkacak yeni insanlar olduğu gibi, hayatınızdan çıkacak olanlar da sizin gerçeğinizin bir parçasıdır. Ama bir şey var ki o hep sizin yanıbaşınızda hep size rehber olacaktır. İşte onun adı inançtır. Bir yengeç daima güvenlik peşindedir. Zaten bu yüzdendir hep kaygısı ve bu yüzdendir yarınlarını garanti altına alma çabası. Sevgili Yengeçler madem ki amacınız budur. Bu amacı gerçekleştirmek ve istediğiniz herşeyi elde edebilmek için aradığınız destek size Güneş tarafından bugün itibariyle sunulmaya başlanacaktır. Size düşen sadece istemek, azmetmek, sabırlı olmak, girişimci davranmak ve önünüzdeki aydınlıkla buluşana dek durmamak olmalıdır.

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Sevgili Yengeçler Uranüs gezegeni başta meslek hayatınız olmak üzere toplumsal statünüz, maddi dünyada gerçekleştirdikleriniz, ebeveyn(anne veya baba) ilişkileriniz, işverenleriniz kısaca yazgı niteliğinde olan her türlü aktivitenizle ilgili konularında etkilidir. Bundan önceki yedi yıl boyunca gerçekleştirdikleriniz, çabalarınız Uranüs sayesinde toplum içinde belirgin hale gelir. Hayatınızda anlamlı olan, zihninizde canlandırdığınız ve gerçekleştirmek istedikleriniz Uranüs Koç burcu seyrinde hızlanır, ivme kazanır ve aktif hale gelebilir. Uranüs uzun seyirli bir gezegendir ve kuşakları ilgilendirir. Bu dönemde doğan çocuklar oldukça hızlı ve cesur adımlar atabilirler. Onlar dünyaya gelişleri itibariyle değişim arzusu duyan yenilikçi görüşte olan kişilerdir. Geleneksel yapıda olan ve kendi kabuğu içinde güven içinde yaşamak isteyen Yengeçler için Uranüs gezegeninin hızlandırıcı etkisi kimi zaman şok edici olabilir. Yaşamınızda meydana gelebilecek ani değişimlere adapte olmakta zorlanabilirsiniz. Ancak şu var ki, bütün bunlar gelişiminiz adına son derece önemli olabilir. Eğer bazı yenilik ve değişimler yaşamınızda aniden oluşuyorsa bu Uranüsün izlemenizi istediği yeni bir yol ayrımının işareti olabilir. Böyle durumlarda önünüze çıkan fırsatı mutlaka gözden geçirin. Eğer gelişiminiz için gerekliyse uygulama konusunda cesur davranın.

        Uranüs gezegeni çalışma hayatında olan kişiler için son derece etkilidir. Bazen hiç aklınıza gelmeyen değişimler birdenbire karşınıza çıkabilir. Yıllarca görev aldığınız ve belli bir rutinde sürdürdüğünüz işiniz sona erebilir. Bu sizi hiç şaşırtmasın. Bilin ki bir başka yenilik sizi takip etmektedir. Böyle durumlarda panik olmak yerine değişikliğin sizin hayatınızdaki önemini kavramaya çalışınız. Çünkü Uranüs farklı yönlerinizi ortaya koyabilmeniz için destekçinizdir. Uranüs Koç burcunda ilerlemeye başladığında Satürn yuva evinizde transitte olacak(Terazi burcunda) bu durum ailenizle aranızdaki dengeli paylaşımın önemini gösteriyor. Sizler şimdi, gerek yuvanız sınırları içindeki huzuru temin etmek gerekse mesleki konumunuz, toplum içindeki yerinizle alakalı değişimlere açık olmak durumundasınız. Bu iki önemli gezegen arasındaki dengeyi sağlamanız halinde yaşamınızda yepyeni bir sayfa açılacak demektir. Şimdi gelelim dikkat edilmesi gerekenlere. Uranüs hakikaten hızlı ve çarpıcı enerjileriyle dolu olarak hayatımıza dahil oluyor. Kimi zaman üzerimizde fazlasıyla etkili olup bizi başkalarının yönlendirmeye kalkışması nedeniyle gerginlik duyabiliriz. Baskılardan kurtulmak için fevri kararlar almaya kalkışabiliriz. Hatta kimi zaman her şeyi bırakıp çekmek gitmek isteyebiliriz. Oysaki sağlam ve uzun vadeli planlarınızı gerçekleştirecek kadar dayanıklı ve bilinçli davranırsanız ödülünüz büyük olur.

        Geri hareket süresince görülmesi muhtemel Etkiler ve Dikkat edilecek hususlar:

        1-Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur.

        2-Uranüs gezegeninin Koç burcunda ilerlemeye başladığı 28 Mayıs sonrası yaşanan gelişmeler üzerinde tekrar düşünülmesi, geri hareket süresince acil kararlar verilmemesi yararlıdır.

        3- Uranüs gezegeninin tekrar Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı Mart 2011 tarihinde yukarıdaki konuların hayatınızdaki etkileri belirgin hale gelir. O nedenle, 5 Temmuz-13 Ağustos dönemini iyi değerlendirmek lazımdır.

        4-Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir.

        5- Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

        6- Uranüs geri hareketini diğer geri hareketler gibi, bir filmin fragmanına benzetiyorum. Tek tek kareler gözlerimizin önünden geçiyor. İleri-geri sarıyor bütünü anlamaya çalışıyoruz. Ancak bu kareleri(yaşanacak gelişmeleri) iyi anlamak, akılda tutmak lazım. Çünkü ileride bütün bu parçalar birleşerek kendi senaryomuzun baş kahramanı olmamızı sağlayacaklar.

        Parasal Konular

        14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Aslan burcunda seyrini sürdürecek Venüs gezegeni gerek sanatsal, gerekse ilişkiler yoluyla edinilecek kazançların göstergesi olarak dikkat çekiyor. Ancak dikkat etmemiz gereken noktalar bulunmakta. Bunların başında bütçeniz koşullarının bilincinde olmamız ve kazandığımız paranın bir kısmını bir kenara ayırmamız gayet faydalı. Yani ne fazla iyimser ne de gereğinden fazla abartılı davranmayınız. Venüs Aslan burcu etkisi altında kişi kazanımlarıyla gururlanmak, kendinizi dışa karşı güçlü bir şekilde ifade etmek, maddi yönden rahatlık içinde yaşamak ister. İster ki, dilediklerini satın alabilsin ve hayatın güzelliklerinden tadınca yararlanabilsin . Ancak yorganımıza göre ayağımızı uzatmazsak, nasılsa arkası gelir diyerek harcamalarda bulunursak parasal açıdan zor duruma düşebiliriz. Yani tam olarak durumumuz belli olmadan hareket etmemek lazım. Hele bir önümüzü tam görelim, ondan sonrası kolay. Nitekim 8 Temmuz tarihinde Venüs-Neptün gezegenleri arasında oluşacak ve yanıltıcı düşünmeye sevkettirici görünüm gayet önemli. Yüksek beklentiler içine girmenize neden olan yansımalar dikkat edilmediği takdirde sorun oluşturabilir. Tutamayacağınız sözler verebilirsiniz veya başkaları hakkında yanılabilirsiniz. Bütçenize hiç uymadığı halde yatırımlarda bulunabilirsiniz. Maddi durumunuzu dışa farklı şekilde yansıtabilirsiniz. Nasılsa ödenir diyerek yüksek borçların altına girebilirsiniz. Çok ucuz diye aldığınız bir ürün daha sonra sorun çıkarabilir veya amacı dışında kullanılabilir. Gördüğünüz gibi dikkatli olmak gerekir.

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında seyrini sürdüreceği Aslan burcundaki yolculuğuna başlamış bulunuyor. Bu güçlü enerji yöneticisi olduğu bir burçta ilerlediği için tüm burçlar için genel anlamda olumludur. Bu tarihler arasında siz Yengeçler için olabilecek en önemli etkisi, parasal konulardaki girişimlerinizdir. Eğer bu olumlu enerjiden yararlanmak istiyorsanız bu kısa süreçte kabuğunuzdan çıkarak atak ve öncü bir şekilde kendinizi ifade etmelisiniz. Kendi değerinizi daha iyi hissettirebilmeniz ve kendinize ait olana güçlü bir şekilde sahip çıkmanız açısından da size destek olacak bu enerji etrafınızdaki insanlarla olumlu ilişkiler kurmanız adına yardımcıdır. Sizin gibi duyarlı ve kolay etkilenen bir kişinin bu enerjiyi doğru bir biçimde kullanması için herşeyden önce kendi yolunu ve hedefini iyice belirlemesi gerekir. Bu yol üzerinde karşınıza çıkabilecek engellerle kolayca başedebilmeniz için öncelikle girişimci davranmanız gerekmektedir. parasal konularda kazanımlarınızı çoğaltmanızın yolu tamamıyle kendinizi ifade edebilmenizle mümkündür. Eksiklerinizi ve ihtiyacınız olan herşeyi güneşin bu parlak ışığında görebilir, düzenleyebilir ve hakkınız olana sahip çıkabilirsiniz.

        Fiziksel açıdan da size güç verecek bu olumlu enerji, kazanma kapasitenizi yükseltici olduğundan yatırımlar konusunda da sizi destekleyicidir. Yeteneklerinizi daha iyi keşfetmenizi ve bunları maddi kazanç elde edecek şekilde ortaya çıkarmanızı, değerlendirmenizi sağlayabilecek bu tarih dilimini iyi bir şekilde değerlendirdiğiniz takdirde iş ve özel yaşamınızda başarılı bir dönem geçirebilirsiniz. Güneş astrolojik olarak bireylik duygunuzun simgesi olduğundan hani deyim yerindeyse hedefe varabilmek ve sahip olabilmek için, ayrıca güvencenizi sağlayabilmek için kimliğinizi net ve kesin bir şekilde ifade etmeniz yararlı olacaktır. Aslında siz yengeçlerin parasal kazanım eviniz genel manada Aslan burcu etkisi altında olduğundan bu dönem maddi güvencenizle ilgili konularda parladığınız bir süreçtir. Tabi ki doğum haritası kişiye özeldir ama biraz önce belirttiğim husus siz Yengeçlerin astrolojik bir gerçeğidir. Bu süreçte dikkatli olacağınız bir başka husus ise, kazanımlarınızı harcama şeklinizdir. Bir yengeç yine genel manada, tutumlu bir burçtur çünkü onun için güven içinde yaşamak ve yarınlara hazırlanmak son derece önemlidir. Güneşin bu seyri ise kendinizi ifade etme anlamı taşıdığından gelir-gider arasındaki farklılıkları dengede tutabileceğinizi ve ürkekliğinizi geride bırakarak azimle yol alabileceğinizi düşünmekteyim.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYININ BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili Yengeçler 26 Temmuz saat 04:36 itibariyle Kova-Aslan burç düzlemi üzerinde meydana gelecek Dolunay başkalarıyla paylaşımda bulunduğunuz maddi ve manevi değerlerinizin bölüşümü açısından değerli. Yani ortak olabilmek adına ister özel ilişkiniz olsun isterse iş ortaklığınız olsun, eşit hak ve özgür bir bakış açısı içinde yeni düzenlemelerde bulunmanız gerektiğini göstermekte. Her ne kadar kendi kazanımlarınız konusunda son derece dikkatli bir insan olsanız da, yani tutumlu ve geleceğinizi düşünerek hareket etmeye çalışsanız da, şimdi size düşen kazandıklarınızı başkalarıyla paylaşarak biz olmayı başarmanızdır. Yine bu etki altında cinsel hayatınız açısından sıkıntı doğuran, birlikte olduğunuz insanla haz dolu bir ilişki yaşamınıza engel oluşturan konuları birlikte gözden geçirerek düzenlemeler yapmanız lazım. Kendi istekleriniz konusunda veya şöyle söyleyeyim, kendinize ait maddi ve manevi değerleri nasıl önemsiyor ve bunların bir tekine bile zarar gelmesini istemiyorsanız, şimdi diğer kişilerin de haklarına önem vermeniz ve ortak bir birlik duygusu içinde ayarlamalarda bulunmanız kesinlikle şart gözüküyor. Kimileriniz bu etki altında yeni bir yuva kurarak veya yeni biriyle tanışarak, eşiyle ortak olmayı, her konuda birlikte hareket etmeyi deneyimleyebilirler. Yani sizin kazancınız onun, onunki sizin olabilecek. Eğer burada ben daha çok kazanıyorum sen daha az gibi bir bakış açısı içinde hareket ederseniz sonuç üzücü olabilir. Kimileriniz ise nafaka, miras, hisseli paralarla, kredi borçlaryla ilgili konularda sorunlar yaşıyor olabilir. Bu durumda yapmanız gereken, taraf olduğunuz kişilerle ortak bir bilinç içinde, olgun bir şekilde anlaşmaya çalışmaktır. Bu kavgalar daha fazla kayıp vermenize neden olmamalı. Aranızdaki davaları bir şekilde çözüme bağlayacak yasal anlaşmalar yapmanız gerekebilir. Bazılarınız hala benim dediğim doğru, ben bunu böyle istiyorum, benim param veya benim sahip olduklarım önemli gibi yaklaşımlarda bulunmaya devam ederlerse, sağlıklı bir paylaşım ve bütünleşmenin olması mümkün olmadığı gibi kayıplar yaşamanıza da neden olabilir. Ayrıca bu etki altında bütçenizi aşabilecek borçlar altına girmemeye, kazanımlarınız konusunda dikkatli olmaya, daha sonra zor durumda kalacağınız kararlar vermemeye çalışmanız faydalıdır.

        Yengeç Burcu Temmuz Astrolojik Takvimi

        Pozitif Enerjili Günler : 1-2-3-6-7-10-11-12-15-16-19-20-28-29-30

        Zayıf Enerjili Günler : 4-5-17-18-23-24-25

        Aşkta şanslı günler : 19-20

        Parasal açıdan kısmetli günler: 13-14

        Yeniay : 10-11-12

        (Ay gezegeninin Yengeç burcunda ilerlediği günler sizin için Yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

        Dolunay : 23-24-25

        (Ay gezegeninin Oğlak burcunda ilerlediği günler, siz Yengeçler için Dolunay anlamı taşır. Duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişme meydana gelir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

        Not:

        Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

        Temmuz ayının bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,

        Aslan Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Aslan burcu seyri yeni tanışmalar anlamında oldukça destekleyici olup aşk konusunda yılın en parlak zamanını işaret ediyor olabilir. Venüs hayatın lezzeti, ilişkilerdeki paylaşım ve alışverişin astrolojik göstergesidir. Burcunuzda ilerlediği süreçlerde genel olarak ilişki kurmaya gönüllü kendinizi göstermeye hevesli olmanız gayet doğaldır. Bu enerji Aslanlar için coşkunluk verici bir dönemin işareti gibi durabilir. Peki kurulan ilişkiler uzun vadeli olabilir mi? diye sorarsanız, genel olarak Venüs seyirlerinde başlayan ilişkiler yaz aşkı dediğimiz türdendir. Bu yüzden pek uzun ömürlü olmaz. Karşı cins üzerinde etkili olmanız, girdiğiniz ortamlarda ilgi uyandırmanız ve bazen küçük bir çocuk gibi şımarıklıklar yapmanız mümkündür. Kişisel ayrıcalıklarınızı herkesin farketmesi ve size ona göre davranılmasını bekleyebilirsiniz. Özellikle partneriniz tarafından onaylanmak size zevk verebilir. Romantizm ve idealizm ateşiniz yüksektir. İlişkinizde sorunlar olsa da, bütün bunları unutmaya ve hayatı kucaklamaya hazırsınızdır. Beraberliğinizden beklentiniz oldukça yükselir. Aranızdaki problemleri hatta çözümsüz olanları bile, sevgilinizin dudaklarından çıkacak bir güzel cümleyle unutmaya hazırsınızdır. Ancak 8 Temmuz tarihinde Venüsün Neptünle arasındaki karşıtlık görünümü, gerçekleri bir tülün ardından izlemenize benzer. Öyle ki, karşınıza çıkacak kişinin aklınızı başınızdan alması sizin de onu kendinize bağlamanız o kadar kolaydır ki. Benim tavsiyem, durum ne olursa olsun gerçeklik sınırları içinde hareket etmeniz ve pembe düşlerin gözünüzü boyamasına izin vermemenizdir.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda seyrini sürdürecek olan Merkür, kendinize ait tüm değerlerinizi zihinsel anlamda tekrar ele alacağınız süreç anlamına gelmekte. Güneşin de Yengeç burcunda ilerlemesi nedeniyle etkisi katlanıyor. Kendini güçlü bir biçimde ifade etmekten hoşlanan Aslanlar bu dönemde geriye çekilmiş gibi görünseler de aslında kendileriyle başbaşa kalarak eksiklerini tamamlamaya çalışıyorlar diyebiliriz. Peki bu geri planda neler yapmak lazım. Öncelikle kendinizi net olarak gözden geçirmede bulunmanız lazım. Bu konuda geçmişte yaşananlar size rehber olacaktır. Hani deriz ya bazen, hatalarımdan gerekli dersleri aldım diye. İşte bu dönem de sizin için bu sözü doğrulatır şekilde geçirilmeli. Elinizde olmayan ve müdahalede bulunma imkanınız olmayan durumlardan tutun da, gelecekte yapmayı düşündüklerinize kadar herşeyi dürüstçe ortaya koyma zamanınız. Nelerin gitmesi ve nelerin kalması gerektiğini Merkürün size sunacağı hafıza gücünüzle şimdi daha net görebilir ve düzenleyebilirsiniz. Yalnızca bu enerjinin aşırı duygusallaştıran ve değişkenlikler yaratan özelliğini hesaba katarak bunları yapınız. Çünkü bu etki altında kimi zaman insan yenilik yapayım derken eskiye bağımlı kalması mümkündür. madem şimdi farkındasınız geleceğinizi şekillendirmek ve yakında yapacağınız yeni çıkışlar için bu gücü de diğerleri gibi kullanmaya başlayınız.

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Güneş, sizler için hakikaten faydalı, tesirli ve oldukça güçlüdür. Hani deyim yerindeyse, Aslanın kendini Aslan gibi ifade edebildiği bu dönemin kıymetini bilmek ve gayet akıllı bir şekilde değerlendirmek gerekir. Her yıl Güneş bu tarihe geldiğinde bir kat daha parladığınızı, dünyaya şöyle bir yüksekten baktığınızı, etrafınızda istediğiniz her insanı etkiniz altına aldığınızı hissedersiniz. Güneş bireylik duygusudur, güçtür, ışıldamaktır, özdür, egodur. Güneşin ışığı nereye değse orası aydınlanır, ısınır. Fazlası zarardır ama yokluğunu düşünmek bile zordur. Hep sorarlar, neden Aslanlar bu kadar etkileyici, neden unutulmaları zor diye. İşte bunun en önemli sebebi Güneştir. Öz kimlik duygunuz üzerinde bu denli etkili olan bu güç eğer doğru bir şekilde kullanılırsa girişimcilik, başarı, zevk, aşk, coşku, yaratıcılık konularında sizi olabildiğince besler, büyütür, geliştirir. Şimdi her gün sırayla doğum günlerinizi kutlamaya başlayacaksınız. Bir yaş daha olgunlaşacak ve bir yaş daha almanın ağırlığı ve sorumluluğu içinde hareket edeceksiniz.

        Dış dünyada aktif ve son derece cesur, sıcak ve cömert hatta azametli bir şekilde kendinizi gösterme vaktiniz olan bu tarih diliminde yaşamınız adına yeni kararlarınızı uygulamaya koymalı, sırf bir ay için değil, tüm yaşamınız adına etkili olacak girişimlerde bulunmalısınız. Son bir aydır, eskiyle alakalı olan her türlü işinizi halledip, içten içe planlamalar yaptıysanız şimdi o planları ortaya koymanız açısından etkili bir enerjiniz bulunmakta. Gerek iş, gerekse özel ilişkileriniz bakımından yenilenme, sevginizi ifade etme, imajınızı güçlendirme, çevrenizle bağlantı kurma ve en olumlu yönlerinizi gösterme, ben buradayım deme zamanınız olan bu süreci değerlendirmek için çaba sarfetmelisiniz. Hani doğru zaman, doğru yer, doğru kişi diye bilinen olgunun tam olarak anlamını bulduğu bir dönem sorulsa, bu dönem olduğunu söyleyebiliriz. O zaman bugünden itibaren atağa geçmeye başlayınız. Sisteminizi kurunuz, gerekli kişilerle bağlantıya geçiniz, yeni görevlere hazır olunuz ve ne kadar güçlü bir kişi olduğunuzu dünyaya gösteriniz.

        İş ve Kariyer

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemeye başlayacak Güneş gezegeni dış hayattan kendinizi geriye çekerek güç toplama zamanınızdır. Belki bu süreçte fazla ortalarda görünmekten hoşlanmayabilirsiniz. Hatta elinizden geldiğince sakin limanları tercih edebilir, kendinizi kalabalıklar içinde yalnız hissedebilirsiniz. Bütün bunlar sizi korkutmasın. Nasıl her gece Güneş olanca haşmetine rağmen yeni bir günde bizleri aydınlatmak için geriye çekiliyorsa, sizler de Güneşin çocukları olarak şimdi kendinizi yeni umutlarla ve yeni hedeflerle dünyaya gösterebilmek adına içsel arınmaya, bilinçli istekleriniz için hedef belirlemeye çalışacaksınız. Bu süreç toparlanmak adına son derece önemli, son derece verimli geçebilir. Sadece tek farkı çevrenizdeki kişilerin sizin içinize kapandığınızı düşünmeleridir. Oysaki ruhsal yönden toparlamak, yaşamınızı gözden geçirmek kendiniz için neyin gerekli olduğunu tespit edebilmeniz açısından gayet faydalıdır.

        Bu enerji altında, egonuz gereği korunmak dürtünüz yükselebilir ancak en yakınlarınıza içinizi açabilirsiniz. Şimdi tek isteğiniz sakinlik ve huzurdur. Bunu size sunabilecek kişi veya olgular baş tacınızdır. Bazen çalışmak dahi istemeyebilir, ruhunuzun derinliklerini keşfetmenin hazzını yaşayabilirsiniz. Liderlik etmek yerine, geri planda kalarak etrafınızdaki dünyayı pencerelerin ardından izleyebilirsiniz. Bu dönemi olumlu yönde değerlendirmek için yapmanız gereken en önemli şey, kendinizle barışık olmak, karmaşık durumlara rağmen kendinize güvenmektir. Bu süreçte, kendinizi arındırmak, hedeflerinizi belirleyerek üzerine gidebilecek cesareti toplamak için kendinize zaman tanıyınız.

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Sevgili Aslanlar ateş grubunun yaratıcı ve oldukça özel insanları Uranüs Koç burcunda ilerlemeye başladığında, yaşamınızda yepyeni bir sayfanın açılmaya başladığını hissedebilirsiniz. Bu güçlü enerji 2010 yılında tadımlık olarak bizlerle beraber. Ancak 2011 Mart ayı itibariyle yedi yıllık süreçte onun lezzetiyle doyuma ulaşabileceğiz. Astrolojik yapısı gereği Uranüs enerjisi Aslan burcu kişileri için zorlayıcıdır. Çünkü hem karşıt burcu Kovanın yöneticisidir hem de bireysel egosu gereği Aslan onaylanma ihtiyacı duyan bir burç olduğu için bunu bulamadığında endişe duyabilir. Ancak Koç burcunda ilerleyen Uranüsün enerjisi Aslana uygundur. Yaratıcı yönlerinizi, farklılıklarınızı ortaya koyabilmenizde destekçinizdir. Böylece evrensel dersiniz gereği hiç kimse sizi alkışlamasa da kendi yolunuzu kendiniz cesaretli çizebilirsiniz. Uranüs sayesinde güç kazanan Aslan, önümüzdeki yedi yıllık süreçte hem yaşama bakış açısı hem de kişisel gelişimi adına ivme kazanmış olacaklar. Bu gelişim kimi zaman inanç sisteminizle alakalı konularda yeniden gözden geçirme anlamına geldiği gibi, eğitim hayatınızdan tutun da, mesleki uzmanlığınıza kadar geniş bir yelpazede yaşanacak değişimlerin de göstergesidir. Özellikle yurtdışı bağlantılı veya başka bir şehre yerleşme anlamında da sizi etkileyebilecek Uranüs belki Satürn gezegeninin Terazi burcundaki etkinliği nedeniyle önümüzdeki 2,5 yıl boyunca bu konuda sizi durdurucu bir etki yaratsa da, ileriki yıllarda bu durumu gerçekleştirme imkanı bulabilirsiniz.

        Uranüs Koç burcu seyri hayatınızı yönlendirmeniz için bugüne dek belirlediğiniz prensiplerin değişimi anlamına gelebilir. Kendi doğrunuzun peşine cesaretle gidebilir, hatta çoğu zaman sadece kendi doğrularınız ve istekleriniz için adımlar atabilirsiniz. İşte böyle zamanlarda ne olursa olsun doğru bir adım atabilmek için lütfen önünüzdeki resme iyi bakınız. Uranüs enerjisini dizginlemek oldukça zordur. Kaldı ki Satürn Terazi burcunda ilerlemeye başladığında Uranüsle bu sefer Terazi-Koç burç aksı üzerinde bir gerilim yaşanacak. Bu gerilimde yanlış kararlar vermemek için uygulamak istediğiniz yenilikleri işbirliği içinde yerine getirmeniz şarttır. Yeniliklerden söz etmiştim. Yeni yerler, keşifler, buluşlar, yurtdışıyla ilgili çalışmalar, uzak bir ülkeye yapılan yolculuklar önümüzdeki yıllara damgasını vurabilir. Sözgelimi 2.5 yıl boyunca ülkenize gelip gidersiniz ardından uzun yıllar yurtdışında kalabilirsiniz. Eğitim hayatınızla ilgili mevzularda hızlı bir öğrenme ve öğrendiklerinizi uygulama şeklinde gelişmeler yaşanabilir. Sabit sizi bir yere bağlayan bir yaşam sürmek yerine, aksiyonu bol bir hayata merhaba demeye hazırsanız Uranüsü karşılamaya hazırsınız demektir.

        Geri hareket süresince görülmesi muhtemel Etkiler ve Dikkat edilecek hususlar:

        1-Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur.

        2-Uranüs gezegeninin Koç burcunda ilerlemeye başladığı 28 Mayıs sonrası yaşanan gelişmeler üzerinde tekrar düşünülmesi, geri hareket süresince acil kararlar verilmemesi yararlıdır.

        3- Uranüs gezegeninin tekrar Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı Mart 2011 tarihinde yukarıdaki konuların hayatınızdaki etkileri belirgin hale gelir. O nedenle, 5 Temmuz-13 Ağustos dönemini iyi değerlendirmek lazımdır.

        4-Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir.

        5- Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

        6- Uranüs geri hareketini diğer geri hareketler gibi, bir filmin fragmanına benzetiyorum. Tek tek kareler gözlerimizin önünden geçiyor. İleri-geri sarıyor bütünü anlamaya çalışıyoruz. Ancak bu kareleri(yaşanacak gelişmeleri) iyi anlamak, akılda tutmak lazım. Çünkü ileride bütün bu parçalar birleşerek kendi senaryomuzun baş kahramanı olmamızı sağlayacaklar.

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay önce yani 13 Haziran-23 Temmuz arası

        11 Temmuz tarihinde Yengeç burcunda oluşacak Yeniay ve Güneş Tutulması iç dünyanızda sizi rahatsız eden konular üzerinde etkili olacağından, hayatınızdan çıkarıp atmanız gerekenleri tespit etmeniz açısından son derece önemlidir. Sizi duygusal ve ruhsal anlamda dünyadan soyutlayan ne varsa öncelikle kendinizi keşfederek bunların üstesinden gelmelisiniz. Sağlık problemleri, gizli düşmanlıklar ve yani enerjinizi kesen herşeyin farkına varabilir ve bunlarla nasıl mücadele etmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Kendinizi tanımlamakta karmaşa yaşıyorsanız bu tutulma sizi kendi gerçeğinizle karşılaştırarak ayağa kalkıp mücadele etmeniz için itekleyecektir. Aşırı duyarlılığınızı geriye çekerek bağımlılıklarınızı sorgulamalısınız. Belki de ter dökerek bunca zaman oluşturduklarınızı bir yana koyup yeni bir şeyler elde etmek için mücadeleye girebilirsiniz. Bu tarih miladınız olsun. Kendinize yeni bir sayfadan bakmaya çalışınız. Parasal konularda başarılı olmak için ölçülü hareket etmek fakat endişeli davranmamak, ekmeğinizi kazanmak için çaba sarfetmek ancak ilişkilerinize dikkat etmek son derece önemlidir. Herşeye kusur bulmak, karşınıza çıkan fırsatları değerlendirememek anlamına gelir ki, olumsuzdur. Oysaki Güneş Tutulmasının verdiği destekle kendi kendinizi gözden geçirmeniz, durumunuzu analiz etmeniz gayet faydalıdır. Bu dönemde sanatsal el işçilikleri, sağlık ve güzelleşme konuları, tasarım çalışmaları maddi kazanç getirici olabilir.

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2012

        Sevgili Aslanlar geçtiğimiz 29 Ekim 2009 tarihinde Satürn Terazi burcunda ilerlemeye başlamıştı. Ardından gezegeninin devinimi nedeniyle geri hareketle Başak burcuna dönmüş geçmişin bir muhasebesini, tamamlanması gerekenlerini gözden geçirmemizi sağlamıştı. 21 Temmuz itibariyle 2,5 yıldır devam eden Başak burcu dönemi bitmiş oluyor. Bundan sonra Terazi burcu deneyimleriyle bizi olgunlaştıracak Satürn gezegeninin yansımalarını gelin birlikte gözden geçirelim. Kardeşleriniz, büyüklerinizle alakalı konularda alınacak yeni sorumlulukların işareti olup, hayata daha ciddi bakmanızı sağlayıcıdır. Eğitsel konularda da etkili olacak bu enerji, yarım kalan eğitiminizi tamamlamayı veya devam eden eğitiminizde istikrarlı, disiplinli hareket etmenizi destekleyicidir. Etrafınızda olan bitene daha dikkatli bakacağınız bu enerji altında, kendiniz dışındaki dünyayı algılamayı öğreneceksiniz. Güven içinde yaşamak için çevrenizi yakından gözlemlemenin ne kadar önemli olduğunu anlayacak, herşey hakkında bilgi toplamaya çalışacaksınız. Dil gelişimi, iletişim, konuşma, yazma, başkalarıyla ortak düşünmeye çalışma bu transitin etkileri altında mümkündür. Meraklılık yüksektir ve bu durum kendinizi geliştirmeniz adına gayet faydalıdır.

        Çalışma hayatınızla ilgili mevzularda da etkili olacak bu enerji, yakın çevrenizden destek görmenizi, kardeş, amca, komşu, partner veya yakın birinin desteğini üzerinizde hissetmeyi, eğitmenlik ve ortak çalışmaları işaret edebilir. Eğitim hayatınızda geçen yıllara göre çok daha fazla mücadele verebilir fakat eskisine göre gayet başarılı olabilirsiniz. Büyüklerinizden destek görebileceğiniz bu dönemde, kendi kimliğinizi kaybetmeden eşit ilişkiler kurabilmeyi öğrenebilirsiniz. Eğer egonuza yenilik ve herşeyde ben demeye çalışırsanız bu süreçte zorluklar yaşamanız mümkündür. Yer değiştirme ve nakil yoluyla başka bir ortamda çalışmanın işareti olabilecek bu enerji, yerleşik düzenden evlilik, iş, zorunluluk veya sorumluluklar nedeniyle uzaklaşabilirsiniz. Fakat çevrenizin desteği ve güçlü kişilerin yardımı sayesinde bu durumu kolayca atlatabilirsiniz. Bu dönemde önemli olan yakın çevrenizle iletişiminizi güçlendirmek, uyumlu ve dengeli ilişkiler kurmak, sorumluluklarınızın farkında olmak, bilgilenmeye önem vermek, paylaşımcı davranmaktır.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYI ve BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili Aslanlar 26 Temmuz tarihi saat 04:36 saati itibariyle Kova-Aslan burç düzlemi üzerinde meydana gelecek Dolunay, beraberliğinizle alakalı konularda belirli ayarlamalar yapmak durumundasınız. Nasıl kendi istekleriniz, yaşama bakış açınız konusunda bireysel davranıyorsanız, şimdi karşınızdaki insanla bütünleşebilmek ve sağlıklı bir beraberlik kurabilmek için onun da duygularına isteklerine ve beklentilerine önem vermeyi başarmanız gerekiyor. Ancak böylece dengeli, tutarlı ve düzgün bir ilişki yaşayabilirsiniz. Bilirsiniz Aslanlar önemsenmekten ve onların fikirlerine saygı gösterilmesinden hoşlanırlar. Bağımsızlık duyguları son derece önemli olduğundan, üzerlerinde bir denetim uygulanması halinde buna oldukça sert bir tepkiyle karşılık verirler. O zaman şimdi siz, ilişkinizle alakalı konularda, karşınızdaki insanın kendisini olduğu gibi yansıtmasına izin vermeniz gerekiyor. Siz de denetim uygulamayacak, siz de onu dinleyecek ve onun yaşama bakış açısı ve duygularına karşı toleranslı olmaya çalışacaksınız. Çünkü bunun tam tersi bir durum ilişkinizin devamını mümkün kılmayacağından sorunlara neden olabilir. Burada yapılması gereken birlikte olduğunuz kişiyle açık ve net bir şekilde konuşmanızdır. Kendi isteklerinizi belirttiğiniz gibi onun da sizden beklentilerini sorunuz. Eğer bu kişi sizin için önemli ve değerliyse, kuvvetli bir aşk, ortak bir hayat ve sağlıklı bir ilişki yaşıyorsanız lütfen paylaşımda bulunmaya çalışın. Eğer bunu yapmayıp, hep ben demeye devam ederseniz, bu beraberliğinizin sonu anlamına gelebilir. İlişkisi olmayanlar da aynı şekilde bundan sonra kuracakları beraberliklerde sırf kendileri adına düşünmeyip, ortak hareket etmeye çalışma fikrine sıcak bakarlarsa bu Dolunay size arzuladığınız bir insanla tanışma anlamında bir sürpriz yaşatabilir.

        Parasal Durum

        7 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında para evinizde seyrini sürdürecek Mars, tasarrufun önemini göstermekte. Yani maddi konularda daha dikkatli hareket etmek gerekliliği doğabilir. Kaynaklarınızı olur olmaz şekilde harcamalar yaparak tüketmek yerine, sistemli şekilde hareket etmenize neden olan şartlarla karşılaşabilirsiniz. Malum yaz dönemindeyiz. Çoğumuz tatil programımızı yaptık veya yapmak üzereyiz. Ancak şu var ki Aslanlar açısından Mars Başak seyri biraz zorlayıcı bir etki yaratabilir. Onun için ekonomik yönden bütçenizi sarsmayacak bir program yapmak yararlı gözüküyor. Bu enerji, parasal konularda eleştirel tavırlar içinde olmanız veya kazanımlarınız konusunda eleştirilere maruz kalmanız anlamına gelebilir. Özgür ve gururlu Aslanlar için bu durum tabii ki rahatsız edicidir. Özellikle Temmuzun ilk haftasındaki enerjiler maddi anlamda zorlayıcı olarak görülüyor. Ancak şu var ki, bu eleştiriler dikkatlice gözden geçirildiğinde oldukça faydalıdır. En azından kendinizi düzenlemenizi ve gözden geçirmenizi sağlar. Maddi konularda titizlik ve pratik hareket etmek Mars sayesinde mümkündür. Eldeki verilere göre hareket etmeniz sayesinde kalıcı çözümler bulmanız kolaylaşır. El sanatlarıyla uğraşmak, hizmete yönelik servisler, hesaplama(muhasebe) hijyen gerektiren konular üzerinden para kazanılabilir. Ayrıca bu süreçte eş, iş ortağınız, yasal davalarınızla ilgili konularda beklediğiniz paralar gecikebilir veya hayal ettikleriniz için mücadele etmeniz gerekebilir. Benim tavsiyem maddi açıdan ılımlı hareket etmeye özen göstermenizdir. Nitekim Mars Başak burcu enerjisi altında kolay kolay gerilime düşülmez ancak canınızı sıkan ufak tefek konular rahatsız edici olabilir.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Merkür gezegeni, maddi konulardaki hassasiyetin simgesi olup, parayla ilişkili düşüncelerinizin içinde bulunduğunuz koşullanmalardan etkilenebileceğinin göstergesidir. Böyle bir durumda, para konusunda birbiriyle tutarsız fikirler içinde olmanız mümkündür. İhtiyaçlarınız söz konusu olduğunda olayları subjektif biçimde değerlendirebilir, alınganlıklar gösterebilir, tarafsızlığınızı yitirebilirsiniz. Aileniz veya değer verdiğiniz kişilerin maddi durumlarını merak eder, elinizden geldiğince sahiplenip kollamaya çalışırsanız. Fakat şu var ki, kendiniz hakkındaki parasal mevzularda konuşmaktan başkalarıyla düşüncelerinizi paylaşmaktan hoşlanmazsınız. Bu yerleşim geri planda yapılacak bütçenizin, maddi durumunuzun göstergesi de olabileceğinden, geçmişte yaşananları göz önüne alarak hareket etmeniz gayet faydalıdır. Kazancınızla alakalı konularda içgüdüsel davranışların ön planda olabileceği bu tarihlerde, anneniz, eşiniz, sevgiliniz, ailenizle parasal mevzularda görüşmeleriniz olabilir. Bu kişiler size destek verebilir veya manen yardımcı olmaya çalışabilirler. Ayrıca inancınız gereği, çoğu zaman güzel dileklerde bulunabilir. Daha iyi olanaklarda yaşamak adına dualar edebilirsiniz. Duygusal ve maddi güvence arzunuz oldukça yoğundur. Sizin yapınıza pek uymasa da, birilerinin size moral vermesinden bazen hoşlanır bazen de oldukça itici bulabilirsiniz. Duyarlılığınız ön planda olduğu için, ben bu enerjinin maddi anlamda cesaretli girişimlerde bulunmak ve kazanmak adına değil ama gönül huzuru, benlik duygunuz, bastırılmış bazı düşüncelerin yarattığı hassasiyet dönemi olarak geçebileceğini düşünüyorum.

        İyi Haber

        Eylül 2007 yılından beri sizi maddi konularda planlı olmaya, sorumluluklarınıza sahip çıkmaya ve bu sayede finansal anlamda dikkatli hareket etmeye çalışmış olan Satürn gezegeninin bu alandaki transiti, öğretisi, baskısı, ikaz edici rolü 21 Temmuz tarihinde bitiyor. Bir daha aynı noktaya gelmesi için 29 yıl geçmesi lazım. Ancak ay sonuna kadar zor beğenen öğretmen rolünü hala sürdürüyor. Marsla aynı alanda ilerleyecekleri için giderayak hala soluğunu ensemizde hissedebiliriz. Bir gezegen bir burçta ilerlemeye başladığı ilk üç derece ve bir burçtan çıkmadan önceki üç derecesi son derece önemli. Yani Terazi burcuna girecek olsa dahi birkaç ay daha dikkatli hareket etmeye çalışmakta fayda var. Biliyorum son yıllarda hep onun sözü geçti ve sizler mücadelenizi sürdürürken aslında doğal yapınıza uymayan bir tarzda sustunuz, durdunuz ve düşünmeye başladınız. Önünüze çıkan herhangi bir teklif veya şu anda bulunduğunuz durum nedeniyle risk almaktan çekinmiş olabilirsiniz. Biraz daha şartların olgunlaşmasını ve daha uzun ömürlü olmasını bekliyor olabilirsiniz. Tabii ki bu doğal bir durum. Çünkü bir Aslan sıradan veya herkesin kolaylıkla yetinebileceği şartlarda yaşamak yerine çok daha kaliteli olanına sahip olmak istediği için azla yetinmesi söz konusu değil. Ancak çoğu gitti azı kaldı diyelim. Biz Satürn öğretmenimize bize öğrettikleri için teşekkür etmeyi unutmayalım. Çünkü onun öğretileri olmasa, belki de paranın bu denli önemli olduğunu anlamamız kolay olmayacaktı.

        Aslan Burcu Temmuz Astrolojik Takvimi

        Pozitif Enerjili Günler : 4-5-8-9-13-14-17-18-21-22-31

        Zayıf Enerjili Günler : 6-7-19-20-26-27

        Aşta şanslı günler : 21-22

        Parasal açıdan kısmetli günler :15-16

        Yeniay : 13-14

        (Ay gezegeninin Aslan burcunda ilerlediği günler sizin için Yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

        Dolunay : 26-27

        (Ay gezegeninin Kova burcunda ilerlediği günler, siz Aslanlar için Dolunay anlamı taşır. Duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişme meydana gelir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

        Not:

        Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

        Temmuz ayının bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,

        Başak Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Venüs gezegeninin Aslan burcu seyri ilişkiniz veya genel olarak ikili beraberlikler konusunda Temmuz ayında da etkisini sürdürmekte. Ne gibi etkiler yaratabilirdi tekrar hatırlayalım. Aşk hayatınızla ilgili meselelerde geriye çekilerek bir iç hesaplaşmada bulunmanız anlamına geliyor. Bu öyle bir ruh halidir ki, beraberliğinizin muhasebesi yapılır ve bundan sonrası adına nasıl kararlar alınmalı, kendinizi nasıl güçlü ifade etmelisiniz, düzgün bir ilişki nasıl yaşanmalı, partnerinizle aranızdaki farklılıklar nedir? Bütün bu sorulara bilinçli bir şekilde cevap aramanız lazımdır. Çünkü bu etki altında insan gurur duyacağı bir aşkın özlemini çeker. Geri planda kalış, aşktan soğumak veya aşkı reddetmek demek değildir. Bilakis daha güçlü bir ilişki yaşamak için kendini gözden geçirmek anlamına gelir.Bu gözden geçirmede hakikatleri gözden kaçırmadan hareket etmeniz son derece önemlidir. Venüs gezegeninin Aslan burcu seyri kimileriniz için, yasal olmayan bir beraberlik nedeniyle gizliliğin ön planda tutulması anlamına geldiği gibi, platonik bir aşkın işareti de olabilir. Tutkularınız oldukça yoğundur ancak bunları karşınızdaki kişiye söylemeniz halinde onu kaybedeceğinizi düşünebilirsiniz. İkincisi taraflardan biri evlidir ve doğal olarak ilişkinin gözlerden uzak yaşanması gerekmektedir. Ancak şu var ki, bu beraberlik oldukça ateşlidir. Üçüncüsü ilişkinizde maddi ve manevi konularda görüş ayrılıkları vardır. Doğal olarak bu süreçte yalnız başınıza kalarak veyahut partnerinizin ilgisini çekmek için bir takım oyunlar düzenlemeniz de mümkündür. Amacınız otoritenizi karşı tarafa kabul ettirmektir. Ancak dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bunun bedelini ağır ödeyebilirsiniz. Bu süreçte yaşanabilecek diğer bir gelişme sevdiğiniz kişinin başka bir şehirde yaşıyor olması halidir. Doğal olarak birbirinizi görememenin yarattığı sıkıntılar söz konusudur. Bütün bu örnekler enerjinin kendine has doğasında vardır. İç dünyanızın zenginleşmesi, egonuzun yükselişi ve Sevgi alış verişinizin farklı hale gelişi.

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında, burcunuzla uyumlu görünüm yapacak Güneş gezegeni bu süreçte Yengeç burcunda ilerleyecektir. Her yıl Kuzey Yarım Kürenin aydınlık ve sıcaklığa kavuşmasını sağlayan bu geçiş 23 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Sosyal hayatın içinde yer alarak yaşamınızın güvenliği ve mutluluğu adına çaba sarfetmek anlamına gelen bu dönemde ekip çalışmaları, organize faaliyetler ve yeni kurulacak dostlukların da içeriğinde hep bu iki olgu yer almaktadır. Bir Başak daima çalışkan, analizci ve özverili çalışabilen kişidir. Güneş yengeç burcunda ilerlediği süre içinde o, öncelikle hedef duygusunun ve ihtiyaçlarının ne olduğunu saptamakla işe başlayabilir. Arınmak ve huzuru bulabilmek adına karanlıklardan çıkması gerektiğinin bilincindedir. Bugüne dek ne olduysa olmuştur ama bundan sonrasında mutlaka başarılı olmak zorunluluğu vardır. İşte bu nedenle eski dostları, eski aşina ortamları, eskiden beri tanıdığı insanları kısaca geçmişe ait ne var ne yoksa heybesine koyarak yeniye doğru koşmayı tercih edebilir.

        Sevdikleriniz için son derece özverili davranacağınız bu dönemde yardımseverliliğiniz ve iyi niyetinizle herkesi kucaklayabilirsiniz. Sorumluluklarınızın her zaman olduğu gibi bu dönemde de farkındasınızdır. Bu yüzden de başarılı olmak için geçmiş tecrübelerinizden yararlanmak gerektiğinin bilincindesinizdir. Kimileriniz için bu süre ailenizi yönlendirmek adına her türlü zorunluluğu gönüllü kabul etmenizdir, kimilerinize göre yeni bir aile düzeni kurabilmek adına girişimci olmanızdır. Her ne olursa olsun faydalı ve verimli geçeceği muhakkaktır. Bu dönemi olumlu geçirebilmenin yolu, ekip halinde çalışmayı kabul etmek, sizinle aynı amacı taşıyan insanlarla buluşmak ve uzun yıllardır hedefiniz olan herşeyi gerçeğe dönüştürmek olmalıdır.

        8 Temmuz ve birkaç gün sonrası etkili olması muhtemel Venüs-Neptün karşıtlık görünümü başta ruhsal sağlığınız, sırlarınız, henüz çözüme kavuşmamış sorunlarınız, bitirilmesi gereken işleriniz, inancınız, gizli ilişkiniz, aşk hayatınızla ilgili konularda yaşanabilecek yanılmaların veya gelişmelerin göstergesi olarak önemlidir. İleride bir problem yaşamamak için, gayet sakin bir şekilde hareket etmek, bazı konularda ısrarlı davranmamak son derece önemlidir. Çünkü henüz olgunluğa erişmemiş şartlar veya belirsizlikler nedeniyle tam bir güvenlik hissetmek ve bunu sürdürmek mümkün olmayabilir. Burada yapılması gereken, olayları abartmadan, sadece son durum çerçevesi içinde ele alarak düşünmektir. Ayrıca gizli ilişki yaşıyorsanız, bu konuda çok dikkatli olmalısınız. Bazı kişilerin, hakkınızda ileri geri konuşması veya size ait durumları ortaya çıkarması, ailenizin huzurunu kaçırıcı olabilir ve bunun sonucunda yanlış kararlar verebilirsiniz. Bir diğer önemli nokta bu tarihte aşk meselelerinde kendinizi dilediğiniz gibi ifade edememenin getirdiği içsel baskıdır. Aşkta hizmet duygusu yüksek Başaklar, Venüs Aslan burcu sürecinin kendi içindeki ego oyunlarına alışık değildirler. Eğer ilişkide sorunlar varsa bu enerji altında Başak doğal olarak huzursuz olabilir. Bu huzursuzluk sağlığı açısından risk faktörü oluşturacağından benim tavsiyem ne olursa olsun güvensizlik duyduğunuz veya hissettiğiniz noktaları tekrar bir gözden geçiriniz. Size güven hissi vermeyen, ileride sorun yaratabilecek durumların içinde yer almadan önce iyi düşünün.

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE TAM GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay önce yani 13 Haziran-23 Temmuz arası

        11 Temmuz tarihinde oluşacak Yeniay ve saat 22:40 itibariyle meydana gelecek Tam Güneş Tutulması, öncelikle sosyal faaliyetlerinizin canlanması adına değerlidir. Yeniay eski arkadaşlıkların yeniden gündeme gelmesini sağlayabilir. Yıllardır görmediğiniz veya küs olduğunuz bir dostunuzla yeniden karşılaşabilirsiniz. Ne zamandır düşündüğünüz eski bir planınızı düzenleyerek diğer kişilerin beğenisine sunabilirsiniz. Ailenizin rahat ve güvende olması adına yeni bir hedef tayin edebilirsiniz. Güçlü insanlarla bir şekilde tanışır, amaçlarınızı gerçekleştirme umudu kazanabilirsiniz. Sıra dışı bir iş veya proje teklifiyle karşılaşabilirsiniz. Size yardımı dokunan kişilerle karşılaşabilirsiniz. Yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Sosyal hayatınız eskisine göre çok daha hareketlenir. Tanıştığınız insanların, daha sonra size yardımcı olacağını biliniz. Ev ve aileleri ilgilendiren yeni bir iş için start verebilirsiniz. Gelişmek istediğiniz her konuda bu tarihi bir başlangıç kabul ediniz ve umudunuzu içinizde yüksek tutarak girişimde bulununuz

        İş ve Kariyer

        7 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeni, dikkatli ve titiz bir şekilde isteklerinizin peşinden gitmenizi sağlayan bir kuvvettir. Astrolojik olarak Mars engellerle mücadele gücümüz, hedeflerimizin peşinden cesaretle gitme güdümüz kısaca savaşçı yanımızdır. Mars Başakta ilerlediği süreçlerde ise mantık ve analiz gücü delice cesaretin üstünü örter. Çünkü temkinli olmanız gereken bir zamandır. Detaylar öylesine kafanızın içinde dolaşır ki, doğal olarak akıllı seçimlerde bulunmak için hedef üzeride iz sürülür. Burnunuzun iyi koku alması gerekir. Sistemli ve pratik şekilde hareket edilmelidir. Ki bu Mars gibi bir gezegen için zorlayıcı bir durumdur. Hani deyim yerindeyse Mars bir küçük çocuk gibi terbiye edilmektedir. Ancak bu 21 Temmuz tarihine kadar aynı alanda ilerleyen Satürn hem de geri planda düşündüğünüz işleri yoluna koyabilmeniz açısından gereklidir. Yaptığınız planları şimdi tekrar gözden geçirerek yürürlüğe koyma arzunuz hatta kimi zaman baskıda bulunma ihtiyacınız yükselebilir. Bunlar Mars Başak sürecinde normaldir. Ancak belli bir dozda olması işlerinizi düzgün bir şekilde yoluna koymanız açısından son derece önemlidir.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Merkür gezegeni, hedef alanınız içinde olan konuları geçmişten ders alarak, bir kez daha düşünecek, gözden geçirecek, güvenliğinizi sağlamak ve kontrolü ele geçirmek adına kullanabileceksiniz. Siz bu süre içinde aileniz, içinde yer aldığınız grup, arkadaşlarınızla olan ilişkiniz ve sosyal hayatınızla ilgili her konuya hassasiyetle eğilmeli, fakat yenilikte bulunmaktan vazgeçmemelisiniz. Geleceğinizle alakalı plan ve projelerinizi hayata geçirilmek için öncelikle dış dünyada kendinizi ifade etmekten çekinmemelisiniz. Ürkeklik veya hassasiyet göstermeniz, geçmişte olanlara saplanıp kalmak gibi duygularınızı şimdi bir kenara koyarak ilerlemeye çalışınız. Bunların size bu dönemde faydası olmadığı gibi, duraklamanıza da sebep olabilir. Sizi amacınıza ulaştırabilecek kişilerle ilişkilerinizi bu süre zarfında özellikle güçlü tutmaya çalışınız. Konusunda deneyimli insanlarla bir araya gelmeye çalışınız. Sosyal hayatın içinde gruplarla temasa geçiniz, kendini yenilemeyi bilen insanlardan öğüt almayı ihmal etmeyiniz. Ailenizle, eşinizle veya dostlarınızla olan her türlü irtibatınızda veya önemli konular üzerinde düşünürken, plan yaparken her zamanki analiz gücünüzden yararlanınız, mantıklı düşünmeye çalışınız.

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında seyrini sürdüreceği Aslan burcuna girmiş bulunmakta. Bu dönem, Güneşin Aslan burcunda yönetici olması dolayısıyla, her burç için farklı alanlarda farklı bir gücün açığa çıkması anlamı taşımaktadır. Sizler için anlamı ise, yeni planlamalarda bulunmak ve gücünüzü toparlamak açısından son derece etkilidir. Kimliğimiz özümüzdür. Bizi başkalarından ayıran özelliklerimizin toplamıdır. Güneş ise astrolojik açıdan kimliğimizi dış dünyada ifade etmemizdeki en önemli kuvvetimizdir. Bazen kişi, hayatıyla ilgili önemli bir dönemece geldiğini hissedebilir. Fakat tam olarak kafasında bazı şeyler oturmuyordur. Kaybetmek istemediği için önüne çıkan fırsat, teklif veya düşündüğü bir girişimle alakalı daha fazla bilgi toplamak, yetenekli olduğu konularda geldiği son noktayı görebilmek veya eksiklerini giderebilmek için geriye çekilir. Bu bir bekleme sürecidir. Bu dönemde toparlanan güçlenen ego, öne çıkmaya hazır hale gelir.

        Sizin için de, kişisel girişimleriniz açısından etkili olacak bu süreç 23 Ağustos tarihinde güneşin burcunuza geçeceği güne kadar bir tür arınma, gözden geçirme ve karar verme anlamı taşıyacaktır. Demek oluyor ki, kendinizi gözden geçirmeli ve hazırlıklarınızı tamamlamalısınız. Bazılarınız için bu bir inziva dönemi olarak görülse veya hissedilse bile, aslında hiç öyle değildir. Çünkü ne kadar geri planda olursanız olun Güneşin Aslan burcu süreci her Başak için güçlü bir planlamanın yapıldığı gayet olumlu bir dönem anlamı taşır. Çünkü amaç duygusu etkindir, kişi hedefine kitlenmiştir sadece zamana ihtiyacı olduğu için beklemede kalması gerekmektedir. Bu süreç sona erdiğinde Anka kuşu gibi yeniden doğacak ve maddi manevi anlamda büyümek için önemli bir dönemece adım atacaktır. Genel tanımlaması bu doğrultuda olan bu dönem haritalarınızdaki enerjiler doğrultusunda şekilleneceğinden sizin de bu enerjinizi yaşamsal konularda kendinizi düzenlemek adına kullanmanızı öneriyorum.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYI ve BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili Başaklar, 26 Temmuz tarihinde saat 04:36 itibariyle Kova-Aslan burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay enerjisini bir tahterevalliye benzetebiliriz. Burada önemli olan her iki ucun da eşit ağırlıkta salınması ve dengenin sağlanmasıdır. Şimdi bu benzetmeden yola çıkarak neler yapılmalı onları birlikte inceleyelim. Öncelikle yaşamınızla ilgili gereksinim duyduğunuz en önemli olguyu saptamak ve bu olguyu çalışma hayatı içinde geliştirerek hedefinize varabilmektir. Bunun yolu kendinizi tanımaktan geçiyor. Siz nasıl bir dünya kurmak istiyorsunuz ve şu anda önünüzde ne gibi engeller bulunmakta. Bu engelleri sistemli bir şekilde hareket ederek aşabilmeli ve diğer insanlara faydalı olabilecek şekilde iş hayatının içinde yer alabilmelisiniz. Kendinize güven duygunuzu ve inancınızı güçlü tutarak, inatçı tavırlardan uzak durarak dış dünyada başarılı olmayı hedeflemelisiniz. Birlik ve beraberlik ruhu içinde, sizinle aynı sistem içinde yer alan kişilerle çalışmaya, bir araya gelmeye özen göstermeniz halinde, daha büyük bir grup içinde yer alabilir, konumunuzda ilerleyebilir ve arzuladığınız hedefe ulaşabilirsiniz. Mesleki konularda çağa uygun tekniklerden yararlanmayı, konumunuzda en iyi noktaya gelmeyi ve günümüz dünyasında geçerli olan alanlarda ihtisas yapmayı hedeflediğiniz takdirde büyük bir bütünün önemli bir parçasını oluşturabilirsiniz. Ne olursa olsun mesleki konularda staj, eğitim, usta öğrenci ilişkisi, kurs gibi geliştirici her türlü eğitimi almaya çalışmalı, pratiğinizi geliştirmelisiniz. Bütün bunlara açık olmanız halinde gelişebilir, büyüyebilir arzu ettiğiniz noktaya en kısa sürede varabilirsiniz. Tam tersi bir durum ise başta sağlığınız olmak üzere iş hayatınızla alakalı konularda kayıp ve sıkıntılar oluşturabilir.

        Parasal Durum

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Sevgili Başaklar Uranüs bireysellik gezegeni olarak Koç burcunda oldukça güçlü ve hızlı bir etki olarak tüm burçlar açısından önemli değişimlerin simgesi. Değişim konusunda bir toprak burcu olarak güvenliğinize her zaman değer verdiğinizi, cesur meydan okumalara alışık olmadığınızı biliyoruz. O zaman şimdiden kendinizi hazırlasanız iyi olur. Çünkü önümüzdeki yedi yıllık süreçte en fazla hız kazanacağınız konu parasal meseleler. Bir yandan Satürn Terazi burcu etkisi altında kazanımlarınız konusunda dikkatli olmanız gerekiyor diğer yandan Uranüs nedeniyle finansal konularda yaşanabilecek krizler için mücadele etmeniz. Ne olursa olsun bu dönemde o muhteşem akıl gücünüze fazlasıyla ihtiyacınız var. Beklenmedik parasal dalgalanmalardan korunmanızın yolu, dikkatli bir bütçe hazırlamak ve harfiyen uymakla mümkün. Yatırım veya iş ortaklığı konularında öncelikle önünüzü görmeye çalışınız. Ben Uranüsün Koç burcu seyri sırasında eş veya ortaklarınızın size yaşatabileceği finansal sorunlara karşı tedbirli olmanızdan yanayım. Bankalar(kredi borçları) konusunda lütfen bilinçli davranmaya çalışınız.

        Çünkü güvenerek çıkacağınız bir yolda yalnız kalmanız mümkün. Risk kelimesi artık sizin için ikinci bir isim gibi olmalı. Bir adım atarken bunun doğurabileceği sıkıntıları önceden görmeniz gerekiyor. Sağlam temeli olmayan hiçbir borcun altına girmeyiniz. Eşinizle olan paylaşımlarınızda yaşanabilecek duygu fırtınalarına yakalanmamak için dikkatli olun. Eğer evli değilseniz seçiminizi yaparken şu anki durumdan ziyade ilerisini gözetmeye çalışın. Uranüs uzun seyirli bir gezegen. 2012 yılında Jüpiterle birlikte yanyana iki arkadaş gibi ilerleyecekler. Ancak 2012 sonrası Uranüs Koç burcunda tek başına transitini sürdürecek. Benim Uranüsle ilgili üzerinde durduğum en önemli zaman dilimi de budur. Sizlere tavsiyem Jüpiterin inancınızı güçlendiren ışığı altında Uranüsün ani değişim rüzgarına kendinizi kaptırmadan bilinçli seçimlerde bulunmayı bilmenizdir. Zaman çok çabuk geçiyor. Biz tedbirli olalım da gerisi kolay. Uranüs hız ve değişim demiştim. Ortak finans alanında ilerleyen Uranüs parasal konularda yaşanabilecek iniş ve çıkışların göstergesi olarak son derece önem taşıyor. Kimi zaman elinize geçen yüksek miktardaki paraların kıymetini bilmek lazım. Çünkü bu paraların aynı şekilde elinizden kayıp gitmesi söz konusu olabilir. yani düzenli bir akış söz konusu olmayabilir. Bunların da farkında olarak ak akçe kara gün için diyerek bir kenarınızda birikimler yapmanız yararlıdır.

        Geri hareket süresince görülmesi muhtemel Etkiler ve Dikkat edilecek hususlar:

        1-Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur.

        2-Uranüs gezegeninin Koç burcunda ilerlemeye başladığı 28 Mayıs sonrası yaşanan gelişmeler üzerinde tekrar düşünülmesi, geri hareket süresince acil kararlar verilmemesi yararlıdır.

        3- Uranüs gezegeninin tekrar Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı Mart 2011 tarihinde yukarıdaki konuların hayatınızdaki etkileri belirgin hale gelir. O nedenle, 5 Temmuz-13 Ağustos dönemini iyi değerlendirmek lazımdır.

        4-Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir.

        5- Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

        6- Uranüs geri hareketini diğer geri hareketler gibi, bir filmin fragmanına benzetiyorum. Tek tek kareler gözlerimizin önünden geçiyor. İleri-geri sarıyor bütünü anlamaya çalışıyoruz. Ancak bu kareleri(yaşanacak gelişmeleri) iyi anlamak, akılda tutmak lazım. Çünkü ileride bütün bu parçalar birleşerek kendi senaryomuzun baş kahramanı olmamızı sağlayacaklar.

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2010

        Sevgili Başaklar hatırlarsanız, 29 Ekim 2009 tarihinde Terazi burcunda ilerlemeye başlayan Satürn gezegeni Nisan 2010 tarihinde geri harekete başlamış tekrar burcunuz üzerinde eğitici, öğretici olarak etkili olmuştu. Her geri hareket onarım süreci olduğuna göre tüm burçlar olarak hayatımızın bir alanında gerekli ile gereksizleri ayıklamış, bundan sonraki Terazi burcuna hazırlık yapmaya başlamıştık. İşte şimdi o gün geldi. 21 Temmuz itibariyle son 2,5 yıldır burcunuz üzerinde etkili olan Satürn gezegenini yolcu ediyorsunuz. Umarım bu süreç sizler açısından zorlayıcı olduğu kadar öğretici olmuştur. Şimdi gelin geçtiğimiz yıl ele aldığımız Satürn-Terazi burcu seyrini tekrar hatırlayalım. İş veya özel ilişki yoluyla maddi ve manevi alanda güçlenmeniz ve yeni ortaklıklar kurabilmeniz adına destekleyici, öğretici olan bu seyir, yaşamınızda en çok neyin değerli olduğunu anlamanızı sağlayan deneyimlerle karşılaşmanız anlamında değerlidir. Eş veya ortak ilişkileri yoluyla maddi gelir elde etmeniz mümkün olduğu gibi, kimi zaman bu gelirlerin sizi kısıtladığını, disiplin altına aldığını farkedebilirsiniz. Ortaklık ilişkisi ister evlilik isterse iş anlamında kurulmuş olsun, öncelikle kimle beraber olduğunuzu iyi bilmelisiniz. Aynı şekilde sizin haliniz vaktin yerindeyse, birlikte olduğunuz kişi üzerinde parasal denetim uygulayabilirsiniz. Bu ise karşı tarafın sıkılmasına neden olabilir. Tutumluluk bu sürecin etkili yansımalarından biridir. Kendinizi güvende hissetmek için en gerekli ihtiyaçlarınızı bile karşılarken aşırı dikkat sarfedebilirsiniz.

        Maddi konularda sistemli ve planlı şekilde hareket etmeniz gereken bu dönemde, birikimlerinizi değerlendirirken dikkatli düşünmenizi tavsiye ediyorum. Özellikle evli Başaklar bütçeleri konusunda hassas davranmalıdırlar. Yeteneklerinizi maddi kazanç sağlamak adına yönlendireceğiniz bu zamanda, düzenli bir gelir için, disiplinli çalışmak esastır. Ortaklık teklifleriyle karşılaştığınızda, kimlerle iş yaptığınızı iyi bilmelisiniz. Eğer ortaklaşa işlerde bir eksiklik ve engel oluşursa açık ve net bir şekilde sıkıntınızı dile getirmelisiniz.Kimileriniz bu dönemde aşkı parayla karıştırabilir, maddi gücü yerinde olan bir kişiyle evlilik yapmayı düşünebilirler. Sizden yaşça büyük veya kariyer sahibi insanlar dikkatinizi çekebilir. Ne durumda olursanız olun bu enerji altında dikkat edeceğiniz husus, kendi değerinizi para, şöhret, güzellik ve karizmatik görünümünüzle eş değer görmek değerlerinizi sağlam bir şekilde oluşturmaya gayret etmelisiniz.

        Başak Burcu Temmuz Astrolojik Takvimi

        Pozitif Enerjili Günler : 6-7-10-11-12-15-16-19-20-23-24-25

        Zayıf Enerjili Günler : 1-2-3-8-9-21-22-28-29-30

        Aşkta şanslı günler : 23-24-25

        Parasal açıdan kısmetli günler :

        Yeniay : 15-16

        (Ay gezegeninin Başak burcunda ilerlediği günler sizin için Yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

        Dolunay : 1-2-3-28-29-30

        (Ay gezegeninin Balık burcunda ilerlediği günler, siz Başaklar için Dolunay anlamı taşır. Duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişme meydana gelir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

        Not:

        Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

        Temmuz ayının bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,

        Terazi Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        7 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemeye başlayacak Mars gezegeni ilişkisi olanlar, olmayanlar veya evli Terazilerin kendilerini, beraberliklerini yeniden gözden geçirmek, hataları veya eksikleri saptamak, yolunda gitmeyen durumları ele almak bakımından etkili bir süreç olduğunu belirtmek isterim. Tabii ki bu gözden geçiriş sorunlu bir ilişki yaşayan Teraziler açısından çok daha önemlidir. Kaldı ki, Mars Başak burcunda bu hareketi yaparken, Satürn gezegeniyle aynı nokta üzerinde yol alacaktır. Bu durumda Terazilerin gelecekleri açısından düşünmeleri şarttır. Gerçeklerin farkında olmak, ilişkide aksayan noktaları saptamak, iyi analiz etmek ve gerekirse bu sorunları iç dünyanızda çerçeveleyerek nasıl daha huzurlu olunur veya nasıl daha olumlu bir ilişki yaşanır bunu belirlemeniz lazımdır. Mars Başak süreçleri genel anlamda mantıklı düşünme zamanlarıdır. Bu gözden geçirmelerde elde edilen sonuçların çelişki, endişe veya kuruntulardan uzak tutulması lazımdır. Çünkü bunlar doğru bir karar verilmesinin önünde engeldir. Teraziler genelde sorunları görmezden gelerek üstünü sıvazlamaktan yanadırlar. Çünkü huzurlarının kaçmasını pek arzu etmezler. Ancak 21 Temmuz sonrası Satürn burcunuzda ilerlemeye başlamadan ve Uranüs gezegeni Jüpiterle beraber ilişki evinizde transitine geçmeden yapacağınız bu incelemeler 2011 Haziran ayı itibariyle oldukça işinize daha sonra çok işinize yarayabilir. Burada önemli olan şudur. Bundan sonrasında hayatınızda karşınıza çıkacak ilişkilerin veya kişilerin özgürlük yanlısı ve bağlanmaya gelemeyen, sıradışı davranmaya istekli kişiler olmaları veya hayatınızdaki kişinin bu tarz tavırlar içinde olma ihtimali yükseliyor. Tabii ki her Terazi burcunun zorlanacağını söyleyemeyiz. Yükselen burç, eşleşim haritalarınızdaki enerjiler farklı gelişmeler anlamına gelebilir. Ancak genel olarak Mars Başak sürecinde şöyle enine boyuna düşünmenin önemi oldukça büyüktür.

        14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak yöneticiniz Venüs gezegeninin Aslan burcu seyri son derece önemli. Sosyal hayatınızın canlanması, kimlik duygunuzun özünde bulunan ilişki kurma ihtiyacınızın yoğunlaşması ve ifade gücünüzün yükselmesi açısından artı bir kuvvet anlamındadır. Şimdi siz etrafınızdaki insanlarla yakın temasta bulunurken, yeni tanışmalar sayesinde canlanabilirsiniz. Arkadaşlıkla başlayan ve daha sonra aşka dönüşen ilişkiler yaşamak, sizinle aynı doğrultuda düşünen kişilerle ortak bir birlik oluşturmak bu enerjinin olumlu etkilerindendir. Yalnız dikkat edeceğiniz husus, ister özel isterse dostluk anlamında olsun insanlarla ilişkide bulunurken, her zamanki gibi mantıklı düşünce ve tarafsız yaklaşım tarzını benimsemenizdir. Venüs Aslan burcu geçişlerinde genel olarak egonuzun yükselmesi söz konusu olacağından herşeyi kendi istekleriniz çerçevesi içinde yapılmasını istemeniz mümkündür. Yine bu etki altında beğeni dereceniz oldukça yükseleceğinden etrafınızda bulunan güzellikleri veya karşılaştığınız insanları yeterli bulmamanız, iyinin daha iyisi vardır diyerek uçarı beraberlikler yaşamanız kolaydır. Lükse ve konfora olan düşkünlüğünüz artabilir. Oysaki bu enerjiyi arkanızda bir güç kabul ederek, kişisel hedeflerinize ulaşmak adına yakıt kabul ederseniz, umduğunuzdan çok daha çabuk amacınıza varabilirsiniz. Benim tavsiyem, planlarınızı düzgün bir şekilde gözden geçirmeniz, güçlü kişilerle ittifak oluşturarak akıllı bir şekilde hareket etmeniz, ilişki konusunda acil kararlar almamanızdır. Çünkü 8 Temmuz ve birkaç gün sonrasında etkili Venüsün Neptünle gerçekleştireceği karşıtlık görünümü, gerçekçi hareket edilmemesi halinde hem ilişkilerde hem de ileriye yönelik kararlarınızla ilgili konularda yanıltıcı ve göz boyayıcı bir tesir yaratabilir. Evet, dönemin etkisi altında kendini ifade, yaratıcılık anlamında son derece olumlu bir dönem geçirilir. Ancak abartılı hareket etmek, dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazımdır.

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2012

        Sevgili Teraziler tüm burçlar olarak son 2,5 yıldır Satürn-Başak burcu dersleriyle karşı karşıyayız. Ben buna ders diyorum. Çünkü Satürn karmik bir gezegen olarak bizleri eğitici, olgunlaştırıcı ve gerçekleri görebilmemizde en etkili bir gezegendir. Satürn dersinden, testinden geçmemiş kişi yoktur. İleri-geri devinimleriyle bizleri zorlasa da, kendimizi ve doğum haritanıza göre geçtiği alanı onarmanızı sağlayan Satürn gezegeni geçtiğimiz 29 Ekim tarihinde burcunuzda başlayan seyrine kaldığı yerden devam ediyor. Şimdi gelin bu hareketin sizler üzerindeki etkilerini bir daha hatırlayalım. Bireysel kimliğiniz açısından etkili bir enerji olup, dış dünya ile olan her türlü paylaşımınızı güçlendirici, iş hayatınızla ilgili konularda dengelerin yerine oturmasını sağlayıcı ve birebir ilişkilerinizi yeniden düzenlemeniz adına ders vericidir. Olgunlaşmanın işaretçisi olan Satürn gezegeni, sorumlulukları yükseltici yönüyle bir Terazi için kimi zaman rahatsız edici olabilir. Kişi bugüne dek nasıl bir sistemde yaşadıysa, şimdi bu sistemin aksayan yönleriyle karşılaşarak bunları düzenlemeye çalışacaktır. Satürn bir öğretmen gibidir. Hayatınızın düzgün şekilde yerine oturması için sizi seçimlerinizle, bakış açınızla ve yaklaşımlarınızla imtihana tabi tutar. Eğer evliyseniz ve bazı sorunlarınız varsa bunları yok saymak yerine düzene kavuşturmanız adına sizi uyarır. İş hayatında problemleriniz varsa geleceğinizi kurabilmeniz için baskıda bulunur. Bütün bunları gönüllü bir şekilde kabul edip, düzenlemelerde bulunduğunuzda sizi ödüllendirir, hayatınızı düzene koymanız için destekler. Şimdi üzerinize düşen, hayatınızı sağlam bir temel üzerine inşa etmektir.

        Bu tarihler arasında hayatınızda her anlamda değişimler meydana gelmeye başlar. Bekar Terazilerin büyük bir çoğunluğu bu süreçte evlenebilir, evli olanlar yuvalarının huzur ve dengesini yeniden gözden geçirmeye başlar. Ortaklaşa hareket etmek, elbirliğinde bulunmak, sen ve ben demek yerine biz olmak için çaba sarfedilir. Bu konuda sorunlarınız varsa bunlar gözden geçirilerek tamir edilir. Kendi yolunuzu mücadele ederek çizebilmenizi sağlar. Kişiliğinizin zayıf ve işlemeyen, size faydası dokunmayan kısımlarını onardığınızda bireysel açıdan güçlendiğinizi farketmeniz mümkündür. Sorumluluklar bu dönemde fazlasıyla artabilir. Bunları gözardı etmek artık mümkün değildir. Kısaca bu dönem bittiğinde artık olgunlaşmış, hayatı kavramış, yaşadıklarınızla değişime uğramış fakat eski yıllara göre ciddileşmiş olacaksınız. Size tavsiyem sabırlı olmanız, kişisel gelişiminizi önemsemeniz, hayatın bir oyun olmadığını anlamanız ve kendinizi tümüyle gözden geçirmenizdir.

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında yöneticisi olduğu Aslan burcunda seyrine başlayacak Güneş seyrine başlamış bulunuyor. Siz Teraziler için bu dönem sosyal hayatınızın canlanması, yaşamınızla ilgili hedefler belirlemeniz ve bunları gerçekleştirmek için var gücünüzle çalışmanız anlamı taşımaktadır. İnsanlarla ilişki kurmakta ve popülerlik anlamında her zaman söz sahibi olan sizler bu enerjinin etkisi altında çemberinizi daha da genişletebilir, yeni insanlarla tanışabilir ve sizi destekleyebilecek güçlü kişilerle iş ve dostluk birliği oluşturabilirsiniz. Sosyal ortamlarda görülmek ihtiyacınızın yoğunlaşacağı bu süreç, benliğinizdeki sevgi duygunuzu cömertçe insanlara sunabilir, tek bir kişiye değil çevrenizdeki tüm insanlara karşı iyi niyetli yaklaşımlarınıza devam edebilirsiniz. Kendinizi geliştirmek amacıyla gerek dostlarınızla gerekse iş çevrenizdeki yetkili kişilerle aranızdaki bağı kuvvetlendirebilir, yeni tanışacağınız kişilerle belirli bir amaç duygusu altında hareket edebilirsiniz. Aşk bir ifade biçimi olarak bu dönemde sizin insanları kucaklama şeklinizdir. Bu ister yavrunuza, ister bir arkadaşınıza, ailenizden birine, bir can dostunuza olsun farketmez gayet sıcaklıkla sunduğunuz ve karşılığında ilgi görmekten, değerli bulunmaktan, sayılıp sevilmekten hoşlandığınız bir duruş ve hayatı ele alış şekliniz olabilir.

        Renkli bir dünyada yaşamak, aydınlık yarınlar için elele vermek bu dönemin hoş yansımaları arasındadır. Amaçlarınızı gerçekleştirme dürtünüzün yükseleceği bu dönemde, özgüven duygunuz, çevrenizdeki herkesin dikkatini çekecektir. Her zaman tarafsız bir bakış açısıyla hareket eden siz, bu dönemde ruhunuzdan yayılan ısı ve ışığı size ihtiyacı olan kişilerin sorunları adına yönlendirebilir ve onlara destek olabilirsiniz. Bir terazi genelde rahatına düşkündür. Canına tak etmedikçe sorunlarla yaşamayı becerebilir. Fakat bu dönem kendinizi gösterme isteğiniz yükseleceği için doğal olarak bazı problemlerinizi yakın bulduğunuz insanlarla paylaşabilir, onların size sizin de onlara olan yardımlarınızla üstesinden gelebilir. Astrolojide Güneş yönetim gücünün simgesi olduğundan, bu dönemdeki girişimlerinizde ön planda yer almaya çalışırsanız hem görünümünüzle hem de popülerliğinizle yükselmeniz belirli bir seviye atlatmanız mümkündür. Tabi ki bütün bunlar genel enerjiniz olup haritalarınızdaki enerjiler nispetinde çok daha olumlu gelişmeler yaşatıcı olması mümkündür. Ayrıca bu etki altında imajınız dış dünyada güçleneceği için, fiziksel bir değişimde bulunmanız mümkündür.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYI ve BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili Teraziler 26 Temmuz tarihinde saat 04:36 itibariyle Kova-Aslan burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay sizler açısından aşk hayatınızla alakalı konularda yaşanabilecek değişimlerin göstergesi olarak önem taşımakta. Öncelikle bu Dolunay, aşk hayatınız ve yaratıcı ifade gerektiren konularda objektif düşünmeniz ve eşit paylaşımlar içinde hareket etmeye özen göstermeniz gerektiğinin işaretidir. Yani sizin bireysel arzularınız ile karşınızdaki kişinin bakış açısı aynı doğrultuda değilse, gerekli esnekliği göstermek durumundasınız. Yani hayatın keyifli ve güzel yanlarını hissedebilmek için, bilinçli aklınızın isteklerini başka bir insanla bütünleşmek adına dengeye kavuşturmanız gerekmekte.

        Bu etki şu açıdan da değerli. Dış dünyada amaçlarınız konusunda yani yarınlarınız adına bağımsız hareket etmek isterken, çevrenizdeki kişilerin sizi desteklemesini beklerken objektif olmak durumundasınız. Yani içinde bulunduğunuz durumu net olarak görmeniz önemli. Yaşadığınız ilişki sizin gerçeklerinizle örtüşüyor mu? Bu son derece önemli. Sizinle aynı amacı paylaşmayan veya aynı doğrultuda hareket etmeyen bir partnere sahip olmanız halinde karşılıklı olarak inatlaşmadan ayarlamayı yapmanız lazım. Aşırı tutkulu davranmak, kendi istekleriniz konusunda inatlaşmak size kayıplar getirebilir. Kaldı ki sizler burçlar kuşağının tarafsız ve adil bakış açısıyla hareket eden mensuplarısınız. Bu dengelemeyi yapabilecek güce sahipsiniz. Çocuklarınızla alakalı konularda da etkili olacak bu enerji, onları kendi seçimleri konusunda serbest bırakmanız ve tercihlerini desteklemeniz gerektiğinin göstergesidir. Bütün bunlara psikolojik açıdan kendinizi hazırladığınızda yaşanabilecek zorlukların da üstesinden gelebilmeniz mümkündür.

        İş ve Kariyer

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemeye başlayacak Güneş enerjisi mesleki her konuda veya toplum içindeki yeriniz açısından belirleyici bir faktör olabilir. Kimileriniz için bu dönem baba mesleğiyle uğraşmak olduğu gibi kimileriniz için baba olma mutluluğuna eriştiğiniz bir dönem de olabilir. Ne olursa olsun bir yanınızla ailevi değerlerinizi ön plana alarak hareket etmek isteğinizi yükseltici olacaktır. Sizin isteğiniz, parasal güce kavuşmanızı sağlayacak bir iş sahibi olmaktır. İşinizde başarılı olmak arzunuz yoğundur. Doğal olarak kimileriniz için bu süreç eski işine yeniden dönme isteği yaratabilir. Çünkü o iş size aşina ve o ortam bildiğiniz yerdir. Bu aşinalık arzusu yaşamınızla ilgili her konuda geçerli olabilir. Bunun en önemli nedeni, kendinizi güvende hissetmek isteğinizdir. Yabancı ortamlar ve yabancı insanlar yerine daha önceden bildiğiniz her yer ve tanıdığınız her kişi sizin için önemli hale gelebilir. Bu süreçte bazılarınız mesleki olarak kendi ülkeniz sınırları içinde kalmaya özen gösterirken, bazılarınız bir başka ülkede olsanız da kendi anayurdunuzla temasta olmaya özen gösterebilirsiniz.

        Kimi Teraziler içinse bu dönemin anlamı, yeni ailenizle ilgili sorumluluklarınızın yoğunlaşması sonucu istesiniz de hayatın keyifli yanlarının tadını çıkaramamanız anlamına gelebilir. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu dar düşünmemek, dışarıdan gelebilecek olumsuz tesirlerde yılgınlık göstermemek, geçmişe bağımlı kalarak aynı yerde aynı konumda kalmayı kabul etmemektir. Gelişmeniz için atak ve cesur olmanız lazımdır. Bunu gerçekleştirmenin yolu ise, ancak çaba sarfetmek ve kendinize güvenmekle olabilir. Patron konumundaki insanlarla olan iletişiminize dikkat etmeniz gereken bu dönemde girişimcilikten vazgeçmemeli, eğer maddi ve manevi yönden güçlü olmak istiyorsanız risk almaya gönüllü olursanız bu risk size sorumluluk duygusu vereceğinden faydalı olabilir.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Merkür gezegeni otorite konumunda bulunan kişilerle olan iletişimin, bu kişi ister patronunuz isterse aileniz olsun farketmez son derece önemli hale gelmesi anlamı taşımaktadır. Bilirsiniz bir Terazi her zaman tarafsız bir bakış açısı çerçevesi içinde olayları düşünmeye çalışır. Yengeçteki Merkür geçişlerinde ise, tarafsız olmak neredeyse imkansızdır. İnsan ister istemez yaşadığı olaylar veya çevresindeki insanlar aracılığıyla değerlerine sahip çıkmak ihtiyacı duyabilir. Bu durumda çoğunlukla kendini savunmak ihtiyacı hissedebilir. Yine bu dönemin en önemli bir başka etkisi ise, geçmişte yaşanılanların bir şekilde önünüze gelmesi ve size geleceğiniz adına bunları gözden geçirerek yeni kararlar almaya teşvik etmesidir. Bir yandan sorumluluklar diğer yandan eskiyle hesaplaşma derken mantıklı tarafınızla duygularınız arasında kalmanız mümkündür. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için yapmanız gereken tabi ki her zaman olduğu gibi kararsızlıktan uzak durmak, neye ihtiyacınız olduğunu belirlemek ve gerekli atılımları gerçekleştirmek için cesur düşünmeye çalışmaktır. Eğer bazı durumların yoluna girmesini istiyorsanız sesinizi çıkarmayı ve istemeyi bilmelisiniz.

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Sevgili Teraziler Uranüs gezegeni 2010 yılında kısa bir süreliğine ve ardından Mart 2011 itibariyle 7 yıl sürecek Koç burcundaki devinimine başlayacak. Bu enerji, öncelikle ilişki konularında etkili olup son derece önemlidir. Evli olanlar açısından duruma bakarsak eğer sorunları olan ve bir türlü çözümlenmemiş meselelerle yola devam edilen bir beraberlikse Uranüs Koç enerjisinin sabırsız yansıması ve bireysel hareketi nedeniyle işiniz epeyce zor demektir. Her ne kadar sabırla bir şekilde yürütülmüş bugünlere gelinmiş olsa da, bu transit beraberlik ilgili yaşam evinizde etkili olmaya başladığında etkisi hemen hissedilir. Yaşanan gelişmeler ister istemez kişiyi değişime sürükleyebilir. Partnerinizin özgürlük ihtiyacı veya sizin ilişkideki düzensizlikler nedeniyle kendinizi rahat hissetmemeniz mümkündür. Kararsız, hükmedici, aklına eseni yapan partner nedeniyle siz de ister istemez kişisel olarak değişime ayak uydurmak zorunda kalabilirsiniz. Biliyorsunuz Satürn gezegeni 21 Temmuz itibariyle burcunuzda ilerlemeye başladığında sorumluluklarınız öncelikle kendinize ve yaşama karşı artmaya başlayacaktır. Bunun bir kısmını geçtiğimiz aylarda yaşadık. Siz bu satırları okurken Satürn Başak burcunda geri hareketini yapıyor.

        Şimdilerde çalışma hayatının meseleleriyle veya sağlıkla alakalı konularla uğraşmaktasınız. Ancak Temmuz sonrası bir yandan dengeli bir şekilde hayatınızı düzene koymak ve yeni başlayan yükümlülüklerinizle ilgilenmek zorundasınız. Diğer yandan evlilik evinizde etkisi hissedilecek Uranüs nedeniyle eş kaynaklı krizler gündeme gelebilir. Özellikle Haziran-Temmuz sonu dönemi çok önemli. Düzenli ve sağlıklı bir evlilik yaşamı için her iki tarafın da kendi içinde bilinçli bir yüzleşmede bulunması lazım. Yapı olarak hassas bir kişi iseniz, istikrarsız bir ilişkide bunalmanız kolaydır. Karşı tarafın talepleri, siz bağlantıyı ayakta tutmaya ve birleştirmeye çalıştıkça onun özgür tavırlar sergilemesi can sıkıcıdır. Ben Terazilerin önümüzdeki yıllarda ilişkiye bakış açıları konusunda kendi içlerinde bir değerlendirme yapmaları taraftarıyım. Yani rutin ve düzenli bir beraberlik yaşamaktan yana iseniz biliniz ki bu düşünceniz tam anlamıyla gerçekleşmeyebilir. Karşınıza çıkan kişiler oldukça serbest, rahat, özgürlük yanlısı kişiler olabilir. Bir şeyler hatırına yürütülen evliliklerde krizlerin ardı arkası kesilmeyebilir. Doğum haritalarınızdaki etkiler nispetinde aynı durumlar sizin için de geçerli olabilir. Evlilik konusunda çekimser kalabilir, bağlanmaktan korkabilirsiniz. Dediğim gibi önümüzdeki yıllarda bu enerjiden sık sık söz edeceğiz.

        Geri hareket süresince görülmesi muhtemel Etkiler ve Dikkat edilecek hususlar:

        1-Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur.

        2-Uranüs gezegeninin Koç burcunda ilerlemeye başladığı 28 Mayıs sonrası yaşanan gelişmeler üzerinde tekrar düşünülmesi, geri hareket süresince acil kararlar verilmemesi yararlıdır.

        3- Uranüs gezegeninin tekrar Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı Mart 2011 tarihinde yukarıdaki konuların hayatınızdaki etkileri belirgin hale gelir. O nedenle, 5 Temmuz-13 Ağustos dönemini iyi değerlendirmek lazımdır.

        4-Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir.

        5- Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

        6- Uranüs geri hareketini diğer geri hareketler gibi, bir filmin fragmanına benzetiyorum. Tek tek kareler gözlerimizin önünden geçiyor. İleri-geri sarıyor bütünü anlamaya çalışıyoruz. Ancak bu kareleri(yaşanacak gelişmeleri) iyi anlamak, akılda tutmak lazım. Çünkü ileride bütün bu parçalar birleşerek kendi senaryomuzun baş kahramanı olmamızı sağlayacaklar.

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay önce yani 13 Haziran-23 Temmuz arası

        11 Temmuz tarihinde Yengeç burcunda gerçekleşecek Yeniay ve Güneş Tutulması dikkatleri üzerinize toplamanız ve toplum içinde arzuladığınız yere gelebilmek için şans yakalamanız anlamındadır. Bu tutulma sizin için mesleki bir girişimin başarıyla sonuçlanması, yeni bir başlangıç yapabilmeniz için umut ışığıdır. Aile fertleriniz ve kadınlardan gelen şansın simgesi olan bu tutulma, istediğiniz hayat yolunu çizebilmeniz açısından destekleyicidir. Toplumda saygın bir yer edinmeniz için size gerekli olan imkanları bu tarihte elde edebilirsiniz. Etkili mevkilere ulaşabilir, sesinizi duyurabilirsiniz. Hedefleriniz gözden geçirip, bundan sonra ne yapmak istiyorsanız bu tarihi kendinize bir milat kabul ederek ilerleyebilirsiniz. İtibarınız yükselebilir, insanların çevrenizde toplandığını farkedebilirsiniz. İşinizde terfi edebilir, hiç ummadığınız bir fırsatla karşılaşabilirsiniz.

        Parasal Durum

        7 Haziran tarihinden bu yana Başak burcunda seyrini sürdürmekte olan ve 29 Temmuz tarihine kadar etkisi devam edecek Mars gezegeninin seyri, parasal konularda geçtiğimiz aydan bu yana kimi zaman sağlık, kimi zaman elinizde olmayan durumlar ve kimi zamansa işiniz dolayısıyla tam anlamıyla sistemli ve düzenli bir gelir elde etmekte zorluklarla karşılaşabileceğini gösteriyor. Paranın akışındaki bu denli bir yavaşlama tek başınıza bir mücadelenin yeterli olmadığını göstermektedir. Kısa bir süreç olsa da insan ister istemez elindekini muhafaza etme gerekliliği duyabilir. Doğal olarak duygusal ve ruhsal anlamda tedirginlikler duyulabilir ve bu yüzden kimi zaman sıkıntılarınızı içinize atmak zorunda kalabilir kimi zaman da kimseye belli edemediğiniz şekilde öfkelenebilirsiniz. Sanki Yüce Yaradan sabrınızı sınıyor gibidir. İsyan etseniz olmaz, birilerine çıkışsanız kimse anlamaz misali bir durum yaşanıyor olabilir. Anlayamadığınız durumlar nedeniyle kontrolünüz dışı gelişmeler masraflarınızın da artmasına sebep olmuştur. Bütün bunlar Mars gezegeninin astrolojik olarak düşük enerjili bir burçta(Başak) ilerlemesi ve zorlu bir yaşam evinden geçişi nedeniyledir. Olaylara müdahalede bulunmak yerine sabırlı olmak gerekebilir. Mars transitinin etkisi sürerken, Venüs gezegeninin Aslan burcunda devam eden transiti en azından bir parça rahatlatıcı olabilir. Sosyal ilişkiler, partneriniz, arkadaşlarınız yoluyla destek görmeniz mümkün olabilir. En azından Mars etkisini bir parça olsun devredışı bırakırız gibi gözüküyor. Fakat 8 Temmuz tarihinde Venüs-Neptün arasında oluşacak gerilimli açı, ayaklarınızın sağlam olarak yere basmadan kimseye güvenmemek gerektiğini işareti.

        Terazi Burcu Temmuz Astrolojik Takvimi

        Pozitif Enerjili Günler : 8-9-13-14-17-18-21-22-26-27

        Zayıf Enerjili Günler : 4-5-10-11-12-23-24-25-31

        Aşkta şanslı günler : 26-27

        Parasal açıdan kısmetli günler : 19-20

        Yeniay : 17-18

        (Ay gezegeninin Terazi burcunda ilerlediği günler sizin için Yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

        Dolunay : 4-5-31

        (Ay gezegeninin Koç burcunda ilerlediği günler, siz Teraziler için Dolunay anlamı taşır. Duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişme meydana gelir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

        Not:

        Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

        Temmuz ayının bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,

        Akrep Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Aslan burcunda seyrini sürdürecek Venüs gezegeni gerek siz gerekse partnerinizin geçmiş ve bugünle ilgili yüzleşmelerden kaçınmanız anlamına gelebilir. Aslında bu tarihler arasında gerçekten istediğiniz şey sevgi görmektir. Bu öylesine bir ihtiyaçtır ki sizin kimliğiniz üzerinde etkisini hissettiğinizde hem ilgiye açıksınızdır hem de hakimiyet kurmaya gönüllü. Bu iki çelişki öyle gariptir ki, birlikte olduğunuz kişi size sevgiyle yanaştığında mutlu olduğunuz halde, bir yandan da güçlü olan ben olmalıyım şeklinde tavırlar içine girebilirsiniz. Bunun nedeni kuvvetli görünmek arzunuzdur. Belki aranızda sorunlar vardır veya diyelim ki bir ilişkiniz yok sizin kendi içinizde aşk konusunda problemleriniz vardır. O zaman bunları çözümleyerek kurtulmak en doğru yol iken, üstünü örtmek veya hala aynı sorunlarla yaşarken eksiklerinizi kabul etmemek ne derece doğrudur?

        Belki siz ilişkinizin verimli bir şekilde yürümesi adına ve kendinizi toplum içinde kuvvetli göstermek adına bu hakimiyeti elinizde tutmak istiyorsunuz. Fakat ruhunuzda hala doyumsuzluk, mutsuzluk varsa o zaman bu azametli duruşa neden ihtiyacınız olsun ki. Bir yandan iş yaşamında savaş verirken, başarılı olmaya çalışırken sizi en fazla mutlu edecek olgunun tutarlı bir ilişki ve sağlam bir beraberlik olduğunun gayet bilincindesiniz ama bunun için yapılması gereken düzenlemelere hazır olmalı ve sabır göstermelisiniz. Tek başınıza bunları yapamayacağınıza göre güç ve kontrol sağlamayı bir yana bırakarak ihtiyacınız olan şeyin sevgi, ilgi olduğunu ancak böylece daha başarılı olabileceğinizi ve bu başarının sorunları birlikte aşarak sağlanabileceğini ifade etmelisiniz. Yani uyumlu ve huzurlu olabilmek için karşınızdaki kişiyle aranızdaki dengeyi iyi sağlamak gerekir. Ayrıca patron konumundaki kişilerle, gücü elinde bulunduran insanlarla iyi geçinmek gerekiyor. Benim kurallarım, isteklerim geçerli demeye kalktığınız zaman buna müsaade etmeyebilirler. Demek oluyor ki bu tarihler arasında sert yönlerinizi yumuşatmanız ve etrafınızdaki insanlarla ilişkilerinizi ılımlı tutmanız gerekmektedir. Size tavsiyem, potansiyel yeteneklerinizi hayata geçirebileceğiniz şekilde iş seçiminde bulunmanız veya şu an bulunduğunuz pozisyonda iyi bir noktaya gelebilmeniz adına güçlü pozisyonda bulunan kişilerle sıcak ve candan bir ilişki kurmaya çalışmanızdır. Madem kuralları koyanlar onlar o zaman uyum sağlamaya çalışmak gayet akıllıca olacaktır.

        8 Temmuz tarihi, özellikle evli olanlar açısından zorlayıcıdır. Eğer sorunlar çözülecek gibiyse bu tarihte her iki tarafın da oturup gerçekçi bir planlamada bulunması lazımdır. Tam tersine taraflardan biri için bu ilişki bitmişse o zaman, karşı tarafın sorumlulukları üstlenilmeli ve ondan sonra yeni bir hayata adım atılmalıdır. Ancak iş durumunuz ve parasal konularda sorunlarınız varsa, verdiğiniz karar daha sonra pişmanlık yaratıcı olabilir. Çünkü yalnız başınıza ilerlemeniz zor olabilir. Çalışma hayatınız veya zorunlu görevleriniz, yeni bir hayat kurmanızda engel teşkil edici olabilir. İyi düşünmek lazımdır. İlişkisi düzgün seyirde gidenler ise, bir amacı gerçekleştirmek için elbirliği yapmak durumundadırlar. Artılar eksiler hesaplanmalı ve ona göre planlamada bulunulmalıdır. Bu tarihte Venüs-Neptün gezegenleri arasında oluşacak karşıtlık etkisi içinde bulunduğunuz durumu, yaşadığınız aşkı duygusal olarak ele almaktansa, mantıklı bir şekilde hareket edilmesi gerektiğinin göstergesidir.

        10 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Başak burcu seyri, kendiniz veya partnerinizle ilgili olarak eleştirel bir tavır almanıza neden olabilir. Venüs Başakta düşük enerjili bir etkidir. Bu durum doğal olarak aranızdaki arkadaşlığın sürmesi veya bağın sürdürülmesinde bir sorun yaratmasa da, kimi zaman kendinizi suçlamaya ama bir çeşit kurban psikolojisi altında olayları ele almaya başladı mı üzerinde düşünmenizi gerektiricidir. Burada önemli olan varolan problemlerin yarattığı karışıklığa düzen getirmek, şu andaki soruna odaklanmak, birbirinize karşı şefkatli davranmak, olayları iyi analiz etmek ve ılımlı davranmak olmalıdır. Korkularınız olsa bile sosyal hayatın içinde yer almalı, ayrıntıların fark etmeli, biraz daha sakin olmaya çalışmalısınız. Kendinizi kader veya başka bir nedenden dolayı mağdur görmeye çalışmadan, belirli bir plan yaparak ilerlemeli, bağımlılıklarınızın esiri olmamalısınız. Eğer bu süreçte aşk konusunda sorunlarınız büyürse veya bir şeyler yoluna girmediyse gerçeklerden kaçıp başka şeylerle teselli bulmak yerine bilakis sorunların üstüne giderek kendinize yeni bir sayfa açmalısınız. Aşırı duyarlılık, kendinize güvensizlik, yetersizlik duygusu altında geri çekilmek ilişkinizle ilgili veya genel olarak aşk hayatınızla alakalı olarak hüzün getiricidir. Belirsizlikler karşısında yapacağınız tek şey vazgeçmeden önce mücadele etmeye hazır olmaktır. Siz mücadelenizi verin olmuyorsa olmuyor ama en azından bir çaba gösterilmiş olur. Bu sizin tarafınızdan veya ondan veya her ikiniz birlikte farketmez, yapılması önemlidir.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYI ve BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili Akrepler 26 Temmuz tarihinde saat 04:36 itibariyle Kova-Aslan burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay, aile yaşamınız, büyüklerinizle olan ilişkiniz, yuvanızdaki değişimler konusunda önemli olacağının göstergesi olduğundan, aşırılığa kaçmadan, tepkisel davranmadan anlaşmaya çalışmanın önemi büyük. Kendinizi dış dünyada güçlü bir şekilde ifade etmek yeni bir sayfadan hayata bakmak istiyorsanız, iç dünyanızdaki güven duygusunu muhakkak ayakta tutmalı fakat herkesin yararına olacak şekilde ayarlamalarda bulunmalısınız. Ruhunuzun derinliklerinde bulunan özgürlük dürtüsünü herkesin yararına olacak şekilde düzenleyebilirseniz hem dış dünyada başarılı girişimlerde bulunabilir hem de yarınlarınızı garanti altına alabilirsiniz. Sabit fikirli davranmak yerine, birlikte yaşadığınız kişilerin de onayını almaya çalışmanız, yeni değişimlerde onların da fikirlerine başvurmanız gayet mantıklı. Sadece bireysel arzularınızı tatmin etmeye çalışmak ve kendiniz dışındaki insanların ne düşündüğünü önemsememek son derece yanlıştır. Bu durum doğal olarak eviniz sınırları içinde bir kopuşun göstergesi ve bir ayrılığın işareti olabilir. Böyle bir durum yaşamamak için lütfen bilinçli isteklerinizle duygularınız arasındaki dengeyi iyi kurmaya çalışınız.

        İş ve Kariyer

        7 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemeye başlayacak ikinci yöneticiniz Mars gezegeni, iş hayatınızın gündelik temposu veya günlük hayatınızın sorumluluk gerektiren tüm konularında pratik, hızlı ve analizci bir bakışla ve gayet gerçekçi bir şekilde durumunuzu gözden geçirmeniz gerekmekte. Mantıklı olmanız gereken bu dönemde hedeflerinize varmanız için her şeyden önce sistemli hareket etmeniz çok önemli. Öncelikle amacınız kusursuzluk olmalı, potansiyel gücünüzün en üst limitine çıkabilmek adına emek sarfetmelisiniz. Bir hedef belirlemeli ve o hedefe giderken öylesine inançlı ve kararlı olmalısınız ki, dışarıdan bir müdahale olsa dahi siz, yolunuzdan dönmeden ilerlemenizi sürdürmelisiniz. Bir diğer önemli husus ise şudur ve diyebilirim ki, şu ana kadar yazılanların özeti bir paragraftır. Her insan güzel olan şeylere layıktır. Bu en doğal hakkıdır. Sizin yaşamınız hakkında düşündüğünüz mükemmellik ölçünüz ne olursa olsun, hayatın gerçekleriyle çelişiyorsa biliniz ki sahip olduğunuz herşey bir zaman sonra sizi doyurmamaya başlayacaktır. O nedenle lütfen gerçeklerle hayalleriniz arasındaki çizgiyi net olarak çizin. Bu sizi hem saplantılardan kurtaracaktır hem de başarılı sonuçlar almanızda destekleyici olacaktır.

        21 Haziran tarihinde başlayıp, 23 Temmuz tarihine kadar etkili olacak Güneş-Yengeç burcu seyri, duygu dünyanız ve geleceğinizle ilgili konularda, güvenlik olgusuna fazlasıyla önem vereceğiniz süreç anlamı taşımaktadır. Benliğinizin de ana gelişim olgusunda bu değer ön planda olacağından, ülkenizi, manevi değerlerinizi, alışkanlıklarınızı ve inandıklarınızı inançla savunmak ve sevgiyle büyütmek niyetinde olabilirsiniz. Bu dönemde dünya görüşünüz ve yaşam şekliniz olarak kendi kimlik duygunuzu kesinlikle yitirmeden ve bugüne dek edindiğiniz tecrübeleri devre dışı bırakmadan hareket etmeyi isteyebilirsiniz. Bunun en önemli sebebi güvencenizi kaybetmemek ve bilinmezler arasında kaybolmamak içindir. Belki her eyleminizi dış dünyada göstermek niyetinde olmayabilirsiniz. Fakat bunun nedeni elinizdekileri koruma dürtünüz ve güvenliğinizi sağlamak çabanızdandır. Ayrıca bu dönem anayurdu dışında yaşayan vatandaşlarımız için hasret duydukları insanları görmek için yıllık izinleri kullandıkları bir dönem anlamı taşıyabilir. Aile ortamınıza verdiğiniz önem, sahip olduğunuz tüm değerleri yaşadığınız ortamı bezemek, güzelleştirmek, büyütmek adına kullanabilir, ülkenizde yatırımlar yapmayı tercih edebilirsiniz.

        Hani insan geldiği yeri unutmamalı deriz ya bazen, işte bu dönemde kişi geçtiği aşamaları unutmaz ve bildiklerini diğer insanlara öğretmek taraflısı olabilir. Bu dönemin bir başka etkisi ise, inancınız adına vereceğiniz mücadeledir ve bu mücadelede ailevi değerleriniz ön planda olabilir ve siz bu değerlere uygun şekilde hareket etmekten hoşlanabilirsiniz. Yaşamınızı düzenlemek adına attığınız her adımda gerek prensipleriniz ve gerekse manevi değerlerinizin izlerine rastlamak mümkündür. Ülkeniz dışında yaşamak durumunda bir kişi olsanız bile, geleneklerinizi, kültürünüzü ve göreneklerinizi gittiğiniz yerlere taşıyarak, bulunduğunuz ortamı kendinize uygun hale getirmek isteyebilirsiniz. Sezgilerinizin aşırı derecede yoğunlaşacağı bu süreçte, mistik çalışmalar gündeme gelebilir. Ayrıca eğitim hayatınızdaki yeni uygulamalarda başarılı olmak adına öncü gücünüz size destek olacaktır.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda transitini sürdürecek Merkür gezegeni, geçmiş problemlerinize çözüm bulmanızda ve geleceğinizi şekillendirmenizde dikkatli ve mantıklı düşünmenin size faydalar sağlayacağını göstermektedir. Tabi ki Merkür gezegeni Yengeç burcunda ilerlerken hassas düşünmenizi tetikleyebilir. Güç ve kontrole bu denli önem veren bir Akrep için bu enerji bağımlılık duyduğu konulara takılıp kalması anlamını da taşıyabilir. Yani güven elde etmek için elinde olan herşeye sıkıca sarılabilir. Oysaki bu durumda yapması gereken ileriye bakmak ve eskiyle alakalı yaşanmışlıkları geride bırakarak gereksinimlerinin altını çizmektir. Çünkü şimdi ihtiyacı olan tek şey, hayatının derinliklerini gözden geçirirken nerelerde eksik kaldığının tespitini yapmaktır. İşte bu tespit bundan sonrasında ona yoldaş olacak ve ileriye bir ok gibi fırlamasını sağlayacaktır. Sezgilerinizin gücünü yükseltici olan bu enerji, atacağınız her adımın daha sonra nereye varabileceğini de tahmin etmenizde size kuvvet olacaktır. Gerek ilişkinizde gerekse kendinizi ifade etmenizde son derece önemli olan bu süreci iyi değerlendirmeniz halinde göreceksiniz ki, gerçek güç sahibi olmanın yolu öncelikle mantıklı düşünmeye çalışmaktan geçiyor. Çünkü işin içine duygular karıştığında, kesin bir çizgi çizebilmek oldukça zor. Sabit düşüncelerinizi bu etki altında biraz daha esnetebilmeniz de yine olabilecek olumlu tesirlerden biri olacağından ben bu enerjiyi en olumlu anlamda kullanacağınızdan eminim.

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Sevgili Akrepler Uranüs gezegeni astrolojik yapısı gereği özgürlük, bireysellik orjinallik, değişim ve heyecan isteyen bireysel yanlarımızın ortaya çıkmasında etkili bir güçtür. Uzun devinimi( 7 yıl) boyunca haritamızda hangi yaşam alanında ilerliyorsa orayı değiştirir, eskinin yerine yeniyi getirir veya yeniye yer açabilmek için eskiyi ortadan kaldırır. Sizler bu yıl kısa bir süreliğine ancak Mart 2011 itibariyle 7 yıl boyunca başta çalışma hayatınızın günlük aktiviteleri olmak üzere sağlığınız, iş gücü verimliliğiniz, ustalık-çıraklık durumunuzla ilgili mevzularda zorlanmalar yaşanabilir, uyum sorunları görülebilir ve kişi yeni gelişmeler karşısında özgür olmak isteyebilir. Sistemli bir düzen içinde iş yapmak veya günlük yoğunlukla başa çıkabilmek kolay değildir. Çalışma hayatı bilinen yöntemlerden bağımsız ve oldukça farklıdır. Kişi başarılı olabilmek için alışılmamış usuller denemek durumundadır. Şu bildiğimiz dokuz altı türündeki işler geçerliliğini kaybeder. Modern usuller mutlaka denenmeli ve keşifçi olmalı, yeniliklere açık bir bilinçle hareket edilmelidir. Uranüs Koç burcu sürecinde kişi rahat olabileceği, kendi çalışma saatlerini kendisinin düzenleyebileceği tarzda yaşamaktan yanadır. Sistemin gereklerine başkaldırabilir veya tümüyle reddedebilir.

        Ayrıca kişisel olarak bulunduğu ortamda diğerlerine göre ne kadar orijinal biri olduğunu düşünerek kimseyi beğenmeyebilir. Eğer doğum haritanızda Uranüs güçlü bir ev ve konumda ise, ayrıca buluşçu yani yeniliklere açık bir kişi iseniz ben bu dönemi başarılı şekilde geçireceğinizi düşünüyorum. Tam tersine rutin çalışma hayatını seven, sistemli ve prensipli bir kişi iseniz, büyüme hedefinizden ziyade düzen meraklısı iseniz, klasik yöntemlerle çalışmayı seven bir insansanız bu hıza ayak uydurmakta veya çalışma hayatınızda meydana gelecek değişimlere uyum sağlamakta zorlanabileceğinizi düşünüyorum. Uranüs etkisi altında gereklilik kavramı devre dışı kalır. Çünkü bu kavramın içinde disiplin vardır. Oysaki Uranüs Koç burcunda ilerlediği süreçte düzene karşı çıkmak denilen bir oluşum söz konusudur. Akrep aslında dönüşüm ve yenilenme burcudur. Ayrıca Uranüs Akrep burcu insanlarında güçlüdür. O zaman sizler de şimdiden değişime açık olarak hayatınıza şekil verebilirsiniz. Ancak yaşamınız gereği ve yaşınız icabı isyankar tavırlar, asi hareketler kimileriniz için sakıncalı olabilir. Bunun ayarını çok iyi bilmek lazımdır. Öyle bir düzende yaşıyor veya çalışıyorsunuzdur ki, sizin asi tavırlarınız hoş karşılanmaz. Bu durumda iş değişiklikleri, beklenmeyen krizler sıkça yaşanır.

        Geri hareket süresince görülmesi muhtemel Etkiler ve Dikkat edilecek hususlar:

        1-Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur.

        2-Uranüs gezegeninin Koç burcunda ilerlemeye başladığı 28 Mayıs sonrası yaşanan gelişmeler üzerinde tekrar düşünülmesi, geri hareket süresince acil kararlar verilmemesi yararlıdır.

        3- Uranüs gezegeninin tekrar Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı Mart 2011 tarihinde yukarıdaki konuların hayatınızdaki etkileri belirgin hale gelir. O nedenle, 5 Temmuz-13 Ağustos dönemini iyi değerlendirmek lazımdır.

        4-Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir.

        5- Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

        6- Uranüs geri hareketini diğer geri hareketler gibi, bir filmin fragmanına benzetiyorum. Tek tek kareler gözlerimizin önünden geçiyor. İleri-geri sarıyor bütünü anlamaya çalışıyoruz. Ancak bu kareleri(yaşanacak gelişmeleri) iyi anlamak, akılda tutmak lazım. Çünkü ileride bütün bu parçalar birleşerek kendi senaryomuzun baş kahramanı olmamızı sağlayacaklar.

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay önce yani 13 Haziran-23 Temmuz arası

        11 Temmuz tarihinde Yengeç burcunda gerçekleşecek Yeniay ve Güneş Tutulması, başta yüksek eğitim olmak üzere, yurtdışıyla alakalı tüm işlerinizin yolunda gitmesini sağlayıcıdır. Eğer ülkenize dönmek istiyorsanız veya yurtdışına gitmek istiyorsanız, karşınıza çıkan fırsatları değerlendirebilirsiniz. Mesleki uzmanlık sınavlarında başarılı olabilir kariyer planlamaları yapabilirsiniz. İşinizi büyütebilirsiniz. Kısaca hedeflerinizden ne kadar emin olursanız, cesaretlenmenizi sağlayan bu enerjiden o denli yararlanabilirsiniz. Maddi yönden ailenize destek olabilir veya onlardan destek görebilirsiniz. Ev sahibi olmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Yabancılarla yapılan işler aracılığıyla hayatınızı garanti altına almaya çalışabilirsiniz. Bilginizi, tecrübelerinizi gösterebileceğiniz imkanlarla karşılaşabilirsiniz. Yaptığınız tercihler ilerisi adına size çok şey kazandırabilir. Seyahatlere çıkabilir, hatta gittiğiniz yerde yaşamaya karar verebilirsiniz.

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2012

        Sevgili Akrepler geçtiğimiz 29 Ekim 2009 tarihinde Terazi burcunda ilerlemeye başlayan Satürn gezegeni ileri-geri devinimi nedeniyle Başak burcuna geri dönmüş ve son kez hedefleriniz dostluklarınız, amaçlarınız, sosyal hayatınız, ileriye yönelik hedefleriniz konusunda deneyim ve özgüven kazanmanız adına öğretici ve geliştirici olmuştu. Ardından düz olarak seyrine devam etti. 21 Temmuz tarihi itibariyle Terazi burcundaki seyrine kaldığı yerden devam edecek. Bu seyrin yansımalarından gerek kitabımda, gerekse köşemizdeki yorumlarda sizleri bilgilendirmeye çalıştım. Şimdi gelin o satırları tekrar hatırlayalım. İş ve özel ortaklık ilişkileri konusunda ders verici, aksayan noktaları gözden geçirmenizi ve düzenlemenizi sağlayıcı güçlü bir yansımadır. Düzgün yürümeyen, eşit hak ve özgürlük olgusu çerçevesinde sürdürülmeyen bir iş veya özel yaşamınız varsa, bu tarihler arasında gerçekçi bir şekilde durumunuzu gözden geçirmeniz gerekir. Yanlış zaman ve yanlış kişilerle kurulan ve sürdürülen ilişkilerde lütfen dikkatli olunuz. Sizi yıpratan ve üzen durumları kulak arkası yapmak yerine bunları nasıl düzene koyabilirsiniz onları düşünün. Bu uzun sürede, ilişkinizin artı ve eksilerini iyi tahlil etmeye çalışmanız son derece önemlidir. Kimileriniz ailenizden gizli bir evlilik veya gözlerden uzak bir ilişki yaşayabilirsiniz. Bu ilişki sizin açınızdan yıpratıcı dersler ve sorumluluklar içerebilir. İlişkiniz bilinçaltınızda karmaşık düşüncelere sebep olabilir.

        Bu nedenle ağır sorumluluklar altına girebilirsiniz. Bazılarınız evliliği nedeniyle ciddi sağlık problemleri, psikolojik sorunlar yaşayabilir. Bunlar yanlış yapılan seçimlerin ve acele kararların sonucudur. Böyle bir durumda, ilişkinizi gözden geçirerek nelerin düzeltilmesi gerektiğini veya ne yaparsanız daha huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz bunları saptamanız lazımdır. Bu enerjinin etkisi altında, alıştığınız düzeni, direttiğiniz bir planı, eskiye ait konuları inatla sürdürmeye çalışabilirsiniz. Çünkü değişim sizi oldukça korkutabilir. Fakat bu sefer de memnuniyetsizlik, karmaşa ve duygusal kısıtlanmalar sizi rahatsız edebilir. Gördüğünüz gibi ilişkilerinize, kendinize ve içinde bulunduğunuz duruma gayet açık ve net bir şekilde bakmanız gereken bir döneme girmiş bulunmaktasınız.

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında mesleki yaşamınızda ilerlemek veya yeni bir meslek edinmek, toplum içindeki kimliğinizi oluşturmak veya kuvvetlendirmek adına son derece önemlidir. Siz bu süreçte, astrolojik özelliğiniz olan, amaca yönelik olma gücünüzü, değişimde bulunmak adına kullanabilir ve hedefinize kitlenebilirsiniz. Güneş astrolojide, yaratma güdüsü, yoktan var etme çabası, bilinçli kararların uygulanması ve kişinin kendini ifade edebilme gücüdür. Bu güçle insan, yükselen egosu sayesinde kendine yakışan seçimlerde bulunabilir, ilgi merkezi olabilir, gerçeklerin ışığı altında ilerleyebilir. Tabii ki kişinin bencil olan yanı bu süreçte daha fazla beslenir, beslenmesi de gerekir. Lakin bu güdüsel tavır, insanları amaçları için kullanmanız veya sonuç yöntemi mazur gösterir sözüne uygun bir şekilde hareket etmeniz anlamı da taşımaz.

        Belli bir saygınlık, düzeyli bir tavır, mütevazi bir şekilde ilerlemeyi gerektirir. Yani bir krala ve kraliçeye yakışacak şekilde. Hem güçlü hem gücünü kontrol edebilmeyi bilen bir kişi olmanız gerekir. Bu dönemde, özellikle mesleki ihtisaslaşma alanında, yöneticilikte, güçlü bir kadronun içinde liderlik yapmanızda, sanatsal, sportif bir alanda boy göstermeniz ve ifadeye yönelik bir meslek edinmeniz mümkündür. Kısa süreli bir etki olmasına rağmen, yönetici olduğu burçta ilerleyen Güneş, geçtiği yaşam alanınızı da düşünürsek hakikaten çok faydalı gelişmeleri tetikleyebilir. Size düşen kendinizi ifade etmek, seçenekleri değerlendirmek, kendinizi tanıtmak, yeteneklerinizi gösterebileceğiniz alanlarda boy göstermek ve cesur davranmaktır. Siz bunları yerine getirdiğinizde göreceksiniz ki, siz özel birisiniz ve azmettiğinizde en yüksek noktaya da gelebilirsiniz.

        Parasal Durum

        9 Temmuz tarihine kadar seyri devam edecek Venüs ve aynı gün başlayacak Merkür-Aslan burcu transitinin, para evinizin yöneticisi Jüpiterle olan görünümleri ve Jüpiterin geri hareketi başlayan Uranüsle olan etkileşimini göz önüne alırsak maddi açıdan güçlenmek istiyorsanız ilişkilerinizi düzgün tutmanız, kendinizi olumlu bir şekilde ifade etmeniz ve iletişiminizde karşılıklı hoşgörü ve sabrı göstermeniz gerekebilir.Kimileriniz için hayatın güzelliklerini yaşama ihtiyacının yoğun olduğu bu zaman aralığında parasal kazanımlarınızla ilgili belirsizlikler devam ettiği için harcamalarınıza dikkat etmeli, bilinçli davranmalısınız. Elinize geçen paranızı tasarruf etmeye çalışmalı, herhangi bir olumsuz durum karşısında abartılı bir şekilde tepki vermemeli, düşünerek hareket etmelisiniz. Unutmayalım ki, 23 Temmuz tarihinde Jüpiter Koç burcunda geri harekete başlıyor. Demek oluyor ki maddi konularda dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım. Ödemeleriniz konusunda dikkatli olmalı, acele hareket etmekten, dağınıklıktan uzak durmalısınız. Belirli bir program uyguladığınız takdirde büyük bir sorun çıkmasının önüne geçebilirsiniz. Ortak maddi kazançlarınızla(eşiniz, aileniz, v.b ) alakalı konularda paranıza sahip çıkınız.

        28 Temmuz sonrası sağlam ve ileriye yönelik plan ve projeleriniz varsa bunları hayata geçirebilmek adına neler yapabilirsiniz bunları gözden geçirin. Eğer bunlar için parasal desteğe ihtiyaç duyarsanız, yine bütçeniz koşulları altında bir ödeme planı hazırlayın. Lakin bu tarihlerde yatırımlarınıza dikkat edin. Ortaklaşa yapılacak işlerde kimlerle parasal bağlantınız olacaksa bu kişilere güvenmeden önce haklarında araştırma yapın. Sosyal klüpler, arkadaş grupları ile temasta olun. Bu kişilerden gelir elde edebilecek işlere yönelin. Ekip çalışmalarına önem verin. Bu gibi işlerden gelir elde edebilir misiniz bunları araştırın. İşinizle ilgili maddi konularda görüşmelerde bulunurken iş haklarınızı, sözleşme şartlarınızı ve tabii ki alacağınız miktarı akıllıca en başından konuşun.

        Akrep Burcu Temmuz Astrolojik Takvimi

        Pozitif Enerjili Günler : 1-2-3-10-11-12-15-16-19-20-23-24-25-28-29-30

        Zayıf Enerjili Günler : 6-7-13-14-26-27

        Aşkta şanslı günler : 1-2-3-28-29-30

        Parasal açıdan kısmetli günler :

        Yeniay : 19-20

        (Ay gezegeninin Akrep burcunda ilerlediği günler sizin için Yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

        Dolunay : 6-7

        (Ay gezegeninin Boğa burcunda ilerlediği günler, siz Akrepler için Dolunay anlamı taşır. Duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişme meydana gelir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

        Not:

        Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

        Temmuz ayının bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,

        Yay Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        7 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemeye başlayacak Mars gezegeninin etkisinden Temmuz ayında da söz edeceğiz. Aşk konusunda ince eleyip sık dokumaya çalışacağınızın göstergesi olabilir. Yay gibi son derece geniş düşünen, detaylardan hiç hoşlanmayan sadece bütünü görmeye çalışan bir burcun Başakta ilerleyen bir Marsla baş edebilmesi zor olabilir. Mars Başak burcu seyirlerinde, aşk hayatınızla ilgili her konuda karar vermeden önce birlikte olduğunuz insanı ve yaşadığınız ilişkiyi iyice gözden geçirmek gerekir. Bu sizi yanılgılardan ve sonrasında üzülmekten koruyacaktır. Öncelikle kendinize güvenmeniz gerektiğini biliniz. Eğer doğru bir insanla beraber olmadığınızı düşünüyorsanız, önce kendinize daha sonra da karşınızdaki kişiye eleştiri oklarını saplamanız mümkündür. Aşk evinizin yöneticisi olan Mars genel anlamda düşünürsek sizin bir ilişkide egemenlik kurmaktan hoşlandığınızı, ciddiyet aşamasında ise iletişimi önemsediğinizi göstermektedir. İlişkide bulunduğunuz insanın iş hayatında çalışkan, size karşı özverili davranan, mantıklı bir insan olmasını tercih edeceğinizi göstermektedir.

        Başak burcunda ilerleyen Mars, mükemmellik arayışının yükselmesi anlamı taşıdığından genel olarak bu süreçte görev, sorumluluk konuları ön plana gelerek neredeyse aşkın tadını çıkarmakta zorlanmanız anlamı taşıyabilir. Kimileriniz bu süreçte, büyükleriniz veya otorite konumundaki kişiler tarafından engellendiğiniz için tam olarak rahat değilsinizdir, kimilerinizde ise, iş hayatınızdaki zorunluluklar, toplum içinde bir yere gelebilme arzunuz nedeniyle aşkı doyasıya yaşamınız güç olabilir. Kimi Yaylarda görülebilecek bir başka olasılık ise, sağlık sorunlarınız, çocuklarınızla alakalı problemler veya maddi durumunuzun yetersizliği nedeniyle aşka hayatınızda yer vermenizin güçlüğüdür. Bütün bu olasılıklar yükselen burçlarınıza göre olabilecek etkiler çerçevesinde benim öngörülerimdir. Yalnız genel anlamda aşkı hissetmek açısından bu dönemin bir takım zorlukları içermesi mümkün diyebiliriz.

        14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Venüs Aslan burcu süreci sizler açısından keyifli bir dönem anlamı taşıyabilir. Venüs gezegeninin geçtiği yaşam alanı itibariyle uzun yolculuklar açısından etkili olan bu dönem aşk hayatınız açısından oldukça renkli geçmeye adaydır. Yabancı uyruklu kişilerle olan tanışmaların olasılık dahilinde olması, tatil için gittiğiniz yerdeki tanışmaları gösteriyor olabilir. Deneyim sahibi olma, keşifte bulunma, araştırma, yeni yerler keşfetme ve yeni insanlarla tanışabilme olanağı bulacağınız bu dönemde, yeni davranış biçimleri geliştirebilir, yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz alanlarda boy gösterebilirsiniz. Venüsün Aslan burcu seyirleri genel olarak yaza denk geldiği için, tatil yörelerinde ve gidilen yerlerde ilginç insanlarla karşılaşma olanağınız daha fazladır. Kendinizi oldukça abartılı bir şekilde ifade edeceğiniz bu süreçte sizinle aynı düşüncede olan kişilerle kontak kurabilmeniz mümkündür. Kimileriniz için hem iş hem ticaret denilen seyahatleri de simgeleyen bu dönemde, girişimlerde bulunurken özgüvenli duruşunuz, etrafınızda bulunan insanlarla sıkı bağlar kurmaya çalışmanızın size her açıdan faydası dokunabilir.

        Yeni arayışlar içine girebileceğiniz bu süreç beraberinde aktivitelerinizin de artışını sağlayabilir. İnsanlarla bir araya geldiğinizde hem ilginç yeteneklerinizi gösterebilme hem de onlardan değişik şeyler öğrenebilmeniz mümkündür. Kimileriniz bu sayede ufkunu genişletme fırsatı bile yakalayabilir. Tanışacağınız ilginç bir insan size farklı bir bakış açısı kazandırabilir. Kendinize ait değerleri, inancı, ahlaki ve felsefi bakış açınızı birlikte olacağınız insanla paylaşırken, onun bakış açısı sizden farklı olsa da, buna anlayış göstermeniz ve saygı duymanız aranızdaki ilişkinin kuvvetlenmesini sağlayabilir. İlişkiniz açısından bu süreç birlikte eğlenmeniz, yeni yerler keşfetmeniz bakımından etkilidir. Gördüğünüz gibi bu enerji gayet olumlu gözükmekte. Ancak 8 Temmuz ve birkaç gün etkili olması muhtemel Venüs-Neptün karşıtlığı konusunda ben temkinli yanaşılması gerektiği taraftarıyım. Akıllıca, bilinçli ve mantıklı hareket etmenizi istiyorum. Yani tümüyle kendinizi rehavete ve dönemin sıcak etkinliğine bırakmayınız.

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Sevgili Yaylar ateş grubunun değişime son derece açık bir burcu olarak Uranüs Koç burcu döneminin sizler açısından gayet olumlu geçeceği kanaatindeyim. Aşk hayatınız özellikle 2011 Mart ayı ile birlikte fazlasıyla aktif hale gelebilir. Kendinizi yaratıcı bir biçimde ortaya koymanız ve ifade etmeniz kolaylaşır. Keyifli ve yaşamın zevkli yanlarının tadına varma arzunuz yükselişe geçer. Rutin herşey canınızı sıkabilir. Eğer bir sanatçı iseniz sizi festivallerde görmek, isminizi duymak mümkündür. Çünkü eserlerinizde görülen farklılık izlenmeye değer bulunur. Ekip çalışmalarında liderlik gücünüzü ifade edebilmeniz kolaylaşır. İleri teknolojileri kullanarak değişik yapıtlar meydana getirebilirsiniz. Değişik eğlence arayışınız yeni bir kimlik duygusu çerçevesinde kendinizi ifade etmeniz anlamına gelebilir. Gösterişli sahne ışıkları altında dans, müzik, elektronik aletlerin kullanıldığı özel etkinliklerde başrol oynayabilirsiniz. Aşk hayatınız oldukça hızlıdır. Çılgınca başlayan bir ilişki yine aynı hızda sona erebilir. Ele avuca sığmaz çocuksu hallerinizle dikkatlerden kaçmazsınız.

        Tam birine aşık olmuşken aynı anda bir başka aşkı yaşamaya kalkışabilirsiniz. Çocuk sahibi olma konusunda fikirleriniz değişebilir. Özgürlüğünüzün kısıtlayabileceğini düşünebilir vazgeçebilirsiniz. Çocuklarınız varsa onlarla ilişkiniz arkadaşlık çerçevesi içinde gelişebilir. Ancak onların özgür yapıları nedeniyle sıkılabilirsiniz. Hobi anlamında uğraşılara merak salabilir, belki de bugüne dek farketmediğiniz bir özel yeteneğiniz sayesinde yeni bir iş kolunda özgür çalışmalar sergileyebilirsiniz. Kimseye söz vermekten hoşlanmaz, spontan yaşamayı tercih edebilirsiniz. Elinizde bavul hava yolculuklarıyla bir şehirden diğerine gidebilir, işiniz gereği değişik insanlarla tanışabilirsiniz.Yıllardır devam eden rutin ilişkinizden sıkılabilir, ayrılabilirsiniz. Sizinle aşk yaşayan kişinin birdenbire değişmenize anlam verememesi mümkündür. Heyecanlı olan herşey sizi peşinden koşturabilir. Ancak elde edip çözdüğünüz anda sıkılabilirsiniz. Dürtüsel tavırlarınız, ateşli hallerinizle sizi anlamak zor olabilir. Tabii ki bütün bu anlatılanlar doğum haritanızdaki enerjiler doğrultusunda daha belirgin olabilir. Ancak ne olursa olsun bir değişim süreci yaşayacağınız kesindir. Bir güneş gibi ışık saçmak taraflısı olacağınız bu dönemde ruhunuzun derinliklerindeki öze ulaşabilirsiniz. Eğer bugüne dek sakin bir yaşam sürdüyseniz artık bu duruma daha fazla tahammül göstermeniz mümkün değildir.

        Geri hareket süresince görülmesi muhtemel Etkiler ve Dikkat edilecek hususlar:

        1-Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur.

        2-Uranüs gezegeninin Koç burcunda ilerlemeye başladığı 28 Mayıs sonrası yaşanan gelişmeler üzerinde tekrar düşünülmesi, geri hareket süresince acil kararlar verilmemesi yararlıdır.

        3- Uranüs gezegeninin tekrar Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı Mart 2011 tarihinde yukarıdaki konuların hayatınızdaki etkileri belirgin hale gelir. O nedenle, 5 Temmuz-13 Ağustos dönemini iyi değerlendirmek lazımdır.

        4-Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir.

        5- Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

        6- Uranüs geri hareketini diğer geri hareketler gibi, bir filmin fragmanına benzetiyorum. Tek tek kareler gözlerimizin önünden geçiyor. İleri-geri sarıyor bütünü anlamaya çalışıyoruz. Ancak bu kareleri(yaşanacak gelişmeleri) iyi anlamak, akılda tutmak lazım. Çünkü ileride bütün bu parçalar birleşerek kendi senaryomuzun baş kahramanı olmamızı sağlayacaklar.

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2012

        Sevgili Yaylar, geçtiğimiz 29 Ekim 2009 tarihinde sosyal yaşamınızla ilgili konularda iş birliği ve diplomasi, başkalarının haklarına saygı duyma, onlarla paylaşımda bulunma, kendinizi iş ve sosyal ilişkiler yoluyla tanımlama anlamında etkili olacak Satürn-Terazi burcu transiti hakkında köşemizdeki yorumlar aracılığıyla bilgi edinmiştiniz. Ardından Nisan 2010 tarihinde Terazi burcunda geri hareketine başlayan Satürn Başak burcuna kadar gerilemişti. Bu gerilemede sizler mesleki konularda deneyim ve özgüven kazanma anlamında derslerle karşılaştınız ve kendinizi toplum içinde kariyer anlamında ispat etmeye, geliştirmeye çalıştınız. Kimi zaman zorlandınız, bilginizle sınandınız. Aşırı çalıştınız veya insanlara kendinizi ispat etmek için başkalarının ayağına kadar hizmet götürdünüz. Ölçülü ve ılımlı davranmaya çalıştınız. Detayların içinde kimi zaman kayboldunuz kimi zaman fazla detaylı çalışmaktan aşırı yorgun düştünüz. 21 Temmuz tarihi itibariyle bu dersler sona eriyor. Ve siz Terazi burcunda ilerleyecek Satürn gezegeninin güçlü etkisi altında yeni bir döneme adım atıyorsunuz. Ancak bu sefer Başak burcuna geri dönmek yok. Direkt olarak Terazi burcunda ilerleyecek Satürn gezegeninin yansımalarıyla sarmaş dolaşsınız. Şimdi gelin bu enerjinin siz Yaylar üzerindeki etkisini tekrar hatırlayalım. Arkadaşlık, dostluk ilişkileri, çeşitli gruplarla temasınız, özgürlüğünüz, hedeflerinizi gerçekleştirmek amacıyla diğer insanlarla bir araya gelişiniz ve ortaklaşa iş konularında ekip halinde çalışabilmeniz anlamında gayet olumlu bir yansıma olan Satürn-Terazi burcu seyrinin etkisi altında, hem gelecek planlarınızı hem de amaçlarınızı gerçekleştirme gücünü kendinizde bulabilirsiniz. Kuracağınız ittifak ve dostluklar sayesinde geleceğiniz adına olumlu adımlar atabilirsiniz. Takım çalışmaları bu dönemin etkili faaliyetleri arasında yer almaktadır. Gerçekçi, belirli ve tutarlı bir hedef belirlemeniz halinde bu süreci gayet verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Burada önemli olan ben diye düşünmek yerine başkalarıyla ortak çalışmaya hazır olmaktır. Bunu yapmanız halinde her türlü girişimde başarılı olabilirsiniz. Güçlü insanlardan destek görebileceğiniz bu dönemde, sizinle aynı hedefi paylaşan kişilerle tanışabilir, işbirliğinde bulunabilirsiniz.

        Sorumluluklarınız bu süreçte özellikle artabilir. Fakat bütün bunlar gelişiminiz, büyümeniz ve yaratıcı yeteneklerinizi ortaya koyabilmeniz açısından gayet önemlidir. Bugüne kadar sıkı çalışmış, her türlü görevin üstesinden gelmiş, kendiniz, yaşamınız ve hayatınızın farkında olmuşsanız, Satürn şimdi çevrenizi daha da genişletmeniz için destek vericidir. Yeter ki, ortaklaşa hareket etmeyi biliniz. Yani birlikte çalışmaktan güç doğar sözünü kendinize prensip ediniz. Yeni iş sözleşmeleri ve ortaklık teklifleri bu dönemin etkili yansımaları olarak göze çarpar. Bu süreçte dikkat etmeniz gerekenleri size bildirmek isterim. En önemlisi, gerçekçi olmayan hedeflerden uzak durmanızdır. Karmaşık ve kendi içinde gerçekleşebilir olmaktan uzak her türlü planlamadan kaçınınız. Sosyal ilişkilerinize mutlaka önem veriniz. Egonuza yenilmeyiniz. Başkalarıyla işbirliğine açık olunuz. Gerek özel gerekse iş ilişkilerinde dengeli paylaşımlarda bulunmaya gayret gösteriniz. Değişime açık olunuz fakat bunu yaparken planlarınızı gerçekçilik olgusu çerçevesinde düzenleyiniz. Bu sürecin bir diğer yansıması da, eşinizle ortak iş yapmanız, evleneceğiniz kişiyle grup faaliyetleri esnasında tanışmanız, eğer evliyseniz aranızdaki paylaşımı güçlendirmeniz şeklindedir.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYI ve BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili Yaylar, 26 Temmuz tarihinde saat 04:36 itibariyle Kova-Aslan burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay, sizler açısından öncelikle girişim, iletişim, yakın çevrenizle olan bağlantınız, kardeşlerinizle olan irtibatınız, eğitim hayatınız gibi alanlarda etkili olacağı için bazı konularda dikkatli olmayı gerektirmekte. Hatasız ve önyargısız bir şekilde kavrayışlar geliştirmeniz ve çevrenizle olan irtibatınızda savunmacılığa kalkışmadan objektif davranışlar geliştirmeniz açısından önem taşıyor. Yani siz gelişmek ve büyümek istiyorsanız, entelektüel açıdan ve sosyal düzeyde başkalarıyla temas içinde olmayı sürdürmeniz, sıradışı fikirlere açık olmanız, çevrenizdeki insanlarla iyi ilişkiler kurarak, kendinizi göstermeniz, eşit ve özgür paylaşımlarda bulunmanız lazımdır.

        Düşüncelerinizde dogmacılık ve katılık, hayata çıkarcı bir şekilde yaklaşım, çevrenizin ne dediğini umursamama, sadece kendi bildiklerinizi doğru sayma, fikirlerinizle davranışlarınız arasındaki çelişki doğal olarak en başta yakınlarınızla aranızda uçurum oluşturabilir. Yüksek öğrenim konusundaki bireysel kararlılığınız ve özgür iradenizle seçimde bulunmayı ve hayatınıza yön vermeyi istemeniz doğaldır. Çünkü bu sizin yaşamınız. Fakat bunu gerçekleştirmeye çalışırken zamanı boş yere harcar, dağınık bir halde hareket eder, karar verdiğiniz bir konuda daha sonra vazgeçer ve bundan da başkalarını sorumlu tutmaya çalışırsanız doğal olarak aşırı derecede yayılmanın getirdiği dağınıklıkla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Zihinsel ifadeniz ve birlikte yaşamak zorunda olduğunuz kişilerle olan ilişkinizde lütfen sakin ve ılımlı bir şekilde hareket etmeye çalışınız. Olabilecek anlaşmazlıklara karşı şimdiden önlem almaya çalışınız. Böyle dolunay etkisinin zorlu enerjisinin üstesinden gelebilirsiniz.

        İş ve Kariyer

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Yengeç burcu seyri, kimliğinizi dış dünyada güçlü kılabilmek için en öncelikle güvencenize vereceğiniz önemin göstergesidir. Gerek maddi ve gerekse manevi açıdan büyümek için bu düşünce size rehber olabilir. Yalnız bunun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için, diğer insanlarla bir bütünlük oluşturmanız zorunludur. Yani ne kadar özgür düşünürseniz düşünün, bir şekilde kökleriniz, değerleriniz, sorumluluklarınız sizi kendisine doğru çekecektir. İşte tam bu noktada sizin isteklerinizle başkalarının sizden talep ettikleri noktada çatışmalar yaşanmaması için birleşmeye gönüllü olmanız ve gerekli çabayı göstermeniz gerekmektedir. Tabii ki Yengeç burcu süreçleri genel olarak eskiyle alakalı konuları gündeme getirdiği için doğal olarak geçmişten bu yana devam eden bazı sorunlarınızın çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bunlar maddi sorunlarınız olduğu gibi, iş veya özel dünyanızda ortaklık kurduğunuz kişilerle olan ilişkiniz de baş sırayı alabilir. Bazılarınız için bu durum, boşanmaya karar veren çiftlerin çocuklarının güvenliği ve huzuru adına vazgeçmeleri ve yuvalarını tekrar sahiplenmeleri olduğu gibi, tam tersine çoktan ayrılmış kişilerin nafaka problemleri için görüşmede bulundukları zaman anlamına da gelebilir.

        Kimileriniz bir aile şirketi kurmaya karar verebilir kimileriniz ise yüksek eğitim için bir burs girişimde bulunabilirler. Ev alma isteği, bir aile kurmak arzusu, güvenliğiniz için yeni bir girişimde bulunmak niyeti yine bu dönemin etkisidir fakat tüm bunların olumlu yönde gerçekleşmesi için en öncelikle eskinin yarattığı kaostan ve sizin üzerinizdeki etkisinden kurtulmak gerekmektedir. Oysaki bu dönem yeniden ziyade eskiyi gösterdiği için bunları tam olarak uygulamak için hem irade hem de azim şarttır. Evliliğinizdeki sorunları veya iş hayatınızdaki problemleri bu dönemde çözebilmeniz için size tavsiyem ne olursa olsun, ılımlı ve hoşgörülü düşünmenizdir. Fakat miladı çoktan bitmiş ve geçerliliğini yitirmiş sizi üzen ve tedirgin eden konuları da daha fazla uzatarak kendinizi üzmenin bir manası olmadığını da bilmenizi isterim.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda seyrini sürdürecek Merkür gezegeninin etkisi altında, dağılmamak ve emin olduğunuz konularda kararsızlıklar yaşamamak için öncelikle başkalarıyla olan tüm paylaşımlarınızda gerçekçi düşünmeye özel önem vermelisiniz. Bu dönem eskiyle alakalı parasal konuların önünüze gelmesi ve iletişimde bulunarak bunları çözüme kavuşturulması adına etkili olabilir. Sizin gibi geniş düşünmeye, gelişmeye ve yeniliklere her zaman ihtiyaç duyan bir kişinin Yengeç seyrinde kabuğuna çekilmesini bekleyemeyiz. Kaldı ki bu sizin açınızdan baktığımızda oldukça sıkıntı verici de olabilir. Yalnız şunu da unutmamak gerekir, bu enerjinin etkisi altında yapacağınız eskiyle alakalı iç hesaplaşma bundan sonrasında daha dikkatli hareket etmenizde size ışık olabilir. Çünkü bu etki altında kendinizle alakalı herşeyi o denli derin bir şekilde gözden geçirirsiniz ki, yaptığınız yanlış seçimlerin farkına varmanız kolay olabilir. Bu enerjinin bir başka etkisi ise, kendinizle ilgili her ayrıntıyı gözden geçirebilmenizdir. Bildiğiniz gibi siz Yaylar detaylardan ziyade bütüne önem verdiği için bazen atladığı ufak noktalar başınızı ağrıtabilmektedir. İşte şimdi, bütüne hızlı yoldan ulaşmak yerine önce minik adımlarla ilerlemek adına zihinsel bir süreçten geçecektir. Bu sürecin sonunda da, kendinizi dış dünyada ifade edebilecek gücü ve bilgiyi elde etmiş olacaktır.

        9 Temmuz-28 Temmuz tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek Merkür enerjisinden doğru ve düzgün bir şekilde yararlanmanız için herşeyden önce abartılı karar ve hareketlerden uzak durmakta fayda var. Burcunuzla ne kadar olumlu bir görünüm yapsa da, Merkür Aslan burcunda yapınızdaki coşkunluğu iki misli arttırarak her konuda kendinizi haklı görme, dış seslere kulaklarınızı kapatmak şeklinde durumlara yol açabilir. Ancak şu var ki hem zihinsel hem de fiziksel açıdan enerjik bir dönemdir. Aslan burcu kendini ifadeyle alakalı olduğundan, Merkür Aslan burcu seyrinde siz Yaylar kendinizi anlatmaktan, projelerinizden bahsetmekten, bilginizi, tecrübelerinizi göstermekten hoşlanabilirsiniz. Yalnız bunu yaparken özellikle mesleki ve eğitim hayatınızla alakalı seçimlerinizde uzman kişilerin görüşlerini almak, ilgilendiğiniz alanda sabırlı olmak, deneyim kazanmaya çalışmak ondan sonra iyi bir konuma geçmektir. Yani siz bu etki altında aceleci davranmamalı, öğrendiğiniz bilgileri pratik olarak uygulamak adına belirli bir eğitimden geçmeyi kabul etmelisiniz. İşte bütün bunları kabul ettiğinizde ister iş, ister mesleki isterse özel hayatınızda olsun daha doğru tercihlerde bulunur, ileri noktalara gelebilirsiniz

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda seyrini sürdürecek ve burcunuza uyumlu bir görünüm yapacak olan Güneş etkisi altında, yaşam yolumuzda ilerlerken, gereksinimlerimiz için kendimizi belirli bir hedef üzerinde yoğunlaştırmamız ve odaklamamız gerekir. Bunun tam tersi bir durum rastgele bir hayat olur ki, bunda ne kadar başarılı olacağımız şansa kalmış demektir. Oysaki Güneş parlak ısı ve ışığıyla astrolojik olarak bizlere cesaret, güven duygusu, sağlık, bilinçli bir seçimde bulunma ve kararlılık gücü sağlayan mükemmel bir güçtür. Güneşin bize vereceği bu güçle ilerlemek kolaydır, yeter ki biz kendimizden emin olalım ve sebat ederek bu yolda ilerleyelim. Biliyorsunuz zodyaktaki bir turunu 12 ayda tamamlayan güneş her burçta bir ay konaklayarak bizlere değişik tarzda enerjiler sunar. Kimi zaman ateşli bir enerjiyle bizleri sarıp sarmalarken kimi zaman bizden uzaklaşır ve bireylik duygumuzu yeniden oluşturmamız için bizi sınar. Şimdiki seyri ise son derece güçlü ve yöneticisi olduğu Aslan burcudur. Güneş başta yüksek eğitim hayatınız olmak üzere kimlik duygunuzu tam anlamıyla ifade edebileceğiniz şekilde taçlandıracaktır.

        Yaylar için bu tarih aralığı genel olarak seyahatler yaparak kendini geliştirmek veya canlandırmak, eğitim yoluyla uzmanlaşmak ve büyümek, inanç yoluyla evrenin bütünlüğünü anlamak ve insan olmanın önemini kavramak, araştırma ve keşiflerde bulunarak farklı ufuklara ulaşmak, zirveye çıkmak, öğrenmek ve bilgilenmek yoluyla tecrübe sahibi olmak, aydınlanmak anlamı taşıyabilir. Sizin gibi özgürlüğüne aşık bir burç mensubu için bu süreç kendini dış dünyada, kendi çevresinden çok uzaklarda, değişik dil, din, ırka mensup kişilerle tanışmak anlamı taşıyabilir. Kimileriniz için bu süreç amaçları uğruna yapılacak iş veya özel gezileri gösterdiği gibi, kimileriniz için ruhunu arındırmak, inancını geliştirmek adına ulvi görevleri de temsil edebilir. Fakat şu bir gerçek ki her Yay burcu haritasındaki etkiler nispetinde bu güçlü enerjiden payına düşeni alacak olsa da, genel olarak faydalı olan bu enerjiyi kullanmak için yapılması gereken en önemli olgu, kendinize, bilginize, tecrübenize güvenmek ve bir amaç belirleyerek azimle üzerine gitmektir.

        28 Temmuz sonrası güçlü olduğu Başak burcunda seyri başlayacak Merkür, iş hayatınızla ilgili konularda daha gerçekçi düşünmenizi ve daha fazla sorumluluklar almaya yönelik hareket etmenizi sağlayacak durumların, iletişimlerin, görüşmelerin habercisi olabilir. Siz bu enerjinin desteği sayesinde dağıldığınız, konstrasyonunuzu sağlayamadığınız konularda kendinizi sistemli, pratik ve düzgün bir şekilde çalışmaya adapte edebilirsiniz veya öyle işler karşınıza çıkar ki, bunları yapabileceğiniz sistemin içinde yer alabilirsiniz. Ayrıca Merkür Başak burcu süreci bu tarihler arasında sizin görevlerinizi yerine getirirken gerekli olanları gereksiz bilgilerden ayırmanızda da destekleyicidir. Böylece zamanınızı daha randımanlı bir şekilde kullanabilir, işlerinizi daha çabuk bitirme olanağı bulabilirsiniz. Bu enerjiyi karar vermeniz gereken önemli konular, yeni girişimler veya sorumluluklar anlamında kullanabileceğiniz gibi, bu devrede karşınıza çıkabilecek işlerle ilgili de olumlu bir sonuç almanız mümkün olabilir. Hani bazen insanın karşısına öyle bir fırsat çıkar ki, fakat bir türlü nasıl bir karar vermesi gerektiğini bilemez, işte bu dönemde olayları daha iyi analiz edebildiğiniz, mantıklı bir süzgeçten geçirebildiğiniz için olasılıkları değerlendirmeniz de kolay olabilir. Ben bu sürecin size oldukça faydalı bir dönem yaşatacağını düşünmekteyim. Sadece yapmanız gereken, başka düşüncelere de açık olmak, her şeyi doğru bildiğinizi düşünmeden farklı görüşlere açık olarak kendinizi geliştirmenizdir.

        Parasal Durum

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında başkaları kaynaklı gelirler evinizde transitini sürdürecek olan Güneş gezegeni, sahip olduğunuz değerleri koruma ve kollama içgüdünüzün yükselmesi ve geleceğinizi garanti altına alma ihtiyacınızın yoğunlaşması anlamına gelebilir. Bu dönemde aile kaynaklı gelirler görüleceği gibi, içgüdüsel açıdan maddiyata daha fazla önem vermeniz mümkündür. Size sahip çıkan, yardımcı olan kişilerle bağınızı güçlü tutmanız, duyarlılık göstermeniz mutlaka gereklidir. Muhafaza etmek, elinizdeki parayı biriktirmeye çalışmak dönemin hissedilebilecek etkileri arasında yer alır. Oysa bilirsiniz Yaylar, harcamayı severler. Eğer ihtiyaçları veya hoşlandıkları şeyler söz konuysa, para harcamaktan pek çekinmezler. Fakat bu enerjiler altında çok daha dikkatli olmanız mümkündür.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Merkür gezegeninin Yengeç burcu seyri, maddiyatla ilgili konularda duygusal tepkilerde bulunmaya yönelik olduğunuzun göstergesidir. Hassasiyetiniz özellikle partnerinizle veya ortaklarınızla ilgili meselelerde daha fazla ortaya çıkabilir. Yaylar elindekini başkasıyla paylaşıma hazır insanlardır. Bu süreçte ise, benim size önerim, paranızı dikkatli harcamanız ve tutumlu olmanızdır. Ayrıca kimlerle maddi bağlantınız varsa takıntılı davranmak yerine, öncelikle olayların gerisinde yatan nedenleri saptamalı, ortak kaynaklar ve değerler konusunda akılcı sorgulamalarda bulunmalısınız.

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay önce yani 13 Haziran-23 Temmuz arası

        11 Temmuz tarihinde Yengeç burcunda meydana gelecek Yeniay ve Güneş tutulması ortaklaşa işlerin başarıyla yürümesini sağlayıcı ve size kazanç getiricidir. Bankalarla alakalı tüm işlerinizde yardımcıdır. Kredi girişimleriniz başarıyla sonuçlanabilir. Sizi destekleyen aileniz veya diğer insanlar tarafından rahat etmeniz mümkündür. Vergiler, sigorta ve nafaka işleriniz umduğunuz şekilde gelişebilir. Eğer dikkatli, planlı ve kontrollü hareket ederseniz her türlü işin altından kolayca kalkabilirsiniz. Yurtdışına giderek yeni geçim kaynakları araştırabilirsiniz. Eşinizle, ailenizle, sevgilinizle hem maddi hem de manevi anlamda bütünlük oluşturabilirsiniz. Parasal konulardaki girişimlerinizde sizi destekleyecek kişilerle karşılaşabilirsiniz. Eski borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Lütfen savurganlıktan uzak durunuz.

        Yay Burcu Temmuz Astrolojik Takvimi

        Pozitif Enerjili Günler : 4-5-13-14-17-18-21-22-26-27-31

        Zayıf Enerjili Günler : 1-2-3-8-9-15-16-28-29-30

        Aşkta şanslı günler : 4-5-31

        Parasal açıdan kısmetli günler : 23-24-25

        Yeniay : 21-22

        (Ay gezegeninin Yay burcunda ilerlediği günler sizin için Yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

        Dolunay : 8-9

        (Ay gezegeninin İkizler burcunda ilerlediği günler, siz Yaylar için Dolunay anlamı taşır. Duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişme meydana gelir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

        Not:

        Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

        Temmuz ayının bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,

        Oğlak Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        21 Haziran tarihinde başlayıp, 23 Temmuz tarihine kadar devam edecek Güneş gezegeninin Yengeç burcu seyri, özellikle ilişkinizle ilgili konularda dikkatli olunması gereken bir dönemdir. Bu dönemde eşiniz veya partnerinizin değişken tavırlarına karşılık siz öncü gücünüzle hareket etmeye kalkışırsanız iki farklı düşüncenin birbiriyle çatışması mümkün olacak demektir. Oysaki böyle dönemler siz Oğlakların kendi kimlik duygunuzla partneriniz arasındaki dengeyi mutlaka sağlanmanız gerekmektedir. Bunun yolu ise, uzlaşı ve ılımlık içinde harekettir. Bir oğlak her zaman planlı ve programlı hareket etmekten hoşlandığı için, eğer kafasına bir şey koymuşsa onu elde edecek ortamı kendiliğinden yaratabilir. Yani illaki birilerinin onay vermesini beklemez. Bu durum ilişkisi veya evliliğiyle ilgili konularda da bu yönde olacaktır. Ya partneri hakimiyeti baştan ele alacak, cesur davranan biri olacak veyahut Oğlak idaresi altında yaşamaya mahkum olacaktır. Güneşin bu seyri esnasında ise, Oğlak ihtiyaçlar konusunda partnerinin baskın olmayışı, gerekli olan çabayı göstermemesi veya tam tersine gereksiz şeylerin üstünde durması, pasif davranması hatta duygularını belli etmemesi nedeniyle uç noktalara da gelebilirler. Oysaki bu enerjiyi olumlu manada kullanmak gayet mümkündür.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Merkür gezegeni Güneşle birlikte ilişki evinizde etkin olacak. Bu durum aranızdaki iletişimin niteliğini ve gücünü ortaya çıkarmanızda ve tespit etmenizde gayet faydalıdır. Bütün bu enerjiler beraberliğinizin size kattığı değerlerin ortaya çıkmasında etkili olduğu gibi, birbirinize daha iyi anlamanız açısından da önemlidir. Şimdi gerek siz ve gerekse o, birbirinizin yaşamınızdaki öneminizi ve gücünüzü daha iyi anlayabileceksiniz. Tabii ki ilişkilerde bazı ayrılan noktaların olması doğaldır. Çünkü her ikiniz de bir araya geldiğinizde kendinize ait gerçekleri de ilişkiye katmaktasınız. Kimi zaman anlaşmazlıkların veya ayrılıkların da altında yatan en önemli sebep, bu farklılıklarınızı sen ve ben demek yerine biz demeyi bir türlü başaramamanız nedeniyle oluşmaktadır. Şimdi bu iki gezegenin transiti Yengeç burcunda gerçekleştiği için doğal olarak partnerinizin kendi kabuğu içindeki duruşu ile sizin dış dünyadaki gücünüz birbiriyle karşı karşıya gelmiş durumda. Güneş seyri sayesinde kimlikleriniz, Merkürle zihinsel alış verişinizi sınayacak, imtihandan geçirecek ve sonunda bir karar aşamasına geleceksiniz. Burada önemli olan farklı yanlarınızı belirlemek ve bu farklılıkların ilişkinizde olumlu mu yoksa olumsuz mu etki yarattığını tespit etmektir. İşte o zaman bu süreç olumlu manada kullanılmış olur. Öncelikle mantıklı düşünmek zorundasınız. Birbirinizi bu ayrımlara rağmen değiştirmeden kabul etmeyi ve sevmeyi başarırsanız biliniz ki bu ilişki devam edecektir. Tam tersi durumda ise yolların ayrılması söz konusudur. Bu iki enerjinin geçtiğimiz aydan beri etkili olduğunu düşünürsek empati yapmakta fayda var diye düşünüyorum.

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Sevgili Oğlaklar Uranüs klasik astrolojiye göre sizin ikinci yöneticinizdir. Ancak radikal gelişimler konusunda her zaman temkinli olan Oğlak insanı için Uranüs Koç burcu seyri bazı yanlarıyla zorlayıcı olabilir. Şimdi beraberce bu enerjinin gücü altında neler yaşanabileceğini birlikte gözden geçirelim. Öncelikle aile yaşamınızla ilgili yaşanabilecek gelişmelerden söz etmek isterim. İç dünyasında kendi kabuğu içinde ve kendi sistemi dahilinde yaşamayı seven Oğlaklar özellikle 2011 Mart ayı itibariyle önemli değişimlerin içinde yer alabilirler. Bu transit evinizi, ailenizi, akrabalarınızı içine alan yeni bir oluşumun simgesidir. Yenilenmenizi, eski düzeninizden ayrılarak kendinize yeni bir düzen kurmanızı sağlayacak Uranüs gezegeninin etkisi çarpıcı ve oldukça sıradışı olabilir. Eğer aileniz yaşamınızla ilgili konularda baskın karakter yolunda iseler, artık bu duruma rest çekerek özgürlüğünüzü ilan edebilirsiniz. Beklenmedik durumlar nedeniyle yuvanızdan ayrılmanız mümkün olduğu gibi, ailenizde bulunan bir kişi de evden ayrılabilir. Bütün bu karmaşık görünen durumlar önünüzde açılan yeni bir sayfanın işaretçisidir. Önemli olan bunların ardındaki gerçeğin farkında olmak ve kendinizi yuvanız ve ailenizle ilgili konularda yaşanabilecek gelişmelere hazırlamaktır. Ancak o zaman bu enerjiyi olumlu şekilde kullanmanız mümkün olur.

        Nehrin tersine yüzmek yerine, akışa ayak uydurmak size farklı bir dünyanın veya kişisel gelişimin kapılarını açabilir. Kalıplaşmış düşünceye ve illa benim düzenim demeye kalkışırsanız, bu düzenle ilgili yaşanabilecek değişimlerde fazlasıyla zorlanabilirsiniz. Çünkü yapınızın temeli yenilenmektedir. Eskiyen düzenin yerine yenisinin gelebilmesi için gelişime açık olmanız lazımdır. Bazen yaşananlar sizi altüst edici veya sinirlerinizi yıpratıcı olabilir. Ancak şu var ki bu süreç bir tırtılın kelebeğe dönüşmesi halidir. Doğaldır ki, yıllarca kabuğu içinde yaşayanlar şimdi bir ağaç gibi yeri geldiğinde eğilerek yeni sisteme adapte olmayı bilmeliler. İşte bunu başaranlar Uranüs transitinin tecrübelerinden yararlanacaklar demektir. Hayır ben bunu yapamam, değişimden yana değilim diyorsanız Uranüs enerjisi sizin haberiniz olmadan sizi değişimin içine çekebilir. Uranüs farklılık getiricidir. Farklı bir yuva anlayışı veya farklı bir yaşam konusunda şimdiden sakince düşünmenizi öneriyorum.

        Geri hareket süresince görülmesi muhtemel Etkiler ve Dikkat edilecek hususlar:

        1-Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur.

        2-Uranüs gezegeninin Koç burcunda ilerlemeye başladığı 28 Mayıs sonrası yaşanan gelişmeler üzerinde tekrar düşünülmesi, geri hareket süresince acil kararlar verilmemesi yararlıdır.

        3- Uranüs gezegeninin tekrar Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı Mart 2011 tarihinde yukarıdaki konuların hayatınızdaki etkileri belirgin hale gelir. O nedenle, 5 Temmuz-13 Ağustos dönemini iyi değerlendirmek lazımdır.

        4-Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir.

        5- Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

        6- Uranüs geri hareketini diğer geri hareketler gibi, bir filmin fragmanına benzetiyorum. Tek tek kareler gözlerimizin önünden geçiyor. İleri-geri sarıyor bütünü anlamaya çalışıyoruz. Ancak bu kareleri(yaşanacak gelişmeleri) iyi anlamak, akılda tutmak lazım. Çünkü ileride bütün bu parçalar birleşerek kendi senaryomuzun baş kahramanı olmamızı sağlayacaklar

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay önce yani 13 Haziran-23 Temmuz arasI

        11 Temmuz tarihinde Yengeç burcunda meydana gelecek Yeniay ve Güneş Tutulması her Oğlakta aynı etkiyi yaratmaz. Çünkü doğum haritalarımız birbirinden farklı ve yaşanan ilişkiler çeşitlilik arzeder. İlişkisi düzgün seyirde yürüyen ve evlilik yolunda ilk adımı atmaktan yana olan Oğlaklar için bu tutulma hızlandırıcıdır. Birbirlerine karşı sevgileri tam, ancak bazı sorunlar nedeniyle sıkıntı yaşayanlar için elbirliği ile problemlerin aşılması anlamında rahatlatıcıdır. Eşiniz veya iş ortaklarınızdan faydalar elde edebilmeniz anlamında etkili olduğu gibi yeni bir iş ortaklığının kurulmasında da faydası görülür. Burada önemli olan sizin iş ortaklığına ne kadar hazır olduğunuz ve işinize ne kadar sahip çıktığınızdır. Tutulmalar bir durumu bir olayı veya bir hali ortaya çıkarırlar. İlişkinizde saygı, sevgi ve güven üçlüsünü sağlam bir şekilde oturtmaya hazırsanız yardımcı olurlar. Tutulmalar bir ay, yerine göre bir yıllık bir gelişmenin işaretidir. Buna göre yeni hedefler belirleyebilirsiniz. Alacak verecek, sözleşmeler, yasal konularda arzu ettiğiniz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz.

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında, bireylik duygumuz, farkındalık derecemiz, bilinçli kararlarımızda etkili olan, kendimizi ifade gücümüzün astrolojik yönden temsilcisi olan Güneş gezegeni yöneticisi olduğu Aslan burcundaki seyrine başlamış bulunuyor. Önümüzdeki bir ay boyunca tüm burçlar açısından farklı alanlarda faydası hissedilecek bu güçlü enerjinin sizler için anlamını birlikte gözden geçirelim. Yeniden dönüşümde bulunmak. Bu cümle sanırım tüm ay boyunca Güneşin sizin üzerinizdeki yansımasını ifade etmekte. Bir Oğlak genel olarak daima zirveye gözünü çevirir, hedefini belirler ve astrolojik amblemindeki bir keçi gibi yavaş, emin adımlarla fakat sabırla arzuladığı yere gelebilir. Bu yüzden Oğlağın yaşamı zorludur, çünkü o zoru başardığında kendini başarılı sayar. Zaten bu yüzden farklıdır ve bu yüzden özeldir. Bu nedenle oğlakların hayatında hiç birşey kolay yoldan eline ulaşmaz ve bu yüzden elindekilerin değerini gayet iyi bilir. Bu onun astrolojik gerçeğidir. Lakin bu hedefine varmayacak, vazgeçecek anlamına gelmez. Er yada geç Oğlak istediği amaca ulaşmasını bilir. Güneşin Aslan burcundaki bu seyri ise, biraz ince değindiğim zirveye ulaşma yolunda, ona zaman kazandıran, destekleyici ve hızlanmasını sağlayan ateşli bir güçtür.

        Dönüşümde bulunmanızda duygusal ve ruhsal yönden güvenliğinizi oluşturmanızda da etkili olabilecek bu enerji kendinizle alakalı yanlış giden, çoktandır işlevini yitirmiş, hatta size rahatsızlık veren her ne varsa yaşamınızdan çıkarıp yenileşmeniz anlamını da taşımaktadır. Bu ister kişi, ister bir duygu isterse herhangi bir olgu olsun, burada önemli olan Güneşin ısı ve ışığından yararlanarak kendiniz adına yeniden doğmayı kabul etmenizdir. Yani yenileşmek için eskinin geride bırakılması gerekmektedir. Sizlerin bu süreçte kendinize duyduğunuz güven öylesine yoğunlaşır ki, bu süreci olumlu bir şekilde değerlendirmenin yolu saplantılardan, kuruntulardan, bağımlılıklarda uzak durarak Güneşin size göstermeye çalıştığı güçlü ışığa doğru yol almaktır. İçgüdüsel anlamda artık yeniden varolma isteğiniz güçleneceği için, size düşen kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmek ve ne olursa olsun değişime hazır olmaktır. Eğer gelişiminiz için bazı şeylerin geride bırakılması gerekiyorsa, Güneşin Aslan burcu seyri sizin açınızdan en doğru zamandır.

        İş ve Kariyer

        7 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeni bu seyrini gerçekleştirirken yöneticiniz Satürn gezegeni de aynı alanda 21 Temmuz tarihine kadar ona eşlik edecek. Hatırlarsanız bu enerjiden geçtiğimiz Haziran aylık yorumunuzda söz etmiştim. Etki süresi hala devam ettiği için önemini korumaya devam ediyor. Şimdi o satırları bir kez daha hatırlayalım. Yüksek düşünme gücü, kendinizi geliştirme, mesleki ihtisas, bilgilenme, uzmanlık ve kariyer hayatınıza hazırlanma ile alakalı yaşam evinde ilerlediği için doğal olarak kimlik duygunuzu dış dünyada ispat edebilmenizi, bugüne dek edindiğiniz bilgi ve tecrübelerinizi gösterebilmenizi ve yeni bir dünya kurabilmenizi gerektirici çalışmaların işareti olarak önem taşımakta. Burcunuzla her ne kadar olumlu görünüm içinde olsalar da bu iki gezegenden Mars isteklerinizi elde etme, Satürn ise yapılanma adına titiz çalışmanın göstergeleri olarak dikkatli hareket etmeniz, sabırlı olmanız halinde başarılı olacağınızın işareti gibidir. Mars Başak süreçlerinde hedefinize ulaşmanın sırrı, pratik hareket etmek ve düzenli tertipli çalışmaktan geçer. Ancak karamsarlık, şüphe, kuruntu, hayata kötümser bir bakış, nasılsa beni bulmaz böyle güzellikler diyerek düşünmek son derece sakıncalıdır. Ayrıca sizinle aynı görüşte olmayan iş ve özel hayatınızdaki insanlarla çatışmak, görüş ayrılıklarına düşmek, onlar üzerinde eleştirel davranmak yanlıştır. Madem ki bir amacınız var. İleride rahat etmek, bunca yıllık çabalarınızın karşılığını almak, meslek hayatınızda bir yerlere gelmek istiyorsunuz, o zaman Satürn Terazi burcu derslerinde başarılı olmak için öncelikle Başak burcundaki Satürn dersinden sınıfı geçmeniz gerekir. İşte Mars bu konuda itekleyici bir güç olarak yanınızda. Ancak yazdığım gibi metotlu, düzenli çalışırsanız.

        Eğer bugüne dek, emek sarfetmiş, sorumluluklarınıza sahip çıkmış, dürüst ve namuslu bir şekilde hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadan alın terinizle buralara gelmişseniz, biliniz ki bu iki enerjiler size başarı getiricidir. Bilirsiniz yorumlarımda hiçbir zaman abartılı sözlerden hoşlanmadım. Enerjiler neyi gösteriyorsa, sizlere bilgimce izah etmeye çalıştım. Şimdi size bu iki transitin ileride faydalar getireceğini söylüyorsam bundan yararlanmamanın sadece doğum haritalarınızdaki zorlu enerjiler veya sizin pasif kalmanız nedeniyle olacağını belirteyim. Yani o kadar ki olumlu bir seyirdir. Umarım bu süreçte, bilginizi başkalarıyla paylaşabilir, gerekli zamanda gerekli adımları atmakta gecikmez ve iş hayatınız, genel yaşamınız adına yeni bir dünyaya adım atabilirsiniz. Ayrıca bu süreçte devletin yapacağı bazı düzenlemeler iş hayatınızla alakalı konularda zorlu gibi görünse de, genel anlamda yarınlarınız adına etkili olabilir. Yine bu dönemde işyeri ortamınız, işinizle alakalı veya gündelik aktivitenizi ilgilendiren konularda ustalaşmanız, eğitmenliğiniz, yöneticiliğiniz, ticari başarınız ön plana çıkabilir. Öyle eğitimlerden veya zorlu sınavlardan geçersiniz ki, bu mesleki ihtisaslaşmanızda size geleceğiniz adına büyük başarılar getirebilir. Sadece sabırlı olun. Çalışın, didinin, alın terinizi dökün. Sizler bu dünyanın ağır işçilerisiniz. İşte bu dönem ustalaşmanız adına biçilmiş kaftan olacaktır. Yeter ki, inancınızı kaybetmeyin. Kendinize güvenin. Sakın ola ki, dış dünyadaki koşulların veya insanların sizi yenebileceğini düşünerek geri adımlar atmayın. Siz buraya kolay gelmediniz. Geçmişinizi hatırlayın, kendinize verdiğiniz emeği düşünün.

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2012

        Sevgili Oğlaklar, yöneticiniz Satürn gezegeninin, 29 Ekim 2009 tarihinde başlayan Terazi burcu seyri hakkında geçtiğimiz yıl sizleri bilgilendirmiştim. Satürn ileri-geri devinimi nedeniyle Nisan 2010 tarihinde bir önceki Başak burcu seyrine geri dönmüştü. Bu tarihten itibaren son kez Başak burcu deneyimleriyle sizi karşı karşıya bıraktı. Bu deneyimlerin özünde yatan ders özetle şuydu. Bilgi ve tecrübelerinizi dış dünyada size karşıt görüşte olsalar dahi diğer insanlarla paylaşacak, böylece deneyim ve özgüven kazanacaktınız. Bu ister uzak çevrelerde olsun, ister eşinizle olan iletişiminizde olsun isterse eğitim, akademik kariyer anlamında sizi zorlasın farketmez, siz yine de kendinizden emin bir şekilde sıkı çalışarak kendinizi yetiştirecektiniz. Evet tarih 21 Temmuzu gösterdiğinde bu ders bitmiş oluyor. Şimdi Satürn Terazi burcu seyrinin deneyimlerine kaldığınız yerden devam edeceksiniz. Ancak şu var ki, son 2,5 yıl boyunca yaşadıklarınızı unutmanız mümkün değil. Ne mutlu bu dersleri iyi algılayıp yanıtlarını güçlü verenlere.

        Şimdi gelin Terazi burcunda ilerleyecek Satürn gezegeninin yaşamınızdaki önemini tekrar gözden geçirelim. Özellikle kariyeriniz ilgili konular üzerinde etkili olup, son 14 yıl içindeki hedef ve amaçlarınızın, çalışmalarınızın girişimlerinizin, sorumluluklarınızla ilgili konulardaki tutumunuzun, sonuçlarını artı veya eksi yönde görebilmeniz açısından önemlidir. Sosyal statünüz, toplumsal itibarınız, ailevi ilişkileriniz, işverenlerinizle olan her türlü irtibatınız konularında da etkili olacak bu enerji, hayatınızın bundan sonrasının şekillenmesini netleştirecektir. Bu dönemde özellikle otorite konumunda bulunan kişiler, hayatın bizzat kendisi, özel veya iş ilişkileriniz belli bir imtihandan geçecektir. Bugüne dek gerçekten emek sarfetmiş, sorumluluklarınızın farkında yaşamış, çalışıp çabalamışsanız bunun karşılığını bu süreçte olumlu olarak almanız mümkündür. Tam tersine bir durum söz konusu ise, o zaman bundan sonrası adına daha ciddi yaklaşımlarda bulunarak kendinize gerçekçi bir rota çizmeniz gerektiğini, yaşadığınız durumlar neticesinde anlayacaksınız. Sosyal hayatınızda değişimler, ilişkilerinizde mücadele dönemi olacak bu süreçte, iş ortaklıkları, sözleşmeler, özel hayatınızla ilgili deneyimlerden geçecek ve mücadele vereceksiniz. Satürn karmik bir gezegen olarak geçmişte ektiklerinizin biçilmesini sağlayan bir gezegendir. Bu sözden anlaşılacağı üzere sizler, ektiklerinizi bu süreç içinde olumlu veya olumsuz manada biçebilirsiniz. İş yükünüz özellikle bu yılın ortalarından itibaren artabilir ve yeni koşullar, tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Bazılarınız doğum haritanızdaki etkiler nispetinde bu dönemde güçlü bir evlilik yapabilirsiniz. Kimileriniz ise, ilişkisiyle ilgili mücadeleler verebilir ve hayatlarına yeni bir yön çizebilirler. Ayrıca evinizle alakalı mevzulardaki değişimler geleceğiniz açısından son derece önem taşıyıcıdır. Bazılarınız iş hayatınızın olumlu gelişimi sayesinde, yeni bir ortamda hayatınızı sürdürmeye karar verebilirsiniz. Çalışma hayatınızla ilgili konulardaki değişimlerde özellikle dikkat etmeniz gereken konu paylaşımcılıktan asla uzak durmamanızdır. Bireysel egonuzu kontrol altına alarak diğerleriyle işbirliği yapabilmeniz sayesinde kariyerinizle ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz.

        Parasal Durum

        9 Temmuztarihine kadar devam edecek Venüs-Aslan burcu süreci, maddi konularda, çıkarlarınızı kollama aşamasında bireylik duygunuz ön planda hareket etmenizi sağlayıcıdır. Kişisel ayrıcalıklarınızı yani yetenek veya popülerliğinizi maddi kazanımlar elde etmek yolunda rahatlıkla ortaya koyabileceğiniz bu tarihlerde, mülkiyetçilik duygunuz da oldukça yoğundur. Ortak gelirler konusunda, yani eşiniz, iş yaptığınız kişiler, parayla alakalı bağlantınız olan kişi ve kurumlardan elde ettiğiniz gelirler anlamında bütçenizi aşacak şekilde harcamalarda bulunmamanız gerektiğinin işaretidir. Çünkü böyle seyir zamanlarında kişinin egosu fazlasıyla baskındır. Bu nedenle, maddi yönden diğer tarafa göre baskın çıkmaya çalışabilirsiniz. Eğer iş ortaklarınızla, eşinizle veya farklı meseleler nedeniyle parasal işleriniz umduğunuz gibi gitmiyorsa doğal olarak Venüs Aslan burcu etkisi altında tepkisel davranabilirsiniz.

        Benim tavsiyem kimle maddi alışverişiniz varsa bu tarihlerde hem hesabınızı iyi yapmalı hem de açık ve dürüst şekilde davranmaya dikkat edilmelidir.Yine bu dönemin bir başka etkisi ilginç ve sıradışı yollarla veya yaratıcılık gerektiren işler aracılığıyla para kazanmanız anlamına gelir ki, bu paraları önce borçlarınız daha sonra da gereksinimleriniz için bir kenara ayırmanız yararlıdır. Bankalarla alakalı kredi başvurularınızda özellikle dikkat etmeniz gereken nokta bütçeniz sınırları dışına çıkmamanızdır. Kaynak elde etmek adına düşündüğünüz planların gerçekleşmesi aşamasında bazı terslikler, gecikmeler oluşmaması için en başından önleminizi alınız. Kimlerle iş yapıyorsanız paranızı peşin veya bir kısmını almanız faydalıdır. Kesinlikle yabancılarla alakalı işlerde paranızı almadan hizmet etmeyiniz. Mali konularda iş yerinizle olabilecek görüşmelerde dikkatli olunuz. Sözleşme yenilenmesi durumu varsa, parayla ilgili maddeleri iyice gözden geçiriniz.

        Harcamalarınıza dikkat ediniz, vergilerinizi zamanında ödeyiniz. Kredi kartınıza sahip çıkınız. Kimseyle paylaşmayınız. İnternet yoluyla yapılacak alışverişlere dikkat ediniz. Online bankacılık işlemlerini yaptığınız bilgisayarınızı şifre altına alınız. Önemli evraklarınızı saklı tutunuz. İhtiyaç dışı harcamalarda bulunmamaya gayret ediniz. Kimseye güvenerek bir borcun altına girmeyiniz. Evli iseniz eşinizin para konusundaki tutumuna dikkat ediniz. 8 Temmuz tarihindeki enerjiler, başkalarıyla ortak paylaşımlarınız, cinsel hayatınız, sağlığınız, diğer insanlar ve bankalar vasıtasıyla elde etmeyi düşündüğünüz gelirleriniz, vergi, miras, yasal işlerinizle ilgili işlerinizi düzene koymak ihtiyacınız yoğundur. Belirsizliklere bir an önce çözüm bulunması arzunuz, kimi zaman sizi baskı altına alabilir. Ya bütün bunlar yoluna girmelidir veya ne yapılacaksa kesin bir karara varılmalıdır. Fakat günün enerjileri altında olayları abartılı bir şekilde ele almak ve bu yüzden yanlış kararlar vermek hatta iyimser düşünerek yanlış adımlar atmak daha sonra pişmanlık yaratabilir. Bu konulardaki engellerle baş edebilmenin yolu herşeyden önce sabırlı olmaktan geçmektedir. Ortak paylaşımda bulunduğunuz insanlarla kazancınız konusunda çekişmeler yaşanabilir. Dikkatli olmak gerekiyor.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYI ve BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili Oğlaklar 26 Temmuz tarihinde saat 04:36 itibariyle Kova-Aslan burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay, maddi ve manevi kazanımlarınızla alakalı konularda gerçekçi davranmaya çalışmanız gayet önemli. Başta harcamalarınıza dikkat etmeniz ve bütçenizi aşabilecek giderlerden uzak durmanız, bugünlerde özellikle sistemli ve disiplinli bir şekilde hareket etmeniz lazım. Fakat bu demek değil ki, ruhsal yönden kendinizi rahat ve güvenli hissetmenin yolu elinizdekilere sıkı sıkıya sarılmak. Tabii ki hayır. Paylaşımda bulunacak ve diğer insanlara elinizden gelen yardımı yapmaya çalışacaksınız fakat bu sizin gücünüzü aşacak şekilde olmamalı. Gerçekçi davranmanız sizi olabilecek her türlü riskten koruyacak bir kalkan gibi. Girişimde bulunmayı düşündüğünüz konularda veya gereksinim duyduğunuz alanlarda başka görüşlere açık olmanız gayet faydalı. Yani uçarı fikirler peşinden koşmamanız lazım. Yatırımlar, iş yerinizle yapacağınız yeni sözleşmeler konusunda kendinize güveneceksiniz ama kendinizi fildişi kulesinde görmeye de çalışmamanız lazım. Yetenekleriniz konusunda hakikatlerin ışığında hareket ederek taleplerde bulunmaya çalışabilirsiniz fakat kendinizi yükseklerde görecek şekilde beklentiler içine girmemeniz önemli. Bütün bunlara dikkat etmeniz halinde, Dolunay etkisinin yaratabileceği kayıp ve üzüntülerden uzak durabilirsiniz.

        Oğlak Burcu Temmuz Astrolojik Takvimi

        Pozitif Enerjili Günler : 1-2-3-6-7-15-16-19-20-23-24-25-28-29-30

        Zayıf Enerjili Günler : 4-5-10-11-12-17-19-31

        Aşkta şanslı günler : 6-7

        Parasal açıdan kısmetli günler : 27

        Yeniay : 23-24-25

        (Ay gezegeninin Oğlak burcunda ilerlediği günler sizin için Yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

        Dolunay : 10-11-12

        (Ay gezegeninin Yengeç burcunda ilerlediği günler, siz Oğlaklar için Dolunay anlamı taşır. Duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişme meydana gelir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

        Not:

        Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

        Temmuz ayının bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,

        Kova Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında devam edecek Venüs Aslan burcu süreci ilişki anlamında diğer burçlara göre sizin açınızdan tabii ki son derece önemli. Özellikle ilişkisi olmayanlar bu enerjiden fazlasıyla etkilenebilirler. Bu enerji altında, kendine oldukça güvenen, ifade gücü yüksek, yaratıcılık özellikleri olan, sıcak ve cömert tavırlara sahip kişileri kendinize kolaylıkla çekebilirsiniz. Bu kişi olumlu özelliklere sahip olduğu kadar, pohpohlanmaktan hoşlanan gururlu ve son derece sabit düşünceli biri de olabilir. Yani dediğim dedik biri olma ihtimali yüksektir. İlişkisi olanlar açısından bu dönemi değerlendirirsek, sizin kimliksel özelliklerinizle, partnerinizin beraberlikteki tavırları, sevgiyi sunuş biçimi, ilişkiye bakış açısı arasında farklılıklar oluşabilir. Böyle durumlarda aranızdaki dengenin sağlanması için her iki tarafın da gerçekçi düşünmesi ılımlı şekilde ortayı bulması lazımdır.

        Çünkü ilişkinin uyumlu ve huzur dolu sürebilmesi için her iki tarafın de kendi inatçı tavırlarını beraberlikleri adına özveride bulunarak geriye çekmeleri faydalı olabilir. Venüs Aslan burcu seyirleri ilişkisi olmayan ve şu anda ciddi bir ilişkiye girmeyi düşünmeyenler için ilginç bir dönem olabilir. Aşk konusunda son derece ateşli davrandığınız gibi, sosyal ortamlarda bulunmaktan da zevk alabilirsiniz. Fakat geçmiş ilişki tecrübeleriniz gereği, kimsenin kaprisiyle uğraşmak istemediğiniz için, liderliğinizi kabul eden birisi olmasıyla tercih edebilirsiniz. Bu dönemin bazı Kovalar için anlamı, bitti gözüyle bakılan bir beraberliğin yeniden alevlenmesi anlamına gelebilir. Eğer hala bu kişiye karşı sıcak duygular besliyorsanız ve hala onunla olmanın ne kadar özel olduğunu düşünüyorsanız bu etki altında ona doğru bir adım atabilirsiniz. Şu ana kadar açıkladığım noktalar bu enerjinin etkinliği süresince yaşanabilecek gelişmeler olarak dikkat çekiyor.

        Ancak 8 Temmuz tarihinde Venüsün Neptünle yapacağı karşıt görünüm yaşanılan ilişkinin niteliğine, içinde bulunan şartlara göre anlam kazanır. Eğer temeliniz güçlü ve dengeli bir beraberlik yaşıyorsanız bu etki altında aşkta yaratıcılığınız artar ve doğal olarak ilişkinizde romantizm dolu bir dönemdir. Yani görünüm sizi birbirinize daha çok bağlar. Partneriniz çekiciliğinizden oldukça etkilenir. Eğer ilişkinizde sorunlar varsa eşiniz beklentilerinize hiç uymayan tarzda hareket edebilir. Bu sizin için hayal kırıklığı anlamına gelir. Yeni başlayan bir ilişkide kişinin, aşkın gözü kördür sözünde olduğu gibi, kendinden geçmesi halidir. Siz dünyanın en çirkini bile olsanız, sevdiğiniz gözünde dünyanın en çekici insanı haline gelebilirsiniz. İlişkisinde eşi tarafından sürekli aldatılan bir kadın veya erkek için bu tarih, gerçekleri görme vaktinin geldiğini belirten bir zil sesi gibidir. Artık istese de gerçekleri görmek zorundadır. Ancak doğum ve eşleşim(synastry) haritanızdaki enerjiler nispetinde bazılarınız, gerçekleri gördüğü halde, görmezden gelebilir. İşte sevgili dostlarım, bu tarih bu kadar önemli.

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında astrolojik açıdan, insanın kendini tanımlamasını, bilinçli olarak yönlendirmesini, yaşamsal hedefler koyarak ilerlemesini kısaca kendini güçlü bir şekilde ifade etmesini sağlayan Güneş gezegeni karşıt burcunuz Aslandaki seyrine başlamış olacak. Güneşin enerjisinden en kuvvetli şekilde yararlanan Aslan burcu mensuplarının egosantrik ifade tarzlarına karşın, bencillik nedir bilmeyen hümanist değerlerle örülü kişiliğinde eşit hak ve özgürlükler adına kitleleri ayağa kaldırabilecek kadar zenginlik bulunan Kovaların birbirine bu kadar zıt olmasına şaşırmamak gerekiyor. Nedeni doğanın içindeki sırda gizli. İyi ile kötü, güzel ile çirkin, artı ile eksi, siyah ile beyaz. Dikkat ederseniz Aslanlarla bu kadar itişip durmanıza rağmen, birbirinizden öğreneceğiniz ne de çok şey var. Şimdi yapılması gereken, Kova burcunun Aslanının güçlü ifadesinde kendini tamamlaması, eksiklerinin farkına varması, özgüvenli bir şekilde hareket etmeyi başarması, ilişkisine sahip çıkarken benliğini kaybetmeden veya tam tersine inatlaşmadan biz olmayı başarmasıdır.

        Tabi ki bu karşınızdaki kişinin Aslan burcundan biri olduğunu göstermiyor, tesadüfler hariç tabi. Burada söz konusu olan, bu süreçte partner adayınızın veya partnerinizin Güneşin ışığıyla büyüyen egosunu size yansıtmasıdır. Aslında burada şunu demektedir. Ben güçlüyüm ama senin gücünü de görmek istiyorum. O zaman sen de bana ışığını gönder ki ben de seninle tamamlanabileyim. İşte bu durumda birbirinizle ortak bir duyguda buluşmanız için her ikinizin de birbirinize öğretecekleri olduğunu kabul etmeniz gerekir. Bu süreçte dengeleme son derece önemlidir. Eğer sizin beraberliğinizde bu dönemde böyle bir dengeleme oluşmuyorsa bir taraf adil davranmıyor demektir. O zaman oturup düşünmeli ve bir karara varılmalıdır.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYI ve BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili Kovalar 26 Temmuz tarihinde burcunuz üzerinde oluşacak Dolunay saat 04:36 itibariyle etkili olmaya başlayacaktır. Ciddi ilişkiniz veya evliliğiniz, partnerinizin size karşı tavırları, ilişkinizin kalitesi ve gidişatı ve iş ortaklığınızla alakalı mevzuların gündeme gelmesi ve yaşanacak gerilimli birkaç gün anlamı taşıyabilir. Dolunay enerjisi genel anlamda hasat mevsimi gibi, bugüne dek ekilenlerin(yaşananların) sonuçlarını görme zamanıdır. Eğer beraberliğinizde sorun varsa ve bu ilişki yürümüyorsa partneriniz bu duruma bir son vermek isteyebilir. Siz bir adım atmak isterken o daha farklı bir yöne kayabilir. Ne kadar anlaşmaya çalışsanız da aranızda garip bir zıtlaşma, çatışma oluşabilir. Bu durumda yapılması gereken sakin olmaktır. Soru sormak, kızgın tepkilerde bulunmak veya bazı şeylerin önüne geçmek adına adım atmak, baskıda bulunmak gereksiz yere zaman kaybettirici olabilir. İlişkisi olmayanlar için bu enerji, beraberlik konusunda mantıklı düşünmek ve ona göre seçimlerde bulunmak anlamı taşıyabilir. Bu enerji altındayken yeni bir tanışma, buluşma gibi özel girişimler ertelenmeli ve birkaç gün sonraya bırakılmalıdır. Ayrıca yasal davalarınız, sözleşme yenilenme konularında kendinizi gayet güçlü bir şekilde ifade etmek isteyebilirsiniz. İlişkisinde iki taraflı sorun olanlar, uzun zamandır ayrı yaşayanlar veya bir türlü aralarındaki problemi atlatamayan Kovaların Dolunay etkisi altında öyle bir noktaya gelirsiniz ki, birbiriniz üzerinde hakim olma arzunuz fazlasıyla yoğunlaşır. Bu yoğunlaşma sonucunda her iki taraf da tüm ipleri ele alarak benim isteklerim önemli, işine gelirse, benim dediğim olacak tarzı yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. İlişkisi olmayanlar açısından bu iki oluşumun etkisi ise yenileyicidir. Yani hayatınıza ani olarak birisi girebilir. Hangi durumda olursanız olun, tetikleyici özelliği olan bu oluşumların size beklenmedik kararlar aldırmasına izin vermeyin.

        İş ve Kariyer

        7 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek kariyer evinizin yöneticisi Mars gezegeni, mesleki konularda işbirliği içinde olmanız gerektiğinin göstergesidir. İşinizde ustalaşmak adına herşeyden önce detaylı bir şekilde ve mantıklı olacak şekilde düşünmeniz, başkalarıyla uyum içinde çalışmanız menfaatiniz icabıdır. Öncelikle kendi yeteneklerinizin altını iyi çizmeniz, hatalarını ve eksiklerinizi iyi saptamanız, işinizde gelişebilmek adına bir öğrenci gibi herşeyi baştan öğrenmeye çalışmanız sizi yıldırmasın. Bu dönemde, işinizde gereken mücadeleyi verebilmeniz ve kendinizi ispatlayabilmeniz için öncelikle pratik hareket etmeye çalışmalısınız. Bunun için belirli bir kurs veya eğitimden geçmeniz mümkündür. Sırf kendiniz adına değil, herkesin yararına olacak şekilde hareket etmeniz son derece önemlidir. Yaşamınızla ilgili bir dönüşümde bulunabilmeniz için, takıntılardan, saplantılı fikirlerden ve düşüncelerden uzak durmanız bu dönemde çok önemli. neye ihtiyacınız olduğunun veya sizin açınızdan en önemli konunun ne olduğunun saptanması, girişimlerinizde size ışık olacağından bunu es geçmemeniz gerekiyor. İş hayatınızda başarılı olmanızın bir başka önemli kıstası ise, başkalarıyla iyi ilişkilerde bulunmak, üzerinizde denetim uygulayabilecek kişilerle çatışmadan ve amacınızdan uzaklaşmadan gerekli düzenlemeleri yapmaktır. Hani bir söz vardır. Köprüyü geçene kadar diye. Aynen öyle. Bu dönem sabırlı olmak, akıllı davranmak, kendinizi ifade etmek, kısacası akıllı olmak gerekiyor.

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda seyrine başlayacak Güneş gezegeni kendinizi ve bilinçli isteklerinizi ifade etmek adına geçmişinizle yüzleşmenizi sağlayıcıdır. Detaylar arasında gelgitlerin yaşanma olasılığı yüksek bu dönemde, ne olursa olsun, doğanıza aykırı davranmadan kendinizi özgür kılacak seçimlerde bulunmanız faydalıdır. Özellikle ciddi ilişkiniz veya çoktan bitmiş beraberliğiniz bu dönemde kafanızın içinde zincirleme düşüncelere sebebiyet verebilir. İçinde bulunduğunuz hayatın sorumluluk dolu rutini içinde, saygınlığınızı sağlamak, yeniden hayatınızı kurgulamak ve bir düzen kurabilmek için tek gücünüz yine azimli olmanız ve sabırla yol almanızdan geçecektir. Değişen koşullara uyum sağlamak için bir yandan geçmişin izlerini silmeye çalışırken, diğer yandan geleceğin bilinmeyenleri arasında tercih yapmakta zorlanırsanız bilin ki çok bunalırsınız. Çalışma hayatınız ve birlikte iş yaptığınız insanlarla olan ilişkinizden tutun da, sosyal güvenceniz, iş geliştirme becerinize kadar olan bu geniş yelpazede aileniz, eski dostlarınız, eski ilişkiniz ve geçmişe ait ne varsa, hiçbirşeyin sizi yenileştirmekten alıkoymasına izin vermeyiniz.

        Eğer bir şey sürmüyorsa, hüzün ve mutsuzluk yaşatıyorsa bu iş olsun özel ilişki olsun öncelikle kendinizi düşününüz. Eğer sizin yanlışlarınız dolayısıyla bu noktaya gelindiyse gerekirse düzeltmek adına büyüklük siz gösterin, karşınızdaki kişi neden olmuşsa o zaman önünüze bakın. Size artık dert tasayla uğraşmak değil, mutluluk yakışır bunu lütfen unutmayın. Aile fertleriniz ve bizzat kendinizle ilgili sağlık konularında dikkatli olun, eviniz alanı içinde bulunan evcil hayvanlarınıza dikkat edin, ailenizin genetik mirası olan rahatsızlıklar konusunda titiz davranın, çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız tıbbı kontrollerden geçin, sürekli tekrarlanan rutin hastalıklarınız için alternatif tıbbı araştırın. Aile mesleğini sürdürüyorsanız ve sorunlarınız varsa bunları karşılıklı konuşun veya ailenizle ortak bir iş sürdürüyorsanız sözleşmelerde akrabalık ilişkisi bile olsa profesyonelce düşünün.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Merkür gezegeni, geçtiği yaşam alanındaki etkisi itibariyle olumlu bir sürecin işaretidir. Tabii ki bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunların başında güvencenizi hesaba katarak kararlar vermeniz, iletişimde bulunurken kendinizi net olarak ortaya koymanız, alınganlık veya aşırı hassasiyet içinde düşünmemenizdir. Bildiğiniz gibi iş hayatının gündelik temposu veya genel olarak uğraştığınız konularda birilerine hizmet vermek mecburiyetimiz vardır. aynı şekilde siz de başkalarından hizmet etmelerini beklemektesiniz. Hayatın rutin işleyişidir bu. İnsanlarla bir arada yaşandığı sürece bu etkileşim karşılıklı olarak sürer gider ve son derece de önemlidir. Bu durumda da iletişimde olabilecek bir aksama hem verimli çalışmanıza engeldir hem de diğer insanlarla bağlantı kurmanıza.

        Merkür gezegenin bu seyrini olumlu manada kullanabilmek için dikkat edeceğiniz en önemli husus, tarafsız düşünmek, mantıklı hareket etmeye çalışmak ve gereksinimleriniz adına dengeli bir paylaşıma özen göstermektir. Empati gücüne işte bu dönemde oldukça ihtiyaç vardır.

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Sevgili Kovalar yöneticiniz Uranüs gezegeninin Koç burcu seyri özellikle 2011 Mart ayı sonrası çok daha etkileyici bir şekilde yaşamınıza dahil oluyor. Bu enerjiye aslında yabancı değilsiniz. Çünkü siz daima değişim, yenilenme ve özgürlük aşığı kişilersiniz. Sürüye baş kaldırmaya açık olan Kovalar, şimdi Uranüsün ateşli enerjisi sayesinde gündelik yaşamlarında, yakınlarıyla olan ilişkilerinde her zamankine oranla çok daha serbest olmayı, birilerine uymak yerine, kendilerine göre hayatlarını şekillendirmeyi başarabilecekler. Çevrenizde meydana gelen değişimler size yenilik anlamında rehberlik edebilir. Artık bir noktada sabit bir şekilde kalmak yerine her an hareket halinde olmayı, iletişim gücünüzden yararlanarak hızlı bağlantılarda bulunmayı öğrenebilirsiniz. Teknolojinin tüm nimetlerinden işinizde yararlanabilirsiniz. Eğitim hayatını sürdürenler hızlı ve aktif bir şekilde öğrenebilirler. Özellikle klasik eğitim sistemleri içinde rahat etmediğiniz daha modern teknolojilerden yararlanarak bilgi sahibi olmayı isteyebilirsiniz. Ben, Kova burcu evlatlarınıza eğer olanağınız varsa özel bir eğitim aldırmanızı öneriyorum. Bu çocuklar çok hızlı bir şekilde öğrenmeye açıklar ancak denetlenmeye gelemiyorlar.

        Bu dönemde doğan Kova burcu çocuklarının muhteşem bir zekaya sahip, küçük yaşlarda okumayı söken, yabancı dil, yenilik ve gelişim konusunda fazlasıyla istekli olacaklarını düşünüyorum. Eğitim sektöründe çalışan kişilerin de aynı şekilde yeni teknikleri öğrenmeye ve bilgilerini genişletmeye ihtiyaçları var. Yetiştireceğiniz çocukların çok zeki olduklarını biliniz. Ayrıca bu dönemde özel okullarda görev almayı tercih edeceğinizi düşünebiliriz. Haberleşme, elektrik elektronik, bilgisayar, internet olmazsa olmazlar arasına giriyor. Bazılarınız bir takım nedenler yüzünden eğitiminize ara vermiş iseniz, bu dönemde tekrar okula başlamanız mümkün. İnternet yoluyla eğitim yaygınlaşabilir. Fikir, zeka ve düşünce kapasitesinin artışı sayesinde çevrenizdeki olaylara bakış açınız değişebilir. Bilgiyi yerinde ve deneyerek öğrenme, ilginç alanlarda eğitim görme dönemi başlıyor diyebiliriz. İş hayatında olanlar artık masa başı, dokuz altı iş yerine hareketli ve özgür olabilecekleri görevleri tercih edebilirler. Kısaca Uranüsün hayatınıza getireceği yeniliklere, hıza ve aktivitelere şimdiden kendinizi hazırlasanız iyi olur kanaatindeyim.

        Geri hareket süresince görülmesi muhtemel Etkiler ve Dikkat edilecek hususlar:

        1-Yukarıda belirtilen konularda yavaşlama ve gecikmeler oluşabilir. Böyle durumlarda kendinizi çaresiz, aynı noktada kısılıp kalmış, tam adım atmaya hazırken bekletilmiş gibi hissetmek yerine, eksiklerinizi gözden geçirmek, bahsi geçen konularda kendinizi hazırlamak en doğrusudur.

        2-Uranüs gezegeninin Koç burcunda ilerlemeye başladığı 28 Mayıs sonrası yaşanan gelişmeler üzerinde tekrar düşünülmesi, geri hareket süresince acil kararlar verilmemesi yararlıdır.

        3- Uranüs gezegeninin tekrar Koç burcunda ilerlemeye başlayacağı Mart 2011 tarihinde yukarıdaki konuların hayatınızdaki etkileri belirgin hale gelir. O nedenle, 5 Temmuz-13 Ağustos dönemini iyi değerlendirmek lazımdır.

        4-Geri hareket süresince bahsedilen konulardaki eksikleriniz, zayıflıklarınız ortaya çıkabilir. Bunları düzenlemek, tamamlamak sizin elinizdedir.

        5- Uranüs geri hareketinde belli bir isyan oluşabilir. Mantıklı düşünmek yerine duygularınızın sesine kulak vermeniz mümkündür. Beklenmedik değişimlerde bulunma arzunuz yükselir.

        6- Uranüs geri hareketini diğer geri hareketler gibi, bir filmin fragmanına benzetiyorum. Tek tek kareler gözlerimizin önünden geçiyor. İleri-geri sarıyor bütünü anlamaya çalışıyoruz. Ancak bu kareleri(yaşanacak gelişmeleri) iyi anlamak, akılda tutmak lazım. Çünkü ileride bütün bu parçalar birleşerek kendi senaryomuzun baş kahramanı olmamızı sağlayacaklar.

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE TAM GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay önce yani 13 Haziran-23 Temmuz aras

        11 Temmuz tarihinde Yengeç burcunda oluşacak Yeniay ve Güneş Tutulması iç huzurunuz ve duygusal güvenliğinizi hissedebilmeniz ve deneyebilmeniz adına size sunulmuş joker kartıdır. İçgüdüsel bir çalışma isteği verir ve girişimde bulunduğunuz konularda sizi güçlendirir. Yeni bir işe girebilir veya mevcut işinizde ilerleme kaydedebilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz nokta, muhakkak kendiniz için bir planlamada bulunmanızdır. Böylece karşınıza bir fırsat çıktığından ne yönde karar vereceğinizi bilirsiniz. Ustalık geliştirmeniz gereken alanlarda staj imkanı veren bu enerji, yaz dönemi kurslarına katılma imkanı bulmanızı da sağlar. Hayatınızda nelerin gerekli nelerin gereksiz olduğunu saptayarak kendinize yeni bir düzen kurabilirsiniz. Eski olan herşeyi yenileştirmek adına size fırsat tanıyan bu Tutulma sorumluluk almaktan kaçınan veya korkan insanlar için fayda getirmez. Cesaretle ilerlemek için kendinize güven şarttır. Bu güveni size Yeniay ve Tutulma sağlayacaktır. Ancak onu doğru yönde kullanacak kişi sizsiniz.

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2012

        Sevgili Kovalar, ikinci yöneticiniz Satürn gezegeninin 29 Ekim 2009 tarihinde başlayan Terazi burcu seyri hakkında hatırlarsanız geçtiğimiz yıl sizleri bilgilendirmiştim. Ancak ileri-geri devinime sahip Satürn Nisan 2010 tarihinde son kez olmak üzere Başak burcuna geri dönmüştü. Buradaki ders özetle şuydu. Sizin gibi özgür bir Kova, maddi güvencenin yanısıra kendini de güvende hissedebilmek için ilişki-para-cinsellik-ortaklaşa hayatın getirileri-hukuk-miras-sigorta-vergi-başkalarının parası(banka, eş v.b kaynaklar yoluyla elde edilen gelir) gibi konularda birilerine karşı anlayışlı olmaya, ölçülü ve ılımlı davranmaya mecbur kaldı. İlişkiler yoluyla özgüven ve deneyim kazanmak zorunda olmak bir Kova için fazlasıyla can sıkıcıydı. Bay ve Bayan mükemmel olmak için kimi zaman kendinden ödün vermek zorunda kaldı. Doğal olarak kimi zaman endişeli, korku dolu, saplantılı davranırken bazen de bir kurban gibi boyun eğmek zorunda kaldı. Aslında bütün bunlar Satürn gezegeninin Kovalar üzerinde uyguladığı gelişim dersleriydi. Belki Satürn gezegeninin bu transitine kimi zaman çok içerlediniz, hatta kızdınız, canınızdan bezdiniz. Ancak şu var ki, bu derslerden öğrendiklerinizi yaşamınız boyu unutacağınızı sanmıyorum. Evet 21 Temmuz tarihinde Satürn-Başak burcu dönemi sona eriyor. Şimdi önünüzde son 2,5 yıllık dönemin size kazandırdıklarını heybenize koyarak, birazdan ifade etmeye çalışacağım Satürn-Terazi burcu dönemine adım atıyorsunuz. Gelin şimdi önümüzdeki iki yıllık dönemin size yaşatabilecek gelişmelerini birlikte gözden geçirelim.

        5 Ekim 2012 tarihine kadar devam edecek Terazi burcu seyri, başta yüksek eğitim konularında etkili bir dönem olup, gerek ülkenizde veya gerekse yurtdışında akademik eğitim almanız, uzmanlaşmanız açısından son derece olumludur. Dünya görüşünüzde değişimler yaratacak bu seyir, kendiniz dışındaki insanlarla ortaklaşa hareket edebilmeniz anlamına gelir. Bu dönemde eşit haklar çerçevesinde ilişkiler kurabilmenin, uyum ve güzellikleri paylaşabilmenin yolu, öncelikle kendi kimliğinize sahip çıkmak olduğu kadar, diğer kişilerin de isteklerini ciddiye almakla mümkündür. Yani artık ben değil biz olmak olgusu ön plandadır. Satürn gezegeninin bu destekleyici enerjisi altında bütün bunlar gayet kolaylıkla başarılabilir. Eşitlik olgusu bu sürecin en etkili sırrıdır. Bunu başarabildiğiniz oranda gelişip büyüyebilirsiniz. Özgürlük kavramının temsilcileri olarak, bu enerji altında yabancılarla ilişkileriniz artabilir. Başka bir ülkede kendinizi her alanda ifade etmeye, göstermeye çalışabilirsiniz.

        Yabancı uyruklu veya yabancı ülkede yaşayan biriyle evlilik yapabilirsiniz. Akılcı ve kararlı şekilde planlarınızı yaptığınız zaman başarılı olmanız mümkündür. Sorumluluk konusu bu dönemde bir başka faktör olarak ön plana çıkmaktadır. Yani sadece kendiniz adına değil, birlikte olduğunuz kişi veya kişiler adına da düşünmek, hareket etmek durumundasınız. Bu süreçte otorite konumunda bulunan kişilerden, eşinizden, ailenizden destek görmeniz kolaydır. Bu destek hem finansal açıdan hem de ilerisi adına bir temel atabilmenizi sağlayan önemli bir kuvvettir. Yurtdışında yaşayanlar bu süreçte evlilik veya başka yollarla orada oturma müsadesi alabilir, hayatlarını sürdürebilirler. Ahlaki, dini, yaşamsal bakış açınızda değişimler meydana gelebilir. Farklı görüşte olan kişilerle ortak işler yapabilir, mesleki ve özel hayatınızda yeni sorumluluklarla karşılaşabilirsiniz. Başkalarıyla olan iyi ilişkileriniz sayesinde mesleki alanda uzmanlaşabilirsiniz.

        Parasal Durum

        29 Temmuz tarihine kadar etkili olacak Mars-Başak burcu seyri başkaları (eş, iş ortaklığı)kaynaklı, banka ve benzeri kuruluşlardan elde ettiğiniz gelirler, yabancı şirketlerle olan parasal işleriniz, miras, vergi, sigorta mevzularında, ölüm, vasiyet, dulluk maaşı, yabancı ülke bağlantılı para transfleri, veraset davaları, borçlarınız, iflas işlemleriniz, nafaka davalarınız gibi geniş bir yelpazeye yayılan alanlardan elde edilecek gelirlerle ilgili yaşanabilecek belirsizliklerde öncelikle sabırlı olmanız gerektiğinin işaretidir. Ek kazançlar konusunda, şu an için bir sorun yokmuş gibi görünse de, içten içe huzursuzluk yaşamanız mümkündür. Sanki işler ters gidecekmiş gibi düşünmenize neden olabilir. 21 Temmuz tarihine kadar Satürn gezegeninin bu alanda devam edecek etkisini düşünürsek, doğal olarak huzursuzluğun daha fazla artmasına neden olabilir. Bu huzursuzluk sonucunda herşeye ve her insana karşı kendinizi savunmak zorunda kalabilir, yüzleşmekte zorlandığınız konularla karşı karşıya kalabilirsiniz demiştim.

        Oysaki bu olumsuzluklar yerine, öncelikle kendinize olan güven duygunuzu ayakta tutarak, kuşku ve kuruntularınızın kökenine inerek, mantıklı bir şekilde düşünmeye çalışırsanız, yakınlarınızla veya otorite konumundaki kişilerle iyi ilişkilerinizi, normal zamanlara göre iki kat daha olumlu tutmaya çalışırsanız, yukarıdaki gibi durumlar yaşandığında hem kendinizi yalnız hissetmemiş hem de güçlü bir şekilde ayakta tutmuş olursunuz. Şunu unutmayınız ki, gezegen transitlerinde yaşanan olumsuzlukların en büyük sebebi sizin yaşam karşısındaki sorumluluklarınıza sahip çıkmamanız, gereksiz yüklerin altına elinizi sokmanız, olmayacak kişilerle bağlantıya geçerek veya tutkularınızın esiri olarak iradenize sahip çıkmamanızdan kaynaklanmaktadır. Eğer siz yaşanan sıkıntıların nedenleri konusunda dürüst davranabilir ve hatalarınızdan ders alabilirseniz hiçbir gezegeninin olumsuz transiti sizi etkilemeyecek bilakis güçlendirecektir. Bu dönemde benim önerim güveninizi kaybetmeden parasal konulardaki durumunuzu tekrar bilinçli bir şekilde gözden geçirmeniz gerekir

        Kova Burcu Temmuz Astrolojik Takvimi

        Pozitif Enerjili Günler : 4-5-8-9-17-18-21-22-26-27-31

        Zayıf Enerjili Günler : 6-7-13-14-26-27

        Aşkta şanslı günler : 8-9

        Parasal açıdan kısmetli günler : 28-29-30

        Yeniay : 26-27

        (Ay gezegeninin Kova burcunda ilerlediği günler sizin için Yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

        Dolunay : 13-14

        (Ay gezegeninin Aslan burcunda ilerlediği günler, siz Kovalar için Dolunay anlamı taşır. Duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişme meydana gelir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

        Not:

        Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

        Temmuz ayının bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,

        Balık burcu Aylık Yorumu

        Balık Burcu Aylık Yorumu

        Aşk ve İlişkiler

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemeye başlayacak Güneş, burcunuzla olumlu görünüm oluşturacağından sizler açısından aşk hayatınız, çocuklarınız, iş yaşamınızdaki verimlilik ve kendinizi ifade konularındaki gayet olumlu bir dönemin başlaması anlamı taşır. Şimdi sizler, duygu dünyanızla alakalı her konuda güvencenizi ön planda tutarak ilişkiler yaşamak isteyebilir, sizde bu hissi uyandırmayan, tedirgin eden ve geleceği olmayan kişilerle bir araya gelmemeye özen gösterebilirsiniz. Duyarlılığın yoğunlaşacağı bu süreç, bir Balık için büyümek ve gelişmek adına sesini yükseltmeyi ve kendine yeni bir yol çizmek için eskiyle alakalı her şeyi geride bırakmayı kabul etmelidir. Çünkü artık bir dönem kapanmak üzeredir, yeni bir pencereden hayata bakabilmek için gözlüğünün rengini değiştirmesi lazımdır.

        Şimdi öyle durumlar olur ki, hem geçmiş ve hem gelecek aynı anda sizi kendi tarafına çekmeye çalışabilir. Bir bakarsınız geçmiş bildiğiniz yerde durmakta ve boynunu bükerek dön demektedir ama gelecek ise tam önünüzde size gülümsemekte hadi gel diyerek çağırmaktadır. Burada vereceğiniz karar, eskinin deneyimlerini ve yaşanılanlarını unutmadan yeniye yer açmak ve edindiğiniz tecrübelerin ışığında yol almaktır. Güneşin bir daha bu alandan transit geçmesi için en az bir yıl beklemek gerekeceğinden aşk hayatınızla ilgiyi konularda bu seyir müddetince hem ilişkilerdeki rolünüzü hem de yaşamsal anlamda ne yapmak istediğinizi, kişisel açıdan gelişmeniz adına yapmak istediklerinizi kafanızın içinde belirlemenizi tavsiye ediyorum.

        25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Merkür gezegeni, aşk hayatınızla ilgili konularda partnerinizle aranızdaki bağ duygusunu zihinsel anlamda kuvvetlendiren bir enerjidir. Merkür insanların birbiriyle kontak kurmasında ve anlaşmasında fikir alışverişinde bulunmasında mantıklı yaklaşım tarzımızı simgelemektedir. Merkür aşk evinizden geçtiği zamanlar siz, karşınızdaki kişi hakkında bilgi sahibi olmayı ve merak ettiğiniz özelliklerini birebir onun ağzından duymayı istersiniz. Merkür yengeç burcunda olduğu zamanlar ise, hassasiyet yükselerek mantık devreden çıkmaya başlar ve siz doğal olarak onun her sözünden oldukça etkilenebilirsiniz. İlişkisi uzun süredir devam edenlerde bu durum kimi zaman alınganlıklara dönüşebilir, yeni başlayanlarda ise daha romantik gelişmeleri tetikleyicidir. Burcunuzla uyumlu görünüm oluşturan yengeçteki Merkür seyirlerinde dikkat edeceğiniz nokta ne olursa olsun, özünüzden taviz vermeden, gerçeğe sadece gerçeğe ulaşmak adına hareket etmenizdir. Yani ne fazla iyi niyetli olarak detayları kaçırmalı ne de aşırı hassasiyetle kendinizi üzmelisiniz. Sağlam bir ilişki yaşamak için herşeyden önce karşınızdaki kişiye kim olduğunuzu ve aşk konusundaki beklentilerinizi net olarak ifade edebilmelisiniz. İşte o zaman bu enerjiyi düzgün bir şekilde kullanmış ve faydalar elde etmiş olursunuz.

        YENGEÇ BURCUNDA OLUŞACAK YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden bir ay önce yani 13 Haziran-23 Temmuz arası

        11 Temmuz tarihinde Yengeç burcunda meydana gelecek Yeniay ve Güneş Tutulması öncelikle aşk hayatınızla ilgili konularda hayatınızı renklendirici, sahiplenme ve korunma hislerinizi güçlendirici ve sonrasında sosyal hayatınızı düzenleyicidir. İçe kapanan ruhunuz ve geçmişin etkisi altında yaşlanan teniniz şifa bulduğu gibi, karanlıklardan aydınlığa çıkmanın güzelliğini yaşayabilirsiniz. Bu tarihte eğer sevgilinizle, ailenizle veya çocuklarınızla sorunlarınız varsa bunların hepsini düzelebilir. Geçmişteki bir sevgili kendini yeniden size hatırlatabilir. Ailenizin desteği üzerinizde parlayabilir. Hayatın sadece para kazanmak, çabalamak olmadığını, yaşamanın ne kadar güzel ve zevkli bir şey olduğunu bu tutulma sayesinde hatırlayabilirsiniz. Aşkla coşmak ve aşkla güven kazanmak ve aşkı yeniden keşfetmek istiyorsanız Yeniay ve tutulmanın güçlü ışığını yüreğinizin içinde hissediniz. Çünkü o, bu ışığı hissedenlerin aydınlatıcısıdır.

        SATÜRN TERAZİ BURCUNDA 21 Temmuz 2010-5 Ekim 2012

        Sevgili Balıklar, geçtiğimiz 29 Ekim 2009 tarihinde Terazi burcunda seyrine başlayan Satürn gezegeni daha sonra ileri-geri devinimi nedeniyle, Başak burcu üzerindeki son geri hareketini gerçekleştirmek üzere Nisan 2010 tarihinde ilişki evinize geri dönmüştü. Bu dönüş son kez tekrarlanacaktı ve sizler açısından 2007 Eylül ayından bu yana yaşanan başta ilişkiniz olmak üzere iş ortaklığı-başkalarıyla olan paylaşımlarınızdaki denge-dengesizlikler- sözleşme-kontrat-yasal sorunlar-uzun süreli ilişki-evlilik gibi meseleler üzerinde ciddi şekilde düşünmeye sevkedecek kısaca alışkanlıklarınız, bağımlılıklarınız konusunda testten geçirecek ve sonunda bir beraberlik nasıl olmalıdır? ilişkideki eksikler nedir? Neler yapılırsa dengeli bir paylaşım gerçekleşir, karşınıza çıkan kişi veya hayatınızdaki kişi aracılığıyla anlamanızı sağlayacaktı. Oldukça zor bir zaman dilimiydi. Bunu beraberce gördük, yaşadık. Sonunda 21 Temmuz tarihine geldik. Artık bu tarih bir dersin sonuna gelindiğinin göstergesi. Yani son 2,5 yıl boyunca yaşadıklarımızdan öğrendiklerimizle Satürn Terazi burcuna adım atabiliriz. Eğer gerçekten bir şeyler anladıysak yaklaşık 7 yıl sonra bugünleri düşündüğümüzde ne kadar olgunlaştığımızı ve doğru kararlar vermeyi öğrendiğimizi anlayacağız. Tam tersi durumda ise, bugün öğrenemediğimiz derslerden sanki borçlu geçmiş bir öğrenci gibi sorumlu tutulacağız. Umarım herşey bu tarih geldiğinde istediğiniz şekilde gerçekleşmiş olsun. Evet bu açıklamadan sonra gelelim Satürn Terazi burcunun geçtiğimiz Aralık ayında başlayan ancak ara verdiğimiz etkilerini tekrar gözden geçirmeye.

        5 Ekim 2012 tarihine kadar ilerlemesini sürdürecek Satürn gezegeni, duygusal ilişkilerinizin yapılandırılması ve ortak ilişkide bulunduğunuz kişi veya kişilerle alakalı her türlü meselenin dikkatle gözden geçirilerek bir düzene oturtulması açısından son derece önemlidir. Finansal, cinsel ve duygusal konularda partnerinizle ortaklaşa hareket etmeniz gereken bu dönemde, benim isteklerim yerine bizim arzularımız demenin vaktidir. Bireysel istekleriniz konusunda bencil olmanız, davranmanız sonucunda zorluklar yaşanabileceğini biliniz. Öncelikle kendinizi, beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz. Bu dönemde ne kadar sakin, kararlı olursanız o denli mutlu olmanız mümkündür. Ortaklaşa iş veya özel ilişkilerde, yatırım ve girişimlerinizde, parasal tüm konularda yepyeni olanaklarla karşılaşabilirsiniz. Tek dikkat edeceğiniz husus, gizli saklı hareket etmemek, şüphe ve endişeli davranmamak, kendinize güvenmektir. İş hayatınızla ilgili mevzularda yaratıcı gücünüzün açığa çıkabileceği bu dönemde hedefinizi iyi saptarsanız neler yapabileceğinizi de gayet iyi bilirsiniz.

        Sorumluluklarınızın artacağı, maddi yükümlülüklerinizin yoğunlaşacağı özellikle Aralık 2009-Mart 2010 tarihleri arasında iş anlamında zorlanacağınız bu sürecin tüm başarısı, uzun vadeli planlar yapmaya ve birikimlerinizi doğru şekilde kullanmaya bağlıdır. Artık hayaller yerine gerçekleri merkez almalısınız. Bankalarla alakalı borçlarınız, kredi girişimleriniz kısaca başkaları vasıtasıyla elde edilecek her türlü parasal konularda dikkatli olunuz. Kimileriniz maddi açıdan eşiyle nafaka konularında çıkmazlar yaşayabilir. Böyle durumlarda uzlaşmacı hareket etmek son derece önemlidir. Yani çıkarlarınızı düşünerek hareket ediniz. Vergi, miras, hukuk konuları, ortak iş ve eş kazançları mevzularında zorluklar yaşanabilir. Bu mevzularda önleminizi almalı, ılımlı şekilde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Destek gördüğünüz insanların kayıp ve kazançlarında yanlarında olmak durumunda kalabilirsiniz.

        İş ve Kariyer

        21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Güneş Yengeç burcu seyri, iş hayatınız açısından da önem taşımakta. Bu dönemde eskiyle alakalı veya aşina olduğunuz kişiler vasıtasıyla kendinizi dış dünyada ifade etmeye, girişimde bulunmaya çalışabilirsiniz. Fakat burada ince ve hassas bir çizgi bulunmakta. Yengeç burcu seyir dönemlerinde genel anlamda kişinin kabuğuna çekilmeyi veya bağımlı olduğu alanlarda faaliyet göstermeyi tercih ettiği zamanlardır. Yani önünüze yeni bir fırsat çıktığında şüpheyle yaklaşabilir veya ne kadar güvendeyim sorusunu sorabilir, büyük oynamaktan korkarak, aynı olgulara sarılarak yaşayabilirsiniz. Oysaki Yengeç burcu süreçlerinde eskinin tecrübelerinden yararlanarak yeniye yer vermek gerekebilir. Ancak öyle savaşlar verdiniz ki veya hala vermekte olduğunuz mücadeleler nedeniyle, kimi zaman umutsuz, bazen olanı sürdürmekten çoğu zaman da akışa kendinizi bırakıp bir kurtarıcının ilahi bir yardımla size ulaşmasını bekler gibisiniz. Temkinli hareketin yoğun olduğu bu zamanda, ben yine de girişimlerde bulunmanızı, yeteneklerinizi hayata geçirmek adına kapıları zorlamanızı, ben buradayım diyerek ama az ama öz mutlaka gelebilecek fırsatları değerlendirmenizi öneriyorum. Günümüzde geçinmenin her zaman olduğu gibi zorlaştığı şartlar altında olduğumuza göre, iş hayatında kişisel kaprisler karşısında, işverenlerin tavırları veya iş şartlarınızın güçlülüğü karşısında lütfen yılmayınız. Bunlar her zaman olabilecek yansımalar. Yani sadece bu zamana ait değil. Mesleki konularda pratik ve hızlı bir şekilde çalışmanız gerektiğini, sorumluluklarınızın farkında olarak düzenlemelerde bulunmanız gerektiğini biliniz.

        23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında, yaşamımız üzerinde sıcaklığıyla bizi ısıtıcı, ışığıyla karanlıklarımızı aydınlatıcı olan astrolojinin en güçlü gezegeni, ifade gücümüzün temsilcisi Güneş,

        Yöneticisi olduğu Aslan burcundaki yolculuğuna başlamış durumda. Güneş iki burçta son derece etkilidir. Biri Koç diğeri ise Aslandır. Bu iki burcun da yaşamsal olarak gücü, egolarının yüksek oluşundan kaynaklanmaktadır. Bu yüzden de istedikleri bir hedefe rahatlıkla kitlenir, ele geçene kadar bırakmazlar. Bir Balık ise, bu dünyanın bencil olan tüm duygularından uzak, sanki daha önce gelmiş gibi doygun ve kendine has özelliklere sahip aşkın bir burçtur. Fakat hayat koşulları başta iş, aşk, parasal konularda girişken ve güçlü bir egoyla hareket etmemizi gerektirmektedir. Durum böyle olunca bir Balık için hayat zorlu bir sınav haline gelebilir.

        Oysaki Aslan burcundaki Güneş ona daha derin sulara gitmesi için ışık olmaya gelmiştir. Özellikle verimli bir şekilde hayatınızı düzene sokmanız adına, yeteneklerinizi ifade etmeniz için size destek olacak bu gücü değerlendirmek lazımdır. Gördüğünüz gibi gezegenler zodyakta turlarını tamamlarken güçlü veya güçsüz oldukları burçlarda olumlu veya olumsuz enerjilerle bizleri etkilemektedirler. Fakat Güneşin Aslan burcunda ilerlemesi gibi bazı seyirler tüm burçlar için ilahi bir rahmet gibidir. İşte şimdi sizin de oturduğunuz yerde bir fırsat beklemek yerine, bu desteği karşınıza alarak, harekete geçmeniz lazımdır. Ne olursa olsun, hakkınız olana sahip çıkmalı, kimlik duygunuzu ifade etmeye çalışmalısınız. Güneşin bu dönem içinde sizler için ışık olacağını düşünüyorum.

        KOVA-ASLAN DOLUNAYI ve BURCUNUZ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI

        Etki süresi: Başlangıç tarihinden beş gün önce ve sonrası

        Sevgili Balıklar, 26 Temmuz saat 04:36 itibariyle Kova-Aslan burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay dış dünyadaki kimliğiniz ve yaşamınızla alakalı mevzularda alabileceğiniz yeni kararların göstergesi olarak önem taşıyor. Bu etki altında gerçekçi bir şekilde hareket etmeniz son derece önemli. Öncelikle davranışlarınızdaki netlik, yeni girişimlerde bulunurken dikkatli ve ölçülü davranmaya çalışmanız gayet yararlı. Yaşam yolunda iradenize sahip çıkarak, kimlik duygunuzu dış dünyada tutarlı bir şekilde ifade etmek adına mantıklı olmak durumundasınız. Duygularınızın sizi esir altına alarak felç etmesine izin vermemeli, güven duygunuzu ayakta tutmaya çalışmalı, korkularınızdan arınarak özgüvenli bir şekilde hareket etmeniz lazım. Amaçsız bir halde, gerginlik içinde, ne yaptığınızı bilmez bir vaziyette kararlar almaya çalışmak yanlış olabilir. Öncelikle dış dünyadan kendinizi soyutlamadan, başkalarıyla ortak paylaşımlarda bulunmaya devam etmelisiniz. Bugünlerde ne durumda olursanız olun, insanlara karşı katı, agresif ve bencil tavırlar içinde olmayınız. Gerektiği zamanlarda esneklik göstererek anlaşmaya gönüllü olduğunuzu ifade edebilmelisiniz. Böylece Dolunayın sert etkilerinden korunabilir, güçlü bir şekilde hayata karşı durabilirsiniz.

        Parasal Durum

        7 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında Başak burcundaki etkinliği devam edecek olan Mars gezegeni, Güneşinizle karşıtlık etkisi altında olduğundan özellikle iş ortaklığı, evlilik yoluyla edinilen paralar, sözleşmeler, hukuksal konularda elde edilen paralarla ilgili olarak dikkati elden bırakmamak gerektiğinin göstergesi. Geçtiğimiz ay hatırlarsanız, bu enerji başladığında Jüpiter ve Uranüs gezegenleri Koç burcunda ilerliyordu. Maddi konularda değişimin ayak sesleri olarak kabul ederek çoğunluğumuz olarak heyecan duyduk. Her iki gezegen de Temmuz ayında geri harekete başlayacakları için henüz tam olarak özgür hareket etmemiz mümkün değil. Fakat şu var ki, değişimin ilk ayak seslerini duyar gibi olduk. Yani şöyle bir kendilerini gösterdiler diyebiliriz. 2011 Ocak-Mart aylarında bu enerjilerin yaşamımız üzerindeki tesirlerini anlamak mümkün olacak. 21 Temmuz tarihinde 2,5 yıllık seyrini bitirmeye hazırlanan Satürn ve Mars gezegeninin ortaklık evinizde devam eden etkileri parasal konularda ne olursa olsun iş sözleşmelerinizden tutun da, başkalarıyla alakalı maddi alışverişlere kadar şöyle bir temkinli, inceleyici tarzda hareket etmenin, size gelen teklifleri veya söylenenleri dikkatli bir şekilde incelemenizin faydalı olduğunu göstermekte. Geçtiğimiz ay ne demiştim. -Belki her şey yolunda gibi gözükebilir veya öyle de olabilir. Ancak eskilerin deyimiyle kulağınıza kar suyu kaçırmak isterim. Eşinizle alakalı gelirler konusunda da aynı durum geçerli. Evinize giren para ve harcanan miktar arasında bir dengesizlik var mı? Organize işlerde de gözümüz açık olsun. Birlikte iş yaptığımız diğer insanlarla parasal konularda sağlam düşünmeye çalışalım.

        14 Haziran- 9 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Aslan burcu enerjisini huzurlu ve güven dolu bir yaşam sürebilmek adına itekleyici bir rüzgar olarak kabul ederek, iş hayatınızla alakalı girişimlerinizde kendinizi güçlü, sempatik, güven dolu bir şekilde ifade edebilirsiniz. Bu duruş bir çoklarının gözünde sizi yüceltebilir. Şöyle bir düşünürsek, yaşamdan zevk alabilmenin en önemli şartlarından biri de para değil midir? İşte bu dönemde kurulacak ilişkiler, iş hayatında ilerlemenizde size yardımcı olabilir. Şu anda halihazırda bir işiniz varsa veya iş sahibi olmakta zorluk çekiyorsanız yetenekli olduğunuz konuları yaratıcı bir şekilde bezeyerek ortaya koymanız en mantıklı ve en akıllıca hareket olacaktır. Ekmeğinizi kazanmak adına Aslan burcunun bu enerjisinden yararlanarak aktif, oldukça cesur bir şekilde hareket edebilmeli, ilişkiler kurmaya çalışmalı ve sorunlarınızı çözebilmek için sesinizi duyurabilmelisiniz.

        Sanatsal konular, ortak çalışmalar, sosyal faaliyetleriniz, hizmet ve yardım alanları, insanlarla birebir temasta olacağınız işler açısından da etkili olan bu dönemde etrafınızdaki insanlarla muhakkak surette iyi geçinmeye, aşırı gurur veya hassasiyetten uzak durmaya çalışmanız faydalıdır. İşin ayağınıza kadar gelmesini beklemek yerine iş konusunda yaratıcılığınızı ortaya koyarak kapıları çalmanız, insanlarla temas halinde olmanız kesinlikle önemlidir. Bunun için üzerinizdeki rehavetten bir an önce kurtulmalı, hızlı bir şekilde hayata katılmalı, müşteri portföyünüzü gözden geçirmeli, kendinizi tanıtıcı faaliyetlerde bulunmalısınız. Girişim kelimesinin anlam kazandığı bu dönemde sesinizi duyurabileceğiniz her faaliyet önem taşımaktadır. Bazen öyle kilit yerlerde öyle insanlar tanıyorsunuzdur ki, fakat bu kişilerle iş konusunda bugüne dek temasınız olmamıştır. Kimi zaman hassasiyetinizden kimi zamansa gururunuzdan bir beklenti içine girmemişsinizdir. İşte şimdi böyle tanıdıklarınız varsa onlarla görüşmeye ve derdinizi anlatmaya çalışınız. Unutmayalım ki, biz anlatmadıkça kimsenin bizi anlaması mümkün değildir. O zaman bu döneme kendinizi gösterme, ciddiyetle ifade etme süreci desek daha doğru olacaktır. Yukarıdaki noktaları bilinçli bir şekilde gözden geçirip hayatınıza uygularsanız, elinize geçen paraların bir kısmını bir kenarınızda tutabilirseniz, ilişkilerde akıllı davranırsanız, 8 Temmuz ve akabindeki birkaç günlük süre içinde etkili olması muhtemel Venüsün, yöneticiniz Neptünle yapacağı zorlayıcı görünümünde yanılmamış olursunuz.

        Uranüs Koç Burcu Seyrinin Anlamı ve Geri Hareket sonrası:

        5 Temmuz-13 Ağustos 2010 dönemi

        Tüm Burçlar için Genel Not: Bir gezegeninin bir burç üzerindeki geri hareketinin anlamını kavramak için, öncelikle bu enerjinin hayatımızda yaşanması muhtemel etkilerini idrak etmemiz gerekir. Uranüs gezegeni 13 Ağustos sonrası Balık burcuna gerileyecektir. Balık burcundaki gerilemesinin anlamını Ağustos aylık yorumlarınızda sunacağım. Şimdi gelin önce Uranüs Koç burcu enerjisinin sizlere olan etkilerini ardından geri hareket süresince dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte gözden geçirelim.

        Sevgili Balıklar, Uranüs gezegeni hayatımıza dahil olmaya başladığında her şey kendi içinde ani veya beklenmedik bir şekilde değişmeye başlar. Maddi kazanımlar evinizde özellikle Mart 2011 itibariyle etkili olmaya başlayacak Uranüs gezegeni maddi ve manevi kazanımlarınız, bunları elde etme yöntemleriniz, menkul değerleriniz, yatırımlarınız, kayıp-kazanç anlamındaki bütçe durumunuz güçlü bir dürtü ve kimi zaman sürprizlerle sizi meşgul etmeye başlar. Kişisel horoskoplarda Balıkların parayla alakalı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ