Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aşıklar ve şairler şöleni sona erdi

        Bursa’nın merkez Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 6. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Şöleni ödül gecesiyle son buldu. Aşık ve şairlerlerin ödüllendirildiği gece Bedirhan Gökçe’nin sunumu ve şiirleri ile renkli görüntülere sahne oldu.

        Bursa Valisi Şahabettin Harput, ödül töreninde yaptığı konuşmada, önemli bir organizasyon gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür etti. Harput, aşıklık geleneği bugünlere taşıyan Fevzi Halıcı’nın bu görevi Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e devretmesinin Bursa için şans olduğunu kaydeden Harput, “Keskin’in de bu görevi layıkıyla yaptığı bu organizasyondan belli. Artık bu kültür Türkiye coğrafyası sınırlarını çok aşmış. Bizim kültürümüz atık evrensel bir kültür haline gelmiş. Çünkü bizim kültürümüz, evrensel kültürü içine alan bir mayadır. Daha da yayılmasını arzu ediyorum. O yüzden bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

        Bu tarz organizasyonlarla ülkeler arası kardeşliği geliştirdiklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, şöyle konuştu: "Hepinizin de bildiği gibi, bir milletin zekası, o milletin dili ve sanatı ile eşdeğerdir. Durum böyle olunca bütün milletimizin bu işe sahip çıkması gerekiyor. Biz de belediye olarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. 5 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz bu yarışmada amacımız, hem dilimizi geliştirmek, hem burada bulunan sanatçılarımızı, yazarlarımızı teşvik etmek. Türkçemizin konuşulduğu diğer ülkelerden gelen sanatçılarımız arasında bir dostluğu, kardeşliği pekiştirmek çok önemli.”

        Türkü, lebdeğmez, atışma, muamma, divan, şiir okuma ve şiir yazma dallarında yarışan aşık ve şairlerden dereceye girenler şöyle: Türkü dalında birinci Maksut Koca, ikinci Sevil Hıdırova, üçüncü Ali Rıza Ezgi, Lebdeğmez dalında birinci Cemal Alper, ikinci Ahmet Yıldırım, üçüncü Sabri Yokuş, Atışma dalında birinci Zafer Kazancı, ikinci Cemal Alper, üçüncü Eyüp Todil, Muamma dalında birinci Ebubekir Avcı, Eyüp Todil, Zafer Kazancı, Divan dalında birinci Cemal Alper, ikinci Ali Rıza Ezgi, üçüncü Zafer Kazancı oldu.

        Şairlerde ise şiir yazma dalında birinci Emin Zeybek, ikinci Melek Temel, üçüncü Nurullah Özkılıç, şiir okuma dalında ise birinci Yurdagül Özay, ikinci Gülaye Şınıklı, üçüncü Yusuf Polatoğlu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ